Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne jun 06, 2010 3:32 pm

Olimpicus je napisal/-a:kolk pa pride recimo registracija in polni kasko za nov avto nekje ranga 12000-13000 eurov.....mašina 1.4 ali 1.6 pa nekje 70 kw......

Meni je na triglavu, kjer imam zdi se mi da še 35% bonusa, za mašino 1.4 pro_ceed, polni kasko (se mi zdi da zraven še parkirišča in toča, ali nekaj takega) ter prodajalčev popust, zračunala okoli 750€.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jun 06, 2010 3:56 pm

Hm, na Generaliju imajo nek konfigurator, ki ti izračuna približno, koliko bi prišlo. Za kakega Ceed-a z osnovno opremo in 1.4 mašino je cena cca 1.300 EUR brez popustov in z bolj ali manj vključenimi vsemi dodatki (razen "novo vozilo") in seveda če ne "spadaš" v noben premijski razred - torej da prvič sklepaš zavarovanje (torej ni popusta niti doplačila).. Vseeno bi se po mojem mnenju moralo dobiti kak popust, da prideš na nekih 800 EUR. Če pa imaš že od prej kako zavarovanje za avtomobil ali imate doma zavarovan še kak avto/hišo ipd. na določeni zavarovalnici, potem pa sploh.. Verjetno imajo bolj ali manj vse zavarovalnice enako ceno. BTW..ne delam reklame, sam sem na Triglavu ;)

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Ne jun 06, 2010 3:57 pm

Imam eno vprašanje za poznavalce lizinga... je v praksi možno pri avtu vrednem 15k, dati 12k kot polog, ostalo pa lizing na 3 leta. Gre se predvsem zaradi popusta na zavarovanje, ker nimam % in bi me letna premija stala slaba dva tisočaka. In pa če bi v takem primeru sploh dobil tistih 50% ?
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jun 06, 2010 4:05 pm

damek1a je napisal/-a:Imam eno vprašanje za poznavalce lizinga... je v praksi možno pri avtu vrednem 15k, dati 12k kot polog, ostalo pa lizing na 3 leta. Gre se predvsem zaradi popusta na zavarovanje, ker nimam % in bi me letna premija stala slaba dva tisočaka. In pa če bi v takem primeru sploh dobil tistih 50% ?

Nevem koliko se ti to splača (obresti so kar) oz ali je spametno, če že imaš npr 15k EUR za avto. Možno seveda je, ni pa vedno tako, da dobiš 50% na kasko, če kupuješ preko leasinga.
Kaj ne moreš dobiti nikjer agenta, ki bi ti dal 50% ali vsaj 40% popusta..? Sej so večkrat delali to..pa tudi če si imel nesrečo in si padel 3 razrede, so spet nekateri znali dati kak popust.
Sej na forumu je verjetno kak zav. agent, ponudi se mu/jim in tisti, ki ti da lahko največ popusta - zmaga ;) :)

Olimpicus
Nov uporabnik

Napisal/-a Olimpicus Ne jun 06, 2010 6:38 pm

ejsim je napisal/-a:Jao. Seveda je leasing manj varen in dražji, ampak banka tudi ni vesela če ne vračaš obrokov oz če ti nimajo od česa trgati, ane? Zadnjič je znanec, kot sem omenil, kupil avtomobil na leasing. Z nakupom se ni "preseraval", avtomobil je nujno rabil, ker je prejšnji praktično crknil in za njega ni dobil nič, ni pa mu bilo do kupovanja spet nekih starih rabljenih avtomobilov, ki se mu lahko čez teden pokvari.
K sreči je za relativno nizko vsoto (cca 10.000 EUR) uspel dobiti točno ta avtomobil, ki si ga je želel odkar je prišel na trg. Želel je novega, ker se je bal kakih okvar pri rabljenem avtomobilu + verjetno ga bo vozil (kot prejšnjega) kakih 8-10 let. Hotel ga je kupiti na kredit, pa mu je zmanjkalo le nekih 20-30 EUR. Problem pa je bil v tem, ker vsi prihodki niso prikazani pod "neto plačo" (ki tudi roko na srce ni ravno prevelika), ampak posebej - t.j. še cca 180 EUR če se ne motim. Torej je imel še vsaj 150 EUR "lufta", ampak pač ni šlo.. In kaj potem? Vzel je na leasing, plačuje položnice in je vesel, da ima nov avtomobil in nima skrbi z izrednimi popravili.

kot bi bral svojo zgodbo.....za kredit mi ne znese ker nimam to lepo napisano na plačilni listi in neto nakazilo je ene 100e manjše od realnosti....lizing bom vzel ker kredita ne dobim....avto mi je crknil v sredo in ne dobim skoraj nič zanj....avto pa bom vozil kolikor bo zdržal.....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov