Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

AndrejD
Stalni uporabnik

Re: Lenkerauskunft - Pismo iz Avstrije

Napisal/-a AndrejD Sr feb 13, 2013 3:27 pm

C4V4L13R je napisal/-a:Nop. Na drugem listu je samo obrazec za izpolnitev podatkov o vozniku oz. link do spletne strani, kjer lahko to naredim preko računalnika

Sklepam da potem ne vejo kdo je vozil ?

Te v Avstriji niso ustavili ?
To gre za kako podjetje ?

Čez nekaj časa lahko pričakuješ pismo v slovenščini, kot sem že zgoraj omenil :)
Slika

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Sr feb 13, 2013 6:42 pm

koliko časa po prekršku si dobil pošto?
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 13, 2013 10:31 pm

Torej, potrditi moram, da sem vozil 24.10.2012 po cesti A9 proti Gradcu (Gemeinde Kalwang)

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Pe feb 15, 2013 9:29 am

Tudi sam sem pred časom dobil podobno pošto, prav tako napisano v nemščini. Ni mi preostalo drugega, kot da sem plačal tistih 50eur.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe feb 15, 2013 11:09 am

po vecini odgovorov v tejle temi se vidi, da se slovenci balkansko obnasamo in da je to, da smo tok v pizdi (moralno in ekonomsko) posledica ljudi in njihove mentalitete in ne samo kurcevih politikov. samo neko iskanje lukenj, kako bi se izognili kazni za (morda) napako oz. prekrsek, samo jajcanje in izmikanje. namesto da bi rekli kul, drzava avstrija ima fajn politiko, namesto da bi za vsako poizvedbo placala prevajalca in odvetnika in ne vem kaj se vse, ti posljejo pac najprej v nemscini z normalno posto poizvedbo, kdo je vozil avto, s katerim je bila narejena pizdarija. zdej lahko pac ne razumes nemsko in vrzes zadevo v kos ter pocakas na slovensko verzijo (z vsemi uradnimi prevodi, stempiljkami, slovenskimi odvetniki in upravnimi enotami). nobenga problema, ne skrbi, v vsakem primeru jo dobis. le da bo v tem primeru delo dobilo en kup uradnikov in vse skupaj se bo zavleklo. lahko pa celo znas nemsko in posljes potrebne podatke. nihce pa te k temu ne sili...

skratka ce ne razumes dobro nemsko pozabi na zadevo in dobis po posti slovensko verzijo...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe feb 15, 2013 12:23 pm

@juhica, daj prosim temo še enkrat preberi, pa pokaži kje in kdo na kakršenkoli način omenja izmikanje plačila kazni? Pa potem pljuvaj, če bo šlo. Sploh pa kje je težava, da Avstrijci ne bi imeli vnaprej prevedeno tole zadevo v slovenščino, saj avtor teme ni verjetno edini Slovenec, ki je dobil tole domov? In kje je tu krivda slovenskih uradnikov, če so pa Avstrijci nesposobni prevoda parih obrazcev in vse skupaj zgleda naravnost šalabajzarsko.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe feb 15, 2013 1:15 pm

Pfff...ko jih j**e. Če hočejo avstrijski uradniki z mano komunicirat, bojo moral po slovensko,eventuelno angleško. Nemško...pač odpade.Pa naj jih košta kulk hočjo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe feb 15, 2013 10:06 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Pfff...ko jih j**e. Če hočejo avstrijski uradniki z mano komunicirat, bojo moral po slovensko,eventuelno angleško. Nemško...pač odpade.Pa naj jih košta kulk hočjo.

x2

Me zanima kak bi bil njihov odgovor če bi jim poslal dopis v Slovenščini.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Ne feb 17, 2013 11:38 am

Nič ne naredi,kdo pa pravi da moraš znati nemško pač si neki brif dobu za katerega nimaš pojma kaj je in ga vrzi stran.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Če mar 28, 2013 1:10 pm

Suicidal je napisal/-a:Želijo, da v roku dveh tednov po prejetju tega pisma, posreduješ ime voznika vozila. Ostalo piše, kam moraš poslat te podatke oz. kje prideš do teh podatkov. V drugem odstavku potem omeni zakon po katerem moraš te podatke navesti in da je to obvezujoče, drugače si lahko kaznovan. Zabavno je, da piše tudi, da moraš to storiti, kljub temu, da se ti mogoče zdi nepravično. Lol? Vglavnem, glede na to, da ni bilo priporočeno poslano in nisi nikjer podpisal, da si prejel pismo, lahko rečeš, da ga nisi prejel, če že pride do tega. Probleme boš mel verjetno šele, če te ustavijo nekje v Avstriji. Mislim pa, da če jim boš posredoval podatke, bo kazen prišla kmalu za tem hehe :) Bolj ali manj, tako kot si ti napisal ;)

točno tako kot je zgoraj napisano. Slovenija in Avstrija oziroma celotna EU še nimajo urejeno to, tako, da če narediš prekršek v Španiji da ga v Sloveniji plačaš. Nekoč bo tudi to urejeno nažalost.

Če ne plačaš za enkrat ne bo nič, če pa te v Avstriji ustavijo in ugotovijo da nisi plačal, bog ti pomagaj.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Če mar 28, 2013 1:20 pm

Seveda je urejeno - prekršek, storjen v državi EU plačaš v Sloveniji.

V mojem primeru so po razjasnjenih okoliščinah poslali še fotografijo, obrazložitev in kasneje tudi položnico, ki je že plačana ;)

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Če mar 28, 2013 3:49 pm

Ni urejeno. Plačilo je pogoj če ga ne plačaš pač nič. Tukaj je problem. ko bo to pravno urejeno bo potem slovenija kot država imela možnost, da storjeni prekršek v Avstriji tudi pravno izterja v Sloveniji. Tega sedaj ni možno.

Jaz recimo ko v avstrijo ne hodim sploh ne vem kdaj sem tam nazadnje bil recimo nebi plačal te položnice. Zadeva bi potem pri avstrijakih organih bila pravnomočna in bi me čakali če bi me kdaj dobili spet v avstriji.Takrat bi plačal vse za nazaj.
bolj bi me skrbelo, če bi hitrost prekoračil v RH, kjer sem vsako leto vsaj 1x tam pri njih. Tam pa je možnosti, da te ustavi kontrola cestnega prometa in zadevo preverijo.

Vsak naj sam rzamisli ali se mu splača poravnat globo ali ne in kakšne so posledice.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Če mar 28, 2013 9:36 pm

aja, iz tega vidika, to pa ja :)

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Pe mar 29, 2013 4:49 pm

juhica je napisal/-a:po vecini odgovorov v tejle temi se vidi, da se slovenci balkansko obnasamo in da je to, da smo tok v pizdi (moralno in ekonomsko) posledica ljudi in njihove mentalitete in ne samo kurcevih politikov. samo neko iskanje lukenj, kako bi se izognili kazni za (morda) napako oz. prekrsek, samo jajcanje in izmikanje. namesto da bi rekli kul, drzava avstrija ima fajn politiko, namesto da bi za vsako poizvedbo placala prevajalca in odvetnika in ne vem kaj se vse, ti posljejo pac najprej v nemscini z normalno posto poizvedbo, kdo je vozil avto, s katerim je bila narejena pizdarija. zdej lahko pac ne razumes nemsko in vrzes zadevo v kos ter pocakas na slovensko verzijo (z vsemi uradnimi prevodi, stempiljkami, slovenskimi odvetniki in upravnimi enotami). nobenga problema, ne skrbi, v vsakem primeru jo dobis. le da bo v tem primeru delo dobilo en kup uradnikov in vse skupaj se bo zavleklo. lahko pa celo znas nemsko in posljes potrebne podatke. nihce pa te k temu ne sili...

skratka ce ne razumes dobro nemsko pozabi na zadevo in dobis po posti slovensko verzijo...

To nikakor ne drži. Nemci, Avstrici so picajzlast za znort. Ko sem jaz pošiljal nekatere dokumente iz zdravstva, so zahtevali seveda prevedene, kar je tudi normalno, saj si s sloveščino nimajo kaj pomagati. Problem se je pa takoj pojavil ker, na nekaterih dokumentih naprimer ni bilo oznake EUR pri zneskih, ampak je bil račun dodatno razložen z besedilom kjer je bila navedena tudi valuta (pač tak je računalniški sistem). Nazaj so mi poslali, da je strošek prenizek, ker so upoštevali še tolarje (Sit) leta 2012, brat se jim pa ni dalo, kljub temu, da je bil sodno ovirjen prevod ne pa šalabajzasko delo doma. Tako sem jih še enkrat podučil, da ima Slovenija EUR že od leta 2007. Njih ne briga dost za Slovenijo, ravno tako je seveda v obratni smeri.

Je pa res, da se v živo na njihovih uradih, da vse zment in se samo čudiš, kako so ti pripravljeni pomagat. Meni se je zgodilo, da sploh nisem bil na pravem naslovu in ustanovi, pa so mi kljub temu pomagali in vse opravili oni preko telefona, tako, da sem potem na pravem naslovu samo prevzel dokumente. Pri nas bi te samo gledali in te pošiljali od vrat do vrat. Po pošti je pa verjetno povsod bolj klavrno stanje, ker ni ravno namenjeno lokalnemu prebivalstvu.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
zetor6911
Nov uporabnik

Napisal/-a zetor6911 Ne maj 12, 2013 10:51 pm

C4V4L13R je napisal/-a:aja, iz tega vidika, to pa ja :)

si jim poslal podatke o vozniku al so kar sami od sebe poslali še sliko in obrazložitev kazni ter položnico?
Teorija brez prakse je tak ko koula brez akse

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po maj 13, 2013 6:55 am

Kulturen človek se ne ozira na malenkosti, kot je jezik, v katerem dobi dopis domov ali pa na to, katera država ga pošlje. Prav tako jih ne pošilja v pm ali kam drugam zgolj zato, ker se zdi sam sebi najbolj pametno bitje na tem planetu.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po maj 13, 2013 10:05 am

uros11 je napisal/-a:Kulturen človek se ne ozira na malenkosti, kot je jezik, v katerem dobi dopis domov ali pa na to, katera država ga pošlje.
Ali pa na to, kdo ga sploh pošlje. :bonk Če bi podeljevali nagarado za državljana leta, bi bil sigurno ti v zgornji špici finalistov :DDD

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe maj 17, 2013 8:39 am

Google prevod:

Vprašamo, v pisni obliki sporočiti organu prosilcu v dveh tednih od vročitve dopisa, ki je režiral to vozilo. Prosimo, uporabite spodnji obrazec priloži bodisi na internetu ali našega vstopa storitev. Na drugi določbi informacije prosimo, ne pozabite navesti zgornjo referenčno številko. Vaše poročilo mora vsebovati ime in naslov zadevne osebe vsebujejo.

Vam ne more dati zahtevanih informacij, prosimo, da navedete osebo, ki lahko dejansko dala informacije. To pa je obveznost zagotavljanja informacij.

So v vsakem primeru dolžni zagotoviti informacije, tudi če ste prepričani, da je zahteva - neupravičen - iz kakršnega koli razloga. Neizdaje ali nepravilne, nepopolne ali niso pravočasno izdali ta identifikacija voznika v skladu s § 134 odst 1 v povezavi s § 103 odst 2 KFG 1967 (kršitev Auskunfstpflicht) kaznivega dejanja.

Pravna podlaga: § 103 KFG Odstavek 2, 1967, kakor je bila spremenjena BGB1.Nr.267

Organ lahko zahteva take informacije, ki je usmerjen v določenem času, zlasti po vozilu tablice motorja ali s posebno funkcijo priklopnika ali ste pred kratkim postavljen na določenem mestu pred določenim datumom. Te informacije, ki morajo biti v skladu z imenom in naslovom osebe, ki je odobrila Zulassungsbesizter ne more zagotoviti te podatke, mora imenovati osebo, ki lahko priskrbi podatke, ki mora biti dolžnost razkritja. Informacije, je treba takoj dati v primeru pisnega zahtevka v dveh tednih po uradnem obvestilu, če se mu ne more dati takšne informacije brez ustreznega evidentiranja, ti zapisi se ohranijo. (Ustavna določba) v primerjavi z močjo oblasti, da zahtevajo takšne podatke, pravice vrnili za zadržanje informacij.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe maj 17, 2013 10:48 am

uros11 je napisal/-a:Kulturen človek se ne ozira na malenkosti, kot je jezik....

se strinjam...če veš, da si naredil prekršek, plačaj, če se delaš idiota in iščeš razne luknje v zakonih in pošti...itd....boš, če te bodo ustavili v avstriji, plačal to kazen, kakšno urco boš na policiji + dodatno kazen...lahko imaš pa srečo pa te ne ustavijo...glede na to, da imajo avstrijci dokaj nizke kazni za velike prekoračitve.... :?
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx So maj 18, 2013 11:27 am

TOYOTA je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:Kulturen človek se ne ozira na malenkosti, kot je jezik....

se strinjam...če veš, da si naredil prekršek, plačaj, če se delaš idiota in iščeš razne luknje v zakonih in pošti...itd....boš, če te bodo ustavili v avstriji, plačal to kazen, kakšno urco boš na policiji + dodatno kazen...lahko imaš pa srečo pa te ne ustavijo...glede na to, da imajo avstrijci dokaj nizke kazni za velike prekoračitve.... :?

TOYOTA in uros11, jaz se pa nebi strinjal z vama. Nikoli nebi plačal niti centa, dokler nebi dobil napisano lepo v slovenskem jeziku. Ker je to tudi moja pravica, da dobim razloženo v slovenskem jeziku. Kaj če boš ti moral slučajno poslati kakšno uradno pismo v Avstrijo, v katerem jeziku boš pisal?

Če pa pismo ni poslano priporočeno (tako kot tudi ni bilo v tem primeru), pa nebi plačal tudi če bi je napisano v slovenskem jeziku, ker kako pa naj vem če si ne dela kdo slučajno norca iz mene.

Pa s tem se ne mislim izognit kazni, saj če bi imel tak primer bi jo takoj plačal, ko bi dobil pismo in položnico v slovenskem jeziku.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov