Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

GrEgEcN95
Novinec

Re: Kazen - hujša prometna nesreča?

Napisal/-a GrEgEcN95 Če jul 07, 2011 1:27 pm

Ko boš na sodišču pa bo tista gospa rekla, da je utrpela poškodbe pojdi do nje jo zgrabi za lase in 2× z glavo udari v mizo-klop-steno in ji na primeru pokaži kaj so poškodbe.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če jul 07, 2011 2:03 pm

Nočem ničesar sugerirati, sem pa dobil en pomislek.

Glede na to, da je bila gospa pri cenilcu že večkrat (cenilec jo pozna po imenu, razen če ni znanka), bi bilo dobro preverit njeno zavarovalniško zgodovino. Če je bila tam zaradi enakega vzroka že večkrat, lahko to namerno počne. Zaviranje brez razloga pa je prav tako kaznivo, če prav vem.

Morda bi kot priča v postopku lahko sodeloval tudi cenilec, pri katerem sta bili dan po nesreči. Če gospo pozna, se dogodka verjetno spominja.
Slika

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če jul 07, 2011 3:09 pm

Glede na to da je tožnica imela, že nekaj prometnih nesreč, je treba upoštevati da se mišice niso dodobra zacelile. In zdaj vsak sunkovit gib, dodatno poslabša zdravljenje. Zdaj je treba pogledati, kdaj je nazadnje imela prometno nesrečo, ali gre za novo ali staro poškodbo. Mogoče tožnica nebi smela niti voziti, če je s težavo premikala vrat. Nebi bilo slabo omeniti sodnici, da se pogleda zadnje poročilo po končanem zdravljenju v terapiji. Glede na to da je šla po 24 ur po nesreči, več kot sumljivo. Kajti mišice začnejo boleti že po dveh urah, nato nastopi glavobol itd... To pa če je dejansko res prišlo do poškodb mišic, v 24 urah se je lahko že drugje poškodovala. Če pa so vretenca poškodovana, bi že bila na kliniki pod slikanjem. Je treba biti precej pozoren na to, pa tudi sodniki ne verjamem, da bojo to spregledali.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So jul 09, 2011 10:24 pm

Zelo zanimiv primer, tudi meni tole smrdi po obiranju zavarovalnic. Z velikim zanimanjem spremljam razplet tegale primera in avtorico vljudno prosim, da zapiše zaključek zgodbe.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Ne jul 10, 2011 3:00 pm

AndrejD je napisal/-a:Nisem bral novih zakonov. Ampak za povzročitev nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami je mesec prepovedi vožnje in €. Manjše kazni ne moreš dobit... Redko redko sem slišal za primer da so se uspeli zmenit brez prepovedi...

Poznam dva primera, ko sta bila avta totalki, v obeh primerih sta obdržala vozniško oz nista dobila prepovedi, če navedeš tehtne razloge ti je ne odvzamejo kar tako.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a JeanGrey Ne jul 10, 2011 7:52 pm

X-Hair je napisal/-a:Hujša prometna nesreča, avto pa cel. Spet ma edn preveč časa pred LCD-jem.

Ja lepo da je enim v zabavo. Če nisi opazil, se celotno moje pisanje navezuje ravno na to, da sem v obtožnici, zaradi katere moram k sodniku za prekrške, botožena kot povzročiteljcia hude prometne nesreče. S čimer se seveda ne strinjam - glede na to, da sem jo sama odnesla z 0 škode, gospa z nekaj praskami, a vseeno popolnoma voznim avtom in njenimi ''poškodami'' - meni nikakor ni jasno, kako me lahko obotžujejo hujše prometne nesreče. Ampak ja, lahko skeniram spise, zbrišem par podatkov in dokažem, da točno to piše notri. Zato sem tudi to dala v naslov teme, ker me je zanimalo, če bo še kdo ta dogodek klasificiral kot hujšo prometno nesrečo.

Stvar, ki me še bega je ta, ali bodo zdaj, glede na to, da imam sojenje 7.9., s 1.7. pa so prišle nove kazni, za mene veljale nove kazni? Nesreča se je namreč zgodila v začetku novembra 2010.

In še enkrat poudarjam: moj namen ni pred sodnico/sodnikom gospe obrožiti kakršnekoli prevare! Enostavno pa sem takšen občutek dobila od nje ozirome njenih dejanj, zaradi česar mi je ta situacija še sploh gnila.

Pa še to, ko sem videla da je nekdo omenil da naj jo malo nabutam :D Kolikor je meni znano, nje sploh naj ne bi bilo tam? Saj ne gre za civilno tožbo nje proti meni, ampak za sodbo meni kot kršiteljici, ali se motim? Ko sem nazadnje bila pred sodnico (zaradi tega ker sem bila priča nasilnemu dejanju), smo bili v sodniški dvorani samo sodnica, jaz in zapisnikarica. Hm, pri prometnih prekrških kaj drugače? :?:

Še en dodatek, ker se je soudeleženka takrat ful vpliknila vame si je vse moje podatke prepisala v nek zvezčič, od naslova do telefonske številke, da kao če bi jo htela s poročilom nategnit al kaj - nvm - pač ker se je nesreča zgodila v kraju 50km od kjer stanujem in ker je ona vztrajala, da greva skupaj h cenilcu me je vprašala če mi je problem naslednji dan prit tako daleč, pa sem rekla da ne, ker imam možnost tu prespat, in seveda jo je zanimal kje to, sem povedala samo ime ulice in ona je policajem ta naslov dala policajem kot moj začasni naslov, čeprav to sploh ni. In pač tekom spisa tud to piše seveda, ta in ta, stanujoča tam in tam, začasni naslov ta in ta - a moram to tud sodniku/sodnici omenit, da je falšen podatek, (ki ga je navedla ona)?

In brez skbri, ko se stvar razplete čez slaba dva meseca, bom seveda javila, kako se je stvar razpletla. Čeprav zdaj me je k sreči začetna panika popustila in kar bo bo, pa četudi bo prepoved vožnje. Bom pač cug pa pecikl terala. ;)

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Ne jul 10, 2011 8:18 pm

Mislm da zate veljajo stare kazni, ker je bila prometna nesreča storjena pred 1.7. ;)
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne jul 10, 2011 11:59 pm

Kaj pa, če se ignorira tole? Kakšne so posledice, da se ne oglasiš pri sodniku? Za take bedarije nima vsak čas, eni delajo, majo družino, obveznosti, zdravnika, itd
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Po jul 11, 2011 7:32 am

Eno temeljnih načel (?zakonitosti) zakonodaje na splošno je, da si vedno obravnavan po zakonodaji, ki je veljala v času izvedbe dejanja, ne pa v času sojenja. Sodili ti bodo torej po starem prometnem zakonu. Zakonodaje se ne da spreminjati za nazaj v smislu: en teden slikamo voznike po kraju ki vozijo 50. Nato spremenimo zakon, da je 30. In sedaj slikanim pošljemo položnice.

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey Po jul 11, 2011 9:00 am

Tako sem tudi jaz predvidevala, ampak me je en folk ''strašil'' kao da nove kazni veljajo, meni pa to nikakor ni šlo v račun, ravno zaradi na primer primerov, kot ga je navedel @Kael.

Če ignoriram pa se ne zgodi nič drugega kot da dobim domov obvestilo o kazni. V ''vabilu'' celo piše, da v primeru da me ni, se obravnava nesreča brez moje zgodbe in se mi dodeli kazen. Ampak jaz bom šla vsekakor, že iz dveh razlogov: 1) da objasnim svojo plat zgodbe, 2) da ne bo izgledalo kao da se izmikam in se ne bi napačno interpretiralo da se mi magari je*e, se strinjam s predloženo kaznijo in kaj podobnega....

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael To jul 12, 2011 12:58 pm

Seveda nove kazni veljajo od 01.07.2011, vendar izključno za prekršnega storejene od 01.07.2011@00:00:00 dalje, prekršek storjen 30.06.2011@23:59:59 se tretira po stari zakonodaji.

Zelo bi bil vesel končnega razpleta zgodbe, če ni skrivnost - lepo prosim, sem v podobni situaciji.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To jul 12, 2011 1:06 pm

Malo namigni dejstva zgodbe svoji zavarovalnici, verjemi, da bodo raziskali, konec koncev ji bodo plačali iz svojega žepa.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey To jul 12, 2011 5:10 pm

@Kael: seveda bom poročala, kako se bo stvar razpletla, ampak kot omenjeno, imam obravnavo v začetku septembra.

dejc99
Nov uporabnik

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Sr avg 24, 2011 1:36 pm

bzzero je napisal/-a:Kar tako nekoga obtoževat, da se dela in prinaša okrog zavarovalnico, pa tudi ne gre! Ko se je v moj avto pred dobrima dveema letoma zaletela nepazljiva voznica (od zadaj, s hitrostjo 40km/h), sem se tudi počutil odlično. Nekaj ur po dogodku (pa ne da bi mi kdorkoli to sugeriral!) me je začela prav zoprnno boleti glava, naslednje jutro pa sem se prebudil s "heksenšusom" v vratu. K zdravniku nisem šel, saj se mi je deklina že tako preveč zasmilila - če bi obiskal zaradi bolečin zdravnika, bi ta po uradni dolžnosti obvestil policijo. No. midva sva zadevo rešila brez policije, bolečine v vratu so pa ostale še nekaj dni.. pa prav zoprne so bile! Point: ne obtožujte kar vse povprek, če ne veste kaj točno se je zgodilo!

večina vidi v tem biznis , ponavdi ob nesreci reče nič mi ni, ko pa pride domu mal se meni z onmu mal z sosedu mal bere po netu pa takoj zavoha dnar in priliko. Itak ko enkrat res dobis orng crash je zadna stvar da poštudiras dnar...

.

Tantadruj030
Nov uporabnik

Napisal/-a Tantadruj030 Sr avg 24, 2011 2:18 pm

A dobiš tudi v primeru sojenja možnost 50% plačila kazni, če plačaš v 14 dneh ali se vedno plača ''polna cena''?[/quote]

V primeru sojenja je vedno celotna kazen za plačat, nič ni polovičke..lahko ti pa da na mesečno na obroke!

lp

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba Sr avg 24, 2011 2:43 pm

xalfist je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Nisem bral novih zakonov. Ampak za povzročitev nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami je mesec prepovedi vožnje in €. Manjše kazni ne moreš dobit... Redko redko sem slišal za primer da so se uspeli zmenit brez prepovedi...

Poznam dva primera, ko sta bila avta totalki, v obeh primerih sta obdržala vozniško oz nista dobila prepovedi, če navedeš tehtne razloge ti je ne odvzamejo kar tako.

Tudi sam sem imel totalko in na srečo nisem dobil prepovedi. Po dobrem letu sem, brez povabila na obravnavo, dobil denarno kazen (+ sodne stroške) + pike.

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey Ne avg 28, 2011 11:09 am

No, datum obravnave se bliža in mene spet rahlo dajejo živčki. Sicer sem se malo poglobila sedaj nasplošno v zakonodajo, zakon o upravnem postopku in potek sojenja, tako da recimo da me malo miri to, da mora sodnik mojo zgodbo poslušati in upoštevati tudi dejstva, ki mi grejo v prid, ne samo v škodo. Nekako me je bilo najbolj strah, da tudi pri nastopu pri sodniku velja neka taka kot pri policajih, ki samo čakajo kdaj ti lahko dajo čim bolj mastno kazen.... :| Mi pa naraste pritisk vsakič, ko se mi fris od te ženske nariše v glavi.... Ma res, da bi bla bolj gnila kot sem, bi ji šla nekaj vandalizirat (zdaj ko imam naslov v zapisniku). :evil:

@Sba: kakšna te je pa čakala kazen v €? Pa še to, koliko sodnih stroškov lahko pričakujem?

In kaj so tehtni razlogi, da ti ne dajo prepovedi? So to okoliščine same nesreče ali kakšne zunanje okoliščine (ne vem, da se npr. vsak dan voziš 120km v službo)?

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Ne avg 28, 2011 11:38 am

Iz prve roke. Pred leti mi je zaradi lastne neumnosti (poleg € kazni) po zakonu grozil odvzem izpita za mesec dni. V sluzbi sem uredil, da mi je ostal ves dopust in se dogovoril, da bom tisti mesec pac prost, saj do mojega delovnega mesta ne pelje nobena oblika javnega ali drugace organiziranega prevoza. Pri sodnici sem prekrsek seveda priznal, na vprasanje, kako se vozim v sluzbo pa odgovoril, da je moznost izkljucno z lastnim prevozom. Nic nisem jamral, niti naglaseval svoje odvisnosti od avtomobila in to je bilo to. Na koncu mi izpita niso vzeli z obrazlozitvijo, da ga potrebujem zaradi sluzbe. Denarna kazen je seveda ostala.

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey Ne avg 28, 2011 12:06 pm

^^ Hvala! Jaz sem se sicer spijaznila z možnostjo prepovedi vožnje, če me to doleti, sicer ni fino, samo vseeno.... Ne vem koliko je kaj to v praksi, primere ki jih jaz poznam, da so bili storjeni kakšni ''hujši'' prekrški (pa še teh poznam za peščico) pa so dobili prepoved, so bili vsi za en mesec, me pa vsake tolko stisne da mi ne bi sodnik primazal kje kakšnih par mesecev.... :huh: Ker v zapisniku samo piše da je predlaga kazen ''prepoved vožnje motornega vozila'', brez navedbe koliko mesecev predlagajo.

Aja pa še to, kolikor sem seznanjena, se dobi potem po pošti odločba, položnica in v primeru prepovedi vožnje jasno in glasno zapisano, od kdaj do kdaj prepoved velja.... Lahko sodnik to izreče kar na licu mesta, npr. od danes naprej ne smete več vozit....? Sem brala neke stare teme, pa sem videla da je nekdo zapisal da je kar na licu mesta dobil položnico. To meni ni lih najbolj logično, če že druga ne, ti s tem odvzamejo možnost 8mih dni za pritožbo....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost