Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Re: Kaj se zgodi, če zbežiš redarju?

Napisal/-a domen90 Po okt 01, 2012 11:04 am

divjak888 je napisal/-a:če bi bilo tako kot pravite vi, bi se lahko samo postavili na krožnem križišču in gledali vsakega ki ne da smerokaza. na tak način bi vsakemu napisali kazen za 300€. zakoni so dvoumni in je zares odvisno od primera do primera.

furby, tvoj kolega je napisal pritžbo in jim poslal račun od kakšne vinjete?

Ja, lahko bi, zakaj pa ne? Pravzaprav to delajo (sicer redko) policaji na krožnem križišču v Šenčurju. Ne vem kaj je tu dvoumnega :?:

_furby_ je napisal/-a:
divjak888 je napisal/-a:furby, tvoj kolega je napisal pritžbo in jim poslal račun od kakšne vinjete?

seveda je ni napisal. se pa ne spomnem ali so ga tudi slikali ali ne. kr ce ga niso, potem se morda da resit

In zakaj bi ga morali slikat? Če prekršek ugotovi uradna pooblaščena oseba, potem je dovolj njena zaznava. Če pa prekršek zazna neka kovinska škatla, je pa logično potreben nek drug dokaz - slika. Ne vem, a ste eni dejansko tako prazni v glavo a kaj :roll:
Slika

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Po okt 01, 2012 12:05 pm

potem zakaj obstaja provida? sej če policaji zaznajo prekršek jim ni potrebno kazati posnetka še kršitelju. zakaj rabijo posnetek? zato, ker če se voznik pritoži gre posnetek na sodišče in se z njim dokazuje da je grešil. tako da ne bubat več neumnosti! eno so zakoni, drugo pa je kar policisti kaznujejo z nevednostjo ljudi do zakonov! po tvoji logiki sploh ne bi rabli nobenih radarejv ne nič, samo njihovo "zaznavao"

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Po okt 01, 2012 12:09 pm

_furby_ je napisal/-a:
divjak888 je napisal/-a:furby, tvoj kolega je napisal pritžbo in jim poslal račun od kakšne vinjete?

seveda je ni napisal. se pa ne spomnem ali so ga tudi slikali ali ne. kr ce ga niso, potem se morda da resit

je priložil še račun? ta je zelo pomeben! če so ga slikali pa je itak oplel :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po okt 01, 2012 1:45 pm

Preden trosiš neumnosti (npr kako bi torej policaj meril z laserjem (oz kako bi reševali pritožbe), ki sploh ne fotografira? Če še ni jasno - če je dvoumno, velja policajeva beseda kot dokaz), vsaj preberi pravilnik! Tam natančno piše, da je prepovedano pisat več postov po vrsti. Enostavno večkrat citiraš v enem postu.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po okt 01, 2012 3:34 pm

divjak888 je napisal/-a:potem zakaj obstaja provida? sej če policaji zaznajo prekršek jim ni potrebno kazati posnetka še kršitelju. zakaj rabijo posnetek? zato, ker če se voznik pritoži gre posnetek na sodišče in se z njim dokazuje da je grešil. tako da ne bubat več neumnosti! eno so zakoni, drugo pa je kar policisti kaznujejo z nevednostjo ljudi do zakonov! po tvoji logiki sploh ne bi rabli nobenih radarejv ne nič, samo njihovo "zaznavao"

Sem mislil, da se zajebavaš, pa vidim, da se na žalost ne :roll:

Če si tako tumpast, da ti ni jasno, potem si preberi kak relevanten zakon ali pravilnik, jaz ne mislim bit tvoj učitelj. Sicer boš pa s takim mišljenjem vedno ti potegnil kratko. Ignorantia iuris nocet ;)
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello To okt 02, 2012 11:26 am

@domen90

Ali lahko razložiš, kaj bi se po tvoje zgodilo v naslednjem primeru:

voziš v napačno smer po enosmerni, redarji imajo na koncu ulice zasedo, ti jih 'ne vidiš' in odpelješ naprej. Ali te lahko lovijo, tako kot policija?

Ali pa drug primer: kaj se zgodi, če nimaš vinjete in zapelješ mimo darsovca na izvozu?

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 To okt 02, 2012 11:32 pm

Ne bom se ponavljal.

Zakaj pa ne probaš, glede na to, da si mnenja, da ti ne morejo nič?
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr okt 03, 2012 6:58 am

martello je napisal/-a:Ali lahko razložiš, kaj bi se po tvoje zgodilo v naslednjem primeru:
kaj se zgodi, če nimaš vinjete in zapelješ mimo darsovca na izvozu?

za tole sem ti napisal zgoraj kaj se zgodi :)
turbo inside

martello
Novinec

Napisal/-a martello Sr okt 03, 2012 9:52 am

za tole sem ti napisal zgoraj kaj se zgodi

Sorry, nisem videl: pritožba najbrž ne pali?

Zakaj pa ne probaš, glede na to, da si mnenja, da ti ne morejo nič?

LOL, tega pa jaz nisem napisal: napisal sem zgolj vprašanje. Sem pa že našel tvoj odgovor, tako da hvala.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov