Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Napisal/-a firebird Ne jan 03, 2010 9:02 pm

HaMzO je napisal/-a:fire jaz ti lahko zrihtam oziroma moj odvetnik ti lahko zrihta da ti ni treba takoj plačat kazen, lahko ti da da odplačuješ obročno, morda tudi te reši uklonilnega zapora, samo mora vidt uso tvojo papirologijo oz mu moraš povedat kako je točno kaj blo da pol on naredi protožbo in tako dalje. verjemi meni, da je zelo dobr :)

lahko ga pridš poslušat za mnenje kaj ti bo svetoval, pol se pa odloči. če hočeš ali nočeš da ti pomaga.
pa še po ugodni ceni ti naredi.

za več ZS.

lp

Ma ne hvala saj je moj foter pravnik,ampak point je v dejstvu, da jaz nočem plačat-bomo šli torej v preambulo zakona -kazen mora biti ustrezna pekšku,za ta dnar se lahko za novo leto s Šleperjem zapeljem po ulici in bi me ceneje prišlo 300€ :!:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 9:04 pm

nebivedu je napisal/-a:lanciahf, a tebi vedno od plače ali iz računa trgajo?

Tole je bila prva kazen, ki sem jo sam plačal. Pa še to brez sodne takse. Ostale so mi od plače trgali.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 03, 2010 9:09 pm

firebird je napisal/-a:Ma ne hvala saj je moj foter pravnik,ampak point je v dejstvu, da jaz nočem plačat-bomo šli torej v preambulo zakona -kazen mora biti ustrezna pekšku,za ta dnar se lahko za novo leto s Šleperjem zapeljem po ulici in bi me ceneje prišlo 300€ :!:

Lahko se z avtom voziš pijan in brez izpita za ta denar.. kazer res ni normalna :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 03, 2010 9:17 pm

lancia hf je napisal/-a:

Tole je bila prva kazen, ki sem jo sam plačal. Pa še to brez sodne takse. Ostale so mi od plače trgali.

Ja sej ko se ti bodo enkrat usedl na račun, bo bolj zanimivo. Dokler ti od plače trgajo ni panike, ko se usedejo na račun, potem pa vidiš, kaj vse to zraven prinese.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jan 03, 2010 9:19 pm

nebivedu je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

Ja sej ko se ti bodo enkrat usedl na račun, bo bolj zanimivo. Dokler ti od plače trgajo ni panike, ko se usedejo na račun, potem pa vidiš, kaj vse to zraven prinese.

ko se vsedejo na račun pridejo dodatni stroški, ki pa niso majhni ;)

in kot je povedal @nebivedu

nebivedu je napisal/-a:ko se ti bodo enkrat usedl na račun, bo bolj zanimivo

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 9:30 pm

Ko je prišel zakon, da brišejo vse kazni brez kazenskih točk, sem zaslužil malo več kot 800 000 SIT z vsemi takratnimi prekrški. Sedaj pa kot sem že napisal, imam vse račune poravnane razen 30€ takse. Nikoli pa še nisem dobil kašnih obresti, pa so se mi na plačo znesli tudi po treh letih. Tako da mi ni jasno, od kje nekaterim neke obresti. :?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Ne jan 03, 2010 9:36 pm

Za prometne prekrške ni obresti. Pravkar, iz prve roke :) Če nimaš, greš v zapor, po zaporu pač čakajo dokler maš neki pa ti pol trgajo, to je to. Obresti NI.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 9:41 pm

NejcZ je napisal/-a:Za prometne prekrške ni obresti. Pravkar, iz prve roke :) Če nimaš, greš v zapor, po zaporu pač čakajo dokler maš neki pa ti pol trgajo, to je to. Obresti NI.

:tomidelej: Kratko in jedernato napisano. ;)

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne jan 03, 2010 9:46 pm

Torej, dobim kazen za pasove (kar se nebo sicer nikoli zgodilo) in je ne plačam. Sem študent, nase imam pisan samo avto, kak bo postopek če ne plačam?

btw: dveh takih kazni še nisem plačal in še zdaj 2 leti skoraj po tem ni prišlo domov čisto nič. Pri eni sem napisal pritožbo pri drugi pa sem nakazal 6€ namesto 60.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 9:49 pm

Pusti pri meru, in če se bojo spotaknili, ti bojo poslali dopis in položnico zraven za 54€ neplačanega dolga.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 03, 2010 9:52 pm

lancia hf je napisal/-a:Pusti pri meru, in če se bojo spotaknili, ti bojo poslali dopis in položnico zraven za 54€ neplačanega dolga.

res? in potem ko se naredi izvržba z strani durs-a bodo pa nekateri posamezniki jokali po bankah...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jan 03, 2010 9:55 pm

firebird je napisal/-a:un citroenar je pa tak i****, upam da se bo kdaj znašel v situaciji, kjer ne bo tak pameten

Ubistvu je manjkalo 10cm da nisem pred mesci na havbo dobil pijanega kolesarja.
Tako da vem kako je iz druge prespektive.
Kaj če bi padel in bi te nekdo povozil do smrti ? Nič kriv voznik bi mogu živet do konca življenja s tem..

Tako da sem popolnoma ravnodušen do tvojih težav.
Nebom se spuščal na nivo da bi ti privoščil nesrečo, kot ti meni. Ampak, te bo že ujelo..
Sej vemo, na koncu te bo pa očka rešil in plačal kazen :) :roll:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 9:57 pm

adis je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Pusti pri meru, in če se bojo spotaknili, ti bojo poslali dopis in položnico zraven za 54€ neplačanega dolga.

res? in potem ko se naredi izvržba z strani durs-a bodo pa nekateri posamezniki jokali po bankah...

Ja gdo pa misliš da je meni trgal od plače za CPP prekrške, mogoče Katarina Kresal ;) :lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 03, 2010 10:00 pm

lancia hf je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

Ja gdo pa misliš da je meni trgal od plače za CPP prekrške, mogoče Katarina Kresal ;) :lol:

žal nekateri ne vedo postopkov izvržb in se spotaknejo ob banko ...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Ne jan 03, 2010 10:01 pm

dejcc je napisal/-a:Torej, dobim kazen za pasove (kar se nebo sicer nikoli zgodilo) in je ne plačam. Sem študent, nase imam pisan samo avto, kak bo postopek če ne plačam?

btw: dveh takih kazni še nisem plačal in še zdaj 2 leti skoraj po tem ni prišlo domov čisto nič. Pri eni sem napisal pritožbo pri drugi pa sem nakazal 6€ namesto 60.

Ko boš mel kaj svojega bo šlo.. mogoče ne takoj, enkrat pa sigurno, ker kazen ne zastara. Magari tudi avto... avto gre, kazen se plača, nazaj pa dobiš kolikor je ostalo od avta :) Vem ker je fotr inšpektor in je reku da prej al slej vsak dobi... nažalost, js tut najprej nism dal, pa je pršlo za mano :lol:

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne jan 03, 2010 10:02 pm

če mi odtrgajo samo preostanek se sploh ne sekiram, samo v veliko temah ljudje napihujejo zadeve z vrtoglavimi obrestmi

ps.: včasih je res tako naprimer da nemoreš dat v 16 dneh vsega denarja, lahko pa bi dal vsaj nekaj, se da kje dogovorit na obroke odplačevat kazen naprimer? na PO so mi rekli da prvič čujejo. Uradno pa imam 70€ dohodka, torej bi komot za pasove dobil enih 5 obrokov 8)
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 03, 2010 10:05 pm

dejcc je napisal/-a:če mi odtrgajo samo preostanek se sploh ne sekiram, samo v veliko temah ljudje napihujejo zadeve z vrtoglavimi obrestmi

ps.: včasih je res tako naprimer da nemoreš dat v 16 dneh vsega denarja, lahko pa bi dal vsaj nekaj, se da kje dogovorit na obroke odplačevat kazen naprimer? na PO so mi rekli da prvič čujejo. Uradno pa imam 70€ dohodka, torej bi komot za pasove dobil enih 5 obrokov 8)

pa ne pozabite da se študentska dela ne izplačujejo in so rubljiva napram drugim dohodkom ;)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Ne jan 03, 2010 10:07 pm

Tisti k mislite da nebote dobil se motite.. mogoče trenutno ni šihta al pa karkol.. pa magari čez 5 let ko bo šiht (al pa vsaj akka lastnina skoraj 100%) bo pa takrat šlo. Jbg, lajf je tak, reši te edino konec sveta leta 2012 :lol: :lol:

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Ne jan 03, 2010 10:09 pm

tudi za pasove se da dobiti na obroke , samo potem se plača pouna cena brez polovičk , je pa enostavno pošleš prošnjo na sodišče za prometne prekrške in napišeš razlog. skor zmeraj dajo na obroke.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 10:12 pm

Glede rubežev bi tudi lahko marsikaj napisal, saj je od kolega mati rubežnica. Nebom pa nikoli pozabil, ko sem nosil v kombi neke priznane ameriške knjige (zdravstvo in človestvo) v vretnosti cca 600 000 SIT. Kazal lastnik račune knjig. Rubežnik jih je ocenil na 250 000 SIT :? Tako da ocena rubeža in realna cena :?:
Bilo to okoli 8 let nazaj.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov