nevermind je napisal/-a:Pa saj ti si to enkrat odprl temo o tem, da ti je postružil zobce... pa se je potem tudi on oglasil :)
C4V4L13R je napisal/-a:@nebivedu:
hja, potem pa naj ne garantira on za neke tretje dele oz. tretje osebe, ali ne? njegov problem, ne moj. in tudi ni moj problem, da je po menjavi volanskega končnika potrebno opraviti optiko. ni se pa šlo za nobeno dokazovanje ali je končnik bil udarjen ali obrabljen ali napačno vgrajen ali karkoli. prej bi pričakoval, da mi reče, da sem udaru v robnik in da ne menja - to bi razumel. da pa bp da nov del gor, ampak zaračuna delo...to je pa nekako skregano z logiko. potemtakem lahko vsake dva mesca vozim nazaj, on daje garancijo na zanič ali celo stare dele (ne vem???) in lepo kasira
Mindflash je napisal/-a:Če imaš na računu spisane različne postavke (končnik, vgradnja končnika, optika) ti po mojem mnenju ni dolžen povrniti nič več kolikor ti je. Nov končnik + vgradnjo končnika (če se mu gre za dobre odnose s stranko). Optika ne bi rekel da spada zraven. Narejena je bila kvalitetno, ker ti očitno ni pobiralo gum v tem letu. Če pogledaš z druge strani... v primeru da bila samo optika slabo narejena... bi ti moral brezplačno zamenjati tudi povsem dober končnik?
Miholl84 je napisal/-a:Lej garancija mora obsegat celotno popravilo. A ko ti španer zablokira 500km po velikem servisu ti bo kaj,mehanik dal iz dobre volje še nov jermen, ostalo pa sam, ker so bili ventili takrat ko so montirali še ravni??
A je treba optiko delat ob menjavi končnika? Verjetno ja - ker so jo že prvič.
In tudi o končniku govorite kot da je to iz dreka narejeno. Če je prvi zdržal 18 let, bi moral pa tudi ta vsaj kaj več kot 10-20 tisoč km,sej je za to narejen!
Dokler bo tako razmišljanje med strankami, "da si dobil vsaj nekaj", tolko časa bodo storitve slabe in stranke nezadovoljne. Danes vlada v poslu močna konkurenca in za svojo stranko se morš potrudit, če ti to ni jasno ti bo pa kmalu ratalo, ko konc mesca ne bo za kruh pa pašteto več...
nebivedu je napisal/-a:Pa to ves čas govorim. To sta dve različni storitvi plus končnik za zamenjavo. Osnovna storitev je končnik in menjava le tega (delo, ki ga opravi za zamenjavo). Optika tukaj ni vključena. Končnik je dobil zastonj, sedaj mu je pa mehanik povrnil še 14 evrov za delo. Jaz bi tukaj rekel, da je to korektno.
ZVPot-UPB2 je napisal/-a:19. člen
Stroške za material, nadomestne dele, delo, prenos in prevoz izdelkov, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oziroma pri nadomestitvi izdelka z novim na podlagi garancije, plača proizvajalec.
nebivedu je napisal/-a:Sedaj pa še enkrat preberi svojo navedbo zakona in potem še enkrat ali večkrat preberi tole:
Optika ni ista storitev kot zamenjava končnika in ni niti del storitve zamenjave končnika.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov