Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: Kaj naj naredim

Napisal/-a King1 To jan 08, 2013 2:37 pm

domen90 je napisal/-a:Še nekaj, vztrajnik ni nekaj, kar ckrne iz danes na jutri.

Očitno ni povsod tako. Meni je vse lepo delalo v Lendavi. Slabih 190 km kasneje na izvozu za Krtino pa se je vztrajnik poslovil. Pa mi nikoli ni ropotal, nikoli tresel. Čudno ne?

lp

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 To jan 08, 2013 3:06 pm

martello je napisal/-a:
domen90 je napisal/-a:
Skrita napaka ni, da je prodajalec zamolčal, ampak da je z običajnim pregledom pri prevzemu ni moč opaziti.

Meni je logično, da v kolikor prodajam avto, ki ima okvaro (ki je ne skrivam), potem to jasno zapišem v pogodbo, saj v nasprotnem primeru (torej ob tihem dogovoru, češ 'saj kupec sliši, da je nekaj narobe'), tvegam, da me toži zaradi prikrivanja napake. Na sodišču boš bolj slabo prišel skozi s 'saj je slišal, da je nekaj narobe'.

Če je nek del skoraj pri koncu življenjske dobe, potem to ni okvara. Okvara je šele takrat, ko ne funkcionira več. Če vztrajnik ropota, potem lahko sklepaš, da ga bo treba zamenjat. Ampak v tistem trenutku še funkcionira in ni niti napaka, niti okvara. Vztrajnik ni del, ki naj bi bil "večen", tako kot npr. blok motorja. Ne bom rekel da je ravno potrošni material, ampak je v istem košu kot hladilnik, amortizerji, roke, sklopka... enkrat je to pač treba menjat.

In glede na to, da je kupci v tem primeru ob nakupu znano, da bo vztrajnik potreben menjave, je v trenutku nakupa vztrajnik še funkcionalen, ni okvara in ga nimaš kaj vpisovat v pogodbo (sicer bi moral popisat stanje vseh avtomobilskih delov, ker bi te sicer kupec lahko tožil za kasnejšo okvaro vsakega, pogodbe bi imele pa 50 strani). Kasnejše okvare dotrajanih delov pa krije GARANCIJA. Garancija obstaja zato, ker prodajalec za določeno dobo garantira brezhibno delovanje. V ta koš pa potem podejo okvare kot je zanič vztrajnik itd..

King1 je napisal/-a:
domen90 je napisal/-a:Še nekaj, vztrajnik ni nekaj, kar ckrne iz danes na jutri.

Očitno ni povsod tako. Meni je vse lepo delalo v Lendavi. Slabih 190 km kasneje na izvozu za Krtino pa se je vztrajnik poslovil. Pa mi nikoli ni ropotal, nikoli tresel. Čudno ne?

lp

Ja, res je čudno. Vprašanje kaj si delal.
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 08, 2013 3:13 pm

domen90 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Ja, res je čudno. Vprašanje kaj si delal.

Sej to je zanimivo. Verjemi, da mu hudega ni saj ga sam plačujem in mi na mizo nosi kruh tako, da ga zlorabljal nikoli nisem. Enostavno kar lahko rečem je to, da je pač j**c. ;)

lp

p.s. pa tista o kruhu je mišljena, da mi kombi na mizo nosi kruh. Da ne bo kdo mislil, da take vztrajnike delajo. =P

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 To jan 08, 2013 3:25 pm

Da smo si na jasnem, moje pisanje izhaja iz tega citata:

Na bmw servisu odkrijejo da je crknil vztrajnik,vendar Slak ni hotel več o tem nič slišati.Vztrajnik je ropotal že od začetka kar smo avto kupili, vendar nismo vedeli da je to vstrajnik dokler ni čisto crknil.

Če pa izhajamo iz tega:

Po približno enem tednu je začel avto čudno ropotati in zjutraj težko vžigati.Pokličem avtoslaka in oni me napotijo v bmw servis.

Potem pa to je skrita napaka. Ampak v tem primeru niti prodajalec ne bi mogel vedeti za to napako, tako da 465. člen niti tukaj ne pride v upoštev. Je pa možno uveljavljat skrito napako v subjektivnem roku 8dni znotraj objektivnega roka 6 mesecev. Žal pa je tudi za to prepozno, če se je ropotanje pojavilo teden po nakupu, o tem pa je prodajalca obvestil šele zdaj, potem je 8-dnevni rok žal že zamujen in spet na more nič. 8)
Slika

Aljaz.Panda
Nov uporabnik

Napisal/-a Aljaz.Panda To jan 08, 2013 3:59 pm

domen90 je napisal/-a:Okej, še tokrat ti odgovorim, potem je pa dovolj, ker je več kot očitno, da nimaš pojma o obligacijskem pravu.

@Aljaž - logično da boš plačal iz svojega žepa, naslednjič pa malo pameti v roke. Na tvojem mestu bi nehal blatiti omenjenega prodajalca, ker lahko ti fašeš kakšno tožbo. Ni on kriv, da imaš nesposobne mehanike in da ne znaš kupit avta.

Kot prvo avto znam kupiti. Ne blatim prodajalca , samo mene nebojo več videli tam, mehaniki so dobri in avto ki je sedaj podrt, so ugotovili da je tut glava slaba in od tu ropot, očitno vztrajnik ni ropotal ampak je bila kriva glava, vse je bilo preveč na kupu , da bi se točno videlo kaj točno je. V glavnem ko sem rekel pri Slaku da so oni prodajalci in so vedeli kaj prodajajo , sem dobil odgovor da so vedeli kakšen avto so prodali in to imam vse posneto na telefonu, kar za sodišče ni vredostojno žal.
Sedaj pa popravilo avtomobila.
Puščanje olja , cev oduška , mašina bila oprana , po enem tednu motor od olja.Zadevo rešil s slakom.
Grelna svečke niso delale , so šli menjavata na bmw servisu , vendar so bile zapečene , in so morali sneti glavo. Glava je bila tako slaba da so jo austauš dali obnoviti.Ta zadeva urejena
s Slakom.
Vztrajnik menjan plačal sam .
Gibljiva cev menjana plačal sam.
Stroški popravila vse skupi čez 4000 evrov.
Drugače pa je avto dober nikoli kalamboliran , skos na bmw servisu servisiran , preverjen avto drugi lastnik sem in na bmw servisu so mi rekli da imam pač smolo.
Saj vem zmeri je kakšen avto pri vseh znamkah že nov slab, sam enkrat jaz naletim enkrap pa drugi.
b**** sem pa jaz ker avta nisem takoj vrnil.

Hvala vsem za odgovore Lp 8)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 08, 2013 4:08 pm

Čeprav pri Slaku niti mene ne vidijo več (zaradi odnosa glede novega avta), bi se lahko reklo, da so bili še dosti fer, ker so le par stvari porihtali.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če jan 10, 2013 7:04 pm

Aljaz.Panda je napisal/-a:
domen90 je napisal/-a:Okej, še tokrat ti odgovorim, potem je pa dovolj, ker je več kot očitno, da nimaš pojma o obligacijskem pravu.

@Aljaž - logično da boš plačal iz svojega žepa, naslednjič pa malo pameti v roke. Na tvojem mestu bi nehal blatiti omenjenega prodajalca, ker lahko ti fašeš kakšno tožbo. Ni on kriv, da imaš nesposobne mehanike in da ne znaš kupit avta.

Kot prvo avto znam kupiti. Ne blatim prodajalca , samo mene nebojo več videli tam, mehaniki so dobri in avto ki je sedaj podrt, so ugotovili da je tut glava slaba in od tu ropot, očitno vztrajnik ni ropotal ampak je bila kriva glava, vse je bilo preveč na kupu , da bi se točno videlo kaj točno je. V glavnem ko sem rekel pri Slaku da so oni prodajalci in so vedeli kaj prodajajo , sem dobil odgovor da so vedeli kakšen avto so prodali in to imam vse posneto na telefonu, kar za sodišče ni vredostojno žal.
Sedaj pa popravilo avtomobila.
Puščanje olja , cev oduška , mašina bila oprana , po enem tednu motor od olja.Zadevo rešil s slakom.
Grelna svečke niso delale , so šli menjavata na bmw servisu , vendar so bile zapečene , in so morali sneti glavo. Glava je bila tako slaba da so jo austauš dali obnoviti.Ta zadeva urejena
s Slakom.
Vztrajnik menjan plačal sam .
Gibljiva cev menjana plačal sam.
Stroški popravila vse skupi čez 4000 evrov.
Drugače pa je avto dober nikoli kalamboliran , skos na bmw servisu servisiran , preverjen avto drugi lastnik sem in na bmw servisu so mi rekli da imam pač smolo.
Saj vem zmeri je kakšen avto pri vseh znamkah že nov slab, sam enkrat jaz naletim enkrap pa drugi.
b**** sem pa jaz ker avta nisem takoj vrnil.

Hvala vsem za odgovore Lp 8)

ti sam sebe negiraš z besedami, ki si jih vmes napisal....
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov