Daco je napisal/-a:Moja teta ma apartman na Krku, pa pravi da ji gredo Slovenci full na zivce. Pa ni Hrvatica btw... sem jo vprasal zakaj je temu tako? Pa pravi, da to ne mores verjet kok nemogoci so slovenski turisti. Pridejo na hrvasko obalo in se obnasajo kot da so doma, povsod serjejo in so glasni, bog nedaj mu kaj rect, ker je ze takoj meddrzavni spor. Pa na plazah se obnasajo nemogoce - zlasti zatezene babice, ki se znajo na smrt skregati za koscek plaze in to z domacini. Skratka noben drug turist ni tako nemogoc kot slovenski turist. Ona je bila ze velikokrat v Sloveniji pa tut v drugih drzavah, a se kot turist vedno prilagodi domacem okolju in ne izziva konfliktov in pravi, ko bo vsaj Slovenci pomislili kdaj na to. Enkrat je morala zagrozit s policijo, da se je neka slovenska upokojenka umirila, ker je verbalno nadlegovala teto in malega 4letnega bratranca. Mogoce je res naletela na par ekstremov, sam ma zelo slabe izkusnje s slovenskimi turisti. Una stara slovenska turistka pa tut verjetno razlaga vsem svojim bliznjim in daljnim kako so domacini na hrvaski obali nemogoci in pol ni cudno, da prihaja do takih zgodbic. Jst osebno nisem mel nikjer in nikoli nobenih problemov. Letos grem najprej mal na Hrvasko, pol grem pa se mal v EU na morje (Korzika). Sem pa bil recimo lih prejsnji vikend na Krku in sem bil na dveh pijackah v dveh lokalih. V enem me je postregla ena mrzovoljna simpaticna mlada domacinka. Ko sem se malo posalil z njo, mi je zabicala naj ze povem, kaj bi rad ker ima veliko narocil. V drugem lokalu, me je pa prijazni domacin srednjih let vljudno postregel in z nasmeskom opravil svoje delo. Ce bi sel samo v prvi lokal, bi lahko okol govoril, kako tista smrklja ne mara slovenskih turistov :P
No upam, da boste mel cim manj komplikacij kjerkoli ze boste na morju. Sam ponavad je vedno tako, da ce izzivas bos tut naletel na probleme. Dejte se mal prilagodit okolju kjer ste. Mislim, kot da puscate dol miljarde, da se lahko obnasate kot kreteni. Problemov z domacini se je bolje izogniti ze na zacetku, kot drezati vanj. Pa mislim, da to ne velja sam za Hrvasko. So mi tut ze Hrvati razlagal, da so mel probleme pri nas. Vsak se pocuti na svoji zemlji mocnejsi in vcasih ti poc zivc, ko ti en lulcek pametuje in misli, da lahko kupi vse s svojimi par jurji, ki ji prinese na morje.
Speedfighter je napisal/-a:Daco je napisal/-a:Pa pravi, da to ne mores verjet kok nemogoci so slovenski turisti. Pridejo na hrvasko obalo in se obnasajo kot da so doma, povsod serjejo in so glasni, bog nedaj mu kaj rect, ker je ze takoj meddrzavni spor. Pa na plazah se obnasajo nemogoce - zlasti zatezene babice, ki se znajo na smrt skregati za koscek plaze in to z domacini. Skratka noben drug turist ni tako nemogoc kot slovenski turist.
Fant, mal preveč posplošuješ stvar!![]()
Na splošno je znano, da SMO Slovenci najboljši turisti! Pa lahk vprašaš na tisoče domačinov v Dalmaciji, pa ti jih bo zihr 95% to potrdil! K gre Slovenc na morje, gre dobesedno uživat, zapravljat in se met čimboljš-in Hrvati majo vsaj kej od tega! Ne pa ko uletijo dol kaki stari nemški parčki, ki edin denar, ki ga pustijo na Hrvaškem, zapravijo za plačilo kampa!
Sm se pred parimi leti, ko sem bil nazadnje čez južno mejo, tud sam pogovarjal z enim prijaznim domačinom in je rekel, da ga ni čez slovenske turiste! Je dal lep primer, kako Slovenci v gostilni sam za pjačo zapravimo cel kup dnarja, po drugi strani pa vidiš za mizo 8starejših nemških turistov, ki ob eni flaši Radenske posedajo cel večer v lokalu! Sm pa očitno naletel na res prijaznega kelnarja, ki se je kr hitro navadil, da je našo družbo po prekrokani noči in kavi v jutranjih urah pozdravil z "lahko noč" :P
Josephe je napisal/-a:Daco je napisal/-a:Moja teta ma apartman na Krku, pa pravi da ji gredo Slovenci full na zivce. Pa ni Hrvatica btw... sem jo vprasal zakaj je temu tako? Pa pravi, da to ne mores verjet kok nemogoci so slovenski turisti. Pridejo na hrvasko obalo in se obnasajo kot da so doma, povsod serjejo in so glasni, bog nedaj mu kaj rect, ker je ze takoj meddrzavni spor. Pa na plazah se obnasajo nemogoce - zlasti zatezene babice, ki se znajo na smrt skregati za koscek plaze in to z domacini. Skratka noben drug turist ni tako nemogoc kot slovenski turist. Ona je bila ze velikokrat v Sloveniji pa tut v drugih drzavah, a se kot turist vedno prilagodi domacem okolju in ne izziva konfliktov in pravi, ko bo vsaj Slovenci pomislili kdaj na to. Enkrat je morala zagrozit s policijo, da se je neka slovenska upokojenka umirila, ker je verbalno nadlegovala teto in malega 4letnega bratranca. Mogoce je res naletela na par ekstremov, sam ma zelo slabe izkusnje s slovenskimi turisti. Una stara slovenska turistka pa tut verjetno razlaga vsem svojim bliznjim in daljnim kako so domacini na hrvaski obali nemogoci in pol ni cudno, da prihaja do takih zgodbic. Jst osebno nisem mel nikjer in nikoli nobenih problemov. Letos grem najprej mal na Hrvasko, pol grem pa se mal v EU na morje (Korzika). Sem pa bil recimo lih prejsnji vikend na Krku in sem bil na dveh pijackah v dveh lokalih. V enem me je postregla ena mrzovoljna simpaticna mlada domacinka. Ko sem se malo posalil z njo, mi je zabicala naj ze povem, kaj bi rad ker ima veliko narocil. V drugem lokalu, me je pa prijazni domacin srednjih let vljudno postregel in z nasmeskom opravil svoje delo. Ce bi sel samo v prvi lokal, bi lahko okol govoril, kako tista smrklja ne mara slovenskih turistov :P
No upam, da boste mel cim manj komplikacij kjerkoli ze boste na morju. Sam ponavad je vedno tako, da ce izzivas bos tut naletel na probleme. Dejte se mal prilagodit okolju kjer ste. Mislim, kot da puscate dol miljarde, da se lahko obnasate kot kreteni. Problemov z domacini se je bolje izogniti ze na zacetku, kot drezati vanj. Pa mislim, da to ne velja sam za Hrvasko. So mi tut ze Hrvati razlagal, da so mel probleme pri nas. Vsak se pocuti na svoji zemlji mocnejsi in vcasih ti poc zivc, ko ti en lulcek pametuje in misli, da lahko kupi vse s svojimi par jurji, ki ji prinese na morje.
Čist res ampak kaj pa k "oni" pridejo ka nam, recimo na kako tekmo. Se še spomnite kako so na smučarski tekmi metali kamne v konkurenco njihove teknovalke, in ta incident ni bil edini, jih je kar nekaj. Tako da grobo rečeno, tvoja teta ima slabe izkušnje s slovenci, a takorekoč skoraj cela slo. z njimi.
LP Joseph
nebivedu je napisal/-a:Josephe je napisal/-a:Daco je napisal/-a:Moja teta ma apartman na Krku, pa pravi da ji gredo Slovenci full na zivce. Pa ni Hrvatica btw... sem jo vprasal zakaj je temu tako? Pa pravi, da to ne mores verjet kok nemogoci so slovenski turisti. Pridejo na hrvasko obalo in se obnasajo kot da so doma, povsod serjejo in so glasni, bog nedaj mu kaj rect, ker je ze takoj meddrzavni spor. Pa na plazah se obnasajo nemogoce - zlasti zatezene babice, ki se znajo na smrt skregati za koscek plaze in to z domacini. Skratka noben drug turist ni tako nemogoc kot slovenski turist. Ona je bila ze velikokrat v Sloveniji pa tut v drugih drzavah, a se kot turist vedno prilagodi domacem okolju in ne izziva konfliktov in pravi, ko bo vsaj Slovenci pomislili kdaj na to. Enkrat je morala zagrozit s policijo, da se je neka slovenska upokojenka umirila, ker je verbalno nadlegovala teto in malega 4letnega bratranca. Mogoce je res naletela na par ekstremov, sam ma zelo slabe izkusnje s slovenskimi turisti. Una stara slovenska turistka pa tut verjetno razlaga vsem svojim bliznjim in daljnim kako so domacini na hrvaski obali nemogoci in pol ni cudno, da prihaja do takih zgodbic. Jst osebno nisem mel nikjer in nikoli nobenih problemov. Letos grem najprej mal na Hrvasko, pol grem pa se mal v EU na morje (Korzika). Sem pa bil recimo lih prejsnji vikend na Krku in sem bil na dveh pijackah v dveh lokalih. V enem me je postregla ena mrzovoljna simpaticna mlada domacinka. Ko sem se malo posalil z njo, mi je zabicala naj ze povem, kaj bi rad ker ima veliko narocil. V drugem lokalu, me je pa prijazni domacin srednjih let vljudno postregel in z nasmeskom opravil svoje delo. Ce bi sel samo v prvi lokal, bi lahko okol govoril, kako tista smrklja ne mara slovenskih turistov :P
Čist res ampak kaj pa k "oni" pridejo ka nam, recimo na kako tekmo. Se še spomnite kako so na smučarski tekmi metali kamne v konkurenco njihove teknovalke, in ta incident ni bil edini, jih je kar nekaj. Tako da grobo rečeno, tvoja teta ima slabe izkušnje s slovenci, a takorekoč skoraj cela slo. z njimi.
LP Joseph
Če smo čist natančni je turist nekaj drugega kot gledalec tekme ali navijač - ti so itak vedno glupi - mogoče je kaka izjema med njimi večinoma pa teh izjem ni - ne na slovenski ne na hrvaški strani. Gledalec tekme je že bolj miren, turist se je prišel pa nažurat in spočit, tako da naj nebi povzročal problemov nikjer.
Poleg tega, če si dobro prebral, je napisal, da njegova teta ni hrvatica!!!
Pa ne štej skor cele slovenije med tiste, ki imajo slabe izkušnje s hrvati, ker jih jst nisem imel še nikoli in večina ljudi, ki se giblje okoli mene tudi ne, pa ti lahko povem da sem bil na morju tako s kolegom, ki je potetoviran tako, da ko slovenski policaji vidijo ta tatoo mu začnejo težit takoj - na hrvaškem teh problemov ni imel. Bil sem dol s človekom, ki ga tukaj policaji dobesedno zajebavajo in ga ustavijo skoraj vsak dan(pač ima tak izgled), dol teh problemov ni bilo.
Tko da posploševanje je brez veze - velik jih je prijaznih, velik jih je sovražno nastrojenih, ampak če boš gledal samo na primitivce in na slabe stvari, se ne boš mel nikjer lepo, ker primitivce najdeš povsod. Jst grem dol za svojo zabavo, in samo enkrat sem imel problem s hrvatom, pa še ta je bil zagrebčan, ki so ga potem domačini na cresu zbil k kanto, ker je težil turistom in jih odganjal. Tko da tisti, ki so domačini dol imajo odnos do turistov zelo dober, tisti ki so pa zagrebčani dol in imajo najete lokale in notr delajo zagrebčani in zagrebčanke ali pa še huje kaki slavonci se pa zmrdujejo in ne marajo slovencev. Meni se je zdelo full vredu, ko je dalmatinski natakar v lokalu lepo rekel, oprostite te prikuhe ne kuhamo, ker pripravljamo samo pravo dalmatinsko hrano in to pač ne paše zraven. Tko da sej takoj vidiš ko prideš v lokal, al je tam dalmatinc not, al je pa purgeru. Pa če hodiš v lokalel, pojdi v lokal, kjer je že dosti gostov, ker če v enem lokalu ni gostov, je s tistim lokalom ali nekaj narobe, ali nimajo dobre hrane, ali pa so delavci sovražno nastrojeni proti turistom.
Josephe je napisal/-a:No potem se najine izkušnje razlikujejo, ker jst mam 90% slabih. Na primer imamo prikolico v isti na zemlji kupljeni v jugi. Z tistim ki nam je prodal zemljo smo se spoprijateljili in smo mu mongo let zastonj pomagali pri gradjni njegove hiše ( vile ). Me tem so nam vsako leto udrli v prikolico in nam pokradli vse kar je bilo mogoče ( še luči v prikolici ). No nakar smo lansko leto izvedeli da nam in po celmu kampu ( kjer je okoli 500-800 prikolic ) udiral ta ki nam je precelo prodal in cela domačinska vas ( kakih 50 hiš ). Tako da to je le del mojih slabih izkušenj, da ne govorim o tem da ko je kolega zbolel in smo ga peljali v dugo uvalo k zdravniku, je le ta rekel za slovence ni zdravila, naj gremo kar nazaj od koder smo prišli.
Evo kaj bi si ti samo po teh 2 izkušnjah mislil o teh domačinih, je par res baje na dalmaciji in otokih bolje kot v istri.
Je pa res da imam pa s policaji do sedaj dobre izkušnje ustavli so me "samo" 2 krat in obojkrat so bili prijazni ( nism storil nobenega prekrška in tudi jaz sem bil prijazen z nijimi ).
LP Joseph
INFINITI je napisal/-a:cliouser je napisal/-a:Jaz sem tudi enkrat naredil kao!!! prekrsek in ker nisem hotel placat sem mu rekel, da nimam denarja in je tip reko no pol pa mi dajte rezervno gumo.!![]()
Halo, kot da smo na trznici.
Ciga*i so toti hrvaski skifi, samo to lahko recem.
Ah dej no mir - to pa vseeno pretiravaš
cliouser je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:cliouser je napisal/-a:Jaz sem tudi enkrat naredil kao!!! prekrsek in ker nisem hotel placat sem mu rekel, da nimam denarja in je tip reko no pol pa mi dajte rezervno gumo.!![]()
Halo, kot da smo na trznici.
Ciga*i so toti hrvaski skifi, samo to lahko recem.
Ah dej no mir - to pa vseeno pretiravaš
Nisem po naravi tak, da bi pretiraval. Ce nebi bilo res nebi tega pisal. Tip je hotel met gumo pa amen.
V bistvu jo je hotel imet za garancijo. Rekel je: tukaj pustite rezervno gumo in ko boste imeli denar jo dobite nazaj.
![]()
Pol po nekaj prepiranja, pa je ostal brez vsega na srečo
Daco je napisal/-a:Moja teta ma apartman na Krku, pa pravi da ji gredo Slovenci full na zivce.
svadreb je napisal/-a:Speedfighter je napisal/-a:No, jst grem tud v kratkem mal v Istro, pa glede na to kar berem glede njihovih policajev, bom kr tle postavu eno vprašanje, k je mogoče mal offtopic: Namreč kakšne majo pr njih omejitve hitrosti v pa izven naselja?
V naselju 50kmh
Izven naselja 80 kmh
AC 130 kmh
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov