Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

soulles
Nov uporabnik

Kraj: IZOLAAA

Napisal/-a soulles Po nov 03, 2003 10:33 pm

Vse skupaj je en velik dr....!
Sej ne smes met nic na avtu in v njem!
Karkoli das gor te lahko j**e... v glavo, pa dudi ce je filter, akustika al pa tmne sipe, se mi zdi brezveze da mamo vsi enake avtke, malo iztopanja pa mora bit :D
Pa ta homologacija pa traja prevec casa pa se hodi vedet ce jo nardis

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Po nov 03, 2003 11:05 pm

Sej kolikor jaz vem imajo gluhonemi pravico do opravljanja vozniskega dovoljenja. :?:
Potem takem, lahko tudi vozijo po cestah, ceprav nic ne slisijo... ce jaz poslusam muziko do "gluhega", kva ga boli falus?! :twisted:
Ce je v poznih nocnih urah, da folk ne more spat, se strinjam s kaznijo... ker gre tut men vcasih na zivce ko vcasih ob treh zjutraj kaki frajercek pripelje v ulico in ima po moznosti odprta okna pa muzko do daske :P

Sam ne vem no, pol me lahk vsak policaj ki mu ne pase komad v mojem avtu preprosto kaznuje in rece da sem ga poslusal preglasno! Njegova beseda proti moji, mislim dej no! Sej to ne more bit! :x

LP ;)

soulles
Nov uporabnik

Napisal/-a soulles Po nov 03, 2003 11:26 pm

Kaj potem ne velja da se lahko poslusa muziko do 22:00??? :?: ?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To nov 04, 2003 2:33 pm

soulles je napisal/-a:Kaj potem ne velja da se lahko poslusa muziko do 22:00??? :?: ?

Ne in tudi nikoli ni bilo tako! Prej je bil na tem področju pristojen Zakon o prekrških zoper javni red in mir, sedaj pa to področje ureja Uredba o hrupu v naravnem in življenskem okolju, 20. člen ( http://www.gov.si/mop/zakonodaja/zakoni ... okolje.pdf )
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To nov 04, 2003 9:00 pm

BiMMER je napisal/-a:
soulles je napisal/-a:Kaj potem ne velja da se lahko poslusa muziko do 22:00??? :?: ?

Ne in tudi nikoli ni bilo tako! Prej je bil na tem področju pristojen Zakon o prekrških zoper javni red in mir, sedaj pa to področje ureja Uredba o hrupu v naravnem in življenskem okolju, 20. člen ( http://www.gov.si/mop/zakonodaja/zakoni ... okolje.pdf )

mislim svašta. Pol pa je itak najboljše da avtoradio vržem v keson, ker jaz osebno poslušam radio v osebnem vozilu med vožnjo, očitno pa to več ni dovoljeno :?
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Sr nov 05, 2003 12:33 am

Do 70dB :lol: :lol: :lol: :lol:
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr nov 05, 2003 5:18 pm

in kako ve kdaj je 70db, pa al je ta cifra pravilna - se mi zdi nekam nizka :?:
Slika

soulles
Nov uporabnik

Napisal/-a soulles Sr nov 05, 2003 6:30 pm

Sej v bistvu on nima nobenega dokaza da je bilo vec ko 70 db!!!!

Torej mi ne morejo nič, še sam je biu v avtku, jaz pa lahko recem da sem meu potiho in da ko je vidu da mam vse v redu mi je dau zaradi muzike, že ki je tako vztrajno želel videti vsebino prtljažnika:)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Sr nov 05, 2003 7:49 pm

Ja preberte uredbo, tam vse piše, kako naglas je lahko, kako se kaj meri, kako se kaj izrečuna, vse imate v uredbi. Sicer pa ne bi bil na tvojem mestu tako prepričan, da ti nič ne morjo. Bodo že našli kakšen dokaz!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

soulles
Nov uporabnik

Napisal/-a soulles Sr nov 05, 2003 8:54 pm

Nima nobenega, sam je biu!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr nov 05, 2003 9:29 pm

din je napisal/-a:in kako ve kdaj je 70db, pa al je ta cifra pravilna - se mi zdi nekam nizka :?:

huh :?: wtf :?:

poglejte si malo teste avtov, pa boste preseneceni, da jih je vecina (merjeno zunaj) glasnejsa od 70dB
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Sr nov 05, 2003 9:58 pm

20. člen
Vožnja vozil na motorni pogon brez naprav za dušenje zvoka v izpušni cevi je prepovedana.
Prepovedana je uporaba televizijskih in radijskih sprejemnikov in drugih akustičnih aparatov ali naprav ter glasbil na način, ki moti druge ljudi v okolju, razen uporabe za opozorilne in varnostne namene, kadar je to določeno s predpisi.

Nadzor nad izvajanjem te uredbe opravljajo inšpektorji, pristojni za varstvo okolja, nadzor nad izvajanjem 19. in
20. člena te uredbe pa tudi policija.

Ja očitno si uporabljal akustično napravo na način , ki moti druge ljudi ( v tem primeru policista ) in je izvedel nadzor nad izvajanjem 20 člena te uredbe. :P

Z denarno kaznijo 5.000 SIT, ki se izterja na kraju samem, se kaznuje za prekršek fizična oseba, če:
....uporablja televizijski ali radijski sprejemnik ali drug akustični aparat ali napravo ali glasbilo v nasprotju z drugim odstavkom 20. člena te uredbe.
Osebe iz 21. člena te uredbe izterjajo denarno kazen za prekrške, določene v prejšnjem odstavku.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če nov 06, 2003 6:44 am

kdk: ...potemtakem pade placilni nalog na osnovi subjektvinega mnenja (in ne meritve) ?...

se enkrat...WTF :?: :?: :?:

ajoj, bodo ugovori na placilne naloge padali... :roll:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

soulles
Nov uporabnik

Napisal/-a soulles Če nov 06, 2003 4:54 pm

Ja ma tip mei je daz na 68 členu 3 odstavek!

Sej itak ne bo nič sem že poslau pritožbo in pandur( frend) je raku da bo zastaralo:)

Sam vsak navaden avtoradio s serijskimi zvočniki je glasen in s tem moti okolico

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po nov 10, 2003 3:58 pm

maky je napisal/-a:
din je napisal/-a:
BiMMER je napisal/-a:Tukaj je bil vsekkaor uporabljen ta člen v ZVCP, drugače se pa lahko uporabi še Uredba o zaščiti pred hrupom v naravnem okolju

Torej, med vožnjo ne smeš imeti prižganega radijskega oz. kakeršnega koli aparata, ki proizvaja nek zvok :?:

zakaj pa misliš da se ne da športnega filtra homologirat?ker ti da "preveč" zvoka in ni totalne tišine ki jo potrebuješ za važnjo... :twisted: :twisted:

Smehehehe!
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Po nov 10, 2003 5:51 pm

Radio maš lahko prižgan, dokler ne moti drugih. Čudno se mi zdi ker se v konkretnih primerih ponavadi ukrepa takole:
-Policija dobi klic občana, da nekdo nažiga glasno glasbo.
-Patrulja na kraju kršitelja OPOZORI na kršitev in ga ne kaznuje.
-Če so policisti še enkrat poslani na kraj sledi predlod sodniku za prekrške.

Ampak v tem primeru tukaj itak ni šlo za uredbo o hrupu ampak ZVCP!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če nov 13, 2003 3:20 pm

Dej notr en star radio in zvočnike k ne zmorejo 70dB, slikej, pa v pritožbo napiš, da je radio ful tih, pa sliko zravn pa je. Edin ne vem kdo bi ti tko tih radio še meu za prodat. :D

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN So nov 22, 2003 8:55 pm

kdk je napisal/-a:20. člen
Vožnja vozil na motorni pogon brez naprav za dušenje zvoka v izpušni cevi je prepovedana.
Prepovedana je uporaba televizijskih in radijskih sprejemnikov in drugih akustičnih aparatov ali naprav ter glasbil na način, ki moti druge ljudi v okolju, razen uporabe za opozorilne in varnostne namene, kadar je to določeno s predpisi.

Kaj pa vgrajeni TV/DVD zasloni :roll:
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

MetodTrobec

Re: Placilni nalog zaradi preglasne muzike v avtu??

Napisal/-a MetodTrobec To nov 25, 2003 3:09 am

soulles je napisal/-a:Placilni nalog zaradi preglasne muzike v avtu??
Policaj je vozila za menoj in potem me je vsavil in pregledau cel avto, in na koncu mi je dal denarno kazen 10k zaradi glasne muzike! (kao da mu je treslo sipo in se nekaj v avt) Kaj ni dovoljeno do neke ure poslusat naglas muziko???
Kaj naredim zdaj?

Če si res muziko navijal ti je čist prav, nimaš kaj za nabijat v avtu.

BaTeMaN
Novinec

Napisal/-a BaTeMaN To nov 25, 2003 8:10 am

Zakaj pa ne ?
Jaz mam rad musko na glas, ko sem sam v avtu... vsaj ena taka disko koncertna jakost... ker mi tako paše, ker tako neki od muske mam, bass moram čutit. Tko pač je... mam rad musko. Sicer pa v naselju zmanjšam jakost... po magistralnih izven naselje me baš baš boli k*** če sem zmotu jelena, ki je namesto na košuto na sosedovo kobilu lezu. Čez dan... pa sem še vedno nula proti kakemu mestnemu klasičnemu vsakodnevnemu drillingu po cestah pločnikih... saj veste, da Slovenija nima 50m gladkega asfalta :)

No v glavnem,.. mene so policaji so že ustavili,.. ampak,.. ker jih seveda zanima "oprema" debata potem zavije v povsem drugo smer... :) na kakega starega tečnega wannabe Judge Dred pa še bnisem naletel.

Amen.
The best way to get over someone is to get under someone else.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov