Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed To maj 25, 2010 7:03 pm

mislim da je tisti na cikavi v nm že zaprl štacuno...namreč folk ga je pogruntal in ni imel prihodnosti. drgač pa ja tam so imeli vsi avtomobili nekje 115000 km. kupoval je pa sesute in jih kot nekarambolirane prodajal naprej. v eni drugi vasi pa je ime delavnico kjer je nahitro popravljal avtomobile.
prosim povej, katera firma je to....

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To maj 25, 2010 7:17 pm

sosed je napisal/-a:mislim da je tisti na cikavi v nm že zaprl štacuno...namreč folk ga je pogruntal in ni imel prihodnosti. drgač pa ja tam so imeli vsi avtomobili nekje 115000 km. kupoval je pa sesute in jih kot nekarambolirane prodajal naprej. v eni drugi vasi pa je ime delavnico kjer je nahitro popravljal avtomobile.
prosim povej, katera firma je to....

Nic ni zaprto in tudi nikoli ne bo. Sploh nima pomena, kdo je to in kateri ljudje imajo to, ker je 90% prodajalcev-preprodajalcev enakih. Ce sam nisi dovolj pameten in se pred nakupom-tako kot pri ostalih stvareh ne pozanimas pri strokovnjakih in ne izbiras vec mnenj, si si prakticno sam jamo skopal. In to ne velja samo pri nakupu avtomobila.

Lp
:)

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Sr maj 26, 2010 8:12 am

Hja zalostno je predvsem to, da vsak rajsi kupi avto pri svercerju s prevertenim stevcem, kot pa od 1.lastnika z znano servisno zgodovino in vec kilometri... :roll:

alex1
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a alex1 Sr maj 26, 2010 8:26 am

Bucko99 je napisal/-a:Hja zalostno je predvsem to, da vsak rajsi kupi avto pri svercerju s prevertenim stevcem, kot pa od 1.lastnika z znano servisno zgodovino in vec kilometri... :roll:

Če bi vsi kupovali tako kot ti praviš , potem 5 let star avto ne bi več našel kupca.
Po 5 letih večin vozil zamenja kar nekaj lastnikov ;)
Kot je bilo že napisano v obeh primerih, fizična in/ali pravna oseba , lahko izterjaš svoj denar nazaj. Res pa je kot že napisano, če se ne uspeš dogovoriti takoj, potem te čaka dolgotrajen proces...

lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr maj 26, 2010 8:42 am

Če mu je bil avto toliko všeč, da ga je kupil, naj zahteva del kupnine.
Verjetno bodo stroški odvetnika sicer presegli to razliko... :lol:

VSI prevrtavajo števce. Jaz ne gledam kilometrov, ko kupujem avto. To je nepomembna številka s katero se dandanes preveč manipulira na račun zaguljenih slovenskih kupcev, ki bi dobro opremljen avto, malo kilometrov, pa še zastonj po možnosti.
Sami ste si krivi za situacijo kakršna je. Točno to, kar želiš tudi dobiš. Samo da je Janezek zadovoljen, tudi če ni res.

V nemčiji je prevrtavanje KAZNIVO DEJANJE, pri nas pa...poslovni običaj. Drugače preprodajalci ne morejo preživeti, ker niso konkurenčni.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So maj 29, 2010 7:23 pm

Malo iz teme, ampak vseeno.

Če (ko) boš šel nazaj k človeku, ki ti je prodal avto, boš posredno lahko
vplival na prihodnost človeka, ki ti je na uradnem servisu dal izpis zgodovine.
Oziroma, če povem po domače, človek, ki ti je dal izpis lahko zaradi tega izgubi službo.

PS
Da razčistimo: ne podpiram prevaranotv ali kakor koli se že te prodajalce imenuje.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So maj 29, 2010 7:55 pm

Nasty je napisal/-a:Malo iz teme, ampak vseeno.

Če (ko) boš šel nazaj k človeku, ki ti je prodal avto, boš posredno lahko
vplival na prihodnost človeka, ki ti je na uradnem servisu dal izpis zgodovine.
Oziroma, če povem po domače, človek, ki ti je dal izpis lahko zaradi tega izgubi službo.

PS
Da razčistimo: ne podpiram prevaranotv ali kakor koli se že te prodajalce imenuje.

Samo zakaj bi pa tip na servisu izgubil službo.... sej pa podatki o avtomobilu niso vojna tajna in bi potemtakem naj bili lastniku avtomobila dostopni.Ali pa reno kaj prikriva,da nebi smeli podatki o servisiranju biti dostopni lastniku.
Mislim tole,da bi izgubil službo je po moje mal mim brcnjeno.Mogoče pa res reno kaj skriva in so podatki o zgodovini avtomobila skrivnost.
No če se prav spomnem je bilo enkrat rečeno,da Reno prikriva servisna popravila in posege,ker naj bi metali slabo luč na samo znamko.No lahko,da se motim a videti je tako.koji k**ac pa je skrivnost kaj je bilo menjano na servisih in kaj vse je bilo menjano v celotni zgodovini avtomobila.Ti podatki bi morali biti vedno na vpogled lastniku avtomobila..
No,da se vrnem na temo..
Vsekakor je nekdo pred mano že podal enako mišljenje vsi bi kupili 500€ cenejše vozilo pri dilerju kot pa vozilo,ki se prodaja privat od znanega lastnika.
Jst sem pred nakupom avto vlekel na servis in tudi na AMZS,kjer sem imel pregled zastonj (poznanstva.press) in vsi so mi dali podobno mišljenje in tudi zgodovino avtomobila sem imel na vpogled pa čeprav je bil avto od osebe,ki je včasih bila moj sodelavec in z malo prevoženimi realnimi kilometri.
Avto ni kila kruha,ki jo lahko kupiš na slepo pri teh zadevah je treba biti malo bolj pozoren,ker zneski niso majhni in so potem lahko še višji.
Upam,da avtor teme ugodno reši problem.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix So maj 29, 2010 8:27 pm

Nekajkrat sem ze napisal. Vrtenje kilometrov na avtomobilskem stevcu ni nikjer v svetu kaznivo dejanje, saj lahko s svojo lastnino naceloma pocnes kar hoces. Kaznivo je, ce ob prodaji tega ne omenis kupcu, kar je pod tocko zavajanja kaznivo tudi v Sloveniji. Kako in v koliksni meri pa to preganjajo, je seveda drugo vprasanje.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So maj 29, 2010 8:37 pm

verjetno ne preganjajo zato ker ni "dokazov", pa nikomur se na da ubadat s tem. itak pa naša sodišča in policija deluje zelo počasi.
je pa tako, da se morš najprej pozanimat kaj kupuješ, in tko kot so že nekateri omenli, da ga pelješ na AMZS in podobno, da izveš v kakem stanju je avto v resnici. pač daš tistih nekaj €, ampak vsaj veš kaj imaš.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix So maj 29, 2010 8:43 pm

Pred leti sem gledal oddajo na RTL, kjer so novinarji z nekim inspektorjem nastavili past "nasemu" zemljaku s taksno napravo. Tip je po zelji lastnika avta lepo zvrtel kilometre nazaj, potem pa so predenj prihrumeli s kamerami in nekimi obtozbami na racun njegove obrti. Ce petnajst minut prerekanja skrajsam v en stavek, mu niso znali nasteti niti enega utemeljenega prekrska, saj jih je v polomljeni nemscini na nacin mojega zgornjega pisanja gladko postavil na realna tla. Mislim, smesno so izpadli in kapo dol, da so blamazo lastnih novinarjev sploh objavili.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK So maj 29, 2010 8:52 pm

Pa se to: kako bos ti komu dokazal, da je vrtel stevec? Ce ni prvi lastnik? Pa tudi ce je....on nic ne ve :lol: 8) :lol: Pol kurca nic ne mores...to se razmislja pred nakupom
:)

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne maj 30, 2010 6:17 am

seat;
če imaš možnost vprašaj koga, ki dela na uradnem servisu o tej zadevi. Ti bo povedal popolnoma enako. :tomidelej:

Podrobnosti pa raje ne bi razlagal. ;)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne maj 30, 2010 7:33 am

No pri Hondi sem videl komplet zgodovino svojega avtomobila tko,da neka poslovna skrivnost to ne more bit.Sicer pa kaj imajo skrivati pred lastnikom zgodovino popravil...No nevem mogoče ima reno tako politiko
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne maj 30, 2010 8:22 am

seat;
samo videti, oz. povedati - bi bilo še nekako pogojno sprejemljivo.

Poglej vso zadevo iz pravnega vidika.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne maj 30, 2010 8:25 am

ok kako iz pravnega vidika.... lahko mi razložiš na PM,če je taka skrivnost.
Z nakupom avtomobila postanem lastnik le tega in jasno,da lahko vidim vso zgodovino posegov v MOJ avto in v mojo lastnino ali pa resnično Reno kaj slriva in ne upa obelodanit popravil in posegov v njihova vozila.

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne maj 30, 2010 9:20 am

Sej bo prišel dan ko bo tudi pri nas šel kdo sedet zaradi prevrtavanja kilometrov... Ni pa še blizu ta dan, žal.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne maj 30, 2010 10:40 am

Nasty je napisal/-a:seat;
samo videti, oz. povedati - bi bilo še nekako pogojno sprejemljivo.

Poglej vso zadevo iz pravnega vidika.

potem ko kupiš hišo tudi ne smeš pogledat v ZK, če so kakšne hipoteke gor. pa če je voda, elektrika in ostalo na črno?
litr bencina, litr olja ;)

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne maj 30, 2010 12:36 pm

_YUGO-GVX_;
nisem še kupoval hiše in je verjetno tudi nikoli ne bom, zato tudi ne vem kakšni
so postopki glede tega. Mislim pa, da tudi ravno vsak ne more priti do
vseh podatkov. Če bi bilo to res, ne bi bilo toliko goljufij z nepremičninami - ko
eno hišo ali stanovanje prodajo večkrat.

Z omenjenimi dokumenti pa delam vsak dan, zato vem kakšni so postopki.

seat;
ne bom pisal na PM - bo še kdo mislil, da se res kaj skriva. Pač so ti podatki
zaupne narave. Saj veš kaj to pomeni?

Še to: kaj boš tudi porekel na to, da se v kratkem ukinjajo servisne klnjižice?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne maj 30, 2010 12:47 pm

Samo malo samo malo....
Torej praviš,da ne smem vedeti kaj se je dogajalo v preteklosti z MOJIM avtomobilom... in nesmem vedeti kaj vse je bilo menjano na servisih...
:lol: :lol: :lol:
tole je idiotizem,da glava boli.
Ne rečem,da bi bili ti podatki vsem dostopni ampak lastnik bi moral biti vedno na tekočem kaj vse se je delalo z njegovim avtom.Potemtakem praviš,da nimam kot lastnik vpogleda v zgodovino avtomobila.....

@nasty v tejle temi si lepo povedal,da je vse kar je bilo menjano pod garancijo "zaupno"
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=68577&postdays=0&postorder=asc&showall=1
Če hočeš dokaz,da ostale znamke vedno izdajo pisno potrdilo ti lahko enkrat prinesem pokazat kako to zgleda pri VW,SEAT in pa HONDA znamkah.
Vedno sem dobil pisno povratno informacijo kaj je bilo delano in te papirje sem tudi dal poleg avta ko sem ga prodal.Če češ ti dobim izpisek garancijskega popravila iz časov ko sem imel še Ibizo pa je to že kr neki časa nazaj.Če ne to pa imam doma kopijo tko,da mi ne more nobeden reči,da je blo kaj narobe.Mislim,da za mojo lastnino lahko vem kaj se dela na servisih in tudi kaj je bilo menjano pod garancijo.
Od prejšnega civic-a imam tudi pisno dokazilo,da sem menjal sprednje gumice pri amortizerjih in pa ročno zavoro,ki je bila popravljena na garancijo....Še hočeš kaj več...
Zato pa niti pod razno nočem met renoja pred hišo...
In ja zavedam se,da si ti samo uslužbenec a tko zavzeto pa le ni treba branit renoja...
Bi še kj več napisal sam bom dobu doživljenski ban :)
Zadnjič spremenil seat, dne Ne maj 30, 2010 1:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne maj 30, 2010 12:55 pm

kaki naslov :lol:

je treba prej take stvari prevert, pred nakupom ane..

pač danes je tko da ne morš nikomur več verjet..
se je vedno treba prerpičat
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost