Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Sr sep 08, 2004 7:12 pm

res bom mogev začeti šparat. sam da mi izpita ne uzamejo denarno kazen bom že plačav sam da mi izpit ostane
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr sep 08, 2004 7:13 pm

Če dobi sodnika po novem letu... kaj ne velja tisti zakon k je bil takrat k si naredu prekršek :?:

LP 8)
Slika

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Sr sep 08, 2004 7:17 pm

men se tudi zdi da te obravnavajo še po starem zakonu
ALONSO CAR

Milan Panic
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Milan Panic Sr sep 08, 2004 7:34 pm

naj**** si strai
ode plata druze
zal mi je

Uporabniški avatar
GReddy_
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a GReddy_ Sr sep 08, 2004 7:48 pm

WILLIAMSCAR je napisal/-a:res je tako. veš kako je bilo mondeo je biv tretji avto za mano ko je začev prehitevati vozila pred mano sem si pa jas misliv mene pa neboš prehitev (nisem vedev da so bili policaji) pa sem ga stisniv in kaj sledi omejitev 70 jas pa 160kmh. groza

A ti si tvoj avtič(clio?) do konca stegnu, da je šlo "samo" 160??? Glede kazni pa so ti že svetovali: VARČUJ!!!

LP :hi

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Sr sep 08, 2004 7:50 pm

ma kaki stari ,če bi hotu bi ga tud čes 200 spravu k je ful ravnina
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr sep 08, 2004 7:59 pm

...daj malce jokca prišparaj še za sodnika :P :P

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Sr sep 08, 2004 8:24 pm

sej ga bom pršparu!
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr sep 08, 2004 8:26 pm

Novi zakon za nazaj ne smeveljat!!! Razen v primeru če bi kazen po novem zakonu pomenila ugodnejšo varjanto za "obdolženca"...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Sr sep 08, 2004 9:00 pm

Take hude kršitve, sploh pa v naselju bi se morale zeloooo strogo kaznovati! Visoka denarna kazen, odvzem izpita za daljše obdobje in morda še kakšen dan zapora.

Če primerjamo tvojo potegavščino z vožnjo vinjenega voznika nad 1,1 promila, kjer gre izpit za dve leti in obvezen ponovni preizkus znanja, bi lahko rekli, da je oboje približno enako nevarno. Če bi mene kdo vprašal, je celo 160 po naselju bolj nevarno od krepkega pijanca nad 1.1, ki v veliki večini primerov vozi pod omejitvemi.

Pa tudi za mlade voznike brez izjušenj do recimo 3 let ne bi več toleriral tretje in četrte kazni (nad 20 v naselju in nas 30 izven neselja) gre izpit in še kaj.

Upam, da boš dobil primerno kazen tvojemu prekršku in predvsem, da se boš iz tega nekaj naučil. V Sloveniji je žal veliko preveč avtomorilcev !
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Sr sep 08, 2004 9:06 pm

Ja kr dobr si prekoraču omejitev! sej mene bi tud kmal poyebal danes omejitev 50, ravnina za drevesom stoji policaj in meri s pištolico, pripeljem 90, se sreča da je bil pred mano en clio ki je zavijal levo in je zato čist ustavil in tako sem tudi jaz bremzal ker drugače bi bilo hudo! se je že zgodilo ko je kolega pri šoli k je omejitev 40 pripeljal 120 pa so ga dobil na radar pa mu je otišao izpit za en mesec, in samo zaradi tega kej je tam tabla ki ti kaže hitrost in so tekmovali kdo bo tam postavil rekord budale! pa še en primer: avtocesta, fotr se mu je nekam mudilo, 212km/h, za njim pa radar! dobil sodnika pa ful kazni sam je uspel prepričat sodnika da mu ni uzel izpita! lp
Slika

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Sr sep 08, 2004 10:12 pm

Slide je napisal/-a:Novi zakon za nazaj ne smeveljat!!! Razen v primeru če bi kazen po novem zakonu pomenila ugodnejšo varjanto za "obdolženca"...

Tudi sam se strinjam s tem. To je pač bistvo prava. Je pa res da bodo nove kazni grdo visoke. Pred kratkim sem še ušel s kaznijo 30K, po novem naj bi blo za isti prekršek 100K. Slabo se nam piše.
Slika

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Sr sep 08, 2004 11:54 pm

Da ne bo pomote - jst sm mislu, da mu ga ne bojo vzel tko, da bi mogu jet še enkrat izpit delat.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če sep 09, 2004 12:08 am

Moja prekoračitev je bila 65km/h (omejitev 100 km/h), 4 pike in 65 tisočakov, me je pa vprašal če sm začetnik :evil: ,no ne vem pa kaj bi bilo če bi bil,mogoče odvzem!?
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če sep 09, 2004 2:48 am

sicer ne vem kolk si mlad, ampak po moje še nimaš izpita eno leto, kajne?

jaz ti nebom filozofiral o zakonih, kazni ipd. ker si to informacijo že dobil, ti bom pa prikazal malo bolje kaj lahko naredi tak ego:

pelješ se po ravni cesti, za tabo začne prehitevat en mondeo, ti pa se mu ne pustiš, ker ti tvoj ego tega ne dovoljuje, pospešiš na 160 km/h, kar je (kot smo že ugotovili) na tem predelu ceste 90 km/h prehitro (do sedaj še sledimo realnosti - kajne?)

razmisli - zakaj je lahko ta omejitev tam? morda kakšna hiša z otroci? morda kakšen izhod iz gozda, ki se ga poslužujejo nič slabega sluteči traktoristi, ki kot vemo zeloooooo radi jemljejo prednost (en moj kolega je tako umrl, tudi pri previsoki hitrosti - z motorjem), ter se zanašajo na to omejitev 70? morda kak hribček, ki rahlo pridvigne avto pri malo višji hitrosti, kot je omejena? kdo ve... če poznaš cesto, še razumljivo, a še na tako znanih poteh se dogaja največ nesreč (vsi poznamo pregovor "največ nesreč se zgodi doma")

oprosti, ampak upam, da te bo dobil/a zelo strog sodnik/ca in bo ukrepal/a najstrožje! taki kot si ti ne sodijo na cesto - vidim razliko med tabo in pijancem, ki je tudi velika grožnja za vse soudeležence v prometu, a niti najmanj toliko, kot ti!

mislim, da bi morali uvest zakon, kot so ga na japonskem za streetracerje z motorji: če te dobijo ne greš v zapor, ampak te zaprejo v mrtvašnico za 6 ali več ur brez sojenja ali podobnih stvari, ter ti razkazujejo grozote na slikah in v živo, kaj se dogaja v prometnih nesrečah pri takih hitrostih, kot si jo doživljal pred kratkim

verjetno te zanima zakaj sem tako zgrožen... priznam, tudi sam sem nekoč rad dirkal, še danes uživam v pospeških, v hitrosti ne toliko več, odkar sem videl, kaj naredi - se zamisliš, ko te človek, ki je divjal po naselju (vem, nisi bil v naselju) 120km/h in te napiči na havbo s 60 km/h (bil sem otrok v prvem razredu osnovne), sam sem tudi divjal, a nikoli po naseljih, odkar pa sem se razbil na avtocesti, ki naj bi bila najbolj varna za divjanje, pa še to več ne... redkokdaj se moja hitrost dvigne nad 110 ali 120 tudi na avtocesti (ne mi zdaj, da je to nevarno, se umaknem tudi na odstavni pas, ker sem skorajda prilepljen na vzvratno ogledalo, pa vidim, če se mi kdo približuje malo hitreje, pa se nima kam umaknit)

eh... razpisal sem se... v glavnem, sem proti takim divjakom, kot si ti in ne toleriram, da se takim da izpit - po moje bi morali uvest psihoteste tudi za vozniški izpit (verjetno bi tud jaz padel, ampak pustimo to :D )

LP in upam, da brez zamere, saj je samo moje mnenje
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če sep 09, 2004 6:40 am

REGY: Z vsem kar si napisal se strinjam. Definitivno, se je peljal prehitro. Tu ni debate, ampak ti si napisal:

RegY je napisal/-a:razmisli - zakaj je lahko ta omejitev tam? morda kakšna hiša z otroci? morda kakšen izhod iz gozda, ki se ga poslužujejo nič slabega sluteči traktoristi, ki kot vemo zeloooooo radi jemljejo prednost (en moj kolega je tako umrl, tudi pri previsoki hitrosti - z motorjem), ter se zanašajo na to omejitev 70? morda kak hribček, ki rahlo pridvigne avto pri malo višji hitrosti, kot je omejena? kdo ve... če poznaš cesto, še razumljivo, a še na tako znanih poteh se dogaja največ nesreč (vsi poznamo pregovor "največ nesreč se zgodi doma")

Kaj pa ničesar od tega ni? Poglej koliko je postavljenih omejitev samo zato, ker se je en i**** tako spomnil. Cel kup omejitev pri nas je postavljenih kretensko in zato se tudi tistih, ki so popolnoma upravičene ne upošteva. Primer: Konec AC, kjer se iz 4 pasovnice združi v navadno magistralo, omejitev pa 40!!! PA ZAKAJ BOGA SVETEGA?!?!?! Kar se tiče omejitev se jih jaz tut ne držim in jih tudi gledam ne na znakih. Peljem tolko hitro, da se bom lahko varno ustavil če bo problem.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če sep 09, 2004 7:56 am

Tilen je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Novi zakon za nazaj ne smeveljat!!! Razen v primeru če bi kazen po novem zakonu pomenila ugodnejšo varjanto za "obdolženca"...

Tudi sam se strinjam s tem. To je pač bistvo prava. Je pa res da bodo nove kazni grdo visoke. Pred kratkim sem še ušel s kaznijo 30K, po novem naj bi blo za isti prekršek 100K. Slabo se nam piše.

Hmmm ...
Kolikor sem jaz bral novi ZVCP, ni za prekoračitve hitrosti (razen v naslejih) nič kaj hujši, kot je bil.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če sep 09, 2004 8:03 am

Hehehe, novi ZVCP že velja!!!!!!!!!

Uporabljat pa se začne 1.1.2005, zato don't worry, ne boš zapadel pod njega. Kar se pa kazni tiče, lahko se zmeniš na obroke...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Flash
Nov uporabnik

Napisal/-a Flash Če sep 09, 2004 8:27 am

mislim, da bi morali uvest zakon, kot so ga na japonskem za streetracerje z motorji: če te dobijo ne greš v zapor, ampak te zaprejo v mrtvašnico za 6 ali več ur brez sojenja ali podobnih stvari, ter ti razkazujejo grozote na slikah in v živo, kaj se dogaja v prometnih nesrečah pri takih hitrostih, kot si jo doživljal pred kratkim

To bi pa bila učinkovita metoda :twisted: Če bo kdaj predlog, ga definitivno podprem!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov