Tudi jaz nimam s policisti pretirano slabih izkušenj (razen enega dobesedno špeganja iz grma z radarjem pri 50, kjer je pa sedaj omejitev zvišana na 90

, ampak glede na tvoj primer je to minimalna sitnica). Vem pa tudi iz osebnih poznanstev, da je vsak policist drugačne osebnosti in razmišljanja tudi kadar nosi uniformo in nekateri ne znajo brzdati svojih čustev in/ali osebnih problemov. Velja skoraj nekako v stilu "100 ludi, 100 čudi".
V Velenju pa smo velikokrat priča nezglednim prometnikom in ostalim policistom pri obnašanju v prometu. Večkrat sem že doživel, da je policist šibal čez našo magistralo blizu 80, potem se pa ruknil na Petrol in radar ven. Človeku se samo smeji, ko za njim zapelje na bencinsko in tega hinavca opazuje med tankanjem... Tudi vožnja čez dvojno polno črto ni nič nenavadnega zvečer in ponoči, pač poči sireno za 2 sekundi in hop parkirat pod stopnice, ki vodijo do Stantetove. Verjetno se mudi na večerjo, krožno križišče ali obračalno mesto pa je predaleč.
V vozilu sta vedno dva policista in tudi če bo en policist dal tebi prav in drugi vztrajal pri svojem, na koncu ne bosta pričala en proti drugemu, ampak bo primer ti proti policistu.
Oh bi skoraj pozabil, lani me je na križišču za pošto za las zgrešil policist v marici, s telefonom na ušesu. Sploh me ni niti videl !