Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

POLO 100PS
Nov uporabnik

Napisal/-a POLO 100PS Po dec 14, 2009 1:06 pm

Jaz bi se tut pridružil splošnemu mnenju, da nekaj si pa res moral "utupiti", da so te ustavli. To, da si vpil udeležencu nesreče in ne pulcaju, ti pa najbrž verjame samo stara mama.

Jeba* ga, požret boš mogu kar si skuhu. Pa tko kot Gibonni pravi: "ovo mi je škoda i drugi put ču pametnije"

Jaz sem se naučil, da se splača samo zase brigat, familijo pa res dobre frende. Ne razumem, kakwa si se mogu dret? Sigurn si kje popil. ;)

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Po dec 14, 2009 1:14 pm

me veseli da policisti dobro opravljajo svoje delo 8)

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po dec 14, 2009 1:18 pm

primozek68 je napisal/-a:Samo nasvet: odgovorite samo, ko vas uprašajo, ker lahko naletite na policaja, ki je hitro užaljen, to pa stane 417 €.

Na tem forumu je blo že tolk postov glede tega in če bi vsaj malo prebral bi točno vedu, da kok kej blekneš policaju dobiš kazen. Tok da za drugič se raj v jezik ugrizn pa boš pršpau pol plače.

l.p.

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Po dec 14, 2009 1:19 pm

BBS je napisal/-a::D Pokomentiral si nesrečo?

Si prav predstavljam kako ;) Mislim, da ste si zaslužili.

se strinjam z tabo, vendar mi zgodba zelo smrdi oz. se mi zdi da si nam nekaj še zatajil. imam prav ali nimam? drugače pa sem čist na strani policistov, ker prometne nimaš kaj komentirat.

ti dam primer: npr. bi ti imel prometno bi jaz odprl okno ali pa vrata in bi ti rekel hej kak pa si lahko imel prometno ali pa b**** kaj pa si delal da si imel prometno, še kaj žaljivega zdraven rekel pa se smejal.

sem pa imel tudi enkrat primer ko so mi policisti doma napisali kazen za katero nesrečo sploh nisem povzročil, vendar sem se obrnil na sorodsvo v policiji pa sem na koncu nisem dobil nič.

POLO 100PS
Nov uporabnik

Napisal/-a POLO 100PS Po dec 14, 2009 1:45 pm

Dej, me pa zanima kaj so rekli na postaji in kaj boš naprej. Tnx

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Po dec 14, 2009 1:48 pm

In ravno to je problem naše policije, da svoje nedolžnosti oziroma njihove napake ne možno rešiti v svoj prid, če nimač na policiji svojih vez :(
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po dec 14, 2009 1:48 pm

ljudje, ki spoštujejo zakone in se ravnajo po nekih normah vedenja nimajo težav s policisti. vsi ostali pač...

ne vem, ampak meni se še ni in sem prepričan da se mi ne bo zgodilo, da bi me policist s pištolo izbezal iz avta in me pustil ležati na tleh 10 min.

svetujem ti, da začneš spoštovati zakon in ne jokaš po forumih ter poskušaš pridobiti sorodna mnenja nekaterih, ki se jim podobno kot tebi "godi krivica"...

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Po dec 14, 2009 1:52 pm

Glede uniforme nimajo usi številke odvisno, eni majo še zmeraj primke. Vem zato ker sem varnostnik in sm skoraj usak dan v stiku s policisti iz PP Center. Tu je moglo biti kej več zato ker poznam veliko policije v LJ in so zlo uredu. Sam delam veliko nočnih in sm biu že neštetokrat ustavljen če si prijazen se skos zelo lepo izteče ;) prijateljsko. Se pa veliko z njimi pogovarjam in nemarajo folirante ki se derejo čez okna v avtu tko da mislim da si si kar zaslužu 8) sori sam moje mnenje glede na izkušnje :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 14, 2009 1:57 pm

Zadnje čase s policaji resnično nobenih problemov. Tudi če me ustavijo med redno kontrolo prometa (Se mi zdi pravilno, da imajo redne kontrole prometa - še več bi jih moralo biti. Drugače me zaradi drugačnih razlogov že dolgo niso ustavili), se pogovorimo normalno, brez usajanj in se drug drugemu zahvalimo za sodelovanje pa gremo vsak svojo pot.
Resnično se mi zdi bedasto se kregat z nekom, ki predstavlja zakon. Oni bi nam morali biti za zgled in zadnje čase se večina tudi tako obnaša. Seveda ima pa vsakdo lahko slab dan, ampak to se na "strankah" ne sme odražati (enako kot na šalterju v banki ne sme vplivati slab dan uslužbenke na to da vam ne da denarja). Upam tudi, da se bo čimveč policajev obnašalo tako in da nam bodo za zgled.

V vsaki še tako porihtani inštanci pa se najde plevel, ki pa upam, da ga bodo znali policaji sami odstranit iz svojih vrst. S tem bo tudi njihovo delo počasi spet pridobilo na časti in jih ljudje ne bodo več toliko sovražili.

Drugače pa zmerjanje policajev ali napad na njih je v zadnjem času kr tvegano dejanje. (si ne predstavljam, kaj naredijo policaji človeku, ki bi v angliji napadel (neoborženega) bobby-ja)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 14, 2009 2:00 pm

poklon policistu :bow če bi bil jaz na njegovem mestu,bi blo še hujše 8)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po dec 14, 2009 2:05 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:poklon policistu :bow če bi bil jaz na njegovem mestu,bi blo še hujše 8)

No, tukaj se pa celo strinjam z Patrikom :D

Tudi sam nimam slabih izkušenj z policisti, samo vsakič ko me ustavijo, tako naveličano in zdolgočaseno govorijo. Edino to ;)

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Po dec 14, 2009 2:11 pm

ksz

Pa policaji nimajo nobeh pravil, kdaj se strelno orožje lahko "uporabi"?

Si predstavljate, da nardite eno manjšo bedarijo na cesti, pa vas bo policaj, ker se je zjutraj skregal z ženo, s pištolo spravljal ven iz avta?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po dec 14, 2009 2:14 pm

geronimo je napisal/-a:ksz

Si predstavljate, da nardite eno manjšo bedarijo na cesti, pa vas bo policaj, ker se je zjutraj skregal z ženo, s pištolo spravljal ven iz avta?

Točno to razmišljam že celo temo..
Ne vem kakšen si ti patrik, sam da greš nad enga s pištolo, zato ker ti je nekaj rekel čez okno in šel stran.... lol no, ne razumem, želja po izkazovanju silne avtoritete al kaj...

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Po dec 14, 2009 2:18 pm

to si je sam zakuhal, poleg tega pa še meni zgodba malo smrdi. drugače pa se čist strinjam z patrikom.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po dec 14, 2009 2:19 pm

noben ne pozna celotne zgodbe razen avtor, tako da jaz silno dvomim, da je bilo samo dretje čez okno dovolj za tak ukrep.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po dec 14, 2009 2:23 pm

@W|zz

P R A V I L N I K
o policijskih pooblastilih

6. Uporaba strelnega orožja

134. člen

Pri opravljanju nalog sme policist, skladno z določili zakona, uporabiti strelno orožje samo, če ne more drugače:

1. Zavarovati življenja ljudi;

Policist sme uporabiti strelno orožje, če je v neposredni nevarnosti življenje ene ali več oseb, da odvrne ali prepreči začeti protipravni napad napadalca.

Neposredna nevarnost se presoja po načinu in sredstvu napada ter po fizični moči in številu napadalcev.

2. Preprečiti bega osebi, ki je zalotena pri kaznivem dejanju, za katero je po zakonu mogoče izreči kazen zapora 8 let ali več;

Zalotitev pri kaznivem dejanju po tem pravilniku je zalotitev osebe na kraju kaznivega dejanja ali v njegovi neposredni bližini ob storitvi ali takoj po storitvi kaznivega dejanja.

3. Preprečiti bega osebi, ki ji je vzeta prostost ali osebi, za katero je izdan nalog za odvzem prostosti, ker je storila kaznivo dejanje iz druge točke, če je v nalogu za prijetje, privedbo oziroma spremljanje osebe izrecno določeno, da sme policist uporabiti strelno orožje, če bi taka oseba skušala pobegniti;

V primerih, ko sme policist uporabiti strelno orožje proti osebi, ki jo vodi ali spremlja, če ta poskuša pobegniti, jo mora pred privedbo oziroma spremljanjem opozoriti, da bo v takem primeru uporabil orožje.

4. Odvrniti napada na varovano osebo ali varovani objekt;

Napad na varovano osebo je vsak neposreden napad s strelnim orožjem, nevarnim orodjem ali drugimi sredstvi, s katerimi se spravi v nevarnost življenje te osebe, ali pa napad več napadalcev oziroma enega napadalca, ki je močnejši ali uporablja pri napadu posebne spretnosti.

Napad na varovani objekt je vsako dejanje, ki ima namen huje poškodovati ali uničiti objekt, njegov posamezni del ali pa huje poškodovati ali uničiti naprave v objektu.

5. Odvrniti od sebe neposredni protipravni napad, s katerim je ogroženo njegovo življenje;

Neposreden napad, s katerim je ogroženo policistovo življenje, je napad s strelnim orožjem, nevarnim orodjem ali drugimi predmeti, s katerimi se lahko ogrozi njegovo življenje, ali napad dveh ali več napadalcev, napad na kraju in v času, ko policist ne more pričakovati pomoči, ter napad fizično močnejšega ali koga, ki uporablja pri napadu posebne spretnosti.

Za napad s strelnim orožjem se šteje tudi poteg ali poskus potega strelnega orožja.

135. člen

Pod pogoji za uporabo strelnega orožja se sme uporabljati tudi orožje s tetivo.

136. člen

Preden policist izstreli strel proti osebi, zoper katero naj bi uporabil strelno orožje, mora, kadar okoliščine to dopuščajo, skladno z zakonskimi določili, osebo opozoriti s klicem: “STOJ, POLICIJA, STRELJAL BOM!” in z opozorilnim strelom.

137. člen

Opozorilni strel, uporaba orožja proti živali, predmetu ali za vadbo, se ne šteje za uporabo strelnega orožja kot prisilnega sredstva.

Policist sme uporabiti opozorilni klic in opozorilni strel le v primerih, ko so izpolnjeni pogoji za uporabo strelnega orožja kot prisilnega sredstva.

138. člen

Če oseba, zoper katero se sme uporabiti strelno orožje, beži proti skupini ljudi in je nevarnost, da bi bil lahko zadet kdo izmed njih, policist ne sme streljati.

Če oseba, zoper katero se sme uporabiti strelno orožje, beži proti državni meji, sme policist streljati le tako, da izstrelek ne preleti državne meje.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 14, 2009 2:31 pm

W|zz je napisal/-a:
geronimo je napisal/-a:ksz

Točno to razmišljam že celo temo..
Ne vem kakšen si ti patrik, sam da greš nad enga s pištolo, zato ker ti je nekaj rekel čez okno in šel stran.... lol no, ne razumem, želja po izkazovanju silne avtoritete al kaj...

To s pištolo tudi meni zelo zelo smrdi. Sem že videl pretep s policajem (tudi sodeloval v njem) in vem da se niti podrazno ni dotaknil pištole - celo odpel je opasač in ga dal v roke svojemu kolegu, da se je lahko "lažje" tepel.

Ne verjamem, da je potegnil pištolo, razen, če se sami niste tako obnašali, kot da imate tudi sami orožje v avtu ali da ogrožate koga - v tem primeru pa je imel vso pravico in imate srečo, da vas niso še bolj "nalaufal".

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po dec 14, 2009 2:31 pm

če bi to bil prvi post primozek-a na forumu bi še mogoče verjel, ko pa se spomnim na njegovo aroganco iz preteklih postov.. mogoče pa je vse res.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Po dec 14, 2009 2:37 pm

Glede orožja je tko. Mel smo predavanje in naprimer usako stvar lahko odvrneš s tako silo s kakršno si napaden če pri temu varuješ življenja ljudi. Naprimer če napadalec v primeru pretepa nima ničesar v rokah ga moreš obvladati pač s strokovnim prijemom, če ima pa orožje in naprimer strela boš nevarnost odvrnil z svojim strelnim orožjem proti njemu. Tako da policaj se lahko komot zagovarja proti tebi da je mislil da si meu orožje da nisi poslušal ukazov ali si naredil nevarne gibe ki bi nakazovali da imaš strelno orožje in namen le tega uporabiti. Tako da tvoja beseda proti njegovi ;) nebo šlo :lol: Vrjemi meni plačaj in bodi tiho sigurno si si sam kriv. Ker orožja nebo nobedn povleku za brezveze :roll:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 14, 2009 2:37 pm

DaDek,točno tak,zato pa sem odzgoraj napisal,da če bi bil jaz namesto tistega policista,bi blo še hujše. Ker nam je že tale primožek dokazal v nekaterih postih,kako zna bit nesramen.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov