Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe feb 12, 2010 6:21 pm

Da bi bil jaz tale sodnik, ki ga bo dobil, bi mu nažgal 500 € ali pa še več kazni in prepoved opravljanja izpita 10 let.
Nima kej delat na cesti mladoleten. Potem bi pa naredil še kakšno nesrečo, pa bi še pobegnil.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Pe feb 12, 2010 6:32 pm

BBS je napisal/-a:Da bi bil jaz tale sodnik, ki ga bo dobil, bi mu nažgal 500 € ali pa še več kazni in prepoved opravljanja izpita 10 let.
Nima kej delat na cesti mladoleten. Potem bi pa naredil še kakšno nesrečo, pa bi še pobegnil.

Se strinjam!

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Pe feb 12, 2010 6:40 pm

Zdejle me boste napadli pa vendar bom napisu :D
Poznam par posameznikov, ki še nimajo izpita, vendar dobro obvladajo vožnjo in imajo občutek za avto, ki ga marsikdo tudi po 30 letih vožnje nima.
Pa še tko je: tist, k nima izpita se bo vozu samo po okolici svojega doma.Tudi jaz sem se že pred izpitom vozil ,vendar nisem na javni cesti nikol "izzival usode" in preiskušal meje avtomobila.Pač sem se lepo normalno peljal skozi mesto, tako kot se sedaj ko imam vozniško v rokah.
Se mi zdi manj nevaren na cesti nekdo ki ima kokrtok razpucan v glavi in se vozi brez izpita, kot pa kakšn živčen in nervozen šofer ki že 20 let vozi pa še vedno nima občutka za avto.

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Pe feb 12, 2010 6:50 pm

ker je avto pisan na njega in je mladoletn ne bo nobene kazni. drugače bi bilo če bi bil avto pisan na starše , potem je pa fora če starši rečejo da so sinu posodl avto dobijo neko kazn starši , če pa starši rečejo da ne vejo da jim je sin avto uzeu pa spet isto brez kazni :) pač lastne iskušnje :)

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe feb 12, 2010 8:21 pm

need 4 speed je napisal/-a:Poznam par posameznikov, ki še nimajo izpita, vendar dobro obvladajo vožnjo in imajo občutek za avto, ki ga marsikdo tudi po 30 letih vožnje nima.
Kot vidim zagovarjas tiste, ki se vozijo brez izpita z opravicilom, da so bolj varni vozniki kot kaksni zivcni in nervozni, ki imajo izpit ze 30 let. Js imam glede tega vec pripomb, najprej to: te mladi posamezniki bi za varnost naredili vec, ce se sploh ne bi vozili (naj gredo na avtobus, vlak). Tako da tisto o varnosti ni nobeno opravicilo. Z vsakim vozilom vec se verjetnost za trcenje (tudi minimalno - in bilo bi idealno, ce bi bila le taka) poveca. Naslednji pomislek je sistemska ureditev: ce bi se dalo ucinkovito in pregledno dati izpit ze pred 18 letom tistim, ki znajo dobro in varno voziti (ker nekaj taksnih, kot sam pravis in to se strinjam, tudi v resnici obstaja), potem bi bilo to verjetno ze narejeno. Ampak to zahteva prevec truda (danes to pomeni denarja), nihce ne pozna carobne palicice, ki bi locila "ti lahko, ti pa ne", zato je meja pac postavljena kjer je postavljena, 18 let (nekaterim jo tezko pricakujejo, nekateri ne - a tu ni kaj). Zadnji pomislek pa je proti nespostovanju pravil - zakaj se ne bi drzali nekih pravil, ki so pravzaprav nujna, ce hocemo znosno ziveti en z drugim? Pravila imamo povsod, tudi v druzinskem zivljenju, omogocajo pa nam lazje ziveti, ne pa obratno, kot nekateri neodraslo mislijo.
Js ne podpiram in ne opravicujem tistih, ki vozijo mladoletni, tudi ce v primerjavi s kaksnim starejsim voznikom vozijo mnogo bolje (kar verjamem), ker se vedno ostaja prevec argumentov proti.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe feb 12, 2010 8:35 pm

Leto in pol nazaj je kolega vozil kamion po ulici, star je bil pa 17 let. Dobil je kar konkretno kazen (nevem točno koliko) in 3 leta prepoved delanje vozniškega dovoljenja za vse kategorije.
PS: Nevem če je še tako, ampak par let nazaj je bilo, da so ti lahko plačilni nalog napisali že pri izpolnjemem 14 letu.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe feb 12, 2010 8:43 pm

Kolega te je "nategnil", da bi večji frajer izpadu :lol:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe feb 12, 2010 8:54 pm

NejcZ je napisal/-a:Kolega te je "nategnil", da bi večji frajer izpadu :lol:

Glede na to, da ima kamion (starodobnik) in avtomobil parkiran doma, in pri 19-ih letih hodi peš, se verjetno nebi na tak način "frajerčka" igral. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 So feb 13, 2010 12:50 pm

Sm prletu na radar 80, omejitev 50. Dobil sodnika, tam pa samo ukor, to je pa tud vse, tko da kazen mladoletna oseba težko dobi.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So feb 13, 2010 1:28 pm

tko da kazen mladoletna oseba težko dobi.

Kar je hudo,hudo narobe :evil: Glede na to da smo po Ustavi vsi enakopravni :?:
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ So feb 13, 2010 1:31 pm

Niti ni tako narobe. Odvisno kako široko si pripravljen razmišljati. Ne rečem da je prav (ali narobe), pač tako je.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So feb 13, 2010 1:43 pm

Po ustavi smo vsi enakopravni ja, ampak otrok ne more kar od rojstva odgovarjati za svoja dejanja, ker tega ni sposoben. Mora psihicno dozoreti in razviti cut za odgovornost, in to odgovornost tudi sprejeti. Pravna meja je pac 18 let, nekateri so to sposobni ze prej, nekateri pa (kot tukaj na forumu to vidimo) pa ne.

NejcZ je napisal/-a:Odvisno kako široko si pripravljen razmišljati.
Js mislim, da se ne gre za sirino, ampak za kulturno specificnost.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ So feb 13, 2010 1:44 pm

domen_ je napisal/-a:Po ustavi smo vsi enakopravni ja, ampak otrok ne more kar od rojstva odgovarjati za svoja dejanja, ker tega ni sposoben. Mora psihicno dozoreti in razviti cut za odgovornost, in to odgovornost tudi sprejeti. Pravna meja je pac 18 let, nekateri so to sposobni ze prej, nekateri pa (kot tukaj na forumu to vidimo) pa ne.

NejcZ je napisal/-a:Odvisno kako široko si pripravljen razmišljati.
Js mislim, da se ne gre za sirino, ampak za kulturno specificnost.

Tudi, seveda.

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule So feb 13, 2010 2:02 pm

need 4 speed je napisal/-a:Poznam par posameznikov, ki še nimajo izpita, vendar dobro obvladajo vožnjo in imajo občutek za avto, ki ga marsikdo tudi po 30 letih vožnje nima.
Pa še tko je: tist, k nima izpita se bo vozu samo po okolici svojega doma.

Sicer nevem od kje prihajaš, ampak tvoji posamezniki obvladajo avto samo zato, ker se vozijo samo po enih in istih cestah. Vse znajo že skoraj na pamet. Pelji enega v Ljubljano med konkreten promet ob kakšni bolj prometni uri, pa boš hitro videl kako dobro zna vozit. Poznam takšen posameznike, kateri so že pri 16 obvladali avto v "nulo". Kar nekaj jih je imelo težave pri opravljanju vozniskega izpita in tudi po opravljenem vozniskem izpitu so imeli velike težave peljat v Ljubljano, oziroma nasploh v kako večje prometno mesto.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ So feb 13, 2010 2:39 pm

ule je napisal/-a:Pelji enega v Ljubljano med konkreten promet ob kakšni bolj prometni uri, pa boš hitro videl kako dobro zna vozit.
Res, se strinjam, se en argument vec. To se pojavlja celo pri tistih, ki gredo prvic z avtom v Ljubljano, izpit so pa opravljali drugje - dalec od tega da bi bila to sproscena in sigurna voznja.

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 So feb 13, 2010 2:41 pm

jaz bi takim ki vozijo brez izpita mladoletnim dal 1000evrov kazni, 500ur dobrodelnega dela, pa 20brez možnosti delanja izpita. se naj naučijo.

mene pa bojo za 5km/h prehitre vožnje kaznovali.
bmwe46

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ So feb 13, 2010 2:49 pm

Seveda ti nikoli nisi nič naredil narobe, se kdaj peljal z kakim neizpravnim mopedom brez izpita ko si bil mlajši :roll:

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 So feb 13, 2010 2:54 pm

NejcZ je napisal/-a:Seveda ti nikoli nisi nič naredil narobe, se kdaj peljal z kakim neizpravnim mopedom brez izpita ko si bil mlajši :roll:

nisem imel mopeda ko sem bil otrok in niti najmanj se vozil brez izpita z avtomobilov. sem v mestu doma.
bmwe46

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo So feb 13, 2010 3:06 pm

vectrab je napisal/-a:jaz bi takim ki vozijo brez izpita mladoletnim dal 1000evrov kazni, 500ur dobrodelnega dela, pa 20brez možnosti delanja izpita. se naj naučijo.

mene pa bojo za 5km/h prehitre vožnje kaznovali.

In s tem ko nekomu prepoveš delat izpit za 20 let si dosegel točno to. Da se bo vozil brez izpita še naprej.

Jz sm v splošnem za prehitro vožnjo in podobne neumnosti proti vzemanju vozniških izpitov. Alkohol - ja se strinjam, nasprotna smer po avtocesti - dosmrtna prepoved vožnje, sm takoj za, ampak stvari ki v temelju prekrška niso toliko nevarne bi pa pač kaznoval finančno in nič drugače...

Francozi recimo imajo zelo lepo to urejeno. Vsakič ko narediš isti prekršek je kazen 2x večja. Nobenih točk, nič. Prvič je 300, drugič je 600, tretjič je 1200... Ko boš petič prehitro vozil in plačal 4800 eurov boš dobro premislil če se to greš ...Aja, pa doba zastaranja je 40 let.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So feb 13, 2010 3:12 pm

LoCo je napisal/-a:Francozi recimo imajo zelo lepo to urejeno. Vsakič ko narediš isti prekršek je kazen 2x večja. Nobenih točk, nič. Prvič je 300, drugič je 600, tretjič je 1200... Ko boš petič prehitro vozil in plačal 4800 eurov boš dobro premislil če se to greš ...Aja, pa doba zastaranja je 40 let.

Nekako se mi zdi, da nasa celotna IT (zajeta tudi terenska) tu ne bi prisla v upostev... predstvljaj si kako ogromna baza mora biti za 64 milijonov Francozov (recimo da 40 miljonov z vozniskim izpitom). Najprej je potrebno urediti sistem nato pa se popoln nadzor nad tem ter nujni dnevni backup-i (gledano iz vidika IT). Torej pri nas se "zatakne" ze pri milijonu ali manj ter seveda pri DZ.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov