Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Po jul 05, 2004 2:24 pm

hmmm....glede novega zakona:
Ni se stopil v veljavo.
Veto na uveljavitev zakona so uveljavile NSi, SNS, SMS in se nekaj strank, pa ne zaradi visokih kazni ampak, ker bi zakon dovoljeval, da bi zasegli neregistrirana vozila, kar je protiustavno.
Torej nekdo si kupi se en avto, ki ga ima za rezervne dele, drzava pa mu ga lahko zaseze in proda na drazbi (nonsense, za moje pojme).
Zato je bil dan veto na ta zakon.
Ta clen bodo spremenili in zakon se vedno stopi v veljavo 1.1.2005.
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po jul 05, 2004 2:36 pm

Mogoče še pojasnilo zakaj se ga bo začelo uporabljat 1.1.2005. Enostavno zato, ker jbo tega istega dne začel veljati tudi novi zakon o prekrških (ZP-1). Zakon o prekrških, ki je sedaj v veljavi predvideva najvišjo možno denarno kazen za storjeni prekršek 120.000. Seveda ste že vsi opazili, da so zagrožene kazni v novem ZVCP-1 tudi višje, kar pa je po novem ZP-1 tudi sprejemljivo saj le-ta predvideva najvišje dovoljene kazni!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po jul 05, 2004 2:47 pm

Sonny je napisal/-a:a te je provida ali s pištolo ? a merijo sploh kje s pištolo na avtocesti ?

Merijo.. mene je na poti v Celje .. stal je na jasi poleg odstavnega pasu. Potem pa takoj za mano. ;)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po jul 05, 2004 3:18 pm

hm, glede kazni mislim da bi bilo najbolje,če bi se nanašale na osebni dohodek,ker uni k majo ful $$$ pod prsti,se jim enostavno je..e,k mu ni treba recimo 40k vršt za kazen,pol pa ajmo gasa napre :roll: ,

tak zakon bi moral sprejet :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po jul 05, 2004 3:36 pm

Ja to je švedski sistem, oni imajo tako narejeno na osebni dohodek. Ampak ima tudi svoje slabosti. Kaj hitro se najdejo ljudje, ki "nič nimajo"
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To jul 06, 2004 10:11 pm

BiMMER je napisal/-a:Institut za meroslovlje pri institutu Jožeh Štefan. Koncesija je podeljena s strani države.

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Sr jul 07, 2004 8:14 pm

*Se moj primer z provido 220 km/h. AC Lj-postojna.
-85.000 sit in 5 kazenskih tock!!!
*razcep lj-postojna-mb zaradi del omejitev 40 km/h, menjavanje voznega pasu prek 3 črt. hitrost 192 km/h
-110.000 sit, 7 kazenskih tock. Olajsvalna okoliscina. Cista preteklost, nijna pot v porodnisnico in ze dva dni koncana dela!
-Tozba na okrajnem sodiscu zaradi povzrocitve splosne nevarnosti
*cca 100.000 nekih stroskov (nisem 100%, ker nisem plačal in 5 dni zapora, ki sem jih odsluzil na prostosti. Javljanje na povsetovi.

Za ostalo bom pa napisal knjigo Moji spomini.... V glavnem NO SPEED NO FUN! :lol:

PA se vsi bodite pozorni na nekaj. Laserska pistola za merjenje hitrosti je a testirana le do neke hitrosti!! To sem 100%, le da zdaj ne vem vec do koliko. Nekaj cez 200 km/h. Nad to vrednostjo je podatek brezpredmeten! Ce je komu izrecna zelja pa lahko poklicem nekaj zlahte. (namrec pol zlahte so policaji :))

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr jul 07, 2004 8:17 pm

BiMMER je napisal/-a:Ja to je švedski sistem, oni imajo tako narejeno na osebni dohodek. Ampak ima tudi svoje slabosti. Kaj hitro se najdejo ljudje, ki "nič nimajo"

heh uni k nimajo nič tud avta pol nimajo :wink: , ponavadi :roll:
Slika

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Sr jul 07, 2004 8:18 pm

Najprej sem že mislil, da sva kolega. :D

NoSpeedNoFun je napisal/-a:5 dni zapora

Potem pa ta mrzel šok!

NoSpeedNoFun je napisal/-a:pol zlahte so policaji

FUJ TO!!! :evil: :evil: :evil: :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Sr jul 07, 2004 8:53 pm

MetodTrobec je napisal/-a:Najprej sem že mislil, da sva kolega. :D

NoSpeedNoFun je napisal/-a:5 dni zapora

Potem pa ta mrzel šok!

NoSpeedNoFun je napisal/-a:pol zlahte so policaji

FUJ TO!!! :evil: :evil: :evil: :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/

pa saj samo svoje delo opravljajo. Mislim, da imajo se vedno premalo pooblastil. Verjamem, da so primeri, da je policaj neposten, vendar jaz nimam takih izkusenj razen v Italiji!. Tam pa itaq vsi vemo, da je Policija, sodisce in vojska SVETO!!!

P.S. metod, pa bi tako kuril, da ne bi bilo pickinega dima!!! Sam si kriv, da se te dobili!!! :!: :lol:

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če jul 15, 2004 6:03 pm

BiMMER je napisal/-a:Ja to je švedski sistem, oni imajo tako narejeno na osebni dohodek. Ampak ima tudi svoje slabosti. Kaj hitro se najdejo ljudje, ki "nič nimajo"

hjah...dotične slabosti bi se dalo mimogrede odpraviti...če nimaš nič, potem lahko oddelaš kazen z n-urami družbenokoristnega dela...pri nas pa je to še čista eksotika :roll: ...

...v bistvu se skozi to lepo kaže odnos države, ki ji kazni za prometne prekrške niso sredstvo za vzgojo in discipliniranje voznikov, temveč zgolj sredstvo za filanje proračunske malhe brez dna...

...v novem ZVCP pa je vse naštelano zgolj na drakonske kazni, ki pa ne bodo imele željenega učinka (vsaj z stališča večje varnosti v prometu ne, verjamem pa da bodo na budžetu dosegli željene rezultate :) ) to je menda jasno vsakemu otroku...v savdski arabiji tatovom še vedno sekajo prste, prešuštnike pa bičajo...pa folk še vedno krade in poriva v sosedovem haremu...na kitajskem ti že za manjša kazniva dejanja spucajo kroglo v tilnik...pa folk še vedno na veliko fura kriminal vseh sort...

...enostavno povedano, življenje ni tako preprosto, da bi pereče probleme vsakdanjika odpravili zgolj z nekim impozantnim sestavkom, tudi če ima le-ta zakonsko veljavo...

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Če jul 15, 2004 6:08 pm

v veljavo stopi 1.1.2005 kje pa voziš nad 50kmh pa ni važno

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Sr avg 11, 2004 9:06 pm

AR_146 je napisal/-a:v veljavo stopi 1.1.2005 kje pa voziš nad 50kmh pa ni važno

pol se 6. prestave (AC) nebo smel uporabljat :roll: :evil:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če avg 12, 2004 8:04 am

Asterix je napisal/-a:v pritozbi se sklicujes na to, da ti nisi vozil toliko, radar zaradi nizkih temperatur ni mogo kazati pravilno...radar resmo!

Pa daj ki te živiš ti misliš da so ljudje res tak naivni al kaj ? Sej pa te se ubadajo s tem že 10 let pa dobijo po 10 pritožb na dan, kaj misliš da se jim da ubadat z nekom ko ma take bujne ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Če avg 12, 2004 8:06 am

Ja ampak če se pritožiš da je blo pod tisto minimalno mejo se pozanimajo pri meterološkem zavodu kakšne so bile temperature in lahko ti tudi v tvojo prid potem dajo pritožbo. Tako da če verjameš da je bilo premraz napiši pritožbo!

LP
The MAN

Blond
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Blond Pe avg 13, 2004 8:19 am

Loopz je napisal/-a:
BiMMER je napisal/-a:Ja to je švedski sistem, oni imajo tako narejeno na osebni dohodek. Ampak ima tudi svoje slabosti. Kaj hitro se najdejo ljudje, ki "niè nimajo"

hjah...dotiène slabosti bi se dalo mimogrede odpraviti...èe nimaš niè, potem lahko oddelaš kazen z n-urami družbenokoristnega dela...pri nas pa je to še èista eksotika :roll: ...

...v bistvu se skozi to lepo kaže odnos države, ki ji kazni za prometne prekrške niso sredstvo za vzgojo in discipliniranje voznikov, temveè zgolj sredstvo za filanje proraèunske malhe brez dna...

...v novem ZVCP pa je vse naštelano zgolj na drakonske kazni, ki pa ne bodo imele željenega uèinka (vsaj z stališèa veèje varnosti v prometu ne, verjamem pa da bodo na budžetu dosegli željene rezultate :) ) to je menda jasno vsakemu otroku

Pod to se pa podpišem !

V takšni državi paè živimo...
In kakšna država takšni ljudje....
Ampak s èasom bo boljše :)

LP
Blond
Èe nimaš poèeti kaj pametnega ne poèni tega tukaj !

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe avg 13, 2004 10:28 am

salesky je napisal/-a:Ja ampak če se pritožiš da je blo pod tisto minimalno mejo se pozanimajo pri meterološkem zavodu kakšne so bile temperature in lahko ti tudi v tvojo prid potem dajo pritožbo. Tako da če verjameš da je bilo premraz napiši pritožbo!

LP

Če pozimi ko je minus lahko merijo zakaj te poleti pri 15 stopinjah nebi radar deloval ? Tak neumni pa tudi oni niso...

....no so ampak to je druga zgodba ;)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic To sep 21, 2004 12:14 pm

Mene so tudi na avtocesti z laserjem merli, potem pa v avto pa za mano. Sem dobil 5 točk in 70.000 sit kazni. Bilo pa je to na AC Celje - Tepanje, vozil pa sem VW Caddy z omejitvijo 80. Izmerjena hitrost je bila 141 km/h. Pol pa me je še za to je***, ker nisem imel nalepke 80 zadaj.

Uporabniški avatar
VECTRA 2.0
Nov uporabnik

Kraj: lublana

Napisal/-a VECTRA 2.0 Sr sep 22, 2004 10:29 am

če res pride do takega sranja se splača tud dinarčke za odvetnika reskirat, sam da se izpit reši.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr sep 22, 2004 10:37 am

BIMMER zdej mi pa ti povej ali lahko policist stoji in drži v rokah laser,ter ti nameri hitrost ali pa mora ta laser nekam naslonit na trdno podlago(šasija auta,stojalo...)?

Prosim za pojasnilo ker tegsa nezastopim kako in kaj.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov