Držim pesti, da bo pravici zadoščeno

Bat_zajla je napisal/-a:ddejc je napisal/-a:Zanimivo je prebrati, kako se je večina obesila na izjavo policistke, da je lahko uporabil drug mobilni telefon in to označila kot izjavo, ki bo pokopala pritožbo.
Po ustavi si nedolžen kljub temu, da si obdolžen kaznivega dejanja dokler ti le tega ne dokažejo. Beseda, pa čeprav uradne osebe bo slabo dokazilo pred sodiščem, da je obdolženi telefoniral, če bo z njegove strani podkrepljeno z izpiskom aktivnosti njegove mobilne številke. Ravno to je tisto dejstvo, ki je IMO močnejše proti besedi policistke. Da je imel v uporabi drug mobilnik pa bo morala tožeča stran tudi nekako dokazat, ker to so domneve in predpostavke ne pa dokazi.
Bodi car pa jih na koncu zvleči še v javnost preko televizije.
Na sodišču bo šel težko proti policistki. Ne bo treba nje dokazovati da je bil telefon, ampak bo moral on dokazat da ga ni blo. Beseda policistke je kot dokaz, beseda voznika pa ni nič.
mrtwelvetrees je napisal/-a:Kako pa je napisan zakon ? da se ne sme telefonirati med vožnjo ali da se ne sme imeti telefona v roki ?
35. člen
(prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila)
(1) Voznik in učitelj vožnje med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon itd.).
(2) Voznik med vožnjo ne sme poslušati radia ali drugih zvočnih naprav s takšno glasnostjo, ki mu onemogoča normalno slušno zaznavanje v cestnem prometu.
(3) Ne glede na prvi odstavek tega člena sme voznik, razen kandidat za voznika, ki ga učitelj vožnje uči vožnje motornega vozila, kandidat za voznika, ki vozi osebni avtomobil, v spremstvu spremljevalca, učitelj vožnje ter spremljevalec, med vožnjo telefonirati, vendar le ob uporabi naprave za prostoročno telefoniranje. Pri opravljanju nalog, potrebnih za reševanje življenja ali premoženja, preprečitev ali odpravo velike materialne škode, preprečitev ali odpravo onesnaženja okolja in nalog policije ter vojaške policije, je med vožnjo dovoljena uporaba radijske postaje.
(4) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(5) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, učitelj vožnje motornega vozila ali spremljevalec, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
na sodišču bosta oba policaja kolegialno lagala da sta te videla telefonirati. Tako sta za mene napisala lažno prijavo sodniku za prekrške "....zapeljal v križišče s polno hitrostjo ko je na semaforju svetila rdeča luč". Čeprav takrat nobenega od njiju sploh ni bilo pri semaforju pri katerem se pelje v križišče, je prvi pri sodniku divje zagovarjal svojo napisano laž, drugi pa, pazi zdaj, je rekel, da se primera sicer ne spominja, potrjuje pa vse kar pravi njegov kolega. Sodnik bi že tukaj moral videti da zadeva močno smrdi, a je rekel, da verjame "uradni pooblaščeni osebi", kazen je ostala ista, položnica pa se je povečala za sodne stroške. Prvega sem pred kratkim videl na TV v nekem intervjuju - je zdaj vodja ne vem česa že. Zgleda, da se s pisanjem lažnih ovadb in lažnim pričanjem daleč pride.To je moj zagovor, s tem grem tudi na sodišče, če ne uspe pa v medije. Ker kaj nam koristi ugovor, če smo krivi neglede na besedo policista..potem lahko ugovor ukinemo in avtomatično dobimo v plačilo kazen..kar se ti lahko po krivem zgodi vsak dan.
PINki92 je napisal/-a:Ne vem zakaj si podpisal zapisnik, če se ne strinjaš z vsebino. Ne vem ali smatrajo ta podpis samo kot vročitev zapisnika ali tudi, da se strinjaš z vsebino?
Postopek pred prekrškovnim organom
55. člen
...
(2) Prekrškovni organ ob ugotovitvi oziroma obravnavanju prekrška in še pred izdajo odločbe o prekršku (56. člen) kršitelja obvesti o prekršku in pouči:
- da se lahko izjavi o dejstvih oziroma okoliščinah prekrška, da pa tega ni dolžan storiti niti odgovarjati na vprašanja, če se bo izjavil ali odgovarjal, pa ni dolžan izpovedovati zoper sebe ali svoje bližnje,
- da mora navesti vsa dejstva in dokaze v svojo korist, ker jih sicer v postopku ne bo več mogel uveljavljati.
(3) Pouk iz prejšnjega odstavka in izjavo kršitelja prekrškovni organ vnese v zapisnik ali uradni zaznamek. Vsebina zapisnika oziroma uradnega zaznamka se kršitelju prebere in se mu vroči prepis, kar kršitelj potrdi s svojim podpisom. Če kršitelj vročitve noče potrditi s podpisom, se to zaznamuje na zapisniku oziroma uradnem zaznamku.
...
BacekPacek je napisal/-a:Pozdravljeni, prosim za pomoč pri situaciji. Ustavili so me ker naj bi telefoniral med vožnjo. Seveda nisem telefoniral, bil sem le naslonjen na oporo vendar policistka zatrjuje da sem telefoniral.
Dogodek:
Policistka me je "videla" telefonirati in to sporočila policistu naprej da me ustavi. Le ta naredi pregled dokumentov in me obtoži. Jaz zanikam in mu pokažem seznam klicev in zadnji je pred cca 20min. On pokliče policistko in le ta prileti do naju in me naprej obtožuje telefoniranja. Povem ji za seznam, ona pravi da naj se pritožim. Ji povem za izpis klicev od operaterja in mi trdi da sem lahko imel dodatni telefon. Na to ji ponudim pregled vozila in ona zavrne..
Kaj mi je storiti?? Napisala mi je kazen 120eur, 1/2 v 8 dneh.
Hvala za pomoč.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost