Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

čare
Mojster foruma

Re: Prometna nesreča

Napisal/-a čare Po dec 03, 2012 2:59 pm

Pa maldi voznik si v vsakem priemru za policaje 2,za zavarovalnico pa 3 leta tudi če pri 40-ih narediš prvič izpit.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer To dec 04, 2012 2:40 pm

Glede na to, da si star 21let, predvidevam, da si vozniško naredil pri 18. letu, torej imaš vozniško 3 leta? Če to drži nisi več mladi voznik tako ne za policaje, kot ne za zavarovalnico, torej tega zavarovanja ne potrebuješ in imaš lahko v krvi do 0,5 ali 0,25 promila odvisno katero lestvico gledamo.

Poteklo vozniško dovoljenje bi pa znal bit problem. Zavarovanje velja le v primeru, če voznik ima VELJAVNO vozniško dovoljenje. Kako pa to v praksi vzamejo na zavarovalnici, ali policaji pa res ne vem. Po moje, če ti poteče vozniško ne smeš vozit?
Torej to pomeni, v primeru, da si ti krivec, kar najbrž si, ker si plačal kazen, da bo zavarovalnica izplačala škodo oškodovancu in nato od tebe terjala nazaj.

Drugače je pa res tako, za policaje si 2 leti mladi voznik ter moreš imeti 0.00% alkohola (preverjeno z prakse... nažalost ;) ), na zavarovalnici si pa 3 leta rizičen voznik od dneva, ko si naredil vozniško, torej +3let.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 To dec 04, 2012 3:40 pm

Ko dopolniš 18 let greš lahko pisat republiške teste, šele nato se lahko PRIJAVIŠ na glavno, kar pomeni nekaj čakanja. In glede na to, da je 21 let dopolnil prejšnji mesec, vprašanje če mu ne manjka še kak dan ali teden. Ker se šteje 3 leta od dneva opravljenega izpita. Sicer pa če ni sam sposoben pogledat in napisat kdaj je naredil izpit je to njegov problem, kaj bomo mi nekaj na pamet ugibali :)
Slika

Mitja Medved
Nov uporabnik

Napisal/-a Mitja Medved Če dec 06, 2012 6:33 pm

Mislim da bi bil že skrajni čas, da bi vsi ki pod vplivom alkohola povzročijo prometno nesrečo sami krijejo vse stroške...tako nastale škode kot zdravljenja poškodovanih.
Naj velja ob povzročitvi nesreče 0.0 pa bodite potem vsi heroji.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 06, 2012 7:35 pm

Mitja Medved je napisal/-a:Naj velja ob povzročitvi nesreče 0.0 pa bodite potem vsi heroji.

Pa naj bojo potem še te heroji, ko imajo 0.0 in naj sami vrnejo vozniško na upravno enoto
Ne zagovarjam alkohola za volanom ampak mi pa pritisk dvigne, da ker si pil si se pa zaletel. Kašni so pa potem tisti trezni, ki jih je dosti več.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če dec 06, 2012 7:58 pm

Zanimivo, kako se vsi vedno spotikajo samo ob alkohol. Kaj pa utrujenost, ki je dokaj podoben problem?
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne dec 09, 2012 12:17 am

O.K., za zavarovalnico velja veljavno vozniško dovoljenje. Samo - meni je vozniško dovoljenje nekaj drugega kot dokument, ki izkazuje veljavnost le-tega. Njemu ni nihče odvzel dovoljenja, le da dokumenta ni podaljšal. Ali pač narobe razmišljam?

In tudi sam menim, da ni bil več mladi voznik, če mu je veljavnost dokumenta potekla. Sicer sem absolutno proti alkoholu v prometu, a se mi zdi, da je napihal pod mejo (ne vem iz glave, pa tudi ne mislim googlat, ker me enostavno ne zanima) in tako zavarovalna polica velja.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

dirtyyyy
Nov uporabnik

Napisal/-a dirtyyyy Sr dec 12, 2012 8:15 pm

Dobil sem odgovor zavarovalnice... krijem 20% nastale škode... sreča je bila, da moj avto ni bil zavarovan za mladega voznika, saj v tem primeru ker sem napihal, mi nebi krili stoškov.

Vsem se zahvaljujem za odgovore

dirtyyyy
Nov uporabnik

Napisal/-a dirtyyyy Sr dec 12, 2012 8:18 pm

MasTTer je napisal/-a:Glede na to, da si star 21let, predvidevam, da si vozniško naredil pri 18. letu, torej imaš vozniško 3 leta? Če to drži nisi več mladi voznik tako ne za policaje, kot ne za zavarovalnico, torej tega zavarovanja ne potrebuješ in imaš lahko v krvi do 0,5 ali 0,25 promila odvisno katero lestvico gledamo.

Izpit sem naredil 1.6.2010, tako, da še ni poteklo 3 leta :)

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Če dec 13, 2012 2:56 pm

dirtyyyy je napisal/-a:Dobil sem odgovor zavarovalnice... krijem 20% nastale škode... sreča je bila, da moj avto ni bil zavarovan za mladega voznika, saj v tem primeru ker sem napihal, mi nebi krili stoškov.

Vsem se zahvaljujem za odgovore

Ker se mi je zgoraj opisano zdelo zelo zelo čudno (sicer po eni strani logično in nelogično), sem preveril še pri naši zavarovalnici. Pri AS je tako zapisano, da ima lahko tudi mladi šofer v krvi isto količino alkohola, kot "ne" mladi šofer. Razlika je le v tem, da ti policaj napiše kazen če napihaš do 2 let vozniških izkušenj več kot 0,00%, naša zavarovalnica ti pa ne da nobenega penala...zaenkrat je tako.

Torej, pri nas, če bi imel doplačilo za mladega šoferja in bi kljub temu napihal zakonsko še dovoljen promil alkohola v krvi, bi ti zavarovalnica krila 100% škodo, ki si jo povzročil.

Mi lahko zaupaš, pri kateri zavarovalnici si zavarovan? Lahko tudi privat, ker me res zanima. Dobro je bil obveščen o takih podrobnostih :)

dirtyyyy
Nov uporabnik

Napisal/-a dirtyyyy Če dec 13, 2012 7:17 pm

Generali :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če dec 13, 2012 9:01 pm

dirtyyyy je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:Glede na to, da si star 21let, predvidevam, da si vozniško naredil pri 18. letu, torej imaš vozniško 3 leta? Če to drži nisi več mladi voznik tako ne za policaje, kot ne za zavarovalnico, torej tega zavarovanja ne potrebuješ in imaš lahko v krvi do 0,5 ali 0,25 promila odvisno katero lestvico gledamo.

Izpit sem naredil 1.6.2010, tako, da še ni poteklo 3 leta :)

Dragi dirtyyy žal s tem še ni zaključena zgodba. Mnogi tega ne vedo, vendar ima zavarovalnica ob določenih pogojih pravico terjati povračilo izplačane odškodnine za škodo ki si jo povzročil tretji osebi. Razlogi kdaj zavarovalnica od tebe terja povračilo odškodnine so lahko različni - drobni tisk zavarovalne police in veljavna zakonodaja pa dovoljujeta da zavarovalnica regresira izplačano odškodnino v nekaterih primerih alkoholiziranosti, vožnje brez ustreznega vozniškega dovoljenja, pobegu s kraja nezgode oz. brez da bi pustil podatke kot povzročitelj... Take zadeve se ponavadi rešujejo s precejšnjim zamikom po izplačilu odškodnine. Vse primere, kjer zavarovalnica oceni, da so izpolnjeni pogoji za regresiranje odškodnine od povzročitelja pregleda pravna služba zavarovalnice in se glede na splošne pogoje in zakonsko podlago odloči ali bo terjala povračilo. Glede na napisano (alkohol in pretečeno vozniško dovoljenje) se zna zgoditi da dobiš še kakšen pozdrav od zavarovalnice.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Pe dec 14, 2012 8:40 am

In točno tu se pojavijo največje razlike med eno in drugo zavarovalnico. Razlike med SLO (zaostajajo od EU) in EU oz. tujimi zavarovalnicami v SLO, ter med manjšimi in večjimi zavarovalnicami oz. tistimi, kateri imajo boljšo bilanco od drugih.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost