Vozniki, ki bodo za volan sedli pod vplivom drog ali alkohola, prejmejo kazen:
do vključno 0,5‰ (0,5g alkohola/kg krvi oz. 0,24mg alkohola/l izdihanega zraka) - velja le za voznike, ki jim je določena meja 0,0‰ alkohola = 300 EUR + 4 točke,
od 0,5‰ (0,5g alkohola/kg krvi oz. 0,24mg alkohola/l izdihanega zraka) do 0,8‰ (0,38 mg/l) = 600 EUR + 8 točk,
od 0,8 do 1,1‰ (0,38 mg/l - 0,52 mg/l) = 900 EUR + 16 točk,
več kot 1,1‰ (0,52 mg/l) oz. vožnja pod vplivom prepovedanih drog ali odklonitev preizkusa = 1.200 EUR + 18 točk + pridržanje voznika od 6-12 ur in prepoved vožnje.
Če si dobil 1200 evrov kazni to pomeni 18 kazenski točk avtomatsko ti tu preneha veljati vozniško in kukr je meni znano ko te enkrat dobijo in tolk napihaš se ne izmuzneš pa če si šofer kamiona in ti je to vsakodnevno delo. Njih to ne zanima, plačat moraš edino zmeniš se ne obroke, če nimaš potem nimaš, gre naprej in taka kazen potem naraste.
Je šel brat po istih sledeh, samo eni so dobili vozniško nazaj češ da jim velja, ampak v reg. bi policajem spisal, da ni veljavno...tko da te spet oberejo.
Najbolje se je obrnit na tiste, ki imajo to čes.
Sicer pa nisi edini primer, jaz poznam velik zgodb in tukajšnje okolice, ko so jih dobil, eni so brez vozniškega, drugi so bili pridni in so šli ponovno delat, plačal kazen.
Sam sem samo 1x spil 2 piva, ampak je minil od vožnje že kar nekaj ur + delal sem, kok bi napihal ne vem, ampak nikoli več ne bom sedu za volan, če bom spil 2 piva in več.
Drugače pa vsem je bilo jasno povedan, sporočen, da so take in take kazni....sram je lahko tistih, ki se veselo vozijo domov pijani in jih še niso dobil, jaz potem moram na cesti gledat take ko vozjo mal po desni strani, mal po levi, mah sej zdej smo menda vsi pijanci zaradi cest in teh pu*kanih lukenj. Pi*anci pa očitno trezni k sam naravnost šibajo sred dneva