Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

slavkot1
Novinec

Re: Nateg z Garancijo

Napisal/-a slavkot1 Ne jul 17, 2011 8:50 pm

Tolele mi pa čist po Jeniču diši iz Rajnovšč :)

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Ne jul 17, 2011 9:04 pm

Po kakšnem ključu si pa prišel do tam? :)

slavkot1
Novinec

Napisal/-a slavkot1 Ne jul 17, 2011 9:33 pm

ker vidm da si izpod gorjancev pa ta b****r ma servis zavor pa muljator je velki. Mel sm že z njim probleme ker ni spisal računa za opravljeno delo ki ga je opravil zelo površno. Podrejal mi je diske, pa je zraven podrejal še zobce iz abs ringa, pol pa ni hotu krit stroškov, ker je vedel da nimam računa in s tem ne dokaza ne garancije.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Ne jul 17, 2011 9:42 pm

Je taprav ja

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jul 17, 2011 10:09 pm

Pa saj ti si to enkrat odprl temo o tem, da ti je postružil zobce... pa se je potem tudi on oglasil :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jul 17, 2011 10:34 pm

nevermind je napisal/-a:Pa saj ti si to enkrat odprl temo o tem, da ti je postružil zobce... pa se je potem tudi on oglasil :)

mogoče se bo še sedaj......

Ampak, CAVA4L13R ima prav; tudi delo mora biti upoštevano v garanciji, ker je končnik kupljen pri njemu, če bi ga uporabnik sam kupil in prinesel montirat, potem bi mu "mojster" lahko računal še drugič..........

PS. primer reklam. gume kupljene pri vulkanizerju: če dobiš zaradi takege ali drugačnega razloga novo gumo v gar. roku, ti itak ne more zračunat montiranje, čentriranje in kot to "vulkiči" znajo še vijačenje_gre vse lepo v garancijo, ker posledično itak mora osposobit avto za vožnjo, pa če za to prav "pol mašine " podre.....

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po jul 18, 2011 8:40 am

V vsakem primeru bi moral biti pošten in odpraviti vse skupaj zastonj pod garancijo. Material je itak dobil zastonj od dobavitelja, svoje roke pa mu tudi ni bilo treba zaračunat - tako je vsaj pri kakšnih mojih primerih bila vedno praksa.

Takemu se gotovo nebi vrnil kot stranka nikoli več, pa še mariskdo bi izvedel za to. Naj premisli če se mu to bolj splača kot pa da pošteno poštima kar je za poštimat.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jul 18, 2011 12:28 pm

C4V4L13R je napisal/-a:@nebivedu:
hja, potem pa naj ne garantira on za neke tretje dele oz. tretje osebe, ali ne? njegov problem, ne moj. in tudi ni moj problem, da je po menjavi volanskega končnika potrebno opraviti optiko. ni se pa šlo za nobeno dokazovanje ali je končnik bil udarjen ali obrabljen ali napačno vgrajen ali karkoli. prej bi pričakoval, da mi reče, da sem udaru v robnik in da ne menja - to bi razumel. da pa bp da nov del gor, ampak zaračuna delo...to je pa nekako skregano z logiko. potemtakem lahko vsake dva mesca vozim nazaj, on daje garancijo na zanič ali celo stare dele (ne vem???) in lepo kasira

Sej ti pravim, za delo se strinjam, da ti naj nebi računal. Za optiko pa se ne strinjam. Ob zamenjavi končnika ni nujno potrebno narest optike. Je pa priporočljivo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po jul 18, 2011 12:42 pm

še tema od slavkot1:
viewtopic.php?f=30&t=81685

vidim, da je zadeva relativno frišna.

za reklamo pa ne skrbet, bojo vse te nategancije objavljene na čisto vsakem forumu, kjer sodelujem. in moj velik krog poznanih ljudi ne bo peljalo k njemu avta niti pogledat. škoda, ker do zdaj sem bil njegova redna stranka - ponavadi to znamo cenit, on pač ne.

edit:
@nebivedu:
on pravi, da je optika ob menjavi končnika potrebna. je pa res, da bi jaz lahko rekel, da naj je ne opravi, ampak potem se žali komu, ko bo gume pobiralo? če to spada k popravilu, naj bo opravljeno, kot se spodobi.

res pa je, da po tem, ko je imel zelo aroganten odnos in ko sem se zbunil pri njem, da to ni prav kar počne in da verjetno bi varstvo potrošnikov pravilo drugače kot on, me je po 2 tednih klical nazaj, da bo trgovec povrnil delo - povrnil je 14€ od 45 plačanih.

Z raznimi prijavami se za 45€ res nimam časa in živcev ubadat in škoda se je v zobe dajat. Se mi pa trapsto zdi, da bi se moral kregat za svoje pravice in za dober odnos s strankami bi se tudi Jenič lahko potrudil na drugačen način. Zato o tem tudi pišem tu gor.
Zadnjič spremenil C4V4L13R, dne Po jul 18, 2011 1:26 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Po jul 18, 2011 1:12 pm

Čudno, da je tako. Oče mu je pred enim mesecem dal obnovit komplet zavore, pa je naredil super in dal račun. :?

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po jul 18, 2011 1:28 pm

Preko nejgovega dela nimam kaj rečt, zatakne se pri odnosu, garantiranju in odgovornosti.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jul 18, 2011 9:42 pm

Men se pa zdi, da je možakar dal garancijo na opravljeno storitev....kar bi lahko pomenilo, da garantira, da je končnik pritrjen po normativih proizvajalca in optika narejena tako, da vozila ne zanaša, da gre vozilo ravno in volan ravno, da ni pobiranja gum po zunanjem/notranjem robu. Zdej, če je končnik zaluftal, ni on kriv, ampak očitno falš roba, katerega ti je itak zamenjal z novim----v garanciji. Menjavo ti je računal, računal je optiko, kasneje ti je povrnil 14€ za delo, ampak ker je še delal optiko, je ni delal zastonj.
Garancijo na delo pa bi lahko uveljavljal, če bi se ti končnik razšraufal, ali pa če bi bila optika zanič narejena.

Vsaj meni se tak zdi.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Po jul 18, 2011 9:52 pm

Pa kaka je to garancija halo??

Sej je vsaka tehnična stvar ponavad narejenqa z večih komponenet različnih proizvajalcev. A če ti bo crknil intelov procesor v sonyevi televiziji ti bodo procesor zamenjali v garanciji,teb pa računali delo za menjavo...

No še moja zgodba s tem servisom:

Mene je nategnu na suh ko sem šel rihtat zavore za Fiat Uno. Za pakne (pri eurotonu,motoroilu,turboshopu itd so 15 eur) in menjavo le teh mi je vzel 100 eur!!

No ok,prebolim,grem čez 3 dni na tehničnega in zadeva ne gre čez tehničnega

Grem nazaj,kjer 4 ure nastavljajo (pazi 4 ure dva tipa na fiat unotu ki ima zavore od yugota) in grem nazaj na tehničnega - kjer spet ne gre čez, tako da je tip klical na tehnične preglede in povedal da so bremze nove in jih prepričeval da naj me spustijo čez - kar so tudi me - na lepe oči...

Vglavnem pakne in menjava paken za Fiat Uno je bila 100 eur, na koncu sem se pa še jebal s tehničnim pregledom...in to je kao zavorni servis
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po jul 18, 2011 10:25 pm

Ah dobil si vsaj "nekaj". Večina majstrov bi ti že v štartu jasno dala vedeti, da si priletel v kakšen robnik in garancija odpade. Tvoj nadaljnji korak bi bil obisk uvoznika. Po pregledu bi ti mogoče končnik zamenjali in bil bi na istem kot si sedaj. Imel bi del, ki bi ga na lastne stroške moral vgraditi. Situacija nikakor ni enostavna, vendar se ne strinjam povsem s tabo. Če imaš na računu spisane različne postavke (končnik, vgradnja končnika, optika) ti po mojem mnenju ni dolžen povrniti nič več kolikor ti je. Nov končnik + vgradnjo končnika (če se mu gre za dobre odnose s stranko). Optika ne bi rekel da spada zraven. Narejena je bila kvalitetno, ker ti očitno ni pobiralo gum v tem letu. Če pogledaš z druge strani... v primeru da bila samo optika slabo narejena... bi ti moral brezplačno zamenjati tudi povsem dober končnik? V kolikor je bila njegova ponudba sestavljena kot celovita storitev ( torej imaš na računu npr. samo eno postavko, npr. "mehanična dela z materialom") pa reklamiraj to storitev, s katero ti mora avto povrniti v tako stanje kot je bilo ko si ga prvič prevzel in nima kaj računati dodatnega dela.

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Po jul 18, 2011 10:48 pm

Lej garancija mora obsegat celotno popravilo. A ko ti španer zablokira 500km po velikem servisu ti bo kaj,mehanik dal iz dobre volje še nov jermen, ostalo pa sam, ker so bili ventili takrat ko so montirali še ravni??

A je treba optiko delat ob menjavi končnika? Verjetno ja - ker so jo že prvič.

In tudi o končniku govorite kot da je to iz dreka narejeno. Če je prvi zdržal 18 let, bi moral pa tudi ta vsaj kaj več kot 10-20 tisoč km,sej je za to narejen!

Dokler bo tako razmišljanje med strankami, "da si dobil vsaj nekaj", tolko časa bodo storitve slabe in stranke nezadovoljne. Danes vlada v poslu močna konkurenca in za svojo stranko se morš potrudit, če ti to ni jasno ti bo pa kmalu ratalo, ko konc mesca ne bo za kruh pa pašteto več...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po jul 18, 2011 11:04 pm

Mindflash je napisal/-a:Če imaš na računu spisane različne postavke (končnik, vgradnja končnika, optika) ti po mojem mnenju ni dolžen povrniti nič več kolikor ti je. Nov končnik + vgradnjo končnika (če se mu gre za dobre odnose s stranko). Optika ne bi rekel da spada zraven. Narejena je bila kvalitetno, ker ti očitno ni pobiralo gum v tem letu. Če pogledaš z druge strani... v primeru da bila samo optika slabo narejena... bi ti moral brezplačno zamenjati tudi povsem dober končnik?

Pa to ves čas govorim. To sta dve različni storitvi plus končnik za zamenjavo. Osnovna storitev je končnik in menjava le tega (delo, ki ga opravi za zamenjavo). Optika tukaj ni vključena. Končnik je dobil zastonj, sedaj mu je pa mehanik povrnil še 14 evrov za delo. Jaz bi tukaj rekel, da je to korektno.

Miholl84 je napisal/-a:Lej garancija mora obsegat celotno popravilo. A ko ti španer zablokira 500km po velikem servisu ti bo kaj,mehanik dal iz dobre volje še nov jermen, ostalo pa sam, ker so bili ventili takrat ko so montirali še ravni??

A je treba optiko delat ob menjavi končnika? Verjetno ja - ker so jo že prvič.

In tudi o končniku govorite kot da je to iz dreka narejeno. Če je prvi zdržal 18 let, bi moral pa tudi ta vsaj kaj več kot 10-20 tisoč km,sej je za to narejen!

Dokler bo tako razmišljanje med strankami, "da si dobil vsaj nekaj", tolko časa bodo storitve slabe in stranke nezadovoljne. Danes vlada v poslu močna konkurenca in za svojo stranko se morš potrudit, če ti to ni jasno ti bo pa kmalu ratalo, ko konc mesca ne bo za kruh pa pašteto več...

Ne moreš primerjat šponarja in jezmena s končnikom. Garancija pa obsega zamenjavo dela, ki je zanič. Optike ne. Optika ni obvezna in ni del zamenjave pokvarjenega dela, ter je druga storitev.

In ja, ponaredki končnikov so zadnje čase res zanič ratal in če na naših cestah zdržijo 20.000km so že dobri. Poleg tega pa sem prepričan, da ta vgrajeni končnik ni bil original ali vsaj približek originala (narejen na isti mašini brez imena firme), ampak je bil kitajski odlitek, ki ga dobiš že za par evrov iz kitajske, prodajajo se pa za tretjino cene originala. Enako kot se dogaja s SKF-ovimi ležaji, k so dobil tipa, ki je uvozil par desettisoč ponaredkov iz kitajske, ki zdržijo mogoče 2 meseca, potem pa spet zaropotajo. Škatla in vse zgleda original, samo kvaliteta je nična.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter Po jul 18, 2011 11:21 pm

Kot je meni znano bi moral mehanik dobiti strošek za delo povrnjeno od dobavitelja dela, ne pa da ga mora stranka plačat ali pa da bi ga moral sam krit, tako da tole je direkt za na inšpekcijo oz. varstvo potrošnikov. Princip je pač princip, ker če se bo folk pustil nategovat jih bodo nategovali povsod in vedno (ne leti direktno na tega mehanika).

recept
Novinec

Napisal/-a recept To jul 19, 2011 9:06 am

nebivedu je napisal/-a:Pa to ves čas govorim. To sta dve različni storitvi plus končnik za zamenjavo. Osnovna storitev je končnik in menjava le tega (delo, ki ga opravi za zamenjavo). Optika tukaj ni vključena. Končnik je dobil zastonj, sedaj mu je pa mehanik povrnil še 14 evrov za delo. Jaz bi tukaj rekel, da je to korektno.

Se ne morem strinjati s tabo.

ZVPot-UPB2 je napisal/-a:19. člen
Stroške za material, nadomestne dele, delo, prenos in prevoz izdelkov, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oziroma pri nadomestitvi izdelka z novim na podlagi garancije, plača proizvajalec.

Če mehanik ni jasno (pisno) navedel, kje je možnost uveljavljanja garancije (pooblaščeni servis), potem je IMO sam odgovoren za celotno izvedbo (če se prav spomnim, je nekje tudi navedeno,d a v primeru odsotnoti proizvajalcaa odgovarja prodajalec). Vprašanje je edino, ali se avtorju teme splača bockati za 30 EUR.

Pa ne pozabite, za zamenjani del začne garancija teči znova (sploh avtomobilski proizvajalci to zelo radi pozabijo).
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jul 19, 2011 11:59 am

Sedaj pa še enkrat preberi svojo navedbo zakona in potem še enkrat ali večkrat preberi tole:

Optika ni ista storitev kot zamenjava končnika in ni niti del storitve zamenjave končnika.

Recimo za primerjavo:
Tebi crkne disk v računalniku v garancijskem roku in podatki na njem so neberljivi. Ali ti je firma, kjer si kupil disk, dolžna vzpostavit prvotno stanje na disku s sistemom in vsem kar si imel pred sesutjem na disku? NE! Ni ti dolžna, dolžni so ti zamenjati disk, mogoče še naložiti ali prednaložiti sistem, vse ostalo si pa izgubil.

Enako je s končnikom. Mehanik je dolžan pokvarjen del zamenjat in zato nič računati, medtem, ko je optika druga storitev in je ni dolžan zastonj opraviti.

Edino, kar je tukaj napačno, je odnos mehanika. On bi moral imeti nek normalen odnos in to tudi razložiti, ne pa da ima že takoj napadalen in odbijajoč odnos, ker s tem se zameri stranki.

recept
Novinec

Napisal/-a recept To jul 19, 2011 12:45 pm

nebivedu je napisal/-a:Sedaj pa še enkrat preberi svojo navedbo zakona in potem še enkrat ali večkrat preberi tole:

Optika ni ista storitev kot zamenjava končnika in ni niti del storitve zamenjave končnika.

Sam nisem strokovnjak za podvozja, bilo pa mi je razloženo, da ob menjavi končnika ni mogoče zagotoviti pravilnega stekanja, ne da bi ob tem naredil optiko. Če je na dotičnem modelu vozila mogoče zagotoviti pravilno stekanje brez optike ali mehanik zatrdi, da je tega sposoben, potem seveda ni potrebna in je dodatna storitev.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov