Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Kaj storiti

Napisal/-a gecco Po maj 30, 2011 11:07 am

JENIČ je napisal/-a:Se ne reklamiram. samo odgovoril sem na zastavljeno vprašanje.
lp

Meni se zadnji stavek v vašem prvem postu sliši kot čista reklama!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Po maj 30, 2011 11:28 am

JENIČ je napisal/-a:Če dva mehanika popravita zavore v eni uri to ni ena ura ampak so dve.
Lp

no delal je en mehanik in to manj kot eno uro. pač podla poteza za večji zaslužek :/:o:/ priporočam pa da, ko kdo poizveduje za ceno se pove točno ceno in ne nižjo kot bo potem na računu...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po maj 30, 2011 12:45 pm

JENIČ je napisal/-a:Brušenje 2x disk= 28,00 eur z ddv.Demontaža montaža od 1 do 2 ure odvisno od vozila. naša ura z ddv 27,00 eur. Od določenih vozil ne brusimo diske,ker so že novi diski cenovno ugodni.Imamo pa tudi pripravo za brušenje diskov na vozilu. tu je brušenje nekoliko dražje. Brusimo pa tudi samo tiste diske, kateri so pobrušeni na debelini kot jih je predpisal prizvajalec.
Vsa popravila imajo eno letno garancijo vključno z vgrajenimi rezervnimi deli. V glavnem vgrajujemo kvalitetnega proizvajalca TEXTAR ali BREMBO. Cenovno nekje isto kot ostali povprečni proizvajalci. Na zalogi nekje za 80% vseh vozečih vozil pri nas,tako, da so vsa popravila opravljena isti dan.
Lp

Torej za 2 diska je brušenje 28€ to je za 4 diske 56€ + vsaj 1 uro dela 27€ = 83€ Potem pa razumem zakaj je enim boljše diske menjat kot pobrusit če so še dobri, če hodite k takim inkasantom :D Jaz sem dal za Corollo e12 brušenje + montaža 40€.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po maj 30, 2011 1:30 pm

Meni je gospod jenič lepo zrihtal zavore na moji mazdi. Račun mi je dal (brez vprašanja če potrebujem račun, kot je to pri privatnikih navada). S storitvijo in ceno sem bil zadovoljen, saj mi je obe zadnji zavori popravil za četrtino cene na uradnem servisu (uradni servis mi je izdal predračun 500€ za eno zavoro, pri jeniču sem za obe zadnji dal 250€). z g. jeničem nisva v žlahti :D
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jun 06, 2011 9:27 pm

crxdelsol je napisal/-a:Torej za 2 diska je brušenje 28€ to je za 4 diske 56€ + vsaj 1 uro dela 27€ = 83€ Potem pa razumem zakaj je enim boljše diske menjat kot pobrusit če so še dobri, če hodite k takim inkasantom :D Jaz sem dal za Corollo e12 brušenje + montaža 40€.

Tudi jaz ne razumem te logike, če so diski zviti ali neenakomerno obrabljeni in zaradi tega tresejo se jih pač zamenja. Diske še posebej če niso notranje hlajeni (dvojni) ravnati in že tako danek disk še stanjšati je igra na srečo. Naj serviserji še naprej zatrjujejo da je zadeva varna in ugodna je na koncu vsa zadeva še vedno loterija in vprašanje časa kdaj bo disk pretane in tvegamo s tem lom.

Kaj se zgodi ko disk poči sem enkrat žal preskusil na lastni koži, vendar na srečo pri zelo majhni hitrosti in neprometni cesti. Če bi se zadeva zgodila kje v mestu bi po vsej verjetnosti vsaj koga pri semaforju naskočil od zadaj ali zbil kakšnega pešca. Skratka smrtno nevarna zadeva. In kdor nima tistih 100 ali 150 EUR da zamenja diske in se vozi varno naj raje pusti avtomobil v garaži in presedla na javni prevoz.

Da ne bo čisto offtopic: Kar se popravila tiče, je dobro preveriti kakšen sistem ABS ima vozilo preden se pritožuje. Kot drugo pa če niso dobil računa, bi ga lahko tudi zahteval, kot tretje pa če daš neko stvar na popravilo je v navadi da jo ob prevzemu preveriš in nič od tega nisi storil. Zato velik del krivde za nastalo situacijo leži kar na tebi samemu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jun 07, 2011 7:42 am

OFF:
28€ z ddv za brušenje dveh diskov je čisto ok cena, še posebaj če gledamo na to, da fušarji cepljejo po 15€ za brušenje enega diska.
Vsekakor pa tudi pohvale iz moje strani na delo g. Jeniča (ne, nisva v žlahti). Lani so mi obnavljali zadnji zav. cilinder, cena je bila 55€, račun izstavljen, narejeno hitro in kvalitetno. Priporočal mi ga je kolega-mehanik in jaz Jeniča priporočam naprej.

ON:
tristan01 je napisal/-a:Da ne bo čisto offtopic: Kar se popravila tiče, je dobro preveriti kakšen sistem ABS ima vozilo preden se pritožuje. Kot drugo pa če niso dobil računa, bi ga lahko tudi zahteval, kot tretje pa če daš neko stvar na popravilo je v navadi da jo ob prevzemu preveriš in nič od tega nisi storil. Zato velik del krivde za nastalo situacijo leži kar na tebi samemu.

LP Tristan01

Podpis!

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost