Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Re: Laguna III...prometna danes!

Napisal/-a marjan novak So dec 25, 2010 1:24 pm

V kratkem te bodo klicali (insiderji) in boš dobival zelo podobne ponudbe za odkup razbitine. Če si spreten pogajalec, boš iztržil skupaj z odškodnino zelo približno vrednost tvojega avta pred nesrečo.

LP

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 25, 2010 1:46 pm

marjan novak je napisal/-a:Če si spreten pogajalec, boš iztržil skupaj z odškodnino zelo približno vrednost tvojega avta pred nesrečo.

LP

Ko je teta naredila totalko, je (oz. smo) od zavarovalnice in potem prodaje razbitine skupaj iztržila okoli 1000€ več za svoj avto, kot je bila njegova tržna vrednost pred karambolom :bere
Tako, da se vsekakor ne splača hitet.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk So dec 25, 2010 2:25 pm

No glede popravila ali eventualne prodaje razbitega še ni nič odločenega.Bom videl kako in kaj;več bom seveda vedel v ponedeljek,ko bo zavarovalnica prišla s konkretno varianto na mizo....še ena za poznavalce: Koliko lahko sploh pričakujem,da bom dobil za avto v takem stanju kot je trenutno?

evo ene,sicer mlajša od moje,vizualno pa bistveno bolj razbita....:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4358181&show=1

lp tdk

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Po dec 27, 2010 1:42 pm

No evo...pa smo tam;s kislino pod jezikom....
Torej avto je totalka po mnenju zavarovalnice,vrednost avta ocenjena malenkost pod 13k euro;za totalko so mi ponudli 7,7k.
S tem se ne strinjam;ze v petek je njihov cenilec popisal vse razbito(kar je seveda vidno) in je bila cena popravila 9,5k;danes sta gledala avto dva cenilca;na servisu so povedali,da je verjetno v pragu avta poskodovana se neka elektro zadeva,kar stane dodatnih 500e;torej smo skupaj na tocno 10k euro;cifra je lahko kvecjemu le vecja,nizja skoraj definitvno ne.
In oni so ocenili totalko;pa sem povedal;OK;vzamem 9k pa grem...ne,ne dajo biti centa vec.Pa pregladam,naj ga popravljajo;avto zelim imeti taksen kot je bil pred nesreco pa pika....ne,v popravilo ne gredo,ker je zadeva predraga;pa grem,adijo.Toliko vzemi ali se pa je..;pardon na izrazu.Ja,vse dobo pisno poslali po pošti,iste papirje kot so mi rivali pred nas naj podpišem...da bi se potem za mano smejali,kako so spet enega nategnili.

Aha se prej niso na tekocem glede predracuna oz. cene popravila popravila;sem povedal saj pa imate vse cene,vso kalkulacijo...ne,rabijo orig.predračun;ok sem bil na servisu,predračun bodo jutri dobili na mizo....in glede izplačila nimajo potrebne dokumentacije o nesreči;o krivdi ipd;rabijo policijski zapisnik,kjer naj bo napisano kdo in kaj je kriv...policija ga pošlje v 30 dneh;sem pa spolnil neko vlogo,kjer mi bodo podatke potrebne za zavarovalnico poslali po pošti...

Lepo,ni kaj....in jim omenim,da je meni njihov zavarovanec povzročil škodo,da sem brez avta,kako naj se vozim,s čim naj se vozim?seveda ni nobenega posluha...
Torej 9k meni pa grem,ali vsaj 10k pooblaščenemu servisu;7,7...ni variante....in kaj sedaj??

evo,to ti je to...

lp tdk

p.s.Ko imaš opravka z zavrovalnicami...moje mnenje je in argumenti....Triglav je zakon;vse imam pri njih zavarovano;nikoli z njimi nobene težave,korektno in pošteno,vedno smo našli kompromis...pa ne da sedaj gre debata v smer o tem,katera zavarovalnica je dobra in katera ne...debatirajmo o konkretni zadevi.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Po dec 27, 2010 2:02 pm

Ce vzames 7,7 k € avto ostane tebi ali njim ? Vsekakor vztrajaj !! Če ne drugače pa da ti popravijo avto, saj kakorkoli nisi bil kriv :!: Se pa zna zavleči vse skupaj, škoda le ker nimaš asistence za neomejeno uporabo nadomestnega avtomobila... :?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po dec 27, 2010 2:09 pm

Se strinjam najti ga popravijo 2 leti bo že še zdržala(do prihoda nove Lagune :D ).Ne morem vrjeti kako si lahko zavarovalnica izmišljuje kaj bo z avtomobilom :roll: .

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po dec 27, 2010 2:11 pm

Pred zavarovanjem avta so agentje slinast k taveliki vrtni slinarji, vse obljubjo, ko pa pride do pi..arije ti pa komplet zavarovalnica hrbet obrne.
kaj ima zaeno zavarovalnico povzorčitelj nesreče?

So ciganje! Vztrajaj do konca, ne se jim dat!

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po dec 27, 2010 3:11 pm

če ti dajo sam 7.7, pol ti naj dajo ostalo (do 13k €) za avto, pa naj se oni pol jebejo z avtom kokr vejo in znajo, naj ti dajo še preostanek pa nej gre na licitacijo.... al pa v tistem času ko se boš odločeval in vedel koliko ti dajo za avto, najdeš kupca ki bo pripravljen odšteti nekaj več kot ti zanj ponuja zavarovalnica....

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Po dec 27, 2010 3:21 pm

Nekako je pravilo da da zavarovalnica 70% vrednosti avta pri totalki,torej bi to pri 13k zneslo 9.1k...avto v vsakem primeru ostane meni,saj sem lastnik avta jaz;ni na lizing.Tega zneska nočejo izplačati,avta popravljati nočejo,ker je predrago...a sem jaz razbil avto?Niso ga oni,ga je pa njihov zavarovanec in oni se obvežejo,da bodo pokrili škodo,ki jo njihov komitent naredi....in postavijo pogoj: Tako in nič drugače...banda pokvarjena!kako jih ni sram;potem pa folk nagovarjajo k sklenitvi raznoraznih polic...ki jih sklepajo s hinavskim nasmehom in figo v žepu!Mater sem jezen...golazen ena.
In pravim: Nič drugega nočem,hočem imeti samo in le tisto kar sem imel do 23.12.2010 do 14.1o ure...nič več in NIČ MANJ!!

Ali mi izplačajo 9k ali ga za min 10k popravljajo,naj se odločijo...sedaj pa telovadijo z nekimi predračuni,kao naj jaz zrihtam predračun za popravilo;ko bodo predračun imeli,pa bodo zahtevali še enega-sigurno-kao za primerjavo.In pa naj jim jaz rihtam policijsko dokumentacijo...halo???Njihov zavarovanec mi naredi materialno škodo na avto plus telesne poškodbe;oni pa se sprenevedajo in špilajo aroganco strankam;sicer nisem njihov komitent in nikoli ne bom.In njihov zavarovanec mi razbije avto;pa se ne vprašajo kako in s čim se bom vozil...
jah,so pravi...Zavarovalnica Maribor so ti heroji,poslovna enota Murska Sobota

lp tdk

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Po dec 27, 2010 3:26 pm

LukL je napisal/-a:če ti dajo sam 7.7, pol ti naj dajo ostalo (do 13k €) za avto, pa naj se oni pol jebejo z avtom kokr vejo in znajo, naj ti dajo še preostanek pa nej gre na licitacijo.... al pa v tistem času ko se boš odločeval in vedel koliko ti dajo za avto, najdeš kupca ki bo pripravljen odšteti nekaj več kot ti zanj ponuja zavarovalnica....

ja,kje pa...avto ostane meni,oni meni dajo 7,7k.pa čao Pero!..njihov cenilec pride do cene popravila 9,5k;danes jim povedo da je še najverjetneje 500evrov zraven;torej okroglih 10k...minimalno,pozneje se lahko pokaže še kaj.In torej naj iz svojega žepa sponzoriram z min 2,3k evri Zavarovalnico Maribor,da bom imel tisto,kar sem imel pred 23.12.2010?Očitno ja...pa še na manjvrednost vozila naj pozabim;čeprav se morda pri eventualni prodaji nekoč kasneje ne bo opazilo,da je bil avto razbit totalka....mislim geniji so na tej Zavarovalnici Maribor....res heroji!

mater so mi dvignili pritisk...in kislino do nosnic ne samo grla

lp tdk

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po dec 27, 2010 3:27 pm

Si pomislu da bi tja uletu z odvetnikom? (pa pred tem se zmen da on zavarovalnici posebej računa.. )

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Po dec 27, 2010 3:34 pm

LinuxFuter je napisal/-a:Si pomislu da bi tja uletu z odvetnikom? (pa pred tem se zmen da on zavarovalnici posebej računa.. )

vse opcije so odprte;hočem samo tisto kar sem imel in nič več!Ali naj dajo 9k,pa podpišem in grem....očitno bo res treba stopiti do odvetnika ali vsaj do varstva potrošnikov....žalostno,kaj si dovolijo

lp tdk

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po dec 27, 2010 4:50 pm

si sploh vprašal koliko ti punudijo za razbitino...?

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Po dec 27, 2010 5:07 pm

LukL je napisal/-a:si sploh vprašal koliko ti punudijo za razbitino...?

ponudili so mi 7,7k za totalko;o popravilu nočejo slišati...če si pa mislil,da bi oni odkupili razbitino;ne o tem ni bilo govora;govor je bil samo o tem ali bo avto za zavarovalnico totalka ali ga bom popravljal,storitev seveda plača zavarovalnica...govora o odkupu avta s strani zavarovalnice ni bilo;pa dvomim,da prakticirajo take rešitve...po moje ne;nisem še slišal za primer,da bi zavarovalnica odkupila razbit avto...ne vem,nisem še slišal za kaj takega

lp td

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po dec 27, 2010 8:15 pm

jeba ja :roll: škoda avta in posledično živcev

sedaj moraš nekak zvedet koliko naj bi dobil za razbit avto; potem si si bolj na jasnem in maš neko sliko_recimo dajo ti plafon 8000 in če ti iztržiš 5000 za razbitino je o.k. posel........skratka, nimaš kaj čakat, takoj na net, da vidiš kako trg "diha"....

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po dec 27, 2010 8:43 pm

tdk je napisal/-a:

ponudili so mi 7,7k za totalko;o popravilu nočejo slišati...če si pa mislil,da bi oni odkupili razbitino;ne o tem ni bilo govora;govor je bil samo o tem ali bo avto za zavarovalnico totalka ali ga bom popravljal,storitev seveda plača zavarovalnica...govora o odkupu avta s strani zavarovalnice ni bilo;pa dvomim,da prakticirajo take rešitve...po moje ne;nisem še slišal za primer,da bi zavarovalnica odkupila razbit avto...ne vem,nisem še slišal za kaj takega

lp td

kako še nisi slišal za kaj takega... wtf?
čist kamot jim rečeš ka vas j**e, je**te se vi s tem avtom... oni ga dajo lepo na licitacijo in je to to
tebi pa ponudijo določen znesek za razbitino, zdaj koliko je ta znesek, se pa dogovarjaš s cenilcem oz. če se ne da s cenilcem pogovarjat greš do šefa cenilcev.
to se pogosto dogaja, ne govorim nekaj na pamet
Zadnjič spremenil LukL, dne Po dec 27, 2010 9:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po dec 27, 2010 9:04 pm

Klasična zgodba s katero smo se oz. so se srečali vsi, ki so jim naredili totalko drugi vozniki krivci.

Pri tej zgodbi ti edino ostane požreti zadevo oziroma izgubljen denar, verjemi. Ker če teh nekaj jurjev ne požreš, boš v nadaljnem letu požrl še eno tono živcev, 100 ur in še pa još raznih stroškov.

Taka je ta zadeva, da te spomni v kateri državi živiš in kdo je tu žrtev pred zakonom in to so vedno pijanci (v tvojem primeru ne) oz. povzročitelji krivci.

Verjemi, da požri in pozabi, tudi sam temu nisem verjel, kar je pa sledilo pa si ravnokar prebral, dosegel tako ali tako ne boš nič, mogoče nekaj pravice pa definitivno ne.

Lp.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po dec 27, 2010 9:27 pm

tdk je napisal/-a:

lp td

Meni ga je zavarovalnica Tilia odkupila, vendar je bil star samo 3 mesece

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Po dec 27, 2010 9:33 pm

tdk, ko si omenjal, da imaš glavobole,bolečine v hrbtu,...a si mogoče sploh pomislil, da bi šel k zdravniku na pregled, da imaš zdravniško potrdilo in da bi dobil tudi fizioterapije?? Zakaj ne izkoristiš in preko odvetnika dobiš denar zaradi poškodb (ta denar gre iz police povzročitelja nesreče)?
Vsaj pozanimaj se pri odvetniku!
Sem imel enak primer (nisem bil jaz kriv) in sem dobil 1500eur za poškodbo vratne mišice.

LP Klemen

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po dec 27, 2010 9:37 pm

kdensa je napisal/-a:tdk, ko si omenjal, da imaš glavobole,bolečine v hrbtu,...a si mogoče sploh pomislil, da bi šel k zdravniku na pregled, da imaš zdravniško potrdilo in da bi dobil tudi fizioterapije?? Zakaj ne izkoristiš in preko odvetnika dobiš denar zaradi poškodb (ta denar gre iz police povzročitelja nesreče)?
Vsaj pozanimaj se pri odvetniku!
Sem imel enak primer (nisem bil jaz kriv) in sem dobil 1500eur za poškodbo vratne mišice.

LP Klemen

Jaz sem isto uveljavljal in sem dobil kar nekaj denarja, vendar so to spremenili ker je narod začel iskoriščat in je sedaj odškodnina za te bolečine zelo majhna
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov