Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Re: Ne vem ali sem kazen dobil ali ne?

Napisal/-a domen_ Ne dec 11, 2011 5:05 pm

AudiFreak je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:
GranDuke_JK je napisal/-a:A pa si normalen če po ravnini nisi sposoben peljati več kot 50km/h?
Ne se sprenevedat. Nihče ni rekel, da je govora o tem, da kdo ne bi bil sposoben več peljati, ampak o tem, da pač pelje počasneje ker ima raje takšno vožnjo.
C4V4L13R je napisal/-a:tudi počasna vožnja (beri: oviranje prometa) je prekršek!
Oviranje prometa in počasna vožnja nista isto. Ali veš kaj je razlika?
C4V4L13R je napisal/-a:Toliko o tem. Zdaj če se nekomu sanja za volanom, še ne pomeni da so vsi ostali nestrpni...
Spet sprenevedanje. Nihče ni govoril o nobenem sanjanju za volanom.

Nehaj se ti sprenevedat. Dobro veš kaj je mislil s sanjanjem.

50 km/h na omejitvi 90 km/h je pa oviranje, pa se mi gladko j**e kaj piše v slovarju knjižnega jezika... Tisti, ki se ni sposoben 70 km/h peljat po takšni cesti naj zgine na bus.
S sanjanjem je hotel podtikati nekaj kar nihče ni rekel. Tud ti podtikaš, da govorimo o situaciji ko nekdo ni sposoben peljat 70km/h. Ampak ne govorimo o tem. crxdelsol je rekel samo to, da če nekdo hoče peljati 50 ali 60 izven naselja ni s tem nič narobe. Jaz se s tem strinjam, dodal sam samo to, da če je za njim kolona pa se mora umakniti. Drugi pa tukaj podtikate vse mogoče izmišljotine, od sanjanja do nesposobnosti.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne dec 11, 2011 10:33 pm

nevaren, nevaren, ker tak folk ki vozi 50 tudi ne zna vozit! ne obvlada vozila, spregleda

gre se tudi da promet bolj steka, ker nisi sam na cesti da boš 50 vozil, če ne znaš vozit 70, 80 potem

se vozi samo po mestu/vasi, ker drugje nisi zmožen vozila kontrolirat
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne dec 11, 2011 10:39 pm

Vsak ma boljšo kontrolo nad vozilom pri nižji hitrosti, to je dejstvo. Tak da tvoja teza je ovržena.

Tudi ken block se prej ustavi, umakne oviri, prej opazi oviro pri 50 kot pri 90.

Torej bi se vsi morali voziti točno po najvišji dovoljeni hitrosti samo zaradi tega ker se enim zdi tako ?

nevaren, nevaren, ker tak folk ki vozi 50 tudi ne zna vozit! ne obvlada vozila, spregleda

Kaj spregleda ? Napiši te random besede v stavek da bomo razumeli kaj želiš povedat, sigurno pa pri manjši hitrosti spregledaš manj stvari kot pri višji. Se ne strinjaš ?

gre se tudi da promet bolj steka, ker nisi sam na cesti da boš 50 vozil, če ne znaš vozit 70, 80 potem

se vozi samo po mestu/vasi, ker drugje nisi zmožen vozila kontrolirat

Meni se paše peljat 50-60, tebi se paše peljat 90, zakaj ne sprejmeš mnenja/želj drugih, ki se imajo vso zakonsko pravico peljat manj kot ti ? Bodisi ker jim je tako lepo, bodisi ker se tako počutijo bolje, varneje.

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Ne dec 11, 2011 10:43 pm

crxdelsol je napisal/-a:Čisto lepo po zakonu se lahko pelješ pri omejitvi 90 50 in nikjer ne piše da se nesmeš peljat 50, tvoje mnenje in mnenje ostalih hitrih voznikov je zelo subjektivno.

Z zakonom tudi ni izrecno prepovedano spolno občevanje z živalmi pa tega vseeno ne počneš.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Ne dec 11, 2011 10:46 pm

Ma se vam da :roll:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne dec 11, 2011 10:51 pm

Osebno me ne moti, če nekdo pelje pač 60km/h na regionalki. Jaz grem tudi kdaj 60km/h, ampak to ob urah 1.00-4.00 zjutraj, kjer bolj pazim na kake srne in kjer ni nobenega prometa, pa to nepomeni da sem nesposoben, ampak nočem imeti razbit avto in imet še kake fore z policaji o zbitih srnah. Bolj me pa jezijo ljudje, ki se takim nalepijo na rit in so nesposobni prehitet tako vozilo. Drugače se po regionalki vedno vozim v delovnih urah po omejitvi.
Se mi zdi, da nam vsem malo manjka neke strpnosti.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne dec 11, 2011 10:56 pm

Atrox je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Čisto lepo po zakonu se lahko pelješ pri omejitvi 90 50 in nikjer ne piše da se nesmeš peljat 50, tvoje mnenje in mnenje ostalih hitrih voznikov je zelo subjektivno.

Z zakonom tudi ni izrecno prepovedano spolno občevanje z živalmi pa tega vseeno ne počneš.

Si prepričan v to kar govoriš ?

15. člen

Prepovedana ravnanja so:

zbadanje živali, stiskanje, natezanje ali zvijanje delov telesa živali, obešanje, če ne gre za strokovne posege, udarjanje, potapljanje ali drugačno dušenje živali, metanje, suvanje ali namerno povoženje živali ter spolna zloraba živali;

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... evilka=868

Gosic je napisal/-a:Osebno me ne moti, če nekdo pelje pač 60km/h na regionalki. Jaz grem tudi kdaj 60km/h, ampak to ob urah 1.00-4.00 zjutraj, kjer bolj pazim na kake srne in kjer ni nobenega prometa, pa to nepomeni da sem nesposoben, ampak nočem imeti razbit avto in imet še kake fore z policaji o zbitih srnah. Bolj me pa jezijo ljudje, ki se takim nalepijo na rit in so nesposobni prehitet tako vozilo. Drugače se po regionalki vedno vozim v delovnih urah po omejitvi.
Se mi zdi, da nam vsem malo manjka neke strpnosti.

Se strinjam, sam se ne vozim 50-60 ob največji gužvi po regionalki, ampak nevem ko je tema peljem manj nevem zakaj bi mogo met probleme če ni treba, pa še paše se mi peljat tak sploh če je gozd ob cesti. Največja fora pa je tudi če se ob 4 zjutraj pelješ 60 kje je omejitev 90 se bo eno budalo prileplo na rit in blendalo...prehiti na primernem mestu in čao.

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs Ne dec 11, 2011 11:20 pm

crxdelsol je napisal/-a:Ravno včeraj me je nadrl en wnb "direktor" iz bmw wnb m5 - navadne 5 dizla, na semaforju če mi avto negre bolj, ker se pelem 30 proti semaforju ne 50 :lol: Kam se vsem tak mudi...

Jaz včasih koga kar mal pahnem...

Kam se nam mudi? Nekateri imamo delo in projekte v življenju, kateri se ne sami izvajajo. Beri: Nismo zaposleni v javni upravi, press

In mečkanje na SLO cestah je res katastrofa.....najslabši narod za vozit!
Ko si s kamionom s prikolico najhitrejsi na cesti se je res za vprasat - pa ne vem ce sm jst nenormaln -lohk gremo na varnovoznjo al na pisto kadarkol probat, kdo ne zna. :)

EDIT: Vidim da si še par butastih napisal.

Ko so trije za tabo, se moraš umaknit. Pika....tega pri nas ne dela nihče. V USA se ti že ko si sam za njim umakne (mentaliteta? Ja Balkan je v nas, pa se je.... kkaor vemo in znamo).
Kako naj s kamionom s prikolico varno prehitevam nekoga na regionalni cesti z 50 metrskimi ravninami?
Zakaj si tako prepričan, da mi lahko ti z počasno vožnjo jemlješ dragocene ure življenja? Ko potegneš črto je isto kot da bi enga poknu. Sicer ne pri 30ih ....pa pri 50ih...v luft gre.
Večina voznikov (imam bivšega prijatelja inštruktorja - zakaj bivši ne bom razlagal - mogoče tudi zaradi tega ker dejstev ne more požret) k je naredu že več totalk kot upokojeni profi dirkači. Meni je vedno očital velike hitrosti, sam pa tudi pri hitrostih nižjih od predpisanih ni sposoben vozila ujeti. Nikdar...vedno je počlo. Z mano je večkrat driftal tudi že pri 150 , pa danes še lepo pije pir. Pa tud čez 2G sile nism spravil nanjga, kadar je bil z mano v avtu - if you kno what I mean).

In da zaključim. Na naših regionalkah (tukaj v soški dolini) je večino nesreči podnevi zaradi počasnel. Tako te spravijo ob živce, da prej ali slej narediš nekaj kar ne bi smel....sej če sm z MINIjem, Motorjem ali M3 jem se mi je.... zapleteno pa rata ko sm z nabasanim kombijem po možnosti s prikolico. Takrat pa mi ni vseeno a hodim do npr. Grobnika 2.5 uri ali pa 5 ur.............

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne dec 11, 2011 11:53 pm

Katero butasto pa sem napisal?

Se umaknem če so 3 za mano če je eden ki blenda pa niti ne trznem, naj prehiti če ga kaj moti, slej ko prej je primerno mesto za prehitevanje.

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Po dec 12, 2011 9:55 am

Sam nisem še doživel da bi se osebni avto umaknil ko dela kolono (avtobusi, kombiji, kamjoni se dosti pogosto) zato tudi zmeraj take prehitevam.

Ponavadi gre za starejše osebe (penzioniste) ki se grejo malo peljati, skozi ovinek 30 nato naglo pospešiti na 50~60 (vožnja izključno v 3. prestavi). Isto peljejo 60 skozi nasleje da ti tako onemogoči prehitevanje po zaključku omejitve.

Kot pravi Kavs, eni nimamo cel dan časa cuzati 50, ravno zato je po zakonu dovoljeno prehitevati in voziti hitreje. Imaš pravico voziti 50, a pri tem tudi dolžnost da se umikaš s ceste takoj ko delaš kolono. Seveda je večini v večjo uživancijo gledati za sabo nervozne ljudi ki so na cesti dejansko za to ker morajo nekje biti. Ali pa se sploh ne zavedajo kaj delajo (tak voznik gotovo ni bolj varen od tistega ki vozi 90).

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po dec 12, 2011 11:23 am

crxdelsol je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:
GranDuke_JK je napisal/-a:A pa si normalen če po ravnini nisi sposoben peljati več kot 50km/h?
Ne se sprenevedat. Nihče ni rekel, da je govora o tem, da kdo ne bi bil sposoben več peljati, ampak o tem, da pač pelje počasneje ker ima raje takšno vožnjo.
C4V4L13R je napisal/-a:tudi počasna vožnja (beri: oviranje prometa) je prekršek!
Oviranje prometa in počasna vožnja nista isto. Ali veš kaj je razlika?
C4V4L13R je napisal/-a:Toliko o tem. Zdaj če se nekomu sanja za volanom, še ne pomeni da so vsi ostali nestrpni...
Spet sprenevedanje. Nihče ni govoril o nobenem sanjanju za volanom.

Nehaj se ti sprenevedat. Dobro veš kaj je mislil s sanjanjem.

50 km/h na omejitvi 90 km/h je pa oviranje, pa se mi gladko j**e kaj piše v slovarju knjižnega jezika... Tisti, ki se ni sposoben 70 km/h peljat po takšni cesti naj zgine na bus.

Čisto lepo po zakonu se lahko pelješ pri omejitvi 90 50 in nikjer ne piše da se nesmeš peljat 50, tvoje mnenje in mnenje ostalih hitrih voznikov je zelo subjektivno.

Kaj bi ti inštruktor v avtošoli naredil če bi vozil 50 tam kjer je 90? Pritisnil bi ti na plin! In te še napizdil po možnosti!
Kaj bi se zgodilo če bi na izpitni vozil 50 tam kjer brez težav voziš 90? Zelo verjetno da bi padel, sploh če bi se za tabo naredila kolona, ki je ne bi spustil naprej!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po dec 12, 2011 11:54 am

Kdo govori o ne spuscanjau naprej

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs Po dec 12, 2011 12:38 pm

crxdelsol je napisal/-a:Kdo govori o ne spuscanjau naprej

To je dejstvo.

V 12 letni karieri in kar nekaj vozniškim izkušnjam takšnim in drugačnimi,
sem mogoče 5 krat v SLO doživel, da me je spredaj počasno vozeči nekje spustil oz to vsaj poskušal.

Ponavadi doživim še kakšno blendanj, trobljenje ko jih prehitim...sej ko sem na volji ustavim in stopim ven, a glej ga začuda takrat pa znajo prekleto hitro rikverc it. :huh: :mrgreen: :twisted:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Po dec 12, 2011 12:47 pm

Point mojega posta je bil, da če te s takim načinom vožnje v avtošoli ne bi spustili naprej, zakaj misliš da je potem to OK delati potem ko imaš izpit?

Druga stvar pa kot je Kavs napisal...kdo pa še spušča naprej? Da bi se avto ustavil in spustil naprej, to še nisem doživel. Zelo zelo redke prijazne izjeme nakažejo da ga prehiti z žmigavcem, umaknil se ni pa še noben avto...kvečjemu tovornjak, ampak to je druga zgodba.
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po dec 12, 2011 12:49 pm

Zakaj pa ustvajlaš na cesti ? Veš da z tem kršiš predpise ?

A počasi in varno se nimaš časa peljat, ustavljat sredi ceste pa imaš čas ? Ne razumem.

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs Po dec 12, 2011 1:57 pm

crxdelsol je napisal/-a:Zakaj pa ustvajlaš na cesti ? Veš da z tem kršiš predpise ?

A počasi in varno se nimaš časa peljat, ustavljat sredi ceste pa imaš čas ? Ne razumem.

Res je načeloma nimam časa, ker moram za preživetje (in za preživetje riti v javni upravi) marsikaj naredit. Za mojo pridnost me država za nagrado pa še ocola z 61% na koncu.

A kakšen dan imam tudi fraj (si ga vzamem - drugače bi se že moral vprašati a ne?) in takrat se ustavim. Ja seveda se lahko vstavim. Vse 4 smernike prižgem in je.
Tako kot bi jih moral tisti, ki pelje pod 50% omejitve in takih na lokacija Tolmin - Godovič ni malo. Pa verjameš da jih noben nima? Veš da nisem niti enega takega srečal?

In a ni zanimivo, meni kot nekemu speed odvisniku ni težko dat smernika, zmanjšat in spustiti naprej takrat ko nimam pogojev za hitrejšo vožnjo. Zanimivo da je vsem kvazi varnim voznikom peljem70skozinaselje press....to vedno težko naredit.

Sej bo....takrat ko bodo po celinah lociral sposobne in nesposobne...takrat bo mir in si ne bomo sli drug drugemu na zivce. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Po dec 12, 2011 2:00 pm

Daj pustite ga, saj vidite, da mora svoj avatar nonstop opravičevat..

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Po dec 12, 2011 2:33 pm

gecco je napisal/-a:

Point mojega posta je bil, da če te s takim načinom vožnje v avtošoli ne bi spustili naprej, zakaj misliš da je potem to OK delati potem ko imaš izpit?

Čakam da mi argumentiraš zgornje!
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po dec 12, 2011 3:34 pm

gecco je napisal/-a:Kaj bi ti inštruktor v avtošoli naredil če bi vozil 50 tam kjer je 90? Pritisnil bi ti na plin! In te še napizdil po možnosti!

ma ku*ac. Danes sem glih to doživel, da je avtošola izven naselja vozila s 70km/h. Še sreča, da smo pol prišli za tovornjak, ki je bil počasnejši. Ampak na mojo srečo sem bil danes hladen ko špricer :mrgreen:
LP Rok

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po dec 12, 2011 4:02 pm

Kavs je napisal/-a:

To je dejstvo.

V 12 letni karieri in kar nekaj vozniškim izkušnjam takšnim in drugačnimi,
sem mogoče 5 krat v SLO doživel, da me je spredaj počasno vozeči nekje spustil oz to vsaj poskušal.

Ponavadi doživim še kakšno blendanj, trobljenje ko jih prehitim...sej ko sem na volji ustavim in stopim ven, a glej ga začuda takrat pa znajo prekleto hitro rikverc it. :huh: :mrgreen: :twisted:

meni se dokaj redno umikajo :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov