Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide So jan 09, 2010 10:13 am

lancia hf je napisal/-a:Evo sem prav cca 8 let stare slike našel, da sem jih slikal, kaj lahko naredi z makaronarjem pri 34 km/h če se sreča z starim BMW 528 IA :?

Zgleda tako kot moj mercedes (190, 85 letnik) po srečanju s Ford Mondeotom. Samo jaz se nisem peljal 34 km/h, ampak sem z okoli 60 priletel Mndeotu v bok :? Ocenjen na totalko :evil: Avto je odprlo kot konzervo, še notranji blatnik je bil čisto raztrgan :x

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So jan 09, 2010 11:54 am

exide je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Evo sem prav cca 8 let stare slike našel, da sem jih slikal, kaj lahko naredi z makaronarjem pri 34 km/h če se sreča z starim BMW 528 IA :?

Zgleda tako kot moj mercedes (190, 85 letnik) po srečanju s Ford Mondeotom. Samo jaz se nisem peljal 34 km/h, ampak sem z okoli 60 priletel Mndeotu v bok :? Ocenjen na totalko :evil: Avto je odprlo kot konzervo, še notranji blatnik je bil čisto raztrgan :x

http://www.euroncap.com/home.aspx

Tukaj si lahko skoraj za vsak avto pogledate kaj se zgodi če se pri 55km/h zaleti čelno v drug avto. Skoraj vsi so razbiti do 1 stebrička. Pri istem testu samo z hitrostjo 76km/h
so v avtu ki je pri manjši hitrosti dobil 5 zvezdic in brez resnejših poškodb, bili vsi mrtvi. Malo razmislite s kakšno hitrostjo se vozite, in nehajte ogrožat druge.
Slika

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide So jan 09, 2010 12:59 pm

A če vozim po omejitvi ogrožam druge ali kaj? Sploh pa v mojem primeru nisem bil jaz kriv...

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a gashper Sr jan 13, 2010 10:40 am

Avto je bil ocenjen na 2000€ škode in bo vse zavarovalnica krila :D Pa še nadomestni avto dobim :D
Hvala vsem za odgovore in nasvete.
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr jan 13, 2010 11:50 am

AndrejD je napisal/-a:
Tukaj si lahko skoraj za vsak avto pogledate kaj se zgodi če se pri 55km/h zaleti čelno v drug avto. Skoraj vsi so razbiti do 1 stebrička. Pri istem testu samo z hitrostjo 76km/h
so v avtu ki je pri manjši hitrosti dobil 5 zvezdic in brez resnejših poškodb, bili vsi mrtvi. Malo razmislite s kakšno hitrostjo se vozite, in nehajte ogrožat druge.

Temu se reč "povej kako me boš meril in se bom temu prilagodil". Osredotočenost proizvajalcev je trenutno zelo na teh 5 zvezdic. Ker pa se trki za zvezdice merijo v kontroliranih pogojih, ki so znani, se proizvajalec valjda pri razvoju varnosti osredotoči na to.
Kaj pa se dogaja v nesrečah v resničnem svetu je pa seveda nekaj drugega.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Sr jan 13, 2010 2:06 pm

gashper je napisal/-a:Avto je bil ocenjen na 2000€ škode in bo vse zavarovalnica krila :D Pa še nadomestni avto dobim :D
Hvala vsem za odgovore in nasvete.

Super 8)

Jaz se bom pa za svoj avto še je***, nadomestnega avta pa tudi nisem dobil :x

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jan 13, 2010 2:09 pm

Ker nimaš kaska :)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr jan 13, 2010 2:26 pm

NejcZ je napisal/-a:Ker nimaš kaska :)

WTF ?
Torej če imaš kasko ti mora azvarovalnica priskrbet nadomestni avto !?
Jaz pa že več kot 1 mesec brez.. ?!

AMpak vrjetno ti priskrbi le v primeru da imaš avto na popravilu ?
V primeru da je avto totalka pa najbrš ne ? Ali pač ?
Se grem takoj skregat :lol:

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Napisal/-a gashper Sr jan 13, 2010 2:29 pm

Jaz sicer nimam KASKO zavarovanja. Nadomestnega avta mi ne bo zavarovalnica posodila pač pa klepar in ličar. Za avto mi ne bo potrebno nič plačati, dobim ga bom s polnim tankom in v takem stanju ga tudi nazaj pripeljal.
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jan 13, 2010 2:59 pm

B|ind je napisal/-a:

WTF ?

Za totalko nevem, verjetno bi moral neko nadomestilo dobit, za avto na popravilu pa moraš dobit nadomestnega.. Oz moraš ga zahtevat :) ker ti pripada.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jan 13, 2010 6:40 pm

NejcZ je napisal/-a:Za totalko nevem, verjetno bi moral neko nadomestilo dobit, za avto na popravilu pa moraš dobit nadomestnega.. Oz moraš ga zahtevat :) ker ti pripada.

Klepaju nikoli ni potrebno dajati nadomestnega avtomobila. To če pa ga je gdo dobil, je pa samo kleparjeva dobra volja. Saj pogodbe z kaskom ITD..... niste sklepali s kleparjem :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Sr jan 13, 2010 9:05 pm

NejcZ je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:

WTF ?

Za totalko nevem, verjetno bi moral neko nadomestilo dobit, za avto na popravilu pa moraš dobit nadomestnega.. Oz moraš ga zahtevat :) ker ti pripada.

Mam avto na popravil že en mesev pa še en čas bo :? Ocenjen je bil na totalko. Zavarovalnica tudi slišati noče o nadomestnem avtomobilu. Tako, da pač trenutno vozim neko podrtijo od avta, ki kuri pov preveč zame (vsak dan naredim 150km). Pač avto za 50€+100€ stroškov, da je bil avto normalen vozen. :lol:

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr jan 13, 2010 9:16 pm

od pooblaščencev oz. zavarovalnic dobiš nadomestni avto če si dodatno plačal ob zavarovanju oz. je to storila oseba ki je bila kriva za prometno nesrečo. Dobiš pa ga za čas za katerega je predvidena količina porabljenih ur, če servis zamuja je to njihov strošek. Vsaj tako je bilo pri meni

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če jan 14, 2010 8:43 am

V primeru, da imaš plačano zavarovanje in servis nima nadomestnega vozila, ga lahko dobiš od rent-a-car.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Če jan 14, 2010 10:36 am

exide je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:

WTF ?

Mam avto na popravil že en mesev pa še en čas bo :? Ocenjen je bil na totalko. Zavarovalnica tudi slišati noče o nadomestnem avtomobilu. Tako, da pač trenutno vozim neko podrtijo od avta, ki kuri pov preveč zame (vsak dan naredim 150km). Pač avto za 50€+100€ stroškov, da je bil avto normalen vozen. :lol:

v vsakem primeru če daš avto popravljat tudi totalko se zmeniš z ličarjem da ti da nadomestni avto če ga ima če pa maš kasko ti pa pripada :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

gogo1
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a gogo1 Če jan 14, 2010 11:21 am

ja če se da zmenit eni ga pa ne dajo.. :(

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če jan 14, 2010 12:53 pm

Ne razumem.
Saj načeloma ko te zavarovalnica izplača (npr. totalko) je s tabo zaključila.

Torej zakaj bi bili oni meni dolžni zagotoviti nadomestni avtomobil v primeru da bom dal v popravilo mojo razbito totalko (imam kasko) ?

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če jan 14, 2010 1:14 pm

Kolikor sem jaz razumel so ti dolžni zagotovit plačilo za avto, pač po njihovih tarifah za trajanje popravila. Meni npr. je kasko kril stroške nadomestnega avtomobila pri menjavi sprednjega stekla. Ker je avto ostal na servisu čez noč, tako kratkoročno niso imeli nadomestnega, smo zrihtal preko rent-a-car. Mogoče sta imela servis in zavarovalnica kaj med sabo, ampak mene ta nadomestni ni stal nič.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če jan 14, 2010 1:46 pm

Ubistvu je tko, v primeru tvoje krivde ti pripada nadomestni avto, če to piše za zav. polici. Če je krivda tuja, maš pravico zahtevat nad. avto za čas trajanja popravila. Zdj je pa tuki še ena fora in sicer pri zavarovalnicah majo različen ta čas nadomestnega avtomobila. Pr Maribor maš v primeru popravila 3 dni uporabe, v primeru totalke 10 dni. Za ostale zavarovalnice pa nevem na pamet. So pa lopovi taki da jim j***m mater skos neki mutijo oni nebi to oni nebi ono. K pa pride do tega da morš ti kej plačat bi te pa kr tožl pa nevem kaj še use :?

LP

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Napisal/-a gashper Če feb 25, 2010 2:23 pm

Živjo! Jutri dobim ponudbo od zavarovalnice. Če jo sprejmem, koliko časa še čakam na denar? Še zdaj sem brez avta... :roll:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov