Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Po maj 30, 2005 6:04 am

ice je napisal/-a:Od zadaj z novo napravo? Saj te lahko z laserjem pomerijo že kar nekaj let tudi od zadaj in se nato zapodijo za tabo...

Ja preverjeno ;) so me tut ze tko merl ja ;) pa nism vedu da je to mozn...ce ne bi jim usel (bla je tema in se ni vidl da sta skocila notr v marico)...ker preden sta se zbasala v marico bi bil jest ze doma, ce bi vedu bi ga pol pohodu ;) jest pa lepo pocas...ker pojma nisem imel da te lohka ciljajo tudi zadaj...ampak smo preverl ;) je*iga
lp

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po maj 30, 2005 8:18 am

Menjekul:
Mist te razumem, kaj tebe muči. Muči te njihov neje*avajuči nastop, njihov odnos do tebe, ki je bil zate poniževalen, nespoštljiv in sramotilen, saj te je spravil v zadrego pred tremi puncami, ki si jih vozil s seboj. Skratka, prizadeli so tvoj ego. Ampak pomisli tudi ti malo na policaje in na svoj epočetje. Kako si pa ti prizadel njihov ego, ko si mimo njih pohodil gas, češ, kaj mi pa sedaj morete? Tudi njim se je zdelo, da si jih užalil in se iz njih ponorčeval. In so se pač spravili nate v stilu, temu bomo pa pokazali.

Pa še ena stvar je možna: mogoče si se pa kdaj kje pogovarjal (ali celo pecal) s kako bejbo, ki je bila, je, ali pa naj bi bila punca od kakega policaja (največkrat so to kelnarce). On ali njegov kolega je to opazil in so se spravili nate. Take štorije poznam iz zanesljivih virov.

In še tretje: če jo hočeš karseda dobro odnesti kadar te ustavijo policaji, se moraš obnašati čimbolj vljudno, spoštljivo in če znaš, naredi izraz na obrazu, da se kesaš za greh, zaradi katerega so te ustavili. Tako bo tudi njihov odnos do tebe čisto normalen. Če pa sikaš in se delaš pametnega, pol te bojo zje*ali. Zavedati se moraš, da je veliko večja verjetnost, da bojo oni zje*ali tebe, kot pa ti njih.

Srečno vožnjo v bodoče in čimmanj bližnjih srečanj s policaji!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po maj 30, 2005 8:27 am

menjekul je napisal/-a:p.s: prodajam avto. če kdo prodaja kak avto do 45 konjskih moči (več res ne sme imet!!) prosim...pm ;)

Zakaj misliš, da sem si kupu terenca, k ne gre hitrej od 150km/h? S terencem vsaj lepo počasi voziš(ker hitro ne moreš), pa ker če ga goniš dost benza požre, se pol mal ustaviš in lepo počasi voziš + še par dodatnih stvari je zraven - ena izmed teh je da lahko voziš tam kjer policaji ne morejo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po maj 30, 2005 8:59 am

svadreb je napisal/-a: Menjekul:
Mist te razumem, kaj tebe muči. Muči te njihov neje*avajuči nastop, njihov odnos do tebe, ki je bil zate poniževalen, nespoštljiv in sramotilen, saj te je spravil v zadrego pred tremi puncami, ki si jih vozil s seboj. Skratka, prizadeli so tvoj ego. Ampak pomisli tudi ti malo na policaje in na svoj epočetje. Kako si pa ti prizadel njihov ego, ko si mimo njih pohodil gas, češ, kaj mi pa sedaj morete? Tudi njim se je zdelo, da si jih užalil in se iz njih ponorčeval. In so se pač spravili nate v stilu, temu bomo pa pokazali. !

motijo me neresnice!! moj ego ni prizadet!, če vem, da sem ga posral. napake delamo vsi. niso me sramotili, niti bili nespoštljivi niti sem bil ponižan. pa od kje ti take vlečeš :ue ? deklice v avtu : moja sestra pa dve sosedi, ki jih poznam že 15 let. nisem mel razloga, da bi mi bilo med postopkom nerodno.

svadreb je napisal/-a:Pa še ena stvar je možna: mogoče si se pa kdaj kje pogovarjal (ali celo pecal) s kako bejbo, ki je bila, je, ali pa naj bi bila punca od kakega policaja (največkrat so to kelnarce). On ali njegov kolega je to opazil in so se spravili nate. Take štorije poznam iz zanesljivih virov.!

s kelnarcami se ne menim :!: ne ne poznam nobene bejbe od kakega policista.

svadreb je napisal/-a:In še tretje: če jo hočeš karseda dobro odnesti kadar te ustavijo policaji, se moraš obnašati čimbolj vljudno, spoštljivo in če znaš, naredi izraz na obrazu, da se kesaš za greh, zaradi katerega so te ustavili. Tako bo tudi njihov odnos do tebe čisto normalen. Če pa sikaš in se delaš pametnega, pol te bojo zje*ali. Zavedati se moraš, da je veliko večja verjetnost, da bojo oni zje*ali tebe, kot pa ti njih.

zgoraj napisano je vse res ampak nisem vedel, da lahko tako zaigrana zadeva dobi tak epilog. če rabim plačat svoje grehe mi ni problem.....problem mi je, ker sem označen kot nek divjak brez primere. čudno, da še niso napisali, da so me nekaj kilometrov lovili s sirenami - se tudi temu ne bi več čudil :?

mah...

kekc

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Po maj 30, 2005 9:05 am

menjekul je napisal/-a:p.s: prodajam avto. če kdo prodaja kak avto do 45 konjskih moči (več res ne sme imet!!) prosim...pm ;)

al pa kupis twinga z platneno streho...
1. hitr ne gre
2. ko mas odprto streho do konca ze malo piha ce gres prehitro
3. malo pokuri
4. prostoren
in se in se ;)
tko da se lepo poacasi vozis z streho odprto in malo glasbe....uzitek na visku z vetrom v laseh ;)
Lp

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po maj 30, 2005 9:38 am

@Menjekul:

Ej, ne ti men kekc, pa take! Sej te nisem hotu žalit! Sem ti samo napisal, kaj vse bi bilo oz. je še možno. Trudil sem se biti kar najbolj nepristranski. Kako so se policaji lagali in zlagali veš le ti. Kako so se obnašali, veš tudi le ti. Razlog, zakaj si pred njimi zavil stran in pohodil gas, poznaš tudi le ti. Iz tvojih pisanj se mi je pač zdelo, da so bili nesramni (večkrat si omenil telefoniranje enega policaja) in da te je to motilo.

To, da so ti v prijavi napisali laži, je grdo. Pritožba ni zalegla. Mogoče pa ni bila dobro napisana?

Dobro se pripravi na soočenje s sodnikom. Pripravi si dobre odgovore na vprašanja o tvojem obnašanju na kraju dogodka in nikoli ne odgovori s "se ne spomnim" ali kaj podobnega. Po tem bo vedel, da ali lažeš ali kaj prikirvaš. Točno moraš vedeti vse detajle od takrat. Bolje kot policaji. To ne bi smelo biti težko, ker se moraš ti spomniti samo tvojega pripetljala, policaji pa cel kup drugih. Bodi pripravljen tudi malo popustiti in jim dati občutek, da so le nekaj dosegli. Obnašaj se vljudno, umirjeno, pošteno in samozavestno.

Če se ti zdi pametno, upoštevat nasvete "kekca" jih upoštevaj, če ne pa nikar. Komentarja ne pričakujem.

Adijo!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po maj 30, 2005 9:46 am

svadreb je napisal/-a:Menjekul:
Pa še ena stvar je možna: mogoče si se pa kdaj kje pogovarjal (ali celo pecal) s kako bejbo, ki je bila, je, ali pa naj bi bila punca od kakega policaja (največkrat so to kelnarce). On ali njegov kolega je to opazil in so se spravili nate. Take štorije poznam iz zanesljivih virov.

Tukaj sem pa umru od smeha...hahaha :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po maj 30, 2005 10:03 am

svadreb je napisal/-a: @Menjekul:

Ej, ne ti men kekc, pa take .

ma neeee ;) . jaz sem napisal srečno kekc zase ;) . saj sem jaz udeleženec "te pustolovščine" :lol:

svadreb je napisal/-a:
To, da so ti v prijavi napisali laži, je grdo. Pritožba ni zalegla. Mogoče pa ni bila dobro napisana?

bila je lepo razumljivo napisana. oni so želeli videti kako so bile kršene moje človeške pravice - ki seveda niso bile.

svadreb je napisal/-a:
Dobro se pripravi na soočenje s sodnikom. Pripravi si dobre odgovore na vprašanja o tvojem obnašanju na kraju dogodka in nikoli ne odgovori s "se ne spomnim" ali kaj podobnega. Po tem bo vedel, da ali lažeš ali kaj prikirvaš. Točno moraš vedeti vse detajle od takrat. Bolje kot policaji. To ne bi smelo biti težko, ker se moraš ti spomniti samo tvojega pripetljala, policaji pa cel kup drugih. Bodi pripravljen tudi malo popustiti in jim dati občutek, da so le nekaj dosegli. Obnašaj se vljudno, umirjeno, pošteno in samozavestno.

saj to mam v planu sam vse kar pišem pišem ravno zato, ker je vpisanih toliko laži :cry: in mam filing, da....bo pač njegova beseda obveljala :roll: . no bomo videli.

svadreb je napisal/-a:
Če se ti zdi pametno, upoštevat nasvete "kekca" jih upoštevaj, če ne pa nikar. Komentarja ne pričakujem.

Adijo!

ne se tok jezit...jaz sem kekec, ne ti ;)

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po maj 30, 2005 10:15 am

@Menjekul: OK! Pogumno se drži se pri sodniku! Srečno!

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Po maj 30, 2005 10:20 am

Zdel si se jim frajer in so šli za tabo. Češ..a on bo nas zajebaval ? Njihov postopek je bil po mojem mnenju zelo nestrkoven. Ubistvu bi ti moral pokazat posnetek če to zahtevaš. A ni to neka tvoja pravica? Zdaj..nevem kako to laufa ampak mora bit neka pritožba ala nepravilen postopek itd. itd. Mislim nevem..ti tudi nisi bil najbolj vljuden pomojem pa ponižen pa to :roll: sam useeno..postopek pač.. :?:

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To maj 31, 2005 4:29 pm

http://www.lasertech.com/UltraLyteCompactSpec.pdf

To naj bi bila pištola. Kakor vem jih naša policija v uporabi nima. Drugače pa heads up, Traffipatrol V lahko naredi sliko od spredaj ali od zadaj, popolnoma avtomatsko in jo nato dobite na dom. Č

http://www.robot.de/english/traffipax/t ... ol_v1.html

Naprej; če ti ni pokazal rezultata na pištoli, potem nima ničesar. Pri sodniku bodi vljuden, umirjen in povej točno tako, kot se je zgodilo. Morda boš pa presenečen.

Lp

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To maj 31, 2005 4:43 pm

PureTNT je napisal/-a:http://www.lasertech.com/UltraLyteCompactSpec.pdf

To naj bi bila pištola. Kakor vem jih naša policija v uporabi nima. Drugače pa heads up, Traffipatrol V lahko naredi sliko od spredaj ali od zadaj, popolnoma avtomatsko in jo nato dobite na dom.

http://www.robot.de/english/traffipax/t ... ol_v1.html

Naprej; če ti ni pokazal rezultata na pištoli, potem nima ničesar. Pri sodniku bodi vljuden, umirjen in povej točno tako, kot se je zgodilo. Morda boš pa presenečen.

Lp

ne samo da sem presenečen nad tem kar si napisal PureTNT ampak ... da tega radarja naj ne bi sploh imeli v uporabi? :shock: :shock: ne nič mi ni pokazal....niti je bilo kaj priloženo v pozivu za sodnika :roll:

no napišem, ko bo zadeva dokončna....spank u PureTNT 8)

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To maj 31, 2005 5:16 pm

ice je napisal/-a:Od zadaj z novo napravo? Saj te lahko z laserjem pomerijo že kar nekaj let tudi od zadaj in se nato zapodijo za tabo...

lahko se zapodi zatabo sam te mora ujet mojga brata so merl v zadnji konc avta (r5 gt turbo) se je pognal za njim a je moj brat doma že parkirav tok da je dobu sam opozorilo policist pa je obrazložu da če bi dobu njega še med voznjo bi bla položnica tok pa nima dokaza da je on vozu in mu zato nič ne more blo pa je to še po tastarem zakonu

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To maj 31, 2005 9:38 pm

menjekul je napisal/-a:l....niti je bilo kaj priloženo v pozivu za sodnika...

Seveda ti nisi dobil nič priloženega v pozivu, ker je dokazno gradivo priloženo v spis, ki ga dobi sodnik in na sodišču si boš vse zadeve lahko tudi ogledal. Zakaj bi prilagali zadevo v tvoj poziv. Poziv je pač obvestilo kdaj moraš bit na sodišču.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Kraj: LOGATEC

Napisal/-a ALFA 166 To maj 31, 2005 9:57 pm

Kaj vas je strah policistov malo tu kaj? No sej se kksne par let pa bom jst use vas lepo tuki iz avtomobilizma.com ustavu pa reku: CASTI ME PIVO, DRUGACE GRES SODNIKU ZA PREKRSKE!! :lol: :lol: :lol:
NE SE BAT NE GA SRAT!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jun 01, 2005 1:32 pm

Iz 10. člena Splošnih določb Pravilnika o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu:

"Za dokazilo o pravilni dodelitvi merilnega rezultata kontroliranemu vozilu je treba hkrati uporabljati video sistem ali fotoaparat, ki je čvrsto pritrjen na merilnik hitrosti, razen v primerih, ko je rezultat merjenja hitrosti mogoče takoj po meritvi neposredno prikazati vozniku kontroliranega vozila;"

Če potrebuješ povezavo: http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=40999

To vključi v svojo pritožbo.

Lp

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Po jun 06, 2005 2:33 pm

PureTNT ti je dal dobro izhodisce.....

nisi videl rezultata ....v rit te nikakor ne smejo merit ...ker ti v tem primeru ne morejo pokazati rezultata...razen ce bi te snemali ali slikali...
kako bo pa policis upravicil oziroma agumentiral (malo nelogično in celo nevarno) da se je postavil na mesto meril vozila v 'rit' in se nato pognal na lov za njimi ce so prekoracili hitrost pa ne vem ....lol

G-4S

Napisal/-a G-4S Po jun 06, 2005 8:33 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr jun 08, 2005 6:05 pm

update : zagovor

danes sem imel zagovor. sodnica je vsaj lepo povedala, da prvič sliši za ta lasar, bilo ji je tudi čudno, da nisem dobil meritev v pogled takoj, ko so me ustavili (sprintal tudi zakone in sliko od lasarja - hvala PureTNT :tomidelej: ...). glede na to, da sta moja in policistova izjava povsem drugačni je še dodala, da bo poklicala policista na zagovor. sicer sem ji takoj rekel, da on lahko edino stoji za svojo izjavo a sem jo spomnil, da je tudi v samem pozivu za sodnika napisano, da mi ni bilo omogočeno videti meritev na laserju (kar je po zakonu potrebno omogočiti--> "Za dokazilo o pravilni dodelitvi merilnega rezultata kontroliranemu vozilu je treba ...... razen v primerih, ko je rezultat merjenja hitrosti mogoče takoj po meritvi neposredno prikazati vozniku kontroliranega vozila ).

aja še to. omenil sem ji, če ima kak dokaz oz posnetek, kjer se lepo vidi, da sem bil posnet ali kaj podobnega in mi je pokazala A4 list izpisan z raznimi imeni poleg teh pa so bile pripisane hitrosti :? .no to je njihova priloga. čeprav piše, v pozivu k sodniku, da je v prilogi "meritev hitrosti" le te tudi danes pri njej nisem videl.

ne hvali dneva pred nočjo. ne vem, bomo videli kaj bo iz tega...

G-4S

Napisal/-a G-4S Če jun 09, 2005 12:48 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov