Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Pe sep 17, 2010 1:39 pm

Pa počasi bodo kriminaliziral vožnjo pod vplivom alkohola, objestno vožnjo in vožnjo s preveliko hitrostjo. Če malo pretiravam... vozil boš prehitro in boš obravnavan tako kot da bi ubil nekoga.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe sep 17, 2010 1:50 pm

smuky je napisal/-a:meni je en kolega iz italije povedal,da italijani če te merijo z radarjem morajo biti obvezno na vidnem mestu tako,da jih ti vidiš ker drugače se lahko pritožiš....

Ponekod je tudi povsem obratno. Na nekaterih odsekih (tudi v Furlaniji Julijski krajini!) imajo sistem (za sedaj poskusno - ?), da če prehitro (povprečno nad omejitvijo) pripelješ od ene cestnine do druge, te bogato kaznujejo - pa sploh ne veš (kaj šele vidiš), da so kje merili.

Ni preverjena informacija, morda še niso uvedli. Če kdo ve bolj natančno, naj dopiše.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Pe sep 17, 2010 2:37 pm

LoCo je napisal/-a:Sej bom ona 24ur kmal bral da "Slovenija sledi standardom ki jih diktira Evropa" in bomo še mi potrojil kazni (spet...)

ja sej...mamu jim... :evil:
Slika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Pe sep 17, 2010 2:58 pm

GodOfAll je napisal/-a:Pa počasi bodo kriminaliziral vožnjo pod vplivom alkohola, objestno vožnjo in vožnjo s preveliko hitrostjo. Če malo pretiravam... vozil boš prehitro in boš obravnavan tako kot da bi ubil nekoga.

Jz se s tem popolnoma strinjam, vsaj pri vecjih vrednostih alkohola.

Samo na zalost drzavno blagajno bolj polnijo hitri kot pijani...

Zalostno...
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Pe sep 17, 2010 3:09 pm

esem je napisal/-a:
smuky je napisal/-a:meni je en kolega iz italije povedal,da italijani če te merijo z radarjem morajo biti obvezno na vidnem mestu tako,da jih ti vidiš ker drugače se lahko pritožiš....

Ponekod je tudi povsem obratno. Na nekaterih odsekih (tudi v Furlaniji Julijski krajini!) imajo sistem (za sedaj poskusno - ?), da če prehitro (povprečno nad omejitvijo) pripelješ od ene cestnine do druge, te bogato kaznujejo - pa sploh ne veš (kaj šele vidiš), da so kje merili.

Ni preverjena informacija, morda še niso uvedli. Če kdo ve bolj natančno, naj dopiše.

ja saj to je tud men zlo čuden,ker v bistvu tud italijani imajo po ac skrite radarje tko ko mi tako,da to mi je vse zelo čudno da pač policaj mora bit na vidnem mestu,ko te meri z radarjem sam nimam pa razloga da bi dvomil v to,kar mi je povedal kolega....
se bom pa malo bolj pozanimal glede tega....

najbrž je vse odvisno od posamezne dežele in pokrajine v kateri se nahajaš....

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Pe sep 17, 2010 3:48 pm

A je težko izračunat povprečno hitrost, če poznaš čas začetka in čas konca vožnje, razdalja pa je tudi znana??? Ko vstopiš na AC dobiš listek z uro vstopa, pri izhodu z AC pa cestninar elektronsko prebere podatke. če je povprečna hitrost na tej relaciji prevelika, ma tam zraven kifljce, pa ti lepo izstavijo "multo" (kazen)...
Mi smo pri vožnjah v Palmanovo, Udine ali Padovo vmes vedno spili kavo ali dve, saj s tem povprečna hitrost zelo hitro pade....Malo greš še na wc in to je to...

Pa srečno vožnjo vsem.
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe sep 17, 2010 4:21 pm

al pa voziš po predpisih pa si tam recimo da isto hitro ali hitreje + prišparaš ker ne rabiš na drago italjansko kavo + avto manj požre, ampak očitno je gorivo že vedno prepoceni :)

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Pe sep 17, 2010 5:03 pm

malo sem pogledal po italijanskih spletnih straneh in ja v italiji so sprejeli zakon,ki določa da merjenje hitrosti mora bit obvezno označeno in to najmanj 400m pred radarjem kateri meri hitrost....
zdaj problem je,ker ne upoštevajo vsi policaji tega v italiji in so skriti,ko merijo tako,da se jih ne vidi kar seveda ni prau,ker zakon določa da morajo bit vidni in nato se tudi sklicujejo državljani v italiji ko naletijo na radar brez,da bi bila bilo kakšna označba,ker označba mora bit in zaradi tega jih večina tožbo tudi dobi.zdaj kako je pa s tujci glede tega pa nimam pojma....
Zadnjič spremenil smuky, dne Pe sep 17, 2010 11:55 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Pe sep 17, 2010 5:15 pm

dnevno sem v italiji, pa še zmeraj kjer so merili je bilo tudi označeno. Imajo pa zato pred veliko naselji že takoj tablo za elektronsko meritev hitrosti. Tam seveda velja za celotno naselje ;)
aja, pa še nekaj. V italiji se kazen oz prekršek plača na kraju storitve le tega. Če denarja nimaš, ti z veseljem ponudijo avtovleko ter prostor za avto, ki ga pa na koncu seveda zaračunajo. Tako da če mislite noret, pa se delat heroje v italiji, najprej skočite na bankomat ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe sep 17, 2010 8:57 pm

esem je napisal/-a:[pripelješ od ene cestnine do druge, te bogato kaznujejo - pa sploh ne veš (kaj šele vidiš), da so kje merili.

veš in vidiš: res, da eni tud ne vidijo (ker zaenkrat še ne merijo satelitsko) potem opaziš na počivališčih kup hudih mašin, kako "počivajo".......

PS pri nas naj bi odsek označili, najverjetneje s tako malo tablo, kot je pred kamerami_ajd, bolje nekaj, kot nič
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov