Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Re: Mladi voznik napihal - izkušnje

Napisal/-a branee Če jul 28, 2011 11:14 am

In kdo je kaj govoril o prehitri voznji ? Jest nevem a nevidis, da odpiras kr neke brezvezne debate v temi v kateri to ni iskano?

Ni potrebe po tem!

In ne gre se za to da jest podpiram taksna ali drugacna dejanja gre se samo zaradi tega da je forum eno samo smetenje
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Če jul 28, 2011 12:12 pm

Upam samo to, da ti vzamejo izpit, ker si drugega enostavno ne zaslužiš !! V takih primerih, kot je tvoj, ko alkoholiziranost za volanom očitno ni slučaj, bi ti še prepovedal ponovno pridobitev novega vozniškega dovoljenja. Očitno pa je, da nekatere na forumu taka mnenja zelo bolijo in dokler bo tako, bo stanje na naših cestah tako kot je !!

LP

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če jul 28, 2011 12:57 pm

ninjeti je napisal/-a:Ne rečem da sem brez greha, ampak v avto nikoli ne grem pijan! Kaj je z vami?

Bi vas rad videl kako bi bili če bi vam pijanec koga ubil :)

A si nevaren za ostale, samo alkoholiziran ?!?!? Nisi se nikol oglasil na telefon med voznjo ?!?!? Si vedno pelal po omejitvah ?!?!?! VEDNO zaustavis na mestu, pri STOP znaku ?!?!?! Ce znas, pomagaj fantu, in svetuj,... Ce ne potem rajsi ne pisi...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Če jul 28, 2011 12:59 pm

Pričakuj najhujše, lp.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 28, 2011 1:22 pm

Na kozlanje mi gre ko preberem v naslovu teme da je nekdo napihal in le ta oseba sprasuje po nasvetih, izkusnjah. Odprem temo, vedno isto. En kup angelckov polikanih, brez kakrsnihkoli prekrskov v zivljenju se vsaja in moralizira.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 28, 2011 1:23 pm

ninjeti je napisal/-a: Vsi bi delali napake, nihče pa nima ja*c priznat tega in nositi posledic.

Ampak to je samo moje mnenje.

Pa lep pozdrav.

Prosim te se, da mi navedes, kje je avtor te teme napisal da ne nosi posledic. Hvala.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič Če jul 28, 2011 1:54 pm

Kolega je lani tudi napihal kot mladi voznik (koliko točno ne vem). Tudi njemu so vzeli izpit za 24 ur in sodnika za prekrške. Ta mu je odredil 6 pik in kazen, tako da mu je izpit ostal. Možnost je, da se rešiš. Vendar glede na vedno hujše zakone in že predhodno izveden prekršek bo težko.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če jul 28, 2011 3:12 pm

Memo je napisal/-a:Kot v naslovu napisano, sem v noči na ponedeljek kot mladi voznik napihal, in sicer 0,33 mg/l... Policaj namesto da mi je takoj napisal kazen (600€) in vpisal 8 pik dal možnost da se zagovarjam pred sodnikom ter za 24 ur odvzel vozniško. Na dan prekrška mi je do izteka naziva mladega šoferja manjkalo 6 dni. Zanima me če ima kdo izkušnje pri sodnikih v primerih vožnje pod vplivom. Navsezadnje se mi niti ne gre, da bi mi odpisali tistih 600€, bolj bi mi bilo pomembno, da ne bi dobil tistih osmih pik in posledično izgubil vozniške. Pregovor, da osel ne gre dvakrat na led ali pa da se iz napak kaj naučimo pri meni nekako ne drži, saj sem nekaj časa nazaj pridobil 3 pike in 100€ za isto traparijo, kar sodnik verjetno ne bo štel meni v prid.

Torej, če imate pri sodnikih kakšne izkušnje, ali pa če poznate naš pravni sistem na dan z besedo, da malo vidim kaj me čaka, saj bo to moja prva izkušnja po sodiščih...

Lep pozdrav !

Ti resno rabiš pristopit k anonimnim alkoholikom. Nikoli ne čutim potrebe po tem da bi vozil pijan. Upam da ti vzamejo izpit, če pa maš kaj spoštovanja do ostalih v prometu pa ga sam vrni na UE.

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Če jul 28, 2011 3:43 pm

crxdelsol je napisal/-a:
Memo je napisal/-a:Kot v naslovu napisano, sem v noči na ponedeljek kot mladi voznik napihal, in sicer 0,33 mg/l... Policaj namesto da mi je takoj napisal kazen (600€) in vpisal 8 pik dal možnost da se zagovarjam pred sodnikom ter za 24 ur odvzel vozniško. Na dan prekrška mi je do izteka naziva mladega šoferja manjkalo 6 dni. Zanima me če ima kdo izkušnje pri sodnikih v primerih vožnje pod vplivom. Navsezadnje se mi niti ne gre, da bi mi odpisali tistih 600€, bolj bi mi bilo pomembno, da ne bi dobil tistih osmih pik in posledično izgubil vozniške. Pregovor, da osel ne gre dvakrat na led ali pa da se iz napak kaj naučimo pri meni nekako ne drži, saj sem nekaj časa nazaj pridobil 3 pike in 100€ za isto traparijo, kar sodnik verjetno ne bo štel meni v prid.

Torej, če imate pri sodnikih kakšne izkušnje, ali pa če poznate naš pravni sistem na dan z besedo, da malo vidim kaj me čaka, saj bo to moja prva izkušnja po sodiščih...

Lep pozdrav !

Ti resno rabiš pristopit k anonimnim alkoholikom. Nikoli ne čutim potrebe po tem da bi vozil pijan. Upam da ti vzamejo izpit, če pa maš kaj spoštovanja do ostalih v prometu pa ga sam vrni na UE.

off:daj dejc ne bluzi ti :roll: :roll:
on:mislim da ti odvzem izpita ne uide.vsaj če gledamo na to,da že imaš pike zaradi istega prekrška...... :?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jul 28, 2011 3:46 pm

Glede na to, da si napihal tudi nad mejo, ki velja za "navadne" voznike in da imaš iz preteklosti že en podoben/isti greh, sem prepričan, da lahko na izpit kar pozabiš in se nanj ponovno pripraviš čez pol leta. Moraliziral pa ne bom (ker je tega v prejšnjih temah bilo dovolj) ;)
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če jul 28, 2011 3:58 pm

Čeprav bom tudi jaz zdaj označen za nepotrebnega moralneža in pridigarja v tej temi bom vseeno napisal kaj si mislim. Memota so že drugič dobili pijanega za volanom po tem sklepam, da je pri njemu to kar v navadi, da pije in vozi. Ne bo mi govoril, da je samo dvakrat spil po eno pivo in ravno takrat so ga ustavili. A je res tako težko vzeti taxi kadar popivaš? Ali pa se vzdržati alkohola kadar veš, da te čaka še vožnja avtomobila?
Najhujša kazen mu zagotovo ne uide. Ne verjamem, da se lahko kakorkoli reši glede na to, da je to že drugi prekršek mladega voznika. Ne verjamem pa tudi, da bo ta kazen kaj resno zalegla in prav lahko se zgodi, da bo Memo tudi drugič ob izpit, če ga bo moral še enkrat opraviti.
Ceste pri nas pa samo zaradi takšnega ali drugačnega kaznovanja Memota res ne bodo nič kaj bolj varne.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če jul 28, 2011 4:01 pm

scoop je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:Ne rečem da sem brez greha, ampak v avto nikoli ne grem pijan! Kaj je z vami?

Bi vas rad videl kako bi bili če bi vam pijanec koga ubil :)

A si nevaren za ostale, samo alkoholiziran ?!?!? Nisi se nikol oglasil na telefon med voznjo ?!?!? Si vedno pelal po omejitvah ?!?!?! VEDNO zaustavis na mestu, pri STOP znaku ?!?!?! Ce znas, pomagaj fantu, in svetuj,... Ce ne potem rajsi ne pisi...

Za telefoniranje uporabljam prostoročno slušalko. 5km/h preveč ni nikdar primerjave z 0.33 napihanega. Kje sem sploh napisal da sam ne naredim napak? Ne primerjajte takih bizarnih malih napak s konkretno dozo alhokola v krvi ker ste smešni. Kaj mu naj svetujem? Sem mu povedal že 2krat da bo ostal brez izpita - sploh ker je že to drugič. Pomaga si lahko samo sam in mu drugi nemoremo - sam sebi z NEpitjem ko vozi.

@Courage a ni dovolj dober razlog za nenošenje posledic da bi se rad izognil odvzemu? Če so ga že kot mladega dobili 2krat misliš da pozneje nebo pil?

Na cesti se vozijo 18 letni šmrkavci z nula pet v krvi vi pa napadete mene ker ga skušam spametovati in se sam trudim čim bolje voziti po omejitvah in po pameti? Res nimam kaj več dodati k vsemu skupaj. Me zanima kako boste vzgajali svoje otroke - boste tudi koga nadrli ki bo vašemu otroku moraliziral, da ne sme voziti pijan? :)

Pa lep pozdrav

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če jul 28, 2011 8:40 pm

Tu se kregate, zaradi tega, ker je nekdo spil kozarec piva/dva, danes sem čakal nekje samo 15 minut in gledal okol mal, noben ne ustavi pri STOP znaku, vozijo v ulico, kjer je prepovedana smer, je enosmerna, uvoz je iz glavne 100 metrov naprej, parkirajo kjer se jim zahoče.
Če je STOP znak je treba ustavit in PIKA, ljudje pač mislijo, da je stop znak enakovreden triktonemu, ki je notri rumen. Da ne izgubljam besed o varnostni razdalji, prehitevanju brez smerokaza.....
Tolk o tem
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jul 28, 2011 8:54 pm

Spametoval se bo kvečjemu sam, no mogoče ga bodo starši, mi tuki gor najbrž ne.

tiguan, se strinjam, da folk enaki stop znak s trikotnim, ampak so na žalost nekje (na preglednem delu) STOP znaki nesmiselno postavljeni.
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če jul 28, 2011 9:51 pm

tiguan je napisal/-a:Tu se kregate, zaradi tega, ker je nekdo spil kozarec piva/dva, danes sem čakal nekje samo 15 minut in gledal okol mal, noben ne ustavi pri STOP znaku, vozijo v ulico, kjer je prepovedana smer, je enosmerna, uvoz je iz glavne 100 metrov naprej, parkirajo kjer se jim zahoče.
Če je STOP znak je treba ustavit in PIKA, ljudje pač mislijo, da je stop znak enakovreden triktonemu, ki je notri rumen. Da ne izgubljam besed o varnostni razdalji, prehitevanju brez smerokaza.....
Tolk o tem

Poslušaj, sploh ni bistvo nekih prekrškov in kdo bolj po pravilih vozi. Fora je samo ta, da so taki patroni, kot je Memo tako butasti, da enostavno nikoli ne dojamejo, da škodijo samo sebi oziroma svoji denarnici! Kaj ni trapasto kar naprej plačevati kazni pa še enkrat plačevati izpit? In to se nikoli ne konča, vem, ker osebno poznam podobne patrone. Taki so bili pri 19ih-20ih letih in taki so še danes pri 30tih-35ih! Plačali so že ogromno kazni in po dvakrat delali izpit pa se nič ne spremeni, ko jim pa omeniš taxi pa jamrajo, da je predrago in se raje pijan vsede v avto, da "prišpara" 5-10eur :roll: ! Ponavadi pod vplivom alkohola želijo še pokazati kako dobri šoferji so pa avto hitro butne v kak robnik, kandelaber...in spet še dodaten strošek :roll: ! Mislim, da večina teh pijančkov na srečo res nikoli ne povzroči hujše prometne nesreče ampak, kot rečeno največjo škodo delajo sebi!

Memo
Nov uporabnik

Napisal/-a Memo Pe jul 29, 2011 9:45 am

Fantje, vidim, da ste tukej na forumu sami angelčki in da ste ustvarili en maksimalno uporaben forum.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe jul 29, 2011 9:54 am

Memo je napisal/-a:Fantje, vidim, da ste tukej na forumu sami angelčki in da ste ustvarili en maksimalno uporaben forum.

V smislu odgovarjanja na butasta vprašanja je ta forum res neuporaben, ja. Zresni se, primi se v roke, sprejmi kazen, ne išči izgovorov in v nadaljne ne pij, ko veš, da boš vozil. Kaj boljšega odgovora ne boš našel nikjer. :roll:

Memo
Nov uporabnik

Napisal/-a Memo Pe jul 29, 2011 10:40 am

dask je napisal/-a:
Memo je napisal/-a:Fantje, vidim, da ste tukej na forumu sami angelčki in da ste ustvarili en maksimalno uporaben forum.

V smislu odgovarjanja na butasta vprašanja je ta forum res neuporaben, ja.

Me zanima, če bi se slučajno komu od vas, ki pridigate in moralizirate tukaj po forumu, le bog pa ve kakšni ste in kaj počnete v realnem življenju, zgodilo kaj podobnega, kar očitno večina ljudi tukaj misli da je nemogoče, da bi se kaj takega njemu zgodilo, ali bi res sedeli križem rok, se sprijaznili s kaznijo, mogoče celo šli do sodnika in mu predlagali, da vam v kartoteko napiše, da nikoli več v življenju ne smete sesti za volan, ker se tako kesate za svoja dejanja, ali bi na vse pretege skušali obdržati vozniško, ki vam pomeni da lahko normalno funkcionuirate v življenju, hodite v službo, na faks itd. :?:

Na forumu se nisem javil zato, da bi opravičeval svoje dejanje ali vas prepričeval, da je piti alkohol in voziti hkrati zdravo za življenje ali dobro za duha, niti zato da bi dobil 30 neuporabnih odgovorov moraliziranja, temveč zato, ker sem prepričan, da je v svetu še kdo, ki je zaradi takšnega ali drugačnega prekrška že stopil pred sodnika in bi bil izkušnjo pripravljen deliti z ostalimi, pa očitno nikogar od takšnih ni dovolj v hlačah, da bi priznal in podal kakšen koristen nasvet.

Navsezadnje smo vsi ljudje, ki delalamo napake in počnemo neumnosti iz katerih se učimo. Ne me prepričevat, da ste tule gor sami brezmadežni vozniki, ki vozite 100% po zakonu, vsi delamo prekrške, vede ali nevede, nekatere nas dobijo, druge ne.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe jul 29, 2011 11:16 am

1. če ne piješ, ko voziš, se ti to ne more zgoditi. Saj to ni nek slučajen dogodek, ki je odvisen od postavitve planetov in tvoje usode no.
2. ni videti da bi se veliko naučil iz svojih napak, če že imaš pike za isti prekršek

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe jul 29, 2011 2:13 pm

Memo je napisal/-a:Me zanima, če bi se slučajno komu od vas, ki pridigate in moralizirate tukaj po forumu, le bog pa ve kakšni ste in kaj počnete v realnem življenju, zgodilo kaj podobnega, kar očitno večina ljudi tukaj misli da je nemogoče, da bi se kaj takega njemu zgodilo, ali bi res sedeli križem rok, se sprijaznili s kaznijo, mogoče celo šli do sodnika in mu predlagali, da vam v kartoteko napiše, da nikoli več v življenju ne smete sesti za volan, ker se tako kesate za svoja dejanja, ali bi na vse pretege skušali obdržati vozniško, ki vam pomeni da lahko normalno funkcionuirate v življenju, hodite v službo, na faks itd. :?:

Lej! Jaz v taki situaciji nisem še bil, ker ne vozim pijan in nikoli še nisem dobil niti ene same kazenske točke, zato ti tudi ne morem podati nobenih nasvetov kako pa kaj, ker so mi te stvari neznane. Lahko ti samo še enkrat svetujem za naprej, da vedno pojdi popivat s TAXIJEM ali pa naj vozi nekdo, ki takrat ne bo pil! Pa boš veliko prišparal in te ne bo skrbelo kako boš normalno funkcioniral, prišel do službe ali faks!

Memo je napisal/-a:Navsezadnje smo vsi ljudje, ki delalamo napake in počnemo neumnosti iz katerih se učimo. Ne me prepričevat, da ste tule gor sami brezmadežni vozniki, ki vozite 100% po zakonu, vsi delamo prekrške, vede ali nevede, nekatere nas dobijo, druge ne.

Res vsi delamo napake. Takšne ali drugačne, tudi meni se lahko zgodi, da bom naredil kakšno neumnost in potem to tudi drago plačal. Vendar jaz se vsaj trudim vsak dan v prometu narediti čim manj napak in neumnosti ti si pa že drugič napihal :roll: in to mladi voznik. Dej nehaj no! Upam staviti, da boš napihal tudi tretjič!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov