Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Re: Zavarovalnica Maribor-komplikacija!

Napisal/-a sasocar123 Po dec 31, 2012 4:49 pm

Ah počakaj malo no, naiven ? Če preko veze dobiš ugodnosti potem si pa kar naiven ? Kaj, saj mogoče bi bilo pa na Tiliji ali Adriaticu podobna zgodba.. Na začetku mi je bilo rečeno, da pri Mariboru načeloma ni težav s škodo, zato sem se tudi za njih odločil, ampak kako pa naj to drugače izvem kot iz prve roke ?
Triiglav mi je bil pač izven dosega, drugače so pa začeli povsod malo bolj komplicirati kot včasih, ker je vedno več goljufij in podobnih zadev...

Lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po dec 31, 2012 5:11 pm

sasocar123 je napisal/-a:Ah počakaj malo no, naiven ? Če preko veze dobiš ugodnosti potem si pa kar naiven ? Kaj, saj mogoče bi bilo pa na Tiliji ali Adriaticu podobna zgodba.. Na začetku mi je bilo rečeno, da pri Mariboru načeloma ni težav s škodo, zato sem se tudi za njih odločil, ampak kako pa naj to drugače izvem kot iz prve roke ?
Triiglav mi je bil pač izven dosega, drugače so pa začeli povsod malo bolj komplicirati kot včasih, ker je vedno več goljufij in podobnih zadev...

Lp

Bodimo na realnih tleh.....

Vsak ti ponudi xx popusta samo, da njemu plačaš in sta oba zadovoljna, ti si dobil poceni zavarovanje on je dobil od tebe €........ vse lepo in prav dokler ne pride do škodnega primera.
Ko pa to nastane, pa se začnejo odpirati teme z naslovom komplikacija, ker mora sam kriti ta tako lepo slišani popust, a potem so pa kar zavarovalnice krive za tako naivnost zavarovancev.
Zato pravim ne bodi naiven in ne nasedaj lepim besedam in plačaj to kar moraš in ne bo nobenih problemov z nobeno zavarovalnico. Samo poglej teme z podobnimi vprašanji vsak je neke popuste dobil a ko je prišlo do škode je pa tukaj pljuval čez zavarovalnice, da mu ne krijejo škode............ Zakaj le če nisi plačal kar bi moral :?:
Vsaj jaz tako razmišljam. oops
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Po dec 31, 2012 7:20 pm

lancia hf je napisal/-a:
sasocar123 je napisal/-a:Ah počakaj malo no, naiven ? Če preko veze dobiš ugodnosti potem si pa kar naiven ? Kaj, saj mogoče bi bilo pa na Tiliji ali Adriaticu podobna zgodba.. Na začetku mi je bilo rečeno, da pri Mariboru načeloma ni težav s škodo, zato sem se tudi za njih odločil, ampak kako pa naj to drugače izvem kot iz prve roke ?

Lp

Bodimo na realnih tleh.....

Vsak ti ponudi xx popusta samo, da njemu plačaš in sta oba zadovoljna, ti si dobil poceni zavarovanje on je dobil od tebe €........ vse lepo in prav dokler ne pride do škodnega primera.
Ko pa to nastane, pa se začnejo odpirati teme z naslovom komplikacija, ker mora sam kriti ta tako lepo slišani popust, a potem so pa kar zavarovalnice krive za tako naivnost zavarovancev.
Zato pravim ne bodi naiven in ne nasedaj lepim besedam in plačaj to kar moraš in ne bo nobenih problemov z nobeno zavarovalnico. Samo poglej teme z podobnimi vprašanji vsak je neke popuste dobil a ko je prišlo do škode je pa tukaj pljuval čez zavarovalnice, da mu ne krijejo škode............ Zakaj le če nisi plačal kar bi moral :?:
Vsaj jaz tako razmišljam. oops

Poglej, vsak razmišlja po svoje, tukaj ni kaj.. Samo da ti dam primer, a misliš, da če bi pa dal za kasko pri Mariboru 1300e in bi imel isti primer kot zdaj, bi bilo pa to kar vse v najlepšem redu ? Tudi pomojem da ne, tako da prosim.. mislim da jim nikjer ne piše "ta nam je dal 300e premalo, tega dajmo", ampak je to pač stvar zavarovalnice kako se odločijo reševati primere in precej odvisno tako od cenilca, kot od samega finančnega stanja zavarovalnice.

Lp

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Sr jan 02, 2013 10:08 pm

Tukaj ima sasocar123 prav, kajti vse zavarovance je potrebno že po zakonu isto obravnavati. Če zavarovalnica da nek popust, je to njegova poslovna odločitev. Ampak na žalost se zgodi ravno to, ko katera zavarovalnica pretirava z popusti, more ta znesek nekako drugače pridobit, in to je seveda najlažje in najboljše z manjšimi izplačili škod. Seveda ima to tudi negativne učinke, nezadovoljstvo strank.

Z temi popusti se zadnje čase res pretirava na vseh področjih. Ampak če kdo dobi ta posebni popust, ima še vedno iste pogoje kot tisti, kateri tega ne dobi.

Kot sem že večkrat napisal, dan danes bonus že skoraj nič ne pomeni. En, ki je 12let zbiral 55% bonus in ni naredil nobene škode, plača isto, kot en začetnik, kateri pridobi 50% popust zaradi boja zavarovalnic za zavarovance. Sicer je to dobro za nas zavarovance, vendar je to že pretiravanje. Kot da smo na tržnici.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jan 03, 2013 12:44 am

Kar precej gluposti se je zdaj napisalo, kot da je izplačilo škode pogojeno s tem, koliko si za zavarovanje dobil popusta. :lol: Sploh pa v tem konkretnem primeru, ko gre za odškodninski zahtevek iz odgovornosti tretje osebe.

Problem je zgolj in izključno v strokovnosti oseb, ki opravljajo cenitve in likvidacije škod. Tukaj je ZM poden od podna, ker prosim vas lepo bodite malo pozorni na table ob cestah, vsak ličar pod kozolcem ima že napisano "pogodbeno cenilno mesto ZM". Kolikor imam sam opravka s cenilci ZM, sploh nisem več prepričan, če ima ZM za avtomobilska zavarovanja še sploh kakšnega cenilca prav zaposlenega pri njih, ker sem vse škode moral reševati pri zunanjih pogodbenih partnerjih.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jan 03, 2013 9:09 am

f.taunus je napisal/-a:
Problem je zgolj in izključno v strokovnosti oseb, ki opravljajo cenitve in likvidacije škod.

Tudi tvoji so biseri zase....Od bebastih cenitev,nepriznavanje škodnih primerov,pa tudi do tega, da je oškodovanec čakal več kot mesec za odobritev popravila vozila in da o kao najcenejših ne izgubljam besed...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov