Samotar je napisal/-a:Čaki mal. Če en normalno voz po avtocesti in ti 'prpizdš' 250 nimaš kej čivkat.
Včeri sm tut jst šou po avtocesti 160 pa me je en Kangoo dohitu in se mi je prlimov na rit k en pedr. Sm šou pa mem kolone ki se je peljala ene 120. in kaj naj zdej ? Bremzam in se vrivam v kolono al še bl stopm po gasu ? Ko ga je.be !! Že jst sm šou čez omejitev in kaj mu pol ni jasno ??
Se strinjam. Sam sicer na razdalji blendam (oziroma poblendam tudi, ko v daljavi vidim vozila, samo zato, da opozorim nase), ko se približujem nekomu, ki prehiteva druga vozila; če se mi umakne v redu, če pa želi končat prehitevanje mu tega ne bom branil, saj mu vožnje s predpisano hitrostjo ne morem očitat. Drugo pa je seveda, ko se ti kakšna mlada nadebudna deklica spravi prehitevat kolono tovornjakov z 90 km/h. Takrat bom blendal in hupal, dokler ali ne pospeši ali pa se mi umakne.
Težava je po mojem v tem, da veliko voznikov, ki vozi s takšnimi hitrostmi, ne vzame v zakup tega, da nekdo prehiteva v skladu z omejitvijo in ne želi iti hitreje, ali pa še huje, ne more iti hitreje. Strpnost tu ne škoduje.
Ni pa dvakrat za reči, da obstajajo tudi šoferji, ki se spravijo prehitevat ko si od njih oddaljen le še nekaj deset metrov (če bi tako kot predpisuje avtošola periodično pogledal v ogledalo, bi videl, da se mu avtomobil hitro približuje in ne bi storil takšne neumnosti. Na žalost je takšnih voznikov preveč, saj smernikov ali sploh ne dajejo ali pa jih vžgejo šele takrat, ko že menjajo pas. Da ne bo pomote, zaradi takšnih bedakov sem skorajda imel težko nesrečo z zagotovo težkimi poškodbami pri 120 km/h - da ne bo kdo pričel o hitrostih.
Tretja vrsta pa so vozniki, ki ti namenoma zaprejo pot in se nato namerno ne umaknejo na desni pas, ko prehitijo kolono. Morda si že misli, da je junak, ker je pokazal divjaku, vendar se ti ljudje očitno ne zavedajo, da s tem tudi sami kršijo predpise in to na veliko bolj nevaren način.
Sam sem strpen, to svetujem tudi ostalim hitrim voznikom, vsem skrajnežem z nasprotne strani pa želim čim manj stresne vožnje, zleknjene v stolu, pomaknjenem nazaj, s časopisom na volanu. Ko želite menjat pas, ga kar menjajte, ogledala so za ženske, da nanašajo make-up, smerniki pa so dobra opora za pajčevino, zakaj bi to pokvarili? Drugega se jim niti ne splača svetovat, ker tako ali tako mislijo, da so najpametnejši.
Lp