Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: kredit za avto

Napisal/-a lancia hf Po feb 07, 2011 9:34 am

montezemolo je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Teška bo saj ti mora firma podpisati papirje nato se lahko šele z banko naprej posvetuješ. Zakaj pa na lizing ne vzameš, ker tam jim je pa itak vseeno koliko imaš ker itak njihov avto voziš dokler ga v celoti ne izplačaš.

itak... in leasing hišam je v interesu imeti čim več odvzetih avtomobilov in jih potem prodajati... mal misl...

itak... sigurno bolj kot pa to ali boš zmožen odplačevati ali ne, banka pa najprej pogleda ali si zmožen plačevati, in potem se šele naprej postopek odvija.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr feb 09, 2011 3:16 pm

@Fičko Torej je plačevanje zavarovanja kredita po tem takem brezpredmetno? Take stvari je bolj kot ne fajn vedt, kredita nimam in ga ne nameravam met še vssaj nekaj časa. Samo mi je neumno, da ti ponudijo zavarovanje, če le to ničesar ne krije.

PS: hvala za podatek o dediščini :)
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Sr feb 09, 2011 3:53 pm

Moje mnenje.

Kredit ali leasing vzami le, če si siguren v svojo službo in za prihodke za čas plačevanja kredita. Vsa ta zavarovanja ipd. ne pomenijo ničesar in če prideš v situacijo, da ne boš več zmožen plačevati obrokov, se zna vse hitro zelo zakomplicirati.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr feb 09, 2011 4:00 pm

odprti clio je napisal/-a:@Fičko Torej je plačevanje zavarovanja kredita po tem takem brezpredmetno? Take stvari je bolj kot ne fajn vedt, kredita nimam in ga ne nameravam met še vssaj nekaj časa. Samo mi je neumno, da ti ponudijo zavarovanje, če le to ničesar ne krije.

PS: hvala za podatek o dediščini :)

http://www.triglav.si/stran.asp?id=305

fičko
Nov uporabnik

Napisal/-a fičko Sr feb 09, 2011 4:28 pm

po domače

banka ti zraven kredita zaračuna tudi strošek zavarovanja- ampak to zavarovanje ti plačaš banki in ne sebi , banka bo poplačana iz strani zavarovalnice tebe pa bo
po novem tirjala zavarovalnica z vsemi nateklimi stroški vred ( obresti, sodni stroški, razne takse...... nadalnji stroški, opomini....... )

hja kredit ni slaba zadeva v kolikor ga lahko poplačuješ, saj imaš na kupu denar katerega drugače verjetno nebi imel, je pa res da
pa to ne velja samo za kredite , če že bluzneš da se probaš z upnikom pogovorit čim prej in da ne odlašaš problema
včasih je rešitev tako preprosta da se ti pol še en teden smeje :)
jest nisem žejen, moj avto je žejen

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking Pe feb 11, 2011 6:59 am

Mene pa res zanima kakšen je to avto za tak denar, boš imel na koncu same probleme z njim; le da bo "škatla" (oblika) po tvoji želji v garaži :|

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe feb 11, 2011 8:32 am

thaking je napisal/-a:Mene pa res zanima kakšen je to avto za tak denar, boš imel na koncu same probleme z njim; le da bo "škatla" (oblika) po tvoji želji v garaži :|

ste mu zavistni?

dajte že prenehat z temi otročarijami! pač bo kupil to, kar mu je želja!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So feb 12, 2011 9:37 pm

fičko je napisal/-a:po domače

banka ti zraven kredita zaračuna tudi strošek zavarovanja- ampak to zavarovanje ti plačaš banki in ne sebi , banka bo poplačana iz strani zavarovalnice tebe pa bo
po novem tirjala zavarovalnica z vsemi nateklimi stroški vred ( obresti, sodni stroški, razne takse...... nadalnji stroški, opomini....... )

hja kredit ni slaba zadeva v kolikor ga lahko poplačuješ, saj imaš na kupu denar katerega drugače verjetno nebi imel, je pa res da
pa to ne velja samo za kredite , če že bluzneš da se probaš z upnikom pogovorit čim prej in da ne odlašaš problema
včasih je rešitev tako preprosta da se ti pol še en teden smeje :)

Fantje v tej debati ste pozabili še na nekaj. Dokler imate na zavarovalnici odprt dolg in še potem ko se zadeva na zadnje uredi (te oberejo do kosti) si še nekaj let na čdni listi kot neplačnik in nobena zavarovalnica ne bo več zavarovala tvojih nadaljnih kreditov - beri: nič več kreditov niti potrošniških.

Morda še za informacijo še ena zadeva: Tudi če imaš z zavarovalnico neporavnane dolgove: npr. te terjajo za povračilo povzročene škode (beri drobni tisk splošnih pogojev) obstaja zelo velika možnost, da ne boste dobili nikjer kredita, saj ste že na črni listi.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So feb 12, 2011 10:32 pm

tristan01: Mi je znano, saj sem jaz pred približno 8 leti imel podoben problem, ko smo skupaj z banko ugotovili, da sem na karanti kartici (ki jo nisem imel že več kot leto dni) dolžan poravnati še takratnih 15000 SIT. z obrestmi skupaj. Pač na Ljubljanski banki smo skupaj izpolnili vse papirje plačal sem tistih 15000 SIT in rečeno mi je pa bilo da 20 mesecev nemorem imeti nobenih kartic ali kreditov. Čeprav od takrat naprej nemaram nobenih kreditov, lizingov in podobno. (razen pri starših oops )
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov