nebivedu je napisal/-a: Za vrtec so mi pa polno naračunali 485 evrov. Se pravi bi ob 80% ceni plačeval okoli 400 evrov ali malo čez, kar se mi zdi nesprejemljivo ob vseh davkih, ki jih že plačam državi (od mojih davkov živita vsaj 2 človeka na sociali in trije v javni upravi).
Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a: Za vrtec so mi pa polno naračunali 485 evrov. Se pravi bi ob 80% ceni plačeval okoli 400 evrov ali malo čez, kar se mi zdi nesprejemljivo ob vseh davkih, ki jih že plačam državi (od mojih davkov živita vsaj 2 človeka na sociali in trije v javni upravi).
Dober si, za davke daš potemtakem dobrih 6k € mesečno?
ban je napisal/-a:To maš pol tajkunsko plačo?
ChuckNorris je napisal/-a:pol praviš da si tajkun x2?
Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a: Za vrtec so mi pa polno naračunali 485 evrov. Se pravi bi ob 80% ceni plačeval okoli 400 evrov ali malo čez, kar se mi zdi nesprejemljivo ob vseh davkih, ki jih že plačam državi (od mojih davkov živita vsaj 2 človeka na sociali in trije v javni upravi).
kiki13 je napisal/-a:Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a: Za vrtec so mi pa polno naračunali 485 evrov. Se pravi bi ob 80% ceni plačeval okoli 400 evrov ali malo čez, kar se mi zdi nesprejemljivo ob vseh davkih, ki jih že plačam državi (od mojih davkov živita vsaj 2 človeka na sociali in trije v javni upravi).
Cena 485 € je ekonomska cena vrtca (cene se lahko razlikujejo med posameznimi vrtci, odvisna je tudi od starosti otroka). Sam bi očitno plačeval 77 odstotkov te cene.
To, da izjaviš, da na tvoj račun živi 5 ljudi, 3 od tega v javni upravi, pa je čisti absurd.
Na javne uslužbence, med katere spadam tudi sam, gleda celotna država kot na nek strošek, ki nič ne dela in samo zadolžuje državo. Sam sem mnenja, da bi se lahko na veliko področjih izvedla racionalizacija. Prav tako so v raznih medijih bile predstavljene bajne plače nekaterih zdravnikov ali drugih funkcionarjev, kar je peščica javnih uslužbencev in s katero se tudi sam ne strinjam.
Na žalost pa je finančna slika v večini primerov kar precej drugačna oz. nižja.
Tisti, ki ste takšnega mnenja kot ti, lahko potem sami pazite svoje otroke, jih sami izobražujete, zdravite ... pa vam ni treba plačati davkov.
nebivedu je napisal/-a:Eni za avte ne damo več kot 3000 erov(pa že to je veliko - poanta cene 3000 evrov je v tem, da če mi avto crkne, si lahko takoj kupim drugega z naslednjo plačo), denar raje za kaj drugega porabim - recimo tri tedensko potovanje po kaki afriški državi, igrače za otroka, opremo za stanovanje ali pa ga zapravim kar tako. Imam več od tega, kot da bi vlagal v pleh, ki ga imam za vožnjo iz točke A v točko B.
J.McLane je napisal/-a:Jaz bi v politiki prepovedal besedo varčevanje, ker se ta beseda tolikokrat pojavlja, da imajo to vsi v podzavesti. Varčevanje samo niža BDP, javni dolg je pa zmeraj izražen kot % BDP in absolutni dolg prav nikogar ne zanima in sploh ni pomemben....
Poleg tega pa če računam, da nekateri doma ležijo in so na socialni, otroka imajo pa v vrtcu praktično zastonj, ko bi ga lahko imeli doma. Takim bi jaz osebno nabil polno ceno, ker nima otroka doma in s tem odžira otrokom delavnih ljudi mesto v vrtcu.
Mgajvr je napisal/-a:jaz imam 2 otroka v vrtcu, službo, kjer konaj minimalca dobim, žena pa kljub višji izobrazbi od mene nikakor new dobi službe...
a4 je napisal/-a:ti % bdp in absolutni dolg pa so zanimivi za vlagatelje slovenskih obveznic (če veš kaj je to)
comfortably numb je napisal/-a:@nebiveduPoleg tega pa če računam, da nekateri doma ležijo in so na socialni, otroka imajo pa v vrtcu praktično zastonj, ko bi ga lahko imeli doma. Takim bi jaz osebno nabil polno ceno, ker nima otroka doma in s tem odžira otrokom delavnih ljudi mesto v vrtcu.
Precej nizek nivo razmišljanja. Družba s tem vzpodbuja iskanje zaposlitve, tako da ima iskalec odprte vse poti za kakršnokoli zaposlitev, kadarkoli, ter čas za razgovore. Sigurno kje kak leži in si praska j***a, ampak takole vehementno, samovšečno udrihati po socialnih primerih pač ne gre.
Tudi tvoje mnenje o vrtcih se podre kot hiša iz kart. Otroci v so v vrtcih poleg varstva v prvi vrsti zaradi socializacije v družbi in niso prepuščeni sami sebi, kot ti to razumeš.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov