Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan To maj 04, 2010 12:27 pm

Res ne vem, ali ste na tem forumu vsi taki svetniki, ki nikoli ne peljete skozi rumeno ali rdečo v križišče? Ker na podlagi nekaterih komentarjev, češ da bi lahko počakal minuto itd. sklepam, da vsi vozijo po predpisih. :roll:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To maj 04, 2010 12:46 pm

Ja, nikoli ne grem skozi rdečo. Skozi rumeno pa takrat, ko se peljem 60 in se prižge in ni šanse, da se pravočasno ustavim. Če pa se peljem 30 in 10m pred sabo zagledam rumeno, se pa vedno ustavim. Sem svetnik?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To maj 04, 2010 12:55 pm

Meni je vzel prednost bmw z prikolico in on je zapeljal čez zeleno še. V trenutku ko sem zapeljal mimo semaforjev se je meni prižgala rumena. V križišču ni bilo vozil, le bmw je zavijal levo in toliko čakal, da se je vrjetno meni ko sem že bil v križišču res prižgala rdeča.

Nisem svetnik, daleč od tega, ampak čez rdeče pa tud ne vozim. Tudi če bi bmw zapeljal že čez rumeno, bi še jaz počakal, ampak kot sem jaz zgoraj omenu, je njemu gorela še zelena.

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani To maj 04, 2010 1:01 pm

ManIAK je napisal/-a:Meni je vzel prednost bmw z prikolico in on je zapeljal čez zeleno še. V trenutku ko sem zapeljal mimo semaforjev se je meni prižgala rumena. V križišču ni bilo vozil, le bmw je zavijal levo in toliko čakal, da se je vrjetno meni ko sem že bil v križišču res prižgala rdeča.

Nisem svetnik, daleč od tega, ampak čez rdeče pa tud ne vozim. Tudi če bi bmw zapeljal že čez rumeno, bi še jaz počakal, ampak kot sem jaz zgoraj omenu, je njemu gorela še zelena.

tu ni debate, nisi se mogel varno ustavit :) če si v istem trenutku bil pri semaforjih, ko se je rumena prižgala, to pomeni da če tisti trenutek po bremzi stopiš, se boš ustavil šele v križišču. Tudi pri 50 km/h je neka zavorna pot. Je bolj varno potegnit, kot pa polno po bremzi, pa imaš potem v riti onega odzadaj...

Je pa tudi res, da policaju ne boš nič dokazal...

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor To maj 04, 2010 1:08 pm

Ja, to kdaj skozi rumeno in kdaj ne ni dovolj natančno definirano. Včasih je zelena utripala preden se je prižgala rumena, potem so pa to gladko ukinili, ne vem komu na čast (oziroma dobro vem). Sem pa prejšnji teden videl v Velenju semafor s številkami (koliko časa traja) in ne samo za rdečo ampak tudi za zeleno. Če bodo to uveljavili bo zelo koristna pridobitev.

LP

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To maj 04, 2010 1:24 pm

Tudi jaz ne vem, komu na čast so to spremenili. Sedaj folk ne pritisne več v utripajočo zeleno ampak v rumeno. Kar je po mojem slabša situacija. Ker rumeni sledi rdeča.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid To maj 04, 2010 2:18 pm

Stari ti sam plači pa bo! ker je vse odvisno na kasnega policaja naletiš,jz sm mev podobno zgodbo, sam da policaj ni mogu videt, a sm sov v zaleno rumeno al rdečo... sov sm čez ruumeno, me je ustavu, je reku pelal ste čez rdečo, sm reku da ne da je bila rumena in da se nebi mogu varno vstavit, in je neki se gledu pol je pa samo reku, v redu lep dan, in varno voznjo! tko da kle če pogledaš je situacija čist odvisna od policaja! A se mu da drkat al se mu ne da, al ne al ne ve!?!? zmeram bo dosegu svoje! tako da brez veze se po sodiščih vlačt, k ne bo na koncu nobenega uspeha, sam višja kazen ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To maj 04, 2010 2:56 pm

Thor je napisal/-a:Ja, to kdaj skozi rumeno in kdaj ne ni dovolj natančno definirano. Včasih je zelena utripala preden se je prižgala rumena, potem so pa to gladko ukinili, ne vem komu na čast (oziroma dobro vem). Sem pa prejšnji teden videl v Velenju semafor s številkami (koliko časa traja) in ne samo za rdečo ampak tudi za zeleno. Če bodo to uveljavili bo zelo koristna pridobitev.

LP

to majo tud že ponekod drugje in je zelo cool rešitev, ampak vseeno ne vem zakaj je bilo treba ukinit utripajočo zeleno luč

Maniak, plačaj pa več sreče prihodnjič, ne splača se tožarit, ker boš, tudi če ti priznajo da si šel v rumeno s sodnimi stroški vred nabili več stroškov, kot jih imaš sedaj.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To maj 04, 2010 4:25 pm

placaj in tiho bodi, ker ni pik.

jaz sem dobil tudi kazen za rdeco luc ceprav je bila rumena. oz smo po njihovi logiki 3je peljali cez rdeco luc. eden pred mano, jaz, potem se tist za mano.

ene stvari moras pac pozreti
Slika

Sportyy
Nov uporabnik

Napisal/-a Sportyy To maj 04, 2010 5:26 pm

speedfreak je napisal/-a:
Thor je napisal/-a:Ja, to kdaj skozi rumeno in kdaj ne ni dovolj natančno definirano. Včasih je zelena utripala preden se je prižgala rumena, potem so pa to gladko ukinili, ne vem komu na čast (oziroma dobro vem). Sem pa prejšnji teden videl v Velenju semafor s številkami (koliko časa traja) in ne samo za rdečo ampak tudi za zeleno. Če bodo to uveljavili bo zelo koristna pridobitev.

LP

to majo tud že ponekod drugje in je zelo cool rešitev, ampak vseeno ne vem zakaj je bilo treba ukinit utripajočo zeleno luč

Maniak, plačaj pa več sreče prihodnjič, ne splača se tožarit, ker boš, tudi če ti priznajo da si šel v rumeno s sodnimi stroški vred nabili več stroškov, kot jih imaš sedaj.

Če dobi tožbo sodnih stroškov ne plača on, če se ne motim ;)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To maj 04, 2010 7:03 pm

Pa negrem se jaz tožarit za teh 125€. Na koncu me bo pa vse skupaj res prišlo preko 500€.

Vrjetno bom res požru vse skupaj, pa plačal pa bo mir.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To maj 04, 2010 8:07 pm

Ah plačaj pa je. Pomisli, da bi te lahko bmw izsili do te mere, da bi se zaletela... potem bi bile šele komplikacije. V vsakem primeru si naredil prekršek, da pa je bila rumena in ne rdeča boš pa zelo težko dokazal.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To maj 04, 2010 8:38 pm

na žalost sen naletel na podoben primer, le da se je model pred mano sred križišča čisto ustavil in predno sem speljal, je bila že rdeča. na drugi stran križiša me je pa policaj ustavil in napisal položnco. se pa ne splača pregovarjat..
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr maj 05, 2010 2:22 pm

ManIAK je napisal/-a:Meni je vzel prednost bmw z prikolico in on je zapeljal čez zeleno še. V trenutku ko sem zapeljal mimo semaforjev se je meni prižgala rumena. V križišču ni bilo vozil, le bmw je zavijal levo in toliko čakal, da se je vrjetno meni ko sem že bil v križišču res prižgala rdeča.

Če mi je on prednost vzel, potem neke hitrosti nisem imel, torej bi lahko varno ustavil. Kar tud sam vem, ampak se mi je malce mudilo domov, pa sm mislu mal potegnit čez rumeno.

Hja, on meni nemore dokazat, da je bla rdeča, jaz pa njemu tud ne, da je bla rumena. Normalno pa da njegova več velja, ker je pač uradna oseba.

Glej glej kako se z časom spreminjajo isti dogodki... V prvem odgovoru si imel čas varno ustaviti pa si potegnil čez rumeno, ker se ti je mudilo domov. V drugem odgovoru pa se je rumena prižgala ko si bil poleg semaforjev in nisi imel časa varno ustaviti. IN TO ZA ISTI DOGODEK!

Lažnivec na kvadrat...
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov