Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: Nesreča

Napisal/-a MRV Pe maj 03, 2013 2:04 pm

ne najdem lepšega primera. Približno je tako narejeno to krožno, z razliko da polna črta sega do konca izhoda in ne samo en del. Zdaj, kako lahko predvidiš da ti avto na desni seka polno črto in ti zapre popolnoma smer? ni možno!

Slika

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Pe maj 03, 2013 2:33 pm

A se ti je to v Medvodah zgodilo? Tam je tako krožišče. V spodnji sliki je primer podobnega krožišča kjer se vidi en izvoz s polno črto.

Slika

Nevem zakaj bi bil ti kaj kriv, če je tip sekal polno črto.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Pe maj 03, 2013 2:39 pm

to je blo pri tabletki predvidevam...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe maj 03, 2013 4:17 pm

MRV je napisal/-a:vse ti zgoraj piše. preberi si še 3x

Hvala za obrazlozitev.
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe maj 03, 2013 5:01 pm

FuriousG je napisal/-a:A se ti je to v Medvodah zgodilo? Tam je tako krožišče. V spodnji sliki je primer podobnega krožišča kjer se vidi en izvoz s polno črto.

Slika

Nevem zakaj bi bil ti kaj kriv, če je tip sekal polno črto.

spodnji desni izhod ima tako polno črto. tip namesto da bi šel ven na izhodu je nadaljeval okrog krožnega, tako da je sekal črto in se postavil pred mene. sej pravim že ves časa da ne se ubadat z tem kdo je kriv in kdo ne,ker sam mislim da vem dovolj

Uporabniški avatar
DiF0r
Nov uporabnik

Napisal/-a DiF0r Pe maj 03, 2013 5:12 pm

S tem kdo je kriv in kdo ne se "ubadamo" zato ker ne razumemo zakaj si ti v tem primeru dobil kazen :)
Peljal si normalno po svojem pasu, on je tisti, ki je menjal pas preko polne črte..
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe maj 03, 2013 5:27 pm

Ker sem "povzročil" nesrečo. Pri nesreči zmeraj nekdo se nekam zaleti. V tem primeru sem se jaz v njega. Če se jaz v nejga ne bi zaletel, nesreča ne bi nastala. Torej sem jaz tisti ki je povzročil nesrečo, ker sem se jaz v njega zaletel in ne on v mene. Zakaj pa je prišlo do nesreče pa je čisto druga zgodba. To morate brati kot da je zakon in potem boste razumeli zakaj sem dobil kazen. Ne rečem da ni težko za razumet.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe maj 03, 2013 6:23 pm

MRV je napisal/-a:Ker sem "povzročil" nesrečo. Pri nesreči zmeraj nekdo se nekam zaleti. V tem primeru sem se jaz v njega. Če se jaz v nejga ne bi zaletel, nesreča ne bi nastala. Torej sem jaz tisti ki je povzročil nesrečo, ker sem se jaz v njega zaletel in ne on v mene. Zakaj pa je prišlo do nesreče pa je čisto druga zgodba. To morate brati kot da je zakon in potem boste razumeli zakaj sem dobil kazen. Ne rečem da ni težko za razumet.

Če upoštevamo to razlago. Si potem kriv tudi če se v enosmerni zaletiš v avto kateri se pelje v napačno smer.
On je bil tam kjer nebi smel bit. Torej je krivda povsem njegova. Kaj točno pa tvoj odvetnik pravi na to ?
V prometu lahko pričakuješ da se ljudje vozijo po predpisih. Ta se ni in je povzročil prometno torej zakaj kazen tebi ?
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe maj 03, 2013 6:57 pm

ne, napačno si razlagaš. sej pravim da ni lahko za razumet :)
on je naredil prekršek, jaz sem se zaletel. Ne moreš naredit

primer je recimo. en tip vozi pred tabo in kar na 1x na puno zablokira za brezveze. ti seveda se ne uspeš ustavit in ga rukneš zadaj. Nesrečo si povzročil ti, ker si se zaletel. on pa je storil prekršek da je na puno zablokiral za brezveze. Kriv si ti, ker si se zaletel. Nisi kriv, če policisti ugotovijo da je tip pred tabo to storil za nalašč. Oni ugotovijo okoliščine in v tem primeru bi oglobila oba. On ker je blokiral, ti ker nisi imel varnostno razdaljo. Potem se ti seveda pritožiš in sodišče pogleda na zapisnik in ugotovi da je tip pred tabo zablokiral za nalašč, ter te tako oprosti kazni. Sami veste da to v realnem svetu je težko dokazljivo. v mojem primeru pa ni bilo.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe maj 03, 2013 8:10 pm

MRV je napisal/-a:ne, napačno si razlagaš. sej pravim da ni lahko za razumet :)
on je naredil prekršek, jaz sem se zaletel. Ne moreš naredit

primer je recimo. en tip vozi pred tabo in kar na 1x na puno zablokira za brezveze. ti seveda se ne uspeš ustavit in ga rukneš zadaj. Nesrečo si povzročil ti, ker si se zaletel. on pa je storil prekršek da je na puno zablokiral za brezveze. Kriv si ti, ker si se zaletel. Nisi kriv, če policisti ugotovijo da je tip pred tabo to storil za nalašč. Oni ugotovijo okoliščine in v tem primeru bi oglobila oba. On ker je blokiral, ti ker nisi imel varnostno razdaljo. Potem se ti seveda pritožiš in sodišče pogleda na zapisnik in ugotovi da je tip pred tabo zablokiral za nalašč, ter te tako oprosti kazni. Sami veste da to v realnem svetu je težko dokazljivo. v mojem primeru pa ni bilo.

Mislim da sem te zelo dobro razumel. Ampak ti mene nisi. Lahko poveš po katerem členu si dobil kazen. Kaj pravi tvoj odvetnik na to ?
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe maj 03, 2013 9:15 pm

1. ods 42. člen. Nimam odvetnika. sej ga niti ne rabim.

zdaj sem pogledal kaj je ta člen in skoraj poknil od smeha

(1) Pri srečanju mora voznik zagotoviti na svoji levi strani zadostno bočno razdaljo med svojim vozilom in udeležencem cestnega prometa, s katerim se srečuje, če je treba, pa se tudi umakniti na desno stran vozišča, zmanjšati hitrost ali ustaviti.

kaj ima to veze z mano????

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So maj 04, 2013 4:24 pm

Ok, kulk te razumem, si se ti vozil po notranji strani rondoja, un pa po zunanji. On bi moral zapustiti rondo na enem odcepu, ti pa na naslednjem,ampak ker on tega ni storil in je prevozil polno črto, ti pa si hotel zapustiti rondo na naslednjem odcepu, si se zaletel vanj. Iskreno, če bi spremljal promet na svoji desni se ti to ne bi zgodilo.Niso nas brezveze v avto šoli učil, da preden se misliš spokat iz rondoja ven, če pogledaš v desn špegl, oz. se prepričaš, da nimaš na desni strani še kakšnga pacienta. In to se ti je lani zgodilo, ti bi pa šele sedaj začel zadeve urejat? Do sedaj bi moral že met tist sesalc skup zlepljen, ne pa da je še v rinfuzi.
Glede krivde: 1. primer: ker je on prevozil polno črto, ti pa si bubnu vanj,ker se nisi prepričal, če lahko varno spremeniš smer. Torej,sta kriva oba. 2. primer pa je,da je kriv on, ker če ne bi prevozil polne črte in če bi se držal cpp-ja, do nesreče ne bi prišlo.Upaj, da bo sodišče upoštevalo 2. primer.
Glede škode: Ti si se pritožil na kazen, po členu sodeč le-ta nima veze s tabo. Ta člen bi bolj veljal za onega z enoprostorcem. Sodišče bo pač odločilo, ti pa bi moral z zapisnikom it na zavarovalnico, tisto plastiko dat ocenit cenilcu, pa naj ti ga zrihtajo. Zavarovalnica je tam zato, da izplača škodo, ostali ugotavljajo dejstva in zavarovalnica s tem nima veze.

Tam je nekdo napisal, da v prometu lahko pričakuješ, da se ljudje vozijo po predpisih. Aja,a res? Od kdaj pa? Če bi to pilo vodo, ne bi prihajalo do prometnih nesreč in nikakor ne bi potreboval polagat nekih hudih pozornosti na dogajanje pred,ob in za sabo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So maj 04, 2013 5:09 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Iskreno, če bi spremljal promet na svoji desni se ti to ne bi zgodilo.Niso nas brezveze v avto šoli učil, da preden se misliš spokat iz rondoja ven, če pogledaš v desn špegl, oz. se prepričaš, da nimaš na desni strani še kakšnga pacienta.

Jaz osebno bi naredil deljeno krivdno. On ni predvideval, da bo en pacient prevozil polno črto, drugi pa ni predvideval, da ga ne bo videl, ko bo naredil prekrišen in prevozil polno črto. Oz. jaz bi dal krivdo bolj na stran prevožene polne črte. Ko sem prišel v Kamnik na rondo in se narobe postavil, sem enostavno prvi izvoz zapeljal ven, obrnil čez 50m, nobenega ogrožal, izsiljeval, se delal šerifa. Ampak enim je ravno in ne pomislijo, da se lahko zvije pleh tudi pri 30km/h. Še več, lahko zato fašejo 9 točk. Ampak, ko se pa zgodi, VSI DRUGI KRIVI. :huh:

Še en primer od kolega. Voznica začetnica spelje iz Petrola v Wajdušni. Iz desne smeri pripelje kombi in se zaleti vanj. Jaz bi tukaj naredil deljeno krivdo. Uboga začetnica je bila najbrž ob izpit. Ma tudi voznik kombina ni naredil ama POPOLNOMA nič, da bi nesrečo preprečil. Očitno je gledal drugam in nabasal voznico (vozil je z nezmanjšano hitrostjo proti voznici), katera je spregledala kombi. Kolega je videl situacijo iz rondoja nad Petrolam. Pustimo sedaj kako sta se oba spregledala.

Moja razmišljanje.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com So maj 04, 2013 5:18 pm

tebi avtor, kazen za nepazljivost, unemu pa trajni odvzem vozniške...take imbecile je treba čimprej spravit s ceste...

tebi šola za naslednjič, da spremljaš vse okoli sebe, še posebej na skuterju...njemu pa odvzem in (javno koristno delo) pometanje na cesti, da bi se ja zapomnil, da se to ne dela...

sam kot voznik A,B in H dokler nisem imel izpita za B nisem bil tako pozoren... sploh nisem bil pozoren... Potem sem se pa večino vozil z avtom, motorje pa malo zapostavil... ko sem se nazaj vsedel na motor in zdaj ko se vozim z njim... 1000% spremenjeno razmišljanje in pozornost na cesto 1000%!
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So maj 04, 2013 6:40 pm

MRV je napisal/-a:...zakaj sem dobil kazen sem še zgoraj napisal in kaj pričakujem od sodišča ...

Napisal si da upaš da boš to dobil, jaz pa mislim da bo malo drugače. Se pač nisi prepričal če lahko varno spremeniš smer vožnje.

MRV je napisal/-a:...sploh ne veš v čemu je težava in se oglašaš. wtf?!

DePalmo je napisal/-a: Tako stvar predvidevam in se ji izognem.

pa misliš da sam tega ne znam? v roku 4m in z hitrostjo 40km/h kaj bi ti znal naredit?...

Vem v čem je problem in sem se oglasil da podam svoje mnenje da ti mogoče olajša pogled na celotno zadevo. Včasih pomaga to premleti, a očitno ti mene ne zastopiš kaj ti pišem ali pa pač nočeš. To da si diplomiran prometnik še ne pomeni da si vseved.

Očitno ne če si zapeljal pred enoprostorca. In to s skuterjem. Kot da bi hotel da zapelje čez tebe... Promet okoli sebe bi moral aktivno spremljati, če ne že vsaj takrat ko menjaš smer vožnje, sploh pa v krožnem z dvema pasovoma, in sploh če si res prometni tehnik (al kaj že) in bi se moral zavedat da je večina ljudi za volanom kot kure brez glave na cesti. To da si imel prednost oz. da unega avta nebi smelo biti tam, ti sedaj bolj malo nuca. Lahko si še vesel da ni bil kak terenc in da ne zapeljal čez tebe!
Dosegel boš edino to, da ti nebo potrebno kriti celotne škode iz svojega žepa.

In kaj čakaš z popravilom razbitega skuterja pa tudi nevem. Tudi zavarovalnice imajo zastaralni rok za prijavo škode...

Pa veliko sreče z razpletom! Se ne mislim več ubadat s tabo.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So maj 04, 2013 10:43 pm

DePalmo je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:...zakaj sem dobil kazen sem še zgoraj napisal in kaj pričakujem od sodišča ...

Napisal si da upaš da boš to dobil, jaz pa mislim da bo malo drugače. Se pač nisi prepričal če lahko varno spremeniš smer vožnje.

MRV je napisal/-a:...sploh ne veš v čemu je težava in se oglašaš. wtf?!

DePalmo je napisal/-a: Tako stvar predvidevam in se ji izognem.

pa misliš da sam tega ne znam? v roku 4m in z hitrostjo 40km/h kaj bi ti znal naredit?...

Vem v čem je problem in sem se oglasil da podam svoje mnenje da ti mogoče olajša pogled na celotno zadevo. Včasih pomaga to premleti, a očitno ti mene ne zastopiš kaj ti pišem ali pa pač nočeš. To da si diplomiran prometnik še ne pomeni da si vseved.

Očitno ne če si zapeljal pred enoprostorca. In to s skuterjem. Kot da bi hotel da zapelje čez tebe... Promet okoli sebe bi moral aktivno spremljati, če ne že vsaj takrat ko menjaš smer vožnje, sploh pa v krožnem z dvema pasovoma, in sploh če si res prometni tehnik (al kaj že) in bi se moral zavedat da je večina ljudi za volanom kot kure brez glave na cesti. To da si imel prednost oz. da unega avta nebi smelo biti tam, ti sedaj bolj malo nuca. Lahko si še vesel da ni bil kak terenc in da ne zapeljal čez tebe!
Dosegel boš edino to, da ti nebo potrebno kriti celotne škode iz svojega žepa.

In kaj čakaš z popravilom razbitega skuterja pa tudi nevem. Tudi zavarovalnice imajo zastaralni rok za prijavo škode...

Pa veliko sreče z razpletom! Se ne mislim več ubadat s tabo.

jaz sem smer ŽE SPREMENIL! in če bi sploh kaj prebral bi videl da sem se bočno zaletel v njega! kako je prišlo do tega pa sami presodite. aktivno spremljaj promet. vsak avto ki ti gre nasproti te bo ubil. to je tvoje razmišljanje in z takim je boljše da ne greš na cesto.

.com kazen za nepazljivost? ti bom jaz vrgel slona na med vožnjo na cesto in ti bom isto rekel!
Zadnjič spremenil MRV, dne Ne maj 05, 2013 12:17 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So maj 04, 2013 10:49 pm

Ja, sej smo presodli. Ti se nisi prepričal, če lahko varno spremeniš smer,kar bi se moral. Res pa je tudi, da je tudi on ga vsral,ker ni upošteval talnih označb. Smo pametni in aktivno spremljamo promet okoli sebe, in taki pač hodimo na cesto in se ne razbijamo. Ostali pa pač, ko pride do frke, iščete krivca drugje.Đabe ti hasne prometna šola, če ti je vrtenje glave med vožnjo in s tem aktivno spremljanje prometa odveč.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne maj 05, 2013 12:21 am

Brezvez razlagat ljudem ki pač ne zastopijo. đabe tebi OŠ če ne razumeš kaj bereš.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne maj 05, 2013 1:29 am

In to meni reče kdo? Aja, en diplomirani prometnik, ki hoče zrint avto nekam s plastičnim prevoznim sredstvom za kiklce in ki je kazen dobil enkrat lani na licu mesta, pa je šele sedaj pogledal, kaj piše v členu, po katerem je bil kaznovan :lol:

In BTW sem ti že napisal, kaj bi moral naredit glede škode, tko da vidi-vidi kaj komu đabe hasne :lol:

rbrtrdc
Nov uporabnik

Napisal/-a rbrtrdc Ne maj 05, 2013 6:50 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Tam je nekdo napisal, da v prometu lahko pričakuješ, da se ljudje vozijo po predpisih. Aja,a res? Od kdaj pa?

ZVCP

2. člen

(2) Udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa in predpisi o javnih cestah.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov