Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne jan 10, 2010 10:13 pm

IcEm4n je napisal/-a:če ti pa že pajek ne bo odpelju avta, ti bodo pa lisice gor namontiral.

In prava zabava bi se še le začela, ko ti avta ne bi hoteli vrniti, zaradi težav pri identifikaciji vozila zaradi napačni reg. oznak. :lol:

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 10:13 pm

f.taunus je napisal/-a:Ne razumem par stvari pri tebi in tej tvoji temi.

Par ljudi ti je že povedalo, da na javnem mestu to ni dovoljeno, da je kaznivo, pa še kaj ... in zdaj se ti hočeš prepirat s prepričanjem, da ti noben nič ne more.

Čemu sploh odpiraš teme in sprašuješ take neumnosti, če pojasnil v zvezi z vprašanjem ne sprejemaš.

Če nisi opazil, sprašujem samo še za primer ko nimaš tablic :roll: Čeprav to itak ne bi prišlo v upoštev, ker imam nalepljene in jih ne mislim jemat dol.

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 10:37 pm

Preden me spet napade zuzek ali pa kakšen podoben pacient, ki ne ve ozadja zgodbe, naj razjasnim.

Pod svojo lastno bajto, ne smem imeti avta dlje kot 30min, ki jih moram označit z uro. Se še komu to zdi glupo? Meni se in ko sem videl da nekdo prodaja tablice, sem pač prišel na idejo, da bi jih enostavno zamenjal, pustil avto pred bajto in naj redar slika ter se igra detektiva. Pajek mi itak ne bi mogel naložit avtomobila, ker je prostor pretesen da bi ga dvigoval v zrak in manevriral z njim, pa tudi dvomim da bi zvozil ovinek na začetku ulice. Lisic se pa ne bojim, vsaj pred svojo bajto ne ;)

Saj ne da bi bila to stvar kogarkoli na forumu, ampak ko eni začnete delati zaključke brez poznavanja situacije ter komentirate namero namesto odgovarjate na vprašanje, se mi zdi kot da sem med idioti.
Zadnjič spremenil defasturias, dne Ne jan 10, 2010 10:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 10, 2010 10:39 pm

Pred svojo lastno oz. starševsko bajto (hišo) ne smeš imeti avta dlje kot 30 minut?

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 10:41 pm

Ja, hiša je 100% v naši lasti, nahaja pa se v mestnem jedru. Na dovolilnici mi piše naslov in pripisano je, da imam avto lahko tam 30 min. Ure pa ravno ne bom hodil prestavljat vsake pol ure.
Zadnjič spremenil defasturias, dne Ne jan 10, 2010 10:48 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 10, 2010 10:44 pm

defasturias je napisal/-a:Ja, hiša je 100% v naši lasti, nahaja pa se v mestnem jedru. Na dovolilnici mi piše naslov in pripisano je, da imam avto lahko tam 30 min. Ure pa ravno ne bom hodil prestavljat vsake pol ure.

To pa zaradi tega ker je samo hiša vaša, ne pa tudi "okolica" hiše. Tam kjer si ti predstavljaš svoj parkerni prostor
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 10, 2010 10:45 pm

Ma tole mi je vse skupaj čudno... ne zastopim se v te zakonske zadeve in kako to gre, ampak ponavadi je kakšna tabla zdraven in piše ''Dovoljeno za stanovalce ...... ...... št. xx''
In da pred svojo lastno bajto ne smeš imeti svoj avto parkiran je tudi bosa... pa mestno jedro gor, dol...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 10, 2010 10:50 pm

nevermind je napisal/-a:Ma tole mi je vse skupaj čudno... ne zastopim se v te zakonske zadeve in kako to gre, ampak ponavadi je kakšna tabla zdraven in piše ''Dovoljeno za stanovalce ...... ...... št. xx''
In da pred svojo lastno bajto ne smeš imeti svoj avto parkiran je tudi bosa... pa mestno jedro gor, dol...

Na stanovanje sta 2 parkinga. Oče mati, sin in ostali naj pa parkirajo po želji. Če je pa to starejša hiša, ima pa samo garažo za en avtomobil, ostale avtomobile pa daj :?: :?

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Ne jan 10, 2010 10:53 pm

@lancia_hf - dovoljeno je tam vsekakor parkirati po celotni dolžini ulice, vendar za 30 min.

Ko smo že ravno pri podrobnostih. Na koncu ulice je parkirišče, kjer je prav tako dovoljeno parkirati, vendar je zadnji 2 leti non stop neuporabno. Najprej so ga na novo asfaltirali, takoj za tem je nekdo našel eno kost oz. nekaj podobnega in so šli vse ponovno odkopat in našli nek sistem zidov iz starih časov. Ko so vse zasuli nazaj, so začeli menjavati neke cevi. Potem so zopet prišli arheologi in vse razbrskali. Konec lanskega leta so ponovno asfaltirali parkirišče v stilu ostalih ulic v jedru, obenem pa začeli obnavljati 2 hiši. Seveda je zaradi tega neuporabnih 10/20 parkirišč, od 10 uporabnih pa je polovica neuporabih ob delavnikih, ker tovornjaki ne morejo mimo avtomobilov. In zdaj so ponovno vrgli ven asfalt po ulici, tako da promet poteka čez parkirišče in je samo 5 parkirišč, pa še ta so vedno zasedena, ker zraven živi en diler in ima tam svoje avta 24/7. Vsakič je treba vozit avto potem iz mesta ven, na parkirišče, predvideno za stanovalce. Fora pa je, da so od letos na to parkirišče, ki je že tako vedno polno, postavili plačilne avtomate in preprogramirali rampe, tako da lahko zdaj kdorkoli tam parkira. In poleg večje zasedenosti, občina niti ni sposobna skidat parkirišča, čeprav so mi veselo napisali kazen, ko sem po čiščenju šip pozabil zataknit dovolilnico nazaj za šipo. Še večja ironija je pa v tem, da kljub temu, da je bila rampa že več kot 10x zlomljena, še vedno montirajo plastično in vandali jo veselo lomijo. Popravljajo jo vsakič po en mesec, tačas vsak zastonj parkira in nam odžira prostor. Vse skupaj mi je že tako kretensko, da sem resno razmišljal da bi avto z drugimi tablicami pustil v mestu, pa naj se jeb*jo.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 10, 2010 11:08 pm

Ti lahko razlagaš podrobnosti, samo avtomobila še vedno nimaš parkiranega na svoji lasti. Sepravi se boš moral prilagajati pravilom zakona na ulici, pa čeprav pod tvojim oknom. :?:

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne jan 10, 2010 11:13 pm

meni se je pa zdelo da so te dobili ampak ti boš vztrajal na sodišču da je avto bil parkiran :)

zmotil sem se

nekoč so špekulirali da so zapeljali nekam not v dvorišče :lol:

svašta, no kar se pa te ideje tiče pa nisem ziher. pajki vozijo tudi BMW6 :idea: to sem že dvakrat videl v mariboru :lol: pa še 4 žmigavci so bili vklopljeni :-P

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 10, 2010 11:49 pm

da bi se pa z občino zmenu, pa ni nobene variante?
Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po jan 11, 2010 12:01 am

če je res tako, da nesmeš pred svojo bajto met parkiranga avta več kot 30 min, se moraš nekako zmenit z občino in bodo pustili.

vem ko grem jaz k dedku in parkiramo pred žel. postajo, ker tam dejansko živi. in ko pridejo ta zeleni jim pač pojasnimo da smo sorodniki, in smo imeli tam avto tudi po 3 dni, ne pa samo 30 min.

se pa nebi šel take igrice, da bi neke tablice menjal.. sigurno se da zmenit na drugačen način :D
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 11, 2010 3:16 pm

Vsak prvi četrtek v mesecu lahko pokličeš župana v eter na radiu. (Pozabil sem kateri radio oops )
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

SuperK
Nov uporabnik

Napisal/-a SuperK Po jan 11, 2010 5:53 pm

Mnenja so mešana.
V kakšnem turističnem kraju bi verjetno dvakrat premislil predno bi dali kazen tujcu. ;-)

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po jan 11, 2010 6:03 pm

k jankoviču pejt in se z njim zmeni o omenjeni stvari,saj on stoji za usem tem razkopavanjem mestnega jedra ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jan 11, 2010 6:11 pm

Jaz sem v lj videl, ko je en napačno parkiral in vzel položnico iz šipe drugega vozila in ga dal na svojega in najbrš ko se je odpeljal ga je preprosto odvrgel

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po jan 11, 2010 6:14 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz sem v lj videl, ko je en napačno parkiral in vzel položnico iz šipe in ga dal na svojega in najbrš ko se je odpeljal ga je preprosto odvrgel

to se dostikrat dogaja ;) ..je to počela tudi moja soseda,ki je ze v letih ;) ..in zmeraj je lepo čez prsla :) ...js pa se dobr parkeru nism,že "zelenček" laufa da mi kazen napiše :?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po jan 11, 2010 6:14 pm

To js delam kr naprej.. sicer mam svoj pildek gor k sm ga enkrat dobil, ma nima veze :D

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Po jan 11, 2010 6:23 pm

Ja sam vedno pa nebo laufalo s svojimi pildki..
Kolegu so dali kazen, za nepravilno parkiranje, pa je rekel da bo pustil še čez noč tako, in tudi kazen pustil na šipi...drugo jutro ga je čakala še ena poleg... :)
Lokacija? Študentski v Rožni, pri baru Ufo
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov