Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po apr 19, 2010 1:53 pm

Hm, tale tvoj primer je pa res totalno kr neki. :? Je pa tudi moj kolega plačal kazen, ko je avto postavil na streho, eh.

Js sem pa zdaj končno prevzel pošto, dobil sem sliko avta, 10 preveč v naselju, sredi Selške doline, kazen 80 eur. Mi pa nekaj ni jasno - piše, da moram plačati znesek v celoti, ker baje kazen ni bila poravnana takoj. WTF, če me pa sploh niso ustavili?

Mi lahko kdo kaj svetuje v zvezi s tem? Fajn bi bilo plačat 40 eur ...

Hvala vsem vnaprej! ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po apr 19, 2010 3:02 pm

Napiši pritožbo, jo odnesi šefu postaje in mu povej, kako je bilo (da nisi bil ustavljen) ter ob tem zahtevaj, naj oni pokažejo zapisnik, kjer očitno ne more bit tvojega podpisa. Če te šef ne bo uslišal, mu pač povej, da take "obravnave" ne boš trpel, da boš najel advokata in šel na sodišče, pa naj on prepričuje sodnika za teh 40 € razlike. Po tem se bo upajmo omehčal (verjetno sicer že prej) in ti dal polovičko.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po apr 19, 2010 10:06 pm

dunker je napisal/-a:Hm, tale tvoj primer je pa res totalno kr neki. :? Je pa tudi moj kolega plačal kazen, ko je avto postavil na streho, eh.

Js sem pa zdaj končno prevzel pošto, dobil sem sliko avta, 10 preveč v naselju, sredi Selške doline, kazen 80 eur. Mi pa nekaj ni jasno - piše, da moram plačati znesek v celoti, ker baje kazen ni bila poravnana takoj. WTF, če me pa sploh niso ustavili?

Mi lahko kdo kaj svetuje v zvezi s tem? Fajn bi bilo plačat 40 eur ...

Hvala vsem vnaprej! ;)

Kje točno to v Selški dolini, poznam tisto dolino.

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Po apr 19, 2010 10:15 pm

Zadnje čase je veliko Kangoojev po dolini. Selca, na Luši, Bukovica, Studeno, Dolenja vas. Vbistvu kar vse vasi po dolini. :o
Dunker, pa glih tebe so dobil! Počasnela! :twisted:

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Po apr 19, 2010 10:38 pm

Kdaj pa si peljal? Kako dolgo si čakal, da si dobil pošto?

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po apr 19, 2010 10:53 pm

Hehe, evo, FuriousG mi je priča, da pametno vozim. :D

Sicer je bilo pa to 15. marca, na Bukovici, v smeri proti Škofji Loki ... videl jih nisem, tko da so bili verjetno res skriti v kakšnem kombiju. Oh well. :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 19, 2010 11:00 pm

Za prometne nesreče kar z veseljem dajejo kazni, tudi če si edini udeležen in samo sebi narediš škodo! Razlog je pa ponavadi, uganite, neprilagojena hitrost. Takšne malenkosti, kot je recimo poledica na določenem odseku, jama na cesti ipd., se pa meni nič tebi nič zanemarijo.

Kar se pa polovičke tiče se čimprej pritoži...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker To apr 20, 2010 7:54 am

A ima mogoče kdo že kakšen osnutek takšne pritožbe, da ne bom tople vode izumljal?

Sicer se pa mislim v petek na poti skozi Škofjo Loko ustavit na policiji, mislim, da bo še dovolj zgodaj (pošto sem prevzel včeraj).

Hvala vnaprej! ;)

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To apr 20, 2010 11:26 am

@mactron

V Locanki (to je lokaln casopis ki izhaja 1x mesecno ) je bilo pred mesecem oz dvema zapisano, da so jih slikali preko 200 oz celo preko 260, nisem preprican o stevilki..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To apr 20, 2010 11:48 am

evo, to me razpizdi da dobre ljudi kaznujejo za teh 10km/h

na cestah je pa veliko tistih ki prekoračijo po 30km/h in jih nikoli ne ustavijo :twisted: :twisted:

******************** *************** ********************** *********** :twisted:

si lahko predstavljate da sem jaz dobil kazen ker sem prečkal cesto 80 metrov stran od prehoda ?

pa vsak dan tam hodim in vsi prečkajo tam, a samo jaz sem kaznovan... ko sem se vračal sem šel mimo prehoda, vsi ostali pa tam ko jaz prej in brez kazni

ti policaji nimajo občutka za take zadeve.. kaj lahko človek tu nardi ?

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan To apr 20, 2010 12:14 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:Men se je isto naredlo, dobu pošto pa me ni blo in sem čakal do pondelka, ko sem pa dvignal pismo in odprl me pa skor kap... Po skoraj 2letih dobil plačilni nalog za 400€ in pa 4točke, ker sem imel prometno nesrečo v kateri sem bil udeležen sam in sem se obrnil na streho.... Obrazložitev? :da sem povzročil vlko materialno škodo v višini 8000€ (avto bil totalka)... Kaj pa njih briga moj avto... Takrtat ko sem se pa zanimal so pa rekli da nebo nič, ker sma v istem dnevu na istem odcepu 2 šla iz ceste. Res me je presenetlo :roll: :roll: :roll:

Podoben primer sem imel sam. Ker sem se izognil nasproti vozečemu vozilu, ki ga je na ovinku zaneslo na moj pas, sem zletel iz ceste. Policaj mi je dal kazen, ker sem ogrožal samega sebe in sicer 200 eur in 4 kazenske pike. Mi je pa rekel, da škoda, ker se nisem vsaj malo naslonil v nasproti vozeče vozilo, da bi se vidlo kje se mi je je pripeljal. :shock: Sem mislu da ga bom na gobec zažgal. :evil: :x Bolje bi bilo, da sploh ne bi klical policije in požru tisto škodo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 20, 2010 1:44 pm

JamesTheMan je napisal/-a:
TUNING_BOY je napisal/-a:Men se je isto naredlo, dobu pošto pa me ni blo in sem čakal do pondelka, ko sem pa dvignal pismo in odprl me pa skor kap... Po skoraj 2letih dobil plačilni nalog za 400€ in pa 4točke, ker sem imel prometno nesrečo v kateri sem bil udeležen sam in sem se obrnil na streho.... Obrazložitev? :da sem povzročil vlko materialno škodo v višini 8000€ (avto bil totalka)... Kaj pa njih briga moj avto... Takrtat ko sem se pa zanimal so pa rekli da nebo nič, ker sma v istem dnevu na istem odcepu 2 šla iz ceste. Res me je presenetlo :roll: :roll: :roll:

Podoben primer sem imel sam. Ker sem se izognil nasproti vozečemu vozilu, ki ga je na ovinku zaneslo na moj pas, sem zletel iz ceste. Policaj mi je dal kazen, ker sem ogrožal samega sebe in sicer 200 eur in 4 kazenske pike. Mi je pa rekel, da škoda, ker se nisem vsaj malo naslonil v nasproti vozeče vozilo, da bi se vidlo kje se mi je je pripeljal. :shock: Sem mislu da ga bom na gobec zažgal. :evil: :x Bolje bi bilo, da sploh ne bi klical policije in požru tisto škodo.

Bolje bi bilo, da bi se zaletel v tistega. Tako bi dobil kuponček, avto bi ti popravili in še kazni nebi dobil.

Če se ti nekomu izogneš in povzročiš nesrečo si enak oobravnavan kot kriminalec, ki je bežal pred policijo in se zaletel - vsaj obnašajo se do tebe enako. Pa ne želi si tega, da te recimo kje v tujini oropajo, ker se policija obnaša do tebe, kot da si denar zapravil in da si potem prijavil rop, ker pri njih pa že ne kradejo in da balkanci kot smo slovenci si samo nekaj zmišljujemo (resničen primer iz avstrije, kjer so kolegici vdrli v avto, pa ji je policaj rekel, da ga je sama ven vrgla in si sama šipo razbila in da si zmišljuje, ter da ji ni noben vdrl v avto)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne apr 25, 2010 12:13 pm

Če nisem po vsem prebranim malce šokiran. Še vedno se tolażim s tem, da mate uporabniki bujno domišljijo. =P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne apr 25, 2010 1:58 pm

Hah jap, stric je tudi "plačal nesrečo", ker ga je obrnilo na cesti in je butnil v en betonski steber. Sicer nekje ob 2h zjutraj na prazni cesti. Policijo je klical zaradi kaska, pa še avtovleka je morala avto peljati. Razlog: Neprilagojena hitrost.

Aja, dobro si jo odnesel. 10 km/h čez je super kazen.. Pa tudi če plačaš 80 EUR. Naslednja stopnja je že 250 + 3KT.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Ne apr 25, 2010 2:19 pm

branee je napisal/-a:@mactron

V Locanki (to je lokaln casopis ki izhaja 1x mesecno ) je bilo pred mesecem oz dvema zapisano, da so jih slikali preko 200 oz celo preko 260, nisem preprican o stevilki..

Slikali in kaznovali ali samo slikali?

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne apr 25, 2010 2:35 pm

Pismo, zdej pa nevem tocno kaj je pisal cist mogoce, da sam slikal
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po apr 26, 2010 11:04 am

a4 je napisal/-a:evo, to me razpizdi da dobre ljudi kaznujejo za teh 10km/h

na cestah je pa veliko tistih ki prekoračijo po 30km/h in jih nikoli ne ustavijo :twisted: :twisted:

******************** *************** ********************** *********** :twisted:

si lahko predstavljate da sem jaz dobil kazen ker sem prečkal cesto 80 metrov stran od prehoda ?

pa vsak dan tam hodim in vsi prečkajo tam, a samo jaz sem kaznovan... ko sem se vračal sem šel mimo prehoda, vsi ostali pa tam ko jaz prej in brez kazni

Gre čez cesto po predpisih ?
Slika

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Po apr 26, 2010 12:00 pm

a4 je napisal/-a:evo, to me razpizdi da dobre ljudi kaznujejo za teh 10km/h

A ti misliš, da imamo miljon policajev, da bodo 24/7 na vsakem metru ceste?
Tudi jaz sem se ene 7let na biciklu po pločniku fural na drenikovi ( slabo minuto stran od doma ! ) , polcaji so bli tam samo tisti dan in nikoli več.. Vsak dan se tam odfura na stotine kolesarjev.. Naf*ukal sem jaz.. so what.. Naredu sm prekršk in še jih delam :lol: .. :roll:

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Po apr 26, 2010 3:28 pm

branee je napisal/-a:@mactron

Slikali že - samo ni zadeva v obratovanju v smislu, da bi se pošiljalo položnice, dela pa veselo! :) Ima že tudi odobritev tipa merila, tako da so meritve povsem uradne (le položnic se ne pošilja, saj je sistem tam testni in ne npr. od občine ali Policije).

Mogoče za informacijo - v drugi polovici marca je bilo v povprečju¸150 kršitev hitrosti (pri nastavljeni limiti 70 km/h - omejitev je 60 km/h) in 37 voženj v rdečo luč DNEVNO! Zanimivo je videti, kako se ljudem popoldne mudi iz službe (veliko kršitev rdečih luči med 15. in 17. uro... :), dočim kršitve hitrosti kar lepo sovpadajo s številom vozil - več vozil, več kršitev.

LP, Grega

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe jun 18, 2010 12:11 pm

sposodil si bom tole temo, ker me bode ali lahko pričakujem kakšen plačilni nalog..

najprej bi vprašal kolege iz celja, glede na to da sem redko na štajerski avtocesti ali je pri vas pogost pojav da se meri hitrost s pištolcami in so policaji skriti kar tik ob vozišču od AC? poleg tega mi ni jasno kaj za vraga sta včeraj v trdi temi ob 11ih zvečer delala v smeri MB->CE se mi zdi da na uvozu Celje vzhod policijski avto škoda octavia (ne provida ampak navaden policijski) ter nek bel VW kombi, oba parkirana pravokotno na AC? ali to tudi ponoči kaj merijo, ko še malo rosi? zabliskalo se ni nič, morda je bila celo kontrola na uvozu ali pa je bil tisti kombi celo od DARSa?

no, če je kdo iz teh krajev in se mu kaj svita bi bil hvaležen za odg.
pa še eno vprašanje.. ali policaj lahko ponoči lovi s pištolco radarjem in potem brez zaustavitve pošlje le račun?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov