Tattoo- je napisal/-a:Nebi rekel, da je to problem avtomobilskih znamk, ampak nepozornih voznikov, ki sanjajo za volanom!Namreč, če se voziš z dnevnimi lučmi (vsaj pri VAG grupi je tako) nimaš osvetljenih merilnikov in ostalih stikal...in da v tunelu / temi ne opaziš, da nimaš nič osvetljeno in da moraš prižgati zasenčene luči moraš biti pa res trot...
Za tiste res dementne, so pa konstruktorji že dolgo nazaj iznašli rešitev v obliki avtomatskega vklopa luči (pač ko pripelješ v tunel oziroma pade mrak se avtomatsko prižgejo zasenčene luči)!
Hm, mene to ne prepriča najbolj - koliko je ljudi, ki se vozijo s prižganim žmigavcem, pa jih na to opozarja in zvok in lučka na armaturi pa nič.
Še več je takih, ki se vozi brez luči podnevi - dopuščam možnost, da mogoče kdo vozi avto, kjer je treba luči prižgati sam in se ne prižgejo avtomatsko s prižigom motorja - a vseeno je takih precej.
Tudi meni se zdi, da ugasnjene pozicijske luči zadaj niso dobra ideja - to lahko preverite na AC ob močnejšem nalivu, ko večina teh s temi dnevnimi lučmi ne vključi navadnih zasenčenih.
Avtomatske dnevne luči, ki jih ima recimo nova astra, so po moje veliko boljša ideja - in tudi delujejo relativno zanesljivo.