Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr jan 20, 2010 10:00 pm

1. kako veš da je zavestno prodal slab avto naprej? Ti je povedal, imaš dokaze?
2. Ni mi jasno, zakaj pred nakupom ne vprašaš na forumu o kakšnem nasvetu, plačaš mehaniku, klepariju ali nekomu ki se spozna na avto (če nimaš nobenega poznanega ki se spozna na avte) tistih nekaj euro in skupaj pogledate avto? Zakaj pred nakupom ne zahtevate celotnega pregleda vozila, smo že na tem forumu velikokrat pisali o tem, da AMZS za bogih 50 euro naredi komplet pregled vozila in tudi poda oceno avta?
3. Cena 2000 eurov za 13 let staro gajbico, ki se je pač lepo svetila, je veliko pretirana cena. Za nekaj euro več dobiš dobrega golfa 4
4. Tožit človeka se ne splača, sploh pa če imaš videno-kupljeno v pogodbi. Zagonil še boš jurja euro dosegel pa nič. Če pa se že zanimaš za to, pa se prej pozanimaj koga tožiš, če sploh ima službo in če mu imajo kaj vzet. Lahko da po čudežu celo po dolgi pravdarski poti dobiš tožbo, človek pa že 5 let na zavodu za brezposelne ;)
5. Glede na to, da si dal 2k euro za avto, bi jaz obiskal nekaj lokalnih poceni a dobrih kleparjev in se z njimi pogovoril o možnostih kaj narediti, kako je z avtom kot celoto, kakšna bo cena popravila. Avta nisem videl ampak mislim, da malo pretiravaš, rešit se da vse, je samo vprašanje ekonomske računice,ki ti bo takoj jasna ali se splača ali ne, ko boš obiskal kleparja.

lp

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Sr jan 20, 2010 10:08 pm

a lahko to mal poslikaš, de vidmo kako je to skup švasano?
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr jan 20, 2010 10:08 pm

kakega kleparja dej...avto je iz 2 sesvasan skupaj. se bog ga ne naredi vec varnega. :roll:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jan 20, 2010 10:10 pm

Po moje je najbolje, da ga prodaš naprej pa tudi če boš zgubil par eurov, bolje denar kot pa življenje

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Sr jan 20, 2010 10:17 pm

Ga proda naprej pa bo tisti njega tožil zaradi skrite napake, če bo rekel da ni vedel bo pa kupec na forum pogledal...
Tak avto lahko prodaš samo za dele. Jaz si ne bi upal prodati nevarnega avta, če bi pa že kdo kupil celega bi mu pa povedal, da avto ni za na cesto in kaj je narobe, če se pa vseeno spravi z njim na cesto pa se razsuje si je pa potem sam kriv.

Glede na vrednost avta, pa mislim da se ne splača iti v tožbo, ker boš samo še več izgubil, pač si zapomneš za naslednjič ko kupuješ avto, vzameš tistih par € kar dobiš zanjga pa je.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jan 20, 2010 10:22 pm

Golfov je še in še, razbitih je blo še in še in nikjer ni vidna njegova inditeta.
Jaz bi ga prodal, ker ne vem zakaj bi mogla trpet moja denarnica na račun drugih, razen če ti dol visi za 2keur, kar pa močno dvomim

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr jan 20, 2010 10:27 pm

moralni maček pa počiva ali kaj :roll: če se nadaljuje v čem si boljši od idiota, ki ti je taki avto prodal?

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Sr jan 20, 2010 10:29 pm

@pskoda
praviš da tak avto ni več varen in se lahko ubiješ, in v isti sapi zatrjuješ naj proda naprej. kaj pa ko čez teden dni po prodaji zagledaš svoj avto v črni kroniki? Kako lahko potem mirno spiš celo življenje, ker veš da si nekoga ubil? :?: :!:

P.S. avtor teme; prilepi slike pa ti lahko kaj več pomagamo
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr jan 20, 2010 10:39 pm

če boš šel v osebno tožbo boš tud vseen težko kaj dosegel,ker moraš dokazat da je namerno tak avto prodal (lastne izkušnje,kupil avto v avtohiši anželak v slovenj gradcu),pa še to če boš šel v tožbo,te čaka ogromno letanja okol pa kr nekaj denarja boš zmetal stran-žal je pač naš sodni sistem tko narejen da se lahko to dogaja.
moj nasvet:prijavi ga na policijo,pol pa stopi do njega in mu povej da si ga prijavil in da ga boš osebno tožil če avta ne vzame nazaj(zraven pa upaj da ga vzame nazaj in ti vrne denar)

PS
pa vso srečo ti želim

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Kupil avto za 2000€ - odpad!

Napisal/-a sašo5 Sr jan 20, 2010 10:42 pm

primozz je napisal/-a:katerga si kupil od privat prodajalca razbit totalka oz. sestavljen iz dveh avtomobilov ..
Avto vreden 2000 € je za odpis, pa me zanima kašne mam možnosti tožbe zoper

v tolažbo: poznam nekaj oseb, ki so kupile tako "sestavljen" avto za nekdanjih 50.000 DM (rec. sedanjih 25.000 eur.....)s te strani si ti neke vrste "srečkovič"....

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr jan 20, 2010 10:49 pm

mene tudi zanimajo slike

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr jan 20, 2010 10:51 pm

Če pričakuješ od stare kante avto na nivoju novega, potem spadaš v _______ ustanovo. Sorry.

In če si pameten, ga ne toži, ker ne boš nič dosegel, razen dal še kakšna 2 jurja za postopek itd. :idea:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr jan 20, 2010 10:51 pm

GiGi1985 je napisal/-a:@pskoda
praviš da tak avto ni več varen in se lahko ubiješ, in v isti sapi zatrjuješ naj proda naprej. kaj pa ko čez teden dni po prodaji zagledaš svoj avto v črni kroniki? Kako lahko potem mirno spiš celo življenje, ker veš da si nekoga ubil? :?: :!:

P.S. avtor teme; prilepi slike pa ti lahko kaj več pomagamo

Ali ga je slučajno on sestavil? Eni delajo za manj kot 500eur na mesec in jim 2k eur sigurno veliko pomeni
Jaz bi ga prodal, ker prej kot slej bo kupec sigurno zvedel da je z avtom nekaj narobe oz če se kaj spozna na avte, bo po kupčiji naredil en spodoben servis
Zadnjič spremenil pskoda, dne Sr jan 20, 2010 10:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Sr jan 20, 2010 10:53 pm

Očitno je, da avta ne moreš obdržati ker je prenevaren. Ne moreš ga prodati in tega zamolčati kupcu (mislim da mi ni treba razlagati zakaj). Prav tako ga ne moreš prodati pod ceno in povedati kupcu za napako - zato ker bi se za poceni golfa zagrebli preprodajalci, ki bi ga prodali dražje in zamolčali napako (kupec bi bil spet na istem kot ti). Če tožiš prodajalca dobiš v najboljšem! primeru 2000€ - stroški, ki jih imaš s tem. Mislim, da ti preostane samo prodaja avta po delih, če seveda imaš prostor in čas za to.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr jan 20, 2010 10:57 pm

Sorry, 2000€ si dal za Golf3 letnik 1997?

Koliko let nazaj to?
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Napisal/-a GiGi1985 Sr jan 20, 2010 11:05 pm

pskoda je napisal/-a:
Ali ga je slučajno on sestavil? Eni delajo za manj kot 500eur na mesec in jim 2k eur sigurno veliko pomeni
Jaz bi ga prodal, ker prej kot slej bo kupec sigurno zvedel da je z avtom nekaj narobe oz če se kaj spozna na avte, bo po kupčiji naredil en spodoben servis

seveda ga ni on sestavil, ampak ve za napako, in če ga proda, je isti nategator kot tisti, ki ga je on kupil od njega, plus če ga kupec toži bo izgubil kupnino + stroške sodbe, se pravi čisti minus. O mirnem spanju sem že pisal....
Praviš da eni delajo za 500 eur... ja seveda delajo, si mogoče pomislil da bo tak avto "spet" kupil nekdo, ki dela za tak denar in kako se bo počutil ko bo videl za 500 euro prikritega stroška? Avta za 2k euro zagotovo ne bo kupil direktor NLBja ;)
Spodoben servis in varjenje podvozja avta zame nista eno in isto žal!
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr jan 20, 2010 11:07 pm

Mene tudi zanimajo slike.
Drugače pa prodaj kam dol (Bosna, Kosovo... iskana roba)

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Sr jan 20, 2010 11:31 pm

TriCikl je napisal/-a:Očitno je, da avta ne moreš obdržati ker je prenevaren. Ne moreš ga prodati in tega zamolčati kupcu (mislim da mi ni treba razlagati zakaj). Prav tako ga ne moreš prodati pod ceno in povedati kupcu za napako - zato ker bi se za poceni golfa zagrebli preprodajalci, ki bi ga prodali dražje in zamolčali napako (kupec bi bil spet na istem kot ti). Če tožiš prodajalca dobiš v najboljšem! primeru 2000€ - stroški, ki jih imaš s tem. Mislim, da ti preostane samo prodaja avta po delih, če seveda imaš prostor in čas za to.

Če bi ga vrnil osebi, od katere je kupil ga pa ona ne bi probala še enkrat prodat ane? Meni se zdi edina realna rešitev, da ga poceni prodaš, naj ga kupi diler in nateguje, tisti ki ni pregledal avta pri nakupu si je sam kriv, na lepe oči se ne kupuje. Tako kot si si tudi sam kriv, zato požri tistih nekaj eur in naj ti bo šola za naprej. Prodaj avto in kupi drugega, vendar pri prodaji opozori na napako. Kaj se bo dogajalo naprej ni več tvoj problem, ti nisi nikogar nategnil.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če jan 21, 2010 12:00 am

Uff.. po sloveniji se vozi ogromno takih avtov.
V sloveniji kupijo totalka zbitega s papirji, kontra zbitega pa pripeljejo iz italije ...
Tudi taki avti ki se potem prodajajo rabljeni na lizing (kao slovenski, v bistvu maš pa zadnji konec od italijana :) ...

To se dela na novejših avtih.

Če je govora o golfu 3, je bilo to delano 10 let nazaj..
Verjetno je začel gniti na kakih varih.

Zapelji se do kakega kleparja na posvet. Tukaj nimamo slik in je brez veze nekaj bluzit v prazno..
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Če jan 21, 2010 12:06 am

defasturias je napisal/-a:
TriCikl je napisal/-a:Očitno je, da avta ne moreš obdržati ker je prenevaren. Ne moreš ga prodati in tega zamolčati kupcu (mislim da mi ni treba razlagati zakaj). Prav tako ga ne moreš prodati pod ceno in povedati kupcu za napako - zato ker bi se za poceni golfa zagrebli preprodajalci, ki bi ga prodali dražje in zamolčali napako (kupec bi bil spet na istem kot ti). Če tožiš prodajalca dobiš v najboljšem! primeru 2000€ - stroški, ki jih imaš s tem. Mislim, da ti preostane samo prodaja avta po delih, če seveda imaš prostor in čas za to.

Če bi ga vrnil osebi, od katere je kupil ga pa ona ne bi probala še enkrat prodat ane? Meni se zdi edina realna rešitev, da ga poceni prodaš, naj ga kupi diler in nateguje, tisti ki ni pregledal avta pri nakupu si je sam kriv, na lepe oči se ne kupuje. Tako kot si si tudi sam kriv, zato požri tistih nekaj eur in naj ti bo šola za naprej. Prodaj avto in kupi drugega, vendar pri prodaji opozori na napako. Kaj se bo dogajalo naprej ni več tvoj problem, ti nisi nikogar nategnil.

Takšnih avtomobilov res ne rabimo na naših cestah. Torej avtorju teme svetuješ naj pove kaj je z avtom in ga proda, če ga bo pa naslednji kupec prodal kot celega ti je pa vseeno samo zato ker ni prijavljen na forum? :lol:
Dvomim, da bi kdo ki ve za "napako" kupil tak avto za lastno uporabo. Sploh ob tej poplavi enodelnih rabljenih vozil.
Prelude To Disaster
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov