Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Če mar 04, 2010 11:04 pm

Vsaka šola nekaj stane... Pa še ta jo je pocen prišla ;)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če mar 04, 2010 11:16 pm

mišek je napisal/-a:Ja v sestrinem primeru je bilo tudi tako.
Samo na tak način te lahko naflancajo kolikor hočejo, če jim je to v interesu. Mi je pravila, da možno, da je vozila prehitro, ampak da je pa bilo to 67km/h pa skoraj težko vrjame. To bi bilo po števcu 70. Tako da boh si ga vedi od kod so dobili te številke.

Kje je potem dokaz, da si res toliko vozil in da so res tebe zmerili? Sej to lahko potem cel dan iste številke pravijo. Kak jim pa češ dokazat, da ni res.? Nemogoče, saj nimaš kamere v avtu.

Merilnike hitrosti je treba razdeliti na laserske merilnike in in dopplerske radarje.
Poanta je da te z radarjem slikain ti sliko tudi pošljejo če želiš, laserski merilnik je pa štorija za sebe, ker naše ministrstvo raje kupuje vodni top kot pa nadgradnjo, v tem primeru fotoaparat- s katero bi lahko nedvomno dokazali prekoračitev hitrosti. In samo laser je po zdravi logiki sporen, ker ni dokaza da je izmeril tebe.
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Pe mar 05, 2010 2:42 am

Mene so ustavili 200m za civilnim kangoojem, v njemu je sedel policaj in sporocal hitrost tistemu, ki je ustavljal. Sem prasal, ce sliko tudi dobim zraven zapisnika, pa je rekel da ja, ce se pritozim. Je bila pa meritev takrat realna in nisem imel razloga za pritozbo.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe mar 05, 2010 7:56 pm

Kako pa je s tisto toleranco radarja?
Če je omejitev 50, pri koliko začnejo merit? Nekaj more bit tolerance, sej nemoreš čist v piko 50 vozit. Kakih 5km/h verjetno že more bit, ali ne?
Potem pa naprej, recimo te zmeri 55km/h, zdaj je pa še toleranca zaradi napake meritve, to se mi zdi, da sem že nekje zasledil, da je do 100km/h toleranca 5 nad sto pa 7km/h, to drži?
Če vse to drži potem pomeni, da te lahko štopa, ko se realno pelješ 60km/h, ker avtomobilski števci lažejo pomeni to po števcu ~63km/h.
63km/h - napaka števca =60km/h realna hitrost
60km/h > pokaže radar - toleranca rad. = 55km/h to je znotraj toleranc dovoljene hitrosti, torej te nima kaj štopat.
Je to tak ali ne?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe mar 05, 2010 8:45 pm

Js predlagam da se peljes po omejitvah po stevcu in ne bo nobenega evra izgubljenega in nobene tezave.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe mar 05, 2010 8:54 pm

V laserski pištoli naj bi bil podatek shranjen samo 20min.. Ampak še to samo podatek hitrosti, nič pa katero vozilo.Tako, da nas policaji lahko nategn.. kadar želijo. Meritev mora biti zaradi odboja opravljena na ravnem delu (reg. tablica) vozila. Kar je pa zaradi današnjega designa vozil zelo težko. Sploh pa, če smo z motorjem ni laserja, ki bi nas pravilno "zadel".

Druga stvar so pa stacionarni radarji - tudi v Kangoojih. Tam pa, kot je nekdo že napisal, slika naredi svoje. Tam je pa to materialni dokaz.

Tako, da jaz imam s temi stvarmi "rešeno". Pri meritvah s laserjem mi lahko naredijo kar hočejo, pa ne bom (nisem) plačal.Lahko mi kažejo hitrost na laserju, toda nikjer ne piše, da je ta hitrost tista s katero sem jaz vozil.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe mar 05, 2010 9:30 pm

domen_ je napisal/-a:Js predlagam da se peljes po omejitvah po stevcu in ne bo nobenega evra izgubljenega in nobene tezave.

Si nor :lol: , garmin mi je pokazal 83km/h, ko je števec kazal 90.
Pri 50 pa laže za 5, tudi tiste obcestne table tako pokažejo.

Sicer sem pa našel tole:
http://urban.spletno-mesto.com/wp-conte ... cistov.pdf
Torej od izmerjene vrednosti morejo odštet 5km/h. Ali to naredijo?
Radar pa ima lahko največji odstopek od realne vrednosti +-3km/h.
Po tej računnici lahko realno pelješ največ 52km/h ( v mojem primeru 57 po števcu), takrat lahko radar v najslabšem primeru pokaže 3km/h preveč, ko pa odšteješ varnostno vrednost prideš ravno na 50. ;)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe mar 05, 2010 9:42 pm

mišek je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:Js predlagam da se peljes po omejitvah po stevcu in ne bo nobenega evra izgubljenega in nobene tezave.

Si nor :lol: , garmin mi je pokazal 83km/h, ko je števec kazal 90.
Pri 50 pa laže za 5, tudi tiste obcestne table tako pokažejo.

Sicer sem pa našel tole:
http://urban.spletno-mesto.com/wp-conte ... cistov.pdf
Torej od izmerjene vrednosti morejo odštet 5km/h. Ali to naredijo?
Radar pa ima lahko največji odstopek od realne vrednosti +-3km/h.
Po tej računnici lahko realno pelješ največ 52km/h ( v mojem primeru 57 po števcu), takrat lahko radar v najslabšem primeru pokaže 3km/h preveč, ko pa odšteješ varnostno vrednost prideš ravno na 50. ;)

Dober števec imaš. Moj pri 100km/h kaže 98,5km/h :)
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če jul 01, 2010 6:24 pm

meri kangu v obe smeri ali samo v eni? če samo v eno v katero?

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 Če jul 01, 2010 6:44 pm

Odvisno kako se nastavi. Nastavi pa se lahko prihajajoči in odhajajoči promet ali oboje naenkrat.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če jul 01, 2010 6:48 pm

si mogoče mislil prihajajo ali odhajajoči promet ali oboje naenkrat? v mojem primeru je bila kamera obrnjena v smeri v katero sem se peljal, se pravi me je v hrbet.

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 Pe jul 02, 2010 3:31 pm

Da, točno tako. Vse tri opcije so možne.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jul 02, 2010 3:45 pm

a če je samo znak za 50 in poleg trikotni znak za šolsko pot veljajo iste kazni kot v naselju?

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jul 03, 2010 4:13 pm

kaj pri tem znaku veljajo kazni v naselju ali izven naselja?
Priponke
sSlika006.jpg

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Ne jul 04, 2010 4:28 pm

izven, edino če prej ni bila kje neobrobljena tabla za naselje.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jul 05, 2010 10:36 am

SAVINJCAN je napisal/-a:kaj pri tem znaku veljajo kazni v naselju ali izven naselja?

Lahko izven, lahko v naselju. Recimo, da je bila do te točke omejitev povišana na 70km/h (kar ima lokalna skupnost pravico narediti pod določenimi pogoji). V tem primeru je v naselju. Če bi odmislil trikotnik "otrok na cesti" bi ta tabla lahko pomenila tudi povišanje hitrosti v naselju (recimo za naselje, kjer je sicer omejeno na 40km/h).

In dejstvo, ali naselje ali ne ni nič vezano na neobrobljeno tablo "ime naselja", kakor je rekel danatory, ampak zgolj in samo na obrobljeno.

Ker se je že zgodilo, da obrobljene table "ime naselja" ni bilo na svojem mestu, bo morda dobro, da se prepričaš še enkrat, ali je bilo naselje ali ne. Kazni so namreč povsem druge v naselju, kot zunaj njega.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Po jul 05, 2010 1:27 pm

Torej v naseljih kjer je omejitev 90, veljajo kazni za izven naselja?

recept
Novinec

Napisal/-a recept To jul 06, 2010 11:39 am

danatory je napisal/-a:Torej v naseljih kjer je omejitev 90, veljajo kazni za izven naselja?

Ne razumem čisto vprašanja.

V naselju (gledano prometno, od table "ime naselja" s črnim robom naprej) legalno ne more biti postavljena omejitev 90km/h. Lokalna skupnost lahko nastravi hitrost zgolj na max. 70km/h ob upoštevanju določenih pogojev, v katere se še nisem poglobil.

Če je pred poseljenim delom postavljen znak "ime naselja" brez črnega roba, pa to ne pomeni vožnje v naselju, ampak je to - s stališča ZVCP - še vedno vožnja zunaj naselja. Opazil boš, da za tako tablo tudi ni table, ki bi označevala konec naselja.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 To jul 06, 2010 1:29 pm

danatory je napisal/-a:Torej v naseljih kjer je omejitev 90, veljajo kazni za izven naselja?

Na posameznih cestah v naselju ali njihovih delih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko največ 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometnotehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.

ZVCP v sedmem in osmem odstavku 32. člena določa globe za prekoračitve hitrosti s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju ali v območju za pešce, v območju umirjenega prometa oziroma v območju omejene hitrosti.

V devetem odstavku 32. člena ZVCP pa so določene globe za voznike, ki presežejo s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti zunaj naselja, razen na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nišami

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To jul 06, 2010 1:36 pm

v glavnem jaz odgovora še zdaj nevem :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov