FuriousG je napisal/-a:A se ti je to v Medvodah zgodilo? Tam je tako krožišče. V spodnji sliki je primer podobnega krožišča kjer se vidi en izvoz s polno črto.
Nevem zakaj bi bil ti kaj kriv, če je tip sekal polno črto.
MRV je napisal/-a:Ker sem "povzročil" nesrečo. Pri nesreči zmeraj nekdo se nekam zaleti. V tem primeru sem se jaz v njega. Če se jaz v nejga ne bi zaletel, nesreča ne bi nastala. Torej sem jaz tisti ki je povzročil nesrečo, ker sem se jaz v njega zaletel in ne on v mene. Zakaj pa je prišlo do nesreče pa je čisto druga zgodba. To morate brati kot da je zakon in potem boste razumeli zakaj sem dobil kazen. Ne rečem da ni težko za razumet.
MRV je napisal/-a:ne, napačno si razlagaš. sej pravim da ni lahko za razumet
on je naredil prekršek, jaz sem se zaletel. Ne moreš naredit
primer je recimo. en tip vozi pred tabo in kar na 1x na puno zablokira za brezveze. ti seveda se ne uspeš ustavit in ga rukneš zadaj. Nesrečo si povzročil ti, ker si se zaletel. on pa je storil prekršek da je na puno zablokiral za brezveze. Kriv si ti, ker si se zaletel. Nisi kriv, če policisti ugotovijo da je tip pred tabo to storil za nalašč. Oni ugotovijo okoliščine in v tem primeru bi oglobila oba. On ker je blokiral, ti ker nisi imel varnostno razdaljo. Potem se ti seveda pritožiš in sodišče pogleda na zapisnik in ugotovi da je tip pred tabo zablokiral za nalašč, ter te tako oprosti kazni. Sami veste da to v realnem svetu je težko dokazljivo. v mojem primeru pa ni bilo.
TrijoAdijo je napisal/-a:Iskreno, če bi spremljal promet na svoji desni se ti to ne bi zgodilo.Niso nas brezveze v avto šoli učil, da preden se misliš spokat iz rondoja ven, če pogledaš v desn špegl, oz. se prepričaš, da nimaš na desni strani še kakšnga pacienta.
MRV je napisal/-a:...zakaj sem dobil kazen sem še zgoraj napisal in kaj pričakujem od sodišča ...
MRV je napisal/-a:...sploh ne veš v čemu je težava in se oglašaš. wtf?!DePalmo je napisal/-a: Tako stvar predvidevam in se ji izognem.
pa misliš da sam tega ne znam? v roku 4m in z hitrostjo 40km/h kaj bi ti znal naredit?...
DePalmo je napisal/-a:MRV je napisal/-a:...zakaj sem dobil kazen sem še zgoraj napisal in kaj pričakujem od sodišča ...
Napisal si da upaš da boš to dobil, jaz pa mislim da bo malo drugače. Se pač nisi prepričal če lahko varno spremeniš smer vožnje.MRV je napisal/-a:...sploh ne veš v čemu je težava in se oglašaš. wtf?!DePalmo je napisal/-a: Tako stvar predvidevam in se ji izognem.
pa misliš da sam tega ne znam? v roku 4m in z hitrostjo 40km/h kaj bi ti znal naredit?...
Vem v čem je problem in sem se oglasil da podam svoje mnenje da ti mogoče olajša pogled na celotno zadevo. Včasih pomaga to premleti, a očitno ti mene ne zastopiš kaj ti pišem ali pa pač nočeš. To da si diplomiran prometnik še ne pomeni da si vseved.
Očitno ne če si zapeljal pred enoprostorca. In to s skuterjem. Kot da bi hotel da zapelje čez tebe... Promet okoli sebe bi moral aktivno spremljati, če ne že vsaj takrat ko menjaš smer vožnje, sploh pa v krožnem z dvema pasovoma, in sploh če si res prometni tehnik (al kaj že) in bi se moral zavedat da je večina ljudi za volanom kot kure brez glave na cesti. To da si imel prednost oz. da unega avta nebi smelo biti tam, ti sedaj bolj malo nuca. Lahko si še vesel da ni bil kak terenc in da ne zapeljal čez tebe!
Dosegel boš edino to, da ti nebo potrebno kriti celotne škode iz svojega žepa.
In kaj čakaš z popravilom razbitega skuterja pa tudi nevem. Tudi zavarovalnice imajo zastaralni rok za prijavo škode...
Pa veliko sreče z razpletom! Se ne mislim več ubadat s tabo.
TrijoAdijo je napisal/-a:Tam je nekdo napisal, da v prometu lahko pričakuješ, da se ljudje vozijo po predpisih. Aja,a res? Od kdaj pa?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov