Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To maj 17, 2005 2:09 pm

Courage™ je napisal/-a:pa ne me narobe razumet ne gonim se jaz 200 po AC, ker avto preveč požre, porabim pol več bencina pridem pa tja 15 minut kasneje.

Ma ja vsak ti prbije, da bos pa 15 min kasnej. :roll: Ne mors pa folku dopovedat, da se men ne gre za teh usivih 15min ampak, da se mi 130 po AC enostavno ne da vozit, ker zacnem gledat vsenaokol. Al pa padem v debato, pol pa adijo kako bremzanje pred tabo.

Pac smo na forumu razlicni ljudje. Eni se komot vozjo 130 eni 100 eni pa 180. Stekate :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. To maj 17, 2005 2:11 pm

JohnyR je napisal/-a:Pardon za seljaka, brez zamere.

Fora je v tem da že itak ne maram vožnje po AC, ker so ponavadi tam vsi naenkrat Fitipaldiji in se vozijo da jim skor kolesa otpadejo. Ko pa pride do navadnih cest se pa jajcajo huj ko stare mame. Autobahn fahrerji pač. Pol se pa okol hvalijo kuk gre avto po auto cesti. Pi.zda no, sej gre tut fičo 400 po severni strani Triglava. Pol ko ga pa dobijo policaji, bi pa še povrh vsega rad izgovor, da ga nebi kaznoval. E pa Mujo J..i se, plačaj pa bodi tiho. Naslednjič se pa pejt gonit tam ko je za to predvideno (beri: Mobikrog).

Kul je :)

Sej jest tud ne maram pretirano AC, samo pravim, da ti tukaj pišeš, kako je nevarno se voziti na AC 200, ob tem pa namiguješ, da ga rad stiskaš po ovinkih (kjer je sigurno bolj nevarno kot na AC). Vse lepo in prav, sej to vsi (eni pogosteje, drugi redkeje), ampak ne potem tako hudo obsojat ljudi, ki se vozijo prehitro po AC!

Speedfighter je napisal/-a:Aja, pa D.J.-tud jst mislim,da rabiš pri 200km/h večjo koncentracijo met kot pa pri 100čez ovinke - na avtocesti namreč nikol ne veš,kdaj se kdo spomne z bistveno manjšo hitrostjo zapeljat na prehitevalni pas...lep primer so italijanski špediterji!

No, jest sem tuki cikal predvsem na bolj "aktivno" vožnjo čez ovinke. In tam je definitivno potrebno več koncentracije.
Za AC sem mislil normalne pogoje - lepo vreme, kolikor-toliko prazna cesta, avto, ki ga veter ne bo kar tako premaknil za cel pas - in to potem ni več tako utrujajoča vožnja, ker je praktično isto, kot če bi vozil 50 km/h manj. Še enkrat: ob primernih pogojih!

Kar me pa najbolj moti od vsega je pa kazen - upam, da se vsi strinjamo, da je 200 km/h po pravilni strani ceste manj nevarno kot 100 km/h po NAPAČNI strani ceste, ne? Ampak kazen je pa ista, zelo zanimivo :roll:
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To maj 17, 2005 5:14 pm

Sam vedno vozim popolnoma skoncentrirano, pa če vozim 60 ali pa 250. Se pa vprašam, zakaj se morajo vsi vedno spravljati na nekoga, ki je vozil hitreje od omejitve? Sam pri hitrostih nad 200 km/h že leta nisem imel nevarne situacije, pa vozim hitro praktično vsak dan. Obstajajo tudi različni nivoji koncentracije in predvsem sposobnost voznikov, da se ohranjajo enega od teh nivojev. Osebno lahko od Ljubljane do Kopra vse odseke prevozim s hitrostjo, večjo od 200 km/h, pa sem pri tem sproščen in hkrati iz avta na koncu stopim spočit. Verjamem pa, da tega vsi vozniki niso sposobni in zato potem preklinjajo vsakogar, ki vozi hitreje kot odgovarja njim. Naprej, kako vemo, da fant ni samo preizkušal avtomobila do končne hitrosti? Da je bila avtocesta morda res popolnoma prazna, kot se je izrazil JohnyR? Vse bolj se mi dozdeva, da je splošna populacija polna hinavcev, ki svoje komplekse zdravijo s tem, da drugim govorijo kaj morajo počet in kako. "Če vozi prek 200 je zrel za sodnika." Kaj res? V čem je hitra vožnja po ravni avtocesti z malo prometa bolj nevarna od nenakazane menjave pasov v prometni gneči, za katero vem, da je pogosto prakticirana s strani veliko članov te table?

Prvotnemu posterju:
glede na to, da obstajajo video dokazi tvoje vožnje, ti ne preostane drugega kot da se s sodnikom pomeniš glede tvojih možnosti. Če mu dokažeš, da je bila cesta prazna ter, da si si samo zaželel preizkusit zmogljivosti svojega vozila, boš ob bolj blagem sodniku odnesel dokaj poceni.

JohnyR:
hitra in dinamična vožnja skozi ovinke je bolj nevarna kot vožnja po avtocesti. Na avtocesti imaš pod dobrimi pogoji kilometrski pregled naprej, medtem ko se boš oviri sredi ovinka dosti težje izognil. Se pa strinjam, da je hitra vožnja po ovinkastih cestah veliko bolj zanimiva in zabavna kot tiščanje po avtocestah.

X-hair:
:tomidelej:

Vsem ostalim:
ko boste enkrat začeli voziti zbrano in se začeli zavedati dogajanja okoli sebe, vas preleti hitrejših vozik po levi ne bodo več motili. Seveda to ne gre, če napol spiš za volanom in ti drugo vozilo predstavlja grobo prebuditev.

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff To maj 17, 2005 5:33 pm

Kaj naj rečem, zadel si point ;)

Meni se ni dalo pisat, ker bom na koncu itaki skurcan. Mene osebno motijo avtocestni (in drugo-cestni) polži, ki niso nič drugega kot ovire in glavni povzročitelji zamaškov AC in drugih cestnih odsekov. Zaradi takih ljudi se dogajajo prehitevanja na nož, nervoza za volanom in na žalost kot cilj prometna nezgoda namesto sproščujočega vikenda na morju.

Se pa strinjam, da bi bilo super imeti na naših AC tretji pas ;)
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To maj 17, 2005 5:39 pm

woolff je napisal/-a: Mene osebno motijo avtocestni (in drugo-cestni) polži, ki niso nič drugega kot ovire in glavni povzročitelji zamaškov AC in drugih cestnih odsekov. Zaradi takih ljudi se dogajajo prehitevanja na nož, nervoza za volanom in na žalost kot cilj prometna nezgoda namesto sproščujočega vikenda na morju.

Na žalost je res tako... :evil:

Zenf
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenf To maj 17, 2005 6:06 pm

OK nisem bral cele teme imam pa en komentar: 1x sem peljal proti obali po avtocesti z našim družinskim avtom - hyundai matrix 1.6 tam nekje 150 pač normalna hitrost za po avtocesti in nas prehitijo 3 mečke totalno po gasu tako da se mi je cel avto stresu...in to 2 ML in ena semizdi S klasa...varjanta spremstvo politikov al kako se reče tem kretenom...debili najmanj 200 so šli in še una taprva ML mečka je furala prav zamaknjeno v levo prav po črti....tej politiki in njihovi vozniki si res mislijo da lahko delajo kar hočej...sem se pa zdej spomnu še ene zgodbice....sem vozu po izolski obvoznici v smeri proti strunjanu lepo počasi z mojim civicom pa full malo je blo prometa (enkrat novembra ponoči) pridem tam ko se začne dvopasovnica in je kr oster ovinek v desno in pol eno osvetljeno križišče...furam res počasi, KR NAENKRAT vidim ksenon, žmigavc v ogledalih me prehiti ČEZ KRIŽIŠČE en audi S6 in pa nova M3 takoj za njo oba LJ tablice - sploh nisem meu časa štekat samo gledau sem in se čudu norcem - pol sta še tam mimo hillburgerja še ene 2 avta prehitela in zginla...

Point vsega tega je...hmmm :? :? :?
Nevem niti sam, malo sem zablodu...mogoče to da najhujše pizdarije po cesti delajo al politiki al nagazirani žabarčki...hehe...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To maj 17, 2005 7:39 pm

Zenf je napisal/-a:OK nisem bral cele teme imam pa en komentar: 1x sem peljal proti obali po avtocesti z našim družinskim avtom - hyundai matrix 1.6 tam nekje 150 pač normalna hitrost za po avtocesti in nas prehitijo 3 mečke totalno po gasu tako da se mi je cel avto stresu...in to 2 ML in ena semizdi S klasa...varjanta spremstvo politikov al kako se reče tem kretenom...debili najmanj 200 so šli in še una taprva ML mečka je furala prav zamaknjeno v levo prav po črti....tej politiki in njihovi vozniki si res mislijo da lahko delajo kar hočej...sem se pa zdej spomnu še ene zgodbice....sem vozu po izolski obvoznici v smeri proti strunjanu lepo počasi z mojim civicom pa full malo je blo prometa (enkrat novembra ponoči) pridem tam ko se začne dvopasovnica in je kr oster ovinek v desno in pol eno osvetljeno križišče...furam res počasi, KR NAENKRAT vidim ksenon, žmigavc v ogledalih me prehiti ČEZ KRIŽIŠČE en audi S6 in pa nova M3 takoj za njo oba LJ tablice - sploh nisem meu časa štekat samo gledau sem in se čudu norcem - pol sta še tam mimo hillburgerja še ene 2 avta prehitela in zginla...

Point vsega tega je...hmmm :? :? :?
Nevem niti sam, malo sem zablodu...mogoče to da najhujše pizdarije po cesti delajo al politiki al nagazirani žabarčki...hehe...

Si prepričan, da ni bil S4? Kar se žabarčkov tiče pa ti želim še veliko veselih prehitevanj, s takšnim odnosom si jih zaslužiš. Nestrpnež.

Lp

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To maj 17, 2005 7:41 pm

PureTNT je napisal/-a:Sam vedno vozim popolnoma skoncentrirano, pa če vozim 60 ali pa 250. Se pa vprašam, zakaj se morajo vsi vedno spravljati na nekoga, ki je vozil hitreje od omejitve? Sam pri hitrostih nad 200 km/h že leta nisem imel nevarne situacije, pa vozim hitro praktično vsak dan. Obstajajo tudi različni nivoji koncentracije in predvsem sposobnost voznikov, da se ohranjajo enega od teh nivojev. Osebno lahko od Ljubljane do Kopra vse odseke prevozim s hitrostjo, večjo od 200 km/h, pa sem pri tem sproščen in hkrati iz avta na koncu stopim spočit. Verjamem pa, da tega vsi vozniki niso sposobni in zato potem preklinjajo vsakogar, ki vozi hitreje kot odgovarja njim. Naprej, kako vemo, da fant ni samo preizkušal avtomobila do končne hitrosti? Da je bila avtocesta morda res popolnoma prazna, kot se je izrazil JohnyR? Vse bolj se mi dozdeva, da je splošna populacija polna hinavcev, ki svoje komplekse zdravijo s tem, da drugim govorijo kaj morajo počet in kako. "Če vozi prek 200 je zrel za sodnika." Kaj res? V čem je hitra vožnja po ravni avtocesti z malo prometa bolj nevarna od nenakazane menjave pasov v prometni gneči, za katero vem, da je pogosto prakticirana s strani veliko članov te table?

Prvotnemu posterju:
glede na to, da obstajajo video dokazi tvoje vožnje, ti ne preostane drugega kot da se s sodnikom pomeniš glede tvojih možnosti. Če mu dokažeš, da je bila cesta prazna ter, da si si samo zaželel preizkusit zmogljivosti svojega vozila, boš ob bolj blagem sodniku odnesel dokaj poceni.

JohnyR:
hitra in dinamična vožnja skozi ovinke je bolj nevarna kot vožnja po avtocesti. Na avtocesti imaš pod dobrimi pogoji kilometrski pregled naprej, medtem ko se boš oviri sredi ovinka dosti težje izognil. Se pa strinjam, da je hitra vožnja po ovinkastih cestah veliko bolj zanimiva in zabavna kot tiščanje po avtocestah.

X-hair:
:tomidelej:

Vsem ostalim:
ko boste enkrat začeli voziti zbrano in se začeli zavedati dogajanja okoli sebe, vas preleti hitrejših vozik po levi ne bodo več motili. Seveda to ne gre, če napol spiš za volanom in ti drugo vozilo predstavlja grobo prebuditev.

podpis
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To maj 17, 2005 8:21 pm

ojej, 240, 250, 270 vozite, saj si več ne bom upal na AC,
tolaži me le, da vas vsaj nekaj to lahko počne samo na forumu - al pa v sanjah ;)
lp pilgrim

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To maj 17, 2005 8:35 pm

men gre pri teh hitrih vožnjah recimo ful na živce to da se ti peleš 250 pol se pa en z golfon 1 sprav prehitevat enga pred sabo, pa mu ti blendaš, da bi se umaknil nazaj, ampak ne, on vztraja, in potem je pa treba bremzat, pa avto lahko zanese pa to.....
v italiji od venezie naprej če ti enmu poblendaš da naj se ti hitro umakne, bo takoj šel na vozni pas, pri nas je pa ta kultura čist v kurcu! jst vem da bi se takoj umaknil, če bi mi en blendal! :?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To maj 17, 2005 8:57 pm

Čaki mal. Če en normalno voz po avtocesti in ti 'prpizdš' 250 nimaš kej čivkat.

Včeri sm tut jst šou po avtocesti 160 pa me je en Kangoo dohitu in se mi je prlimov na rit k en pedr. Sm šou pa mem kolone ki se je peljala ene 120. in kaj naj zdej ? Bremzam in se vrivam v kolono al še bl stopm po gasu ? Ko ga je.be !! Že jst sm šou čez omejitev in kaj mu pol ni jasno ??
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To maj 17, 2005 9:21 pm

Samotar je napisal/-a:Čaki mal. Če en normalno voz po avtocesti in ti 'prpizdš' 250 nimaš kej čivkat.

Včeri sm tut jst šou po avtocesti 160 pa me je en Kangoo dohitu in se mi je prlimov na rit k en pedr. Sm šou pa mem kolone ki se je peljala ene 120. in kaj naj zdej ? Bremzam in se vrivam v kolono al še bl stopm po gasu ? Ko ga je.be !! Že jst sm šou čez omejitev in kaj mu pol ni jasno ??

Se strinjam s tole izjavo! :D

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago To maj 17, 2005 9:31 pm

JohnyR je napisal/-a:
D.J. je napisal/-a:
JohnyR je napisal/-a:... ki gre krepko čez 200..

Aja??? Kako pa to veš?? :lol: ;)

Tovarniški podatki in podatki od ljudi z istim motorjem pod havbo. Avti z 1,8T mašino grejo čez 220 km/h.

Si pa seljak, če misliš da moraš na avtu sprobat kulk gre da bi vedel če je dobr al ne. Mene bolj zanimajo ovinki in pa taka hitra vožnja da sovoznika ni strah, čeprav se vozi hitro.

To razumem da te pač zanimajo ovinki, samo ne moreš pa rečt da marsikomu odgovarja bolj hitra vožnja čez ovinke in ga je pri tem bistveno manj strah kakor pa vožnja v ustreznem avtomobilu(beri ne ravno v kaksni podrtiji ki kaze znake razpadanja) pri hitrosti 200km/h na ravni avtocesti pri ustrezno malo prometa.sicer te ne poznam in ne vem kako vozis samo vseeno se mi pa zdi da bi naprimer kaksna punca lazje prezivela voznjo po AC kot pa po ovinkih.
se enkrat ne poznam te in nocem pametovat.
lp,gago

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To maj 17, 2005 9:40 pm

splash je napisal/-a:men gre pri teh hitrih vožnjah recimo ful na živce to da se ti peleš 250 pol se pa en z golfon 1 sprav prehitevat enga pred sabo, pa mu ti blendaš, da bi se umaknil nazaj, ampak ne, on vztraja, in potem je pa treba bremzat, pa avto lahko zanese pa to.....
v italiji od venezie naprej če ti enmu poblendaš da naj se ti hitro umakne, bo takoj šel na vozni pas, pri nas je pa ta kultura čist v kurcu! jst vem da bi se takoj umaknil, če bi mi en blendal! :?

Svaka čast...pa dej...ahhh...točn tko ko so napisali, pelješ po AC ne vem 160 ali še kaj več, prehitevaš kolono in ti pripizdi en tak d**** z 250 ali pa ti vozi za ritjo in blenda da se mu umakneš...pa kaj ste nori...
Pa še to, ja, umaknem se vedno hitrejšemu od sebe, ampak da pa nekdo v skoraj nemogoč položaj sili prehitevat, pa pričakuje da se bom vrinil samo za njega v kolono vozil ki po AC vozijo 100, pa čeprav že jaz vozim krepko nad omejitvijo, da bo imel oni lepši razgled naprej...pa ja de...kultura gor ali dol, blendaj kolikor hočeš, če bi takšnega srečal na naslednje počivališču bi mu verjetno še kako krepko povedal...
Ne govorim o atih in tovornjakih ki porine na prehitevalnega z 80km/h, ampak o idiotih ki morjo bit vedno prvi in hočjo z glavo skoz zid...pomožnosti s fotrovim avtom in 3 tedni vozniškega izpita kažejo frendom kok gre avto :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To maj 17, 2005 10:59 pm

Samotar je napisal/-a:Čaki mal. Če en normalno voz po avtocesti in ti 'prpizdš' 250 nimaš kej čivkat.

Se strinjam. Sam sicer na razdalji blendam (oziroma poblendam tudi, ko v daljavi vidim vozila, samo zato, da opozorim nase), ko se približujem nekomu, ki prehiteva druga vozila; če se mi umakne v redu, če pa želi končat prehitevanje mu tega ne bom branil, saj mu vožnje s predpisano hitrostjo ne morem očitat. Drugo pa je seveda, ko se ti kakšna mlada nadebudna deklica spravi prehitevat kolono tovornjakov z 90 km/h. Takrat bom blendal in hupal, dokler ali ne pospeši ali pa se mi umakne.
Težava je po mojem v tem, da veliko voznikov, ki vozi s takšnimi hitrostmi, ne vzame v zakup tega, da nekdo prehiteva v skladu z omejitvijo in ne želi iti hitreje, ali pa še huje, ne more iti hitreje. Strpnost tu ne škoduje.
Ni pa dvakrat za reči, da obstajajo tudi šoferji, ki se spravijo prehitevat ko si od njih oddaljen le še nekaj deset metrov (če bi tako kot predpisuje avtošola periodično pogledal v ogledalo, bi videl, da se mu avtomobil hitro približuje in ne bi storil takšne neumnosti. Na žalost je takšnih voznikov preveč, saj smernikov ali sploh ne dajejo ali pa jih vžgejo šele takrat, ko že menjajo pas. Da ne bo pomote, zaradi takšnih bedakov sem skorajda imel težko nesrečo z zagotovo težkimi poškodbami pri 120 km/h - da ne bo kdo pričel o hitrostih.
Tretja vrsta pa so vozniki, ki ti namenoma zaprejo pot in se nato namerno ne umaknejo na desni pas, ko prehitijo kolono. Morda si že misli, da je junak, ker je pokazal divjaku, vendar se ti ljudje očitno ne zavedajo, da s tem tudi sami kršijo predpise in to na veliko bolj nevaren način.
Sam sem strpen, to svetujem tudi ostalim hitrim voznikom, vsem skrajnežem z nasprotne strani pa želim čim manj stresne vožnje, zleknjene v stolu, pomaknjenem nazaj, s časopisom na volanu. Ko želite menjat pas, ga kar menjajte, ogledala so za ženske, da nanašajo make-up, smerniki pa so dobra opora za pajčevino, zakaj bi to pokvarili? Drugega se jim niti ne splača svetovat, ker tako ali tako mislijo, da so najpametnejši.

Lp

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Sr maj 18, 2005 12:43 am

lenivec je napisal/-a:
D.J. je napisal/-a:Sam si pa hecen, pri 200 km/h na ravni cesti, kjer vidiš par kilometrov naprej (v lepem vremenu) je treba bit bolj skoncetriran kot npr. 100 km/h čez ovinke? Ne bi rekel.

žal največj anapaka v glavah večine
nima mi kaj bit pri 200kmh jaz furam hudo mecko in je.

dajte si malo zračunat kako pot prevozite v skundi, pol dodajte kaki sinek vetra, mogoče kako lukn v naših super avtocestah. da bo mera polna naj še kaki zajc prileti na cesto, al ap ptič. bla bla itd

200kmh (ali več) je definitivno hitrost ki zahteva popolno koncentracijo, ker se zadeve enostavno dogajajo prehitro da bi lahko to vzeli na easy, pa magari daje avto varn občutek. fora je da 200kmx v ax-u (:)) zgleda noro, 200kmh v kaki limuzini tipa a6 ali več pa zgleda kot da stojiš. ampak žal občutek vara. v obeh avtih si v isti pizdi če gre kaj narobe

Se ne strinjaš z mojo izjavo? Nisem nikjer pisal, da ni potrebno biti skoncetriran - če smo že pri temu, potrebno je biti vedno in povsod, sploh glede na to kake budale se vozijo po cesti - ampak le, da je na ovinkih potrebno biti bolj tudi pri pol manjši hitrosti kot na AC. Se strinjaš ali ne?

Sploh mi pa ni jasn, od kje zdej teb varnost, kje je kdo o tem pisal???
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Sr maj 18, 2005 6:30 am

Sm mel kr neki za prebrat, odkar sem nazadnje pisal.

Večina argumentov je dokaj smiselnih, vendar bom jst ostal pri svojem mnenju, da je vsaka hitrost nad 160 km/h neprimerna. Po ovinkih se bom pa vozil še naprej tako kot sem se vozil do sedaj. Da ne boste nekateri mislili da se vozim na nož, ko rečem da mam raje ovinke kot AC (peljite se enkrat čez kočevski rog, pa vam bo jasno). Vedno vozim z rezervo, tudi po ovinkih, ker nikoli ne vem če bo za naslednjim ovinkom treaktor na cesti.

V vsakem primeru pa dejmo vozit po zdravi pameti, pa še mičken rezerve, pa bo vse O.K.

LP
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr maj 18, 2005 6:57 am

Kriza. Tolko mnenj, vsa različna pa praktično z vsemi se lahko človek strinja.

No jest morm rečt, da se kar strinjam z Johnnyem R. Vsaj zame, je 160 po AC popolnoma dovolj, sej nič ne rečem, ga tut do konca stisnem ampak mogoče 1x letno al pa še to ne, pa še to takrat ko sem sam na AC. To pa zato, ker sem že preveč pogosto naletel na kakšno poleno, kamen, cunjo, povoženo žival ipd. na cesti in če to poveoziš pri 230 moraš imet veliko srečo da preživiš. Poleg tega se držim zame zlatega pravila:''Vozi kot da so vsi ostali na cesti popolni idioti.'' Ljudje mislijo da so ogledala za okrasek, žmigavca ne rabijo ker itak vejo kam bodo zavil,znaki pa so itak odveč...

Meni osebno pa se zdi dirftanje po rondojih sredi dneva v BTC ali pri Leclerku dosti bolj nevarno od 250 po AC, če je za to primeren čas.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr maj 18, 2005 8:25 am

Tomaz40 je napisal/-a:Kriza. Tolko mnenj, vsa različna pa praktično z vsemi se lahko človek strinja.

No jest morm rečt, da se kar strinjam z Johnnyem R. Vsaj zame, je 160 po AC popolnoma dovolj, sej nič ne rečem, ga tut do konca stisnem ampak mogoče 1x letno al pa še to ne, pa še to takrat ko sem sam na AC. To pa zato, ker sem že preveč pogosto naletel na kakšno poleno, kamen, cunjo, povoženo žival ipd. na cesti in če to poveoziš pri 230 moraš imet veliko srečo da preživiš. Poleg tega se držim zame zlatega pravila:''Vozi kot da so vsi ostali na cesti popolni idioti.'' Ljudje mislijo da so ogledala za okrasek, žmigavca ne rabijo ker itak vejo kam bodo zavil,znaki pa so itak odveč...

Meni osebno pa se zdi dirftanje po rondojih sredi dneva v BTC ali pri Leclerku dosti bolj nevarno od 250 po AC, če je za to primeren čas.

stari pa glej kake neumnosti pišeš...

1x letno ga stisneš, kaj potem pa si v glavi dopoveš da si za to leto že presego limit in ga več ne stiskaš ?

povej ti meni kolko krat na leto ti vidiš na avtocesti povožene medvede, kako veliko kamenje, in povej mi še ali si slep ko se voziš po AC pa ne vidiš vsaj kilometer naprej da je nekaj na cesti ?

Poglej ne zagovarjam jaz tistih ki vozijo 290 ali tistih ki vozijo 130, meni je vseeno, ker vsak človek vsaj tisti ki je malo zdrav v glavi ve kak daleč se lahko spusti. Vedno ko se z večjo hitrostjo približaš koloni spustiš gas in predvidevaš. in to je prvo pravilo vožnje z avtom.

treba je predvidevat. če ne predvidevaš ti ne pomaga noben abs pa noben esp pa noben airbag.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov