Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne jul 25, 2010 9:28 pm

eljuero je napisal/-a:Hja, kupuje se avtomobil. Dejstvo pa je, da je cena odvisna tudi od prevoženih km. Vsaj za povprečnega kupca je to relevantno. Zakaj se potem zbijajo km, če niso važni??

Odgovor imaš post višje. Važni so saj večina kupuje kilometre in ne avtomobila, ne pa vsi. Če bi ljudje kupovali avtomobile se kilometrov nebi zbijalo.

Lp.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jul 25, 2010 9:39 pm

Kilometri so važni, če ne bi bili se jih ne bi zbijalo oz jih avto sploh ne bi imel. Osebno sem proti zbijanju kilometrev in je to vsaj zame kaznivo dejanje vsaj pri uradnem prodajalcu, kjer se jih 100 na uro zbija, da zaslužijo tistih par eurov več

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po jul 26, 2010 7:09 am

Kr priznajte, da nebi noben kupu 10 let str avto z 250.000 - 300.000km, to je zgolj 25.000-30.000km/leto NOBEN. Kupu ga bi pa švercar, ker vidi dobro idealno priložnost.

EDIT:
Sem že omenjal na tem forumu, šel gledat kake 2 meseca nazaj Hondo z 320.000km, ne morte vrjet motor neopran in popolnoma suh, notranjost kot nova, zunanjost pa itak primerna letom....ta prodajalec je potem avto prodajal 1 mesec, pa že takrat, ko sem ga jaz šel gledat je bil cenejši od ostalih, na koncu ga je dal za smešno nizko ceno, pa nč ni bil rjav avto, sam zunanjost je bla bolj tako tako.
Zadnjič spremenil tiguan, dne Po jul 26, 2010 12:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jul 26, 2010 7:20 am

tiguan je napisal/-a:Kr priznajte, da nebi noben kupu 10 let str avto z 250.000 - 300.000km, to je zgolj 25.000-30.000km/leto NOBEN. Kupu ga bi pa švercar, ker vidi dobro idealno priložnost.

zakaj pa nebi noben kupil takega avtomobila???

jaz sem imel 7 let star avto z prevoženimi 74.000km pa se je vseeno prodal za dober denar.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Po jul 26, 2010 8:30 am

..........Kr priznajte, da nebi noben kupu 10 let str avto z 250.000 - 300.000km, to je zgolj 25.000-30.000km/leto NOBEN. Kupu ga bi pa švercar, ker vidi dobro idealno priložnost..........

Tako je. Prjatu je kupu avto ker je prodajalec *reklamiral* 120.000km ne pa 200tkm+. Plačal ga je 2200e kar je za ta letnik tam-tam normalna cena za realnih 120.000km.Čeb avto se prodajal z 200tkm+ ga sploh neb šel gledat oz v primeru nakupa vrednost nikakor več k 1000e. Sej drugače avto ni slab,ampak so pač malenkosti ki jih je kolega spregledal po katerih se takoj pozna da ima avto 200tkm ali več. Zici so mal zlizani,tisto usnje okrog prestavne rocke potrgano in znucano,gumbi za pomik stekel znucani....Pač takšne malenkosti ki povedo dejansko stanje.Pa masina že malce piha ven iz odduska. :)

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Po jul 26, 2010 8:36 am

Strokovnjak je napisal/-a:Lahko da 186.000 pomeni naslednjo menjavo jermena ... Hočem povedat, da ne boste nič dosegli, ker se ena številka lahko interpretira na 1000 načinov. Sploh pa če je avto videt preveč obrabljen za 120.000 km in si na to prijatelja opozoril, potem mu na nek način "prav bodi".

Nah,nisem bil zravn k je avto kupoval oz k si ga je prej ogledoval. Pač k je avto že kupu in ga je prpeljal sem takrat sn ga vidu in sem mu takoj povedal da ima avto 200tkm najmanj kar se je iskazalo za pravilna ugotovitev :D

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Po jul 26, 2010 6:58 pm

Seveda delate napako in jemljete št. prevoženih km kot absolutno merilo ohranjenosti. Kilometri ne pomeni nič konkretnega. Če je avto vožen na relacijo, lahko kleplje in kleplje. Če je vožen po mestu lahko po 10 letih in 100 jurjih razpada.

V zavest slovenceljnov se je pač privlekla ideja, da morajo imeti avtomobili max. 120 jurjev in takšni se pač prodajajo. Sami kilometri seveda nimajo veze. V bistvu so nategnjeni samo tisti, ki ne prepoznajo slabega avta.

Sam sem s cliotom v 4 letih naklepal več km kot jih vsaj 95% cliotov v celi življenski dobi. Ima par bušk s parkinga in pa "usnjen" volan, ki je razpadal že po pol leta. V ničemer se ne loči nič od tistih s 100 jurji manj. Tudi dela b.p. Vožen pa je seveda samo na relacije.

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Po jul 26, 2010 7:37 pm

Tudi sam sem kupil avto z 98k km. Na servisu pa so mi povedli da je imel pred enim letom 213k km. Seveda sem poklical lastnika. V roku 24 ur od kaj je bila pogodba sklenjena(saj se imaš pravico pritožit v tem roku za skrite napake). Kateri je še bil bolj šokiran kot jaz. Zgleda je že kupil avto z zbitimi km. Rekel naj pridem po kupnino, da on ni vedel da so zbiti in me niimel namena napizdit. Stroški ki so pa nastali pa pač naj pozabim na njih. Seveda sem šel po denar.

Jaz bi za to dal ful velike kazni.

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Po jul 26, 2010 8:19 pm

Na predlagam.vladi.si je nekdo objavil predlog, kako urediti sankcioniranje tistih, ki vrtijo kilometre. Predlagam, da člani tega foruma oddamo konstruktivne komentarje in ko bo šel predlog na glasovanje, glasujemo zanj.

Link - Predlagam vladi

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po jul 26, 2010 8:29 pm

frgo je napisal/-a:Seveda delate napako in jemljete št. prevoženih km kot absolutno merilo ohranjenosti. Kilometri ne pomeni nič konkretnega. Če je avto vožen na relacijo, lahko kleplje in kleplje. Če je vožen po mestu lahko po 10 letih in 100 jurjih razpada.

V zavest slovenceljnov se je pač privlekla ideja, da morajo imeti avtomobili max. 120 jurjev in takšni se pač prodajajo. Sami kilometri seveda nimajo veze. V bistvu so nategnjeni samo tisti, ki ne prepoznajo slabega avta.

Sam sem s cliotom v 4 letih naklepal več km kot jih vsaj 95% cliotov v celi življenski dobi. Ima par bušk s parkinga in pa "usnjen" volan, ki je razpadal že po pol leta. V ničemer se ne loči nič od tistih s 100 jurji manj. Tudi dela b.p. Vožen pa je seveda samo na relacije.

x2, js mam tudi več kilometrov kot večina Cliotov, pa je avto verjetno v precej boljšem stanju, redno servisiran in izključno na relacije vožen.
I'm not speeding I'm qualifying...

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Po jul 26, 2010 8:35 pm

NejcZ je napisal/-a:
frgo je napisal/-a:Seveda delate napako in jemljete št. prevoženih km kot absolutno merilo ohranjenosti. Kilometri ne pomeni nič konkretnega. Če je avto vožen na relacijo, lahko kleplje in kleplje. Če je vožen po mestu lahko po 10 letih in 100 jurjih razpada.

x2, js mam tudi več kilometrov kot večina Cliotov, pa je avto verjetno v precej boljšem stanju, redno servisiran in izključno na relacije vožen.

Glejte to je res. Ampak sem 95% da ste vi tisti ki ste nabili večino km na avto(sepravi tu vi kupli avto z malo km in ne z 250k na števcu). In kot govorite nekdo kopuje avto z 120-150k km. In zakaj nekupi avta z 250k+. Ste pomisli mogoče na to da še ima on namen naredi cca100-200k km na avto(dolgih relacij). In da to nebi bilo več preveč pametno zahtevat od avta z 250 oz. 350-400k.

Imamo prihiši golfa 3 td z 380k km.Ampak se avto uporablja zgolj za vožnjo cca 30km v eno smer.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jul 26, 2010 9:57 pm

Zbijanje km JE KAZNIVO dejanje in sicer kaznivo dejanje GOLJUFIJE.

Zakaj?
Nekoga si z lažnim prikazovanjem dejstev pripravil do tega, da je vozilo kupil (dražje kot bi sicer) Vendar pozor, goljufija je samo razlika v znesku do "realne vrednosti" torej NE celotna kupnina.

Glede prevoženih km.

Osebno so mi vsi ko se obešajo na km kekci. Zakaj avto z 300kkm ne more bit dober oz vreden nakupa. V bližnji in daljni okolici ter preko poznanstev sam vidim veliko avtomobilov z veliko km in malo km. Kateri avtomobili so najbolj problematični? Odgovor, tisti, ki delajo večino manj kot 10km v eno smer. Od punce mama ima 10let starega dizla s 135kkm pa tistega avtomobila ne bi vzel pa da mi ga podarijo(8km v eno smer na šiht in domov). Kolega ima 6 let star avto z 210kkm ravno tako dizel, podobni kakovostni razred moč motorja itd., pa bi izključno s stališča motorja vzel slednjega ker avto večino dela več kot 15km v eno smer. Redno vzdrževano in vse bp. Sem pa prepričan da če bi zdajle prodajali oba avtomobila bi prvega prodali v dveh urah, drugega pa če sploh.

Res ne razumem zakaj bi moral dober oz nakupa vreden 6-8 let star avto moral imet pod 100kkm? To nima nobene logike!
Na koncu pa velika večina kupuje pasate iz uvoza stare 3-5 let vsi z 150 tisoč na števcu in 300 tisoč na motorju...

Ah...

Kot je rekel Eistein:
Za dve stvari mislim da sta neskončni, vesolje in človeška neumnost. Samo da to velja za vesolje nisem prepičan...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jul 27, 2010 9:18 am

Vsi bi se radi poročil s kurbo in pričakoval da je devica.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany To jul 27, 2010 9:28 am

AgitatoR je napisal/-a:Vsi bi se radi poročil s kurbo in pričakoval da je devica.

izjava dneva :D

mene osebno ne motijo km raje imam vec km in vem da je avto ze nekaj prevozil in s tem se je tudi moglo nekaj zamenjat da je taksne km dosego... ane?

Jaz sem takrat mel na izbiro avto 140k km ali pa 164k km in sem vzel tega z vec. zakaj? ker je mel veliko stvari ze menjano in jaz nisem rabo teh menjavat kasneje.

glede zakona pa bi podpiral da bi bil sprejet in da bile kazni visoke kajti prevec je tega ko vrtijo nazaj.
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To jul 27, 2010 9:49 am

@agitator:
haha, dobra :lol:

drugače pa, vsekakor je kaznivo, saj gre za zavajanje potrošnikov. in tudi kot potrošniki imamo svoje pravice

AMPAK

kako merodajno in verodostojno ugotovit prave kilometre avtomobila? nikakor. zakaj, ste si odgovoril že sami. ker se vsak avto drugače obrablja že glede na kvaliteto izdelave, toliko več pa pripomore še način uporabe, zato se take goljufije lahko vršijo praktično neopazno.

je pa zmotno bit prepričan 100% v realne kilometre, saj vsi še predobro vemo, da se kilometri zbijajo, čeprav je to meni bedarija ravno iz tega naslova, ker avtomatsko, ko greš avto pogledat, računaš na to, da so kilometri zbiti.

mislim, da bo pravno težko kaj doseč. v ameriki mogoče, bi se marsikaj doseglo. pri nas pa nikoli. če že samo pogledamo, kako sodni mlini meljejo določene očitne stvari, lahko kar takoj pozabimo, da bomo brez merodajnih dokazov karkoli dosegli...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To jul 27, 2010 9:55 am

Dragi moji iz mojih delovnih izkušenj vam lahko zagotovim da je vedno več primerov, ko razni preprodajalci plačujejo odškodnine ljudem, ki so kupili avtomobile z prevrtenimi km(za preveč plačano kupnino) nekateri pa so celo v kazenskih postopkih. Tega je VEDNO več!

Sodnija ni več pregovorno počasna kot se danes zmotno misli. V zadnjih dveh treh letih so se stvari izredno pohitrile. Postopki se ne vlečejo več nekaj let ampak so nekateri gotovi tudi v nekaj mesecih. To vam pravim iz prve roke (delo na sodišču).

Zakon proti temu pa je ŽE in ne govorit kaj bi to prineslo... ker je dejanje prevrtavanja km zajeto v zanivem dejanju GOLJUFIJE, in bi kakršnakoli druga ureditev podvajala, razen če bi dali še kak posebno sankcijo za kar pa ne vidim potrebe...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jul 27, 2010 5:05 pm

Samo pa lepše zgleda avto z malo km pri nakupu, kakor pa isti z recimo 189.000km :D Pa je vse samo na števcu napisano ;)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To jul 27, 2010 7:38 pm

Templar je napisal/-a:Dragi moji iz mojih delovnih izkušenj vam lahko zagotovim da je vedno več primerov, ko razni preprodajalci plačujejo odškodnine ljudem, ki so kupili avtomobile z prevrtenimi km(za preveč plačano kupnino) nekateri pa so celo v kazenskih postopkih. Tega je VEDNO več!

Sodnija ni več pregovorno počasna kot se danes zmotno misli. V zadnjih dveh treh letih so se stvari izredno pohitrile. Postopki se ne vlečejo več nekaj let ampak so nekateri gotovi tudi v nekaj mesecih. To vam pravim iz prve roke (delo na sodišču).

Zakon proti temu pa je ŽE in ne govorit kaj bi to prineslo... ker je dejanje prevrtavanja km zajeto v zanivem dejanju GOLJUFIJE, in bi kakršnakoli druga ureditev podvajala, razen če bi dali še kak posebno sankcijo za kar pa ne vidim potrebe...

No, podatki s prve roke.
Sicer pa goljufija za razliko in temu primerna kazen, stvarna napaka, razdor pogodbe, morebitna odškodnina pa za kupca.
Ni jih dosti junakov, ki bi si upali to ponovno počet, ker palica drugič udari dosti bolj ... sej poznate pojem povratništvo.

Uporabniški avatar
corrado92
Novinec

Kraj: trzin

Napisal/-a corrado92 So sep 18, 2010 10:59 pm

hja tako je!če kupiš avto v ljubljani od prodajalca ki prodaja rabljene avtomobile imaš pomoje v 70 procentih zavrtene kilometre sploh pa v črnučah pr avtoelektroniki,pa še drugi mu prpeljejo cel šlepar avtov, da jim števce zavrti(PONOČI)!števec ti lahko nazaj zavrti,ampak na računalniku jih ne more :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So sep 18, 2010 11:05 pm

corrado92 je napisal/-a:hja tako je!če kupiš avto v ljubljani od prodajalca ki prodaja rabljene avtomobile imaš pomoje v 70 procentih zavrtene kilometre sploh pa v črnučah pr avtoelektroniki,pa še drugi mu prpeljejo cel šlepar avtov, da jim števce zavrti(PONOČI)!števec ti lahko nazaj zavrti,ampak na računalniku jih ne more :D

to ti mislis da jih ne more
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost