Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe mar 19, 2010 7:40 am

Napako si naredila, da nisi takoj placala tipu tistih 50 - 100 eur, ker za ta denar ne more prebarvati odbijaca - cene so visje.

Tako da je 300 eur neka realna cena nekega pooblascenega servisa.

Nimas tu kaj narediti, placaj ce si se tako zmenila.

Tisti, ki je rekel, da dobis za ta denar nov odbijac. Ze prav, samo si pozabil na licanje.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar Pe mar 19, 2010 8:06 am

če je ena praska al pa sto prask na odbijaču nima veze, štrihu se bo sigurn cev odbijač tko da kle nima veze, kaj si je on še poštimu zadi na odbijaču.Sigurn pa nebo štrihu samo tisto prasko, naprej pa samo preliv delu :?
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe mar 19, 2010 8:21 am

Povej mu da mu daš 50€, realno se nekje da za majhno prasko na odbijaču (ki se ponavadi in jo prav nobeden, niti nikoli ne da popravljat, ker so odbijači vedno na udaru glede prask npr parkirišča itd...).

Ker je minilo 6 mesecev, ni ne policijskega zapisnika niti poročila o nesreči, mu lahko tudi poveš da se lahko gre tožit na sončno upravo s 300€.

Takšne stvari ki so samo dogovorjene, se rešijo 1-2 dneh od nesreče. Ne pa po 6 mesecih.

Da imaš mirno vest, mu ponudi 50€ in pika. Ko mu boš izročila denar imej pričo sabo, za vsak slučaj.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Pe mar 19, 2010 8:42 am

Vikking je napisal/-a:Povej mu da mu daš 50€, realno se nekje da za majhno prasko na odbijaču (ki se ponavadi in jo prav nobeden, niti nikoli ne da popravljat, ker so odbijači vedno na udaru glede prask npr parkirišča itd...).

Ker je minilo 6 mesecev, ni ne policijskega zapisnika niti poročila o nesreči, mu lahko tudi poveš da se lahko gre tožit na sončno upravo s 300€.

Takšne stvari ki so samo dogovorjene, se rešijo 1-2 dneh od nesreče. Ne pa po 6 mesecih.

Da imaš mirno vest, mu ponudi 50€ in pika. Ko mu boš izročila denar imej pričo sabo, za vsak slučaj.

Jaz bi tako naredil. Se mi zdi čisto pošteno.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe mar 19, 2010 8:48 am

Courage™ da se ji javi s željo po 300€ čez pol leta tudi ni način.
Ker se enostavno ne ve kaj vse se je dogajalo z njeogvim avtom ta čas in kaj vse bi on porihtal za tak denar.
Je pa res, da je zaveda zasrana v štartu.
Nevem zakaj imate zavarovalnice.. zato da jih celo življenje ne koristite ?

Ja, zdaj bo pa nekdo rekel.. ˝Ja je bilo tako malo se ni isplačalo˝
300€ ni malo..

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Pe mar 19, 2010 9:34 am

Kaj če je pa imel model v pol leta še kakšno prometno....in je zrihtal odbijač s pomočjo zavarovalnice ..sedaj še pa tebe prosi za 300€ ki bojo romale lepo v njegov žep?
tudi to je ena izmed možnosti.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe mar 19, 2010 10:09 am

DeNiŠ je napisal/-a:Kaj če je pa imel model v pol leta še kakšno prometno....in je zrihtal odbijač s pomočjo zavarovalnice ..sedaj še pa tebe prosi za 300€ ki bojo romale lepo v njegov žep?

ja in?kaj je zj kle narobe.seprau ce ma recmo on kasno se mu ti lah zabijes v rit in nic placas ker mu bo pac zavarovalnica krila stroske.kake mate eni.

da podam se moje mnenje.300 eur.je realna cena za poravilo/barvanje odbijaca na POOBLASCENEM servisu.
ke pa pise da on more avto pelat h vaskemu licarju.lahko ga pele na pooblacen servis.in bi blo popravilo hitro 300 eur.
to da pa zaj vi pac nebi placal ker je ze od tega pou leta pa da on nima dokaza da se je ona zaletela v njega,pa kaze samo na to kaksn folk mamo v sloveniji(natagunski,a tok mate vsi za povedat v temi nategatorji,tuki se pa kaze da niste nic drgacni)
sam tok v razmislek...
p.s. nism jst nben angelcek ampak ce je neki nardila naj za to placa!
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe mar 19, 2010 10:22 am

abbe je napisal/-a:
DeNiŠ je napisal/-a:Kaj če je pa imel model v pol leta še kakšno prometno....in je zrihtal odbijač s pomočjo zavarovalnice ..sedaj še pa tebe prosi za 300€ ki bojo romale lepo v njegov žep?

ja in?kaj je zj kle narobe.seprau ce ma recmo on kasno se mu ti lah zabijes v rit in nic placas ker mu bo pac zavarovalnica krila stroske.kake mate eni.

da podam se moje mnenje.300 eur.je realna cena za poravilo/barvanje odbijaca na POOBLASCENEM servisu.
ke pa pise da on more avto pelat h vaskemu licarju.lahko ga pele na pooblacen servis.in bi blo popravilo hitro 300 eur.
to da pa zaj vi pac nebi placal ker je ze od tega pou leta pa da on nima dokaza da se je ona zaletela v njega,pa kaze samo na to kaksn folk mamo v sloveniji(natagunski,a tok mate vsi za povedat v temi nategatorji,tuki se pa kaze da niste nic drgacni)
sam tok v razmislek...
p.s. nism jst nben angelcek ampak ce je neki nardila naj za to placa!

In kako naj ona ve da je znesek 300 € točen? Naj kar verjame in plača?
Jaz bi hotel kakšno dokazilo, da je popravilo stalo 300 €, ne pa kar tako.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe mar 19, 2010 10:26 am

pa saj ji je poslal predracun.oz racun.sj je razclenjen.
pa sj tut na racunu verjetno pise kje je bilo popravljeno pa lahko tja poklice pa vprasa koliko racunajo za tako delo.
Ni vse res kar napišem

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Pe mar 19, 2010 10:49 am

In zakaj je čakal 6 mesecev če je že tako pošten ??
300€ vsekakor ni prava cena , prvo reče 50-100€ , potem ceno dvigne na 300€ ?
Potem takem bi mogla tud dat 1000€ če bi ji izstavu tak račun?? Predračun pa vsi vemo da se dajo tud zrihtat tak po neuradni poti.

Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe mar 19, 2010 10:55 am

zakaj je cakal nevem.a je pomembno?meni se ne zdi.sj tut ona je mela njegovo stevilko pa bi ga lahko poklicala pa prasala kaj je na stvari.an?
kar se predracuna tice sem napisal.imat tm napisan kje je bil izdan,obrnes telefon povprasas koliko pride priblizno strihanje odbijaca z delom vred in je to to.ce stevilke odstopajao za recmo 20-30 eur.ok.ce odstopa za 50-100 eur pa apc poves da se ne strinjas s tem in se menis naprej.
take resitve (brez porocila...) so tko dvorezni mec.on ji je naredu recmo uslugo ker ni klical policije da pac ne placa punca kazni.zj ji pa domnevno prevec racuna za popravilo odbijaca.
ampak na pooblascenem vam ga nebojo odmontiral pa pofarbal pa namontiral za manj k 300 eur.toj 100%.sploh pa ne pr toyoti.
Ni vse res kar napišem

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Pe mar 19, 2010 10:58 am

Kakšna je pa kazen za premalo varnostno razdaljo??
Po moje ni več kot 300€? Če bi bilo po moje bi mu dal tistih 50€ ki jih je reku takoj pa adijo....srečno vožnjo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe mar 19, 2010 11:04 am

DeNiŠ je napisal/-a:Kakšna je pa kazen za premalo varnostno razdaljo??
Po moje ni več kot 300€? Če bi bilo po moje bi mu dal tistih 50€ ki jih je reku takoj pa adijo....srečno vožnjo.

tako kazn za premalo varnoatno razdaljo,pa kazen za povzrocitev prometne nesrece(a na to si pozabu?)
ja lej dj mi neki povj.en ti opraska odbijac.a bi se zadovoljil z 50 euri,ce ves da bo popravilo prislo vec?
p.s. jaz tega s corollo ne poznam da nebo kdo reku da ga zagovarjam...
Ni vse res kar napišem

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Pe mar 19, 2010 11:14 am

Ja lej če reče 50-100€ si je sam kriu , to bi še mu dau, če bi mi reku 300€ pa se vrjetno nebi strinju...nwem bosta že rešla !

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe mar 19, 2010 1:05 pm

haha abbe, seveda.
TI bi pa bil poštenjak in bi plačal ja.. čestitam.

Ko bi bili le vsi taki.. kako naj punca ve da ni tip zbil celega odbijača medtem in se spomnil nanjo ?

Jaz nimam strpljenja pri takih primerkih, ker sem videl kaka sranja sem imel jaz ko povzročitelj ni hotel priznati nesreče, čeprav je bil policijski zapisnik in vse jasno narisano in napisano !
Tako da sem čakal in čakal da je pacient priznal in je lahko na zavarovalnici stekel postopek. Kako in koliko dolgo trajajo pa postopki na zavarovalnici si pa mislite - ali pa preberite v ostalih temah o prometnih nesrečah kjer sem to že pisal.

In še enkrat vprašam, zakaj ni šlo preko zavarovalnice ?

aly_adm
Nov uporabnik

Napisal/-a aly_adm Pe mar 19, 2010 3:15 pm

ok, kot prvo vsem hvala za odgovore in vaša mnenja.

kot drugo: imam 13 let vožnje za sabo in sem dober voznik. to je v 13 letih prva prometna nesreča, da ji tako rečem. zato sem bila v dvomih kaj in kako, ker nisem še nikoli bila v takih okoliščinah. avto je pa na podjetje in sem zato rekla, da ne bo šlo tako da mu jaz denar dam, ampak da mi mora izstaviti račun oz. predračun.

še enkrat hvala vsem za odgovore.

lp

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe mar 19, 2010 3:29 pm

In kaj misliš zdaj naredit ?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe mar 19, 2010 3:32 pm

B|ind je napisal/-a:haha abbe, seveda.
TI bi pa bil poštenjak in bi plačal ja.. čestitam.

Ko bi bili le vsi taki.. kako naj punca ve da ni tip zbil celega odbijača medtem in se spomnil nanjo ?

Jaz nimam strpljenja pri takih primerkih, ker sem videl kaka sranja sem imel jaz ko povzročitelj ni hotel priznati nesreče, čeprav je bil policijski zapisnik in vse jasno narisano in napisano !
Tako da sem čakal in čakal da je pacient priznal in je lahko na zavarovalnici stekel postopek. Kako in koliko dolgo trajajo pa postopki na zavarovalnici si pa mislite - ali pa preberite v ostalih temah o prometnih nesrečah kjer sem to že pisal.

In še enkrat vprašam, zakaj ni šlo preko zavarovalnice ?

jas bi izpolnin porocilo pa nj gre dol s police,al pa bi mu dal kes koj na roke,nikakor nebi sprejel tega da me bo cez par mesecev poklical.
nebi ga pa nikakoh hotu okol prnest.
sploh pa nevem kako ti lahko pride na pamet da bi ga ti okol prnesu ce si sam mel tezave s tem ker je tebe hotu en nategnt.
@aly-adm 300 eur je realna cena (na pooblascenem) pa nj govorijo kar hocejo
Ni vse res kar napišem

aly_adm
Nov uporabnik

Napisal/-a aly_adm Pe mar 19, 2010 3:48 pm

glej, kot prvo je bila res samo mala praska. in me danes kliče da je odbijač bil počenl.
ja, pismo rosno, zdej me pa še okrog mislijo prinašat.

takrat ni bil počen zdej pa je.
jaz bi lahko bila nesramna in se naredila budalo da sploh nimam pojma kdo je. ampak ne nisem. hočem imeti mirno vest. samo danes mi je pa prav počilo, ker se kar zmišljuje nekaj.
rekla sem da mu dam do 100 eur več pa ne. to ni moj problem, če ima on praske od prej. naj mi istavi računa za 100 eur in ga plačam. in končamo zadevo.

več ne dam, ker se mi zdi da tudi več nisem naredila škode.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe mar 19, 2010 4:13 pm

abbe jaz sem hotel povedat da bolj ko si dober v takih primerih bolj boš nategnjen. To je dejstvo..

Sicer pa bi nekaj rekel ampak bo ženski del foruma užaljen pa raje nebom :lol:
Kakorkoli že, nasvete smo ti dali da veš na čem si zdaj pa naredi kot ti misliš da je ok.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov