Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist So jul 30, 2005 3:25 pm

subi92 je napisal/-a:Ko ravno gledam da je POLICIST prIsoten danes ga sprašujem kaj naj naredim da fotr lahk plača po več obrokih in sicer kazen 120k-miligramčki in 30 hitrost? Bil je ustavljen v sredo oz. v četrtek tko da še ni 5 dni preteklo v kolikor naj ne bi čakal odločbe. Kdaj in kako naj jamram, ker denarja s povprečno plačo ni ravno na pretek.

Pa mal si nej zamisle avtorica te teme glede na kazen napisano zgoraj :idea:
LP

Za hitrost, lahko v 5ih dneh poda pisno izjavo na pristojno policijsko postajo (razvidno iz žiga na vrhu obvestila). Za "miligramčke", kokr si poimenoval pa predvidevam da je napihal preko 0,52 mg/l, in bo zadeva odstopljena pristojnemu sodišču, kamor bo verjetno tudi vabljen na zagovor.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po avg 01, 2005 7:04 am

CAB DRIVER je napisal/-a:Ne poslušaj teh čudakov.
Pritoži se. Vse se da če se hoče. Toleranca je 10 % plus odstopanje laserskega merilnika +- 3 km/h. Dejansko si prekoračila samo za 10 ali 11 km/h.
Tu zdej vsi govorite ko da ste neki vestni vozniki. Očitno pol jaz zaradi vas zgubljam živce, ker vsi vozite ko nedeljski vozniki. Ste pač do sedaj mogoče imeli srečo, ampak enkrat ko boste najmanj pričakovali bodo tudi vse vas ustavili, pol boste pa jokal gor po forumu kaj naj naredim, kaj naj naredim.

LP Cab

Ne gre se zato, da ne kršimo predpisov, jaz jih vsak dan pred šihtom prekršim najmanj tri :D . Predvsem tista omejitev 90 me precej muči... Ampak čez naselje pa redko vozim čez petdeset, pa ne zaradi policajev, ampak zaradi tega, ker mi je že parkrat kej skočilo pred avto (mulci, mačke,...), pa me je malce izučilo. Ampak če me dobijo kršiti predpise, potem plačam.

Nazadnje me je ustavil na omejitev 70. Pa sem samo pogledal hitrost na merilniku, se nasmejal, pobral položnico in mu zaželel lep dan. Pa tudi čehz prste so mi že kdaj pogledali.

Kot pa že rečeno, razna pritoževanja itd brez podlage pa gredo tudi na naš strošek, vsi plačamo za njih.

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Pe avg 05, 2005 2:18 am

Policist je napisal/-a:
. Pri vseh meritvah z laserskimi merilniki se vodi zapisni list vseh meritev, za katere se izreče ukrep. Ta list je priloga predlogu za hitri postopek oz. obdolžilnemu predlogu, tako da se iz njega lahko razbere, kdo je bil pred tabo kaznovan in koliko je bila njegova hitrost. Na laserskem merilniku, se izmerjena hitrost izbriše ko se merilnik izključi in je ni mogoče priklicat nazaj.

Tole je drugač lepo in pošteno slišat .... ampak v resnici je finta čist enostavna. S laserskim merilnikom se zmeri nekoga ki pelje preveč .... in se rezultat pokaže nekomu ki pripelje za njim čez pol minute .... in to nedolžno žrtev se kaznuje in vpiše tudi v zapisni list meritev .....
Doživu na lastni koži tako maščevanje s strani policista. :evil:

Vse po črki zakona in zabeleženo v papirjih !

Gospod policist, tudi tako je možno !!! :D

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe avg 05, 2005 6:29 am

VET je napisal/-a:...Doživu na lastni koži tako maščevanje s strani policista....

@Vet: Zakaj se ti je pa maščeval?

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe avg 05, 2005 7:16 am

Živ.
Če imaš možnost, se pozanimaj pri kakšnem odvetniku, kakšne imaš realne možnosti. Zelo velika verjetnost je, da če ti bo on napisal tehtno pritožbo boš zmagala. (lastne izkušnje). 8)
Drugače pa vsi vi na forumu....pomagajte ji z nasveti, ne pa jo kritizirati in ji deliti bla bla kako je vozila :twisted:
Sam primer glede laserjev....klopi so namerili 25 km/h, pa v resnici stoji...
.....zakaj pa policaj nikoli ne dokazuje kam je v resnici meril (a je res v tablico, kaj pa če je tablica poškodovana,....če se ne motim morajo meriti v ravno površino, če prav vem, motoriste pa merijo v čelado...) :?
LP

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe avg 05, 2005 10:28 am

Laserje bi blo treba itak prepovedat. SO nezanesljivi (razprsitev zarka in s tem povezane tezave, konec koncev se kaki hisi pokazejo, da se premika 20 na uro), vpliv ima cloveski faktor (rad nbi videl navadnega policaja, ki zadene v tablico na avtu na 400 metrov s pusko ...) in ne belezijo meritev ... Skratka, cisti nateg.
Slika

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist Pe avg 05, 2005 11:32 am

VET je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:
. Pri vseh meritvah z laserskimi merilniki se vodi zapisni list vseh meritev, za katere se izreče ukrep. Ta list je priloga predlogu za hitri postopek oz. obdolžilnemu predlogu, tako da se iz njega lahko razbere, kdo je bil pred tabo kaznovan in koliko je bila njegova hitrost. Na laserskem merilniku, se izmerjena hitrost izbriše ko se merilnik izključi in je ni mogoče priklicat nazaj.

Tole je drugač lepo in pošteno slišat .... ampak v resnici je finta čist enostavna. S laserskim merilnikom se zmeri nekoga ki pelje preveč .... in se rezultat pokaže nekomu ki pripelje za njim čez pol minute .... in to nedolžno žrtev se kaznuje in vpiše tudi v zapisni list meritev .....
Doživu na lastni koži tako maščevanje s strani policista. :evil:

Vse po črki zakona in zabeleženo v papirjih !

Gospod policist, tudi tako je možno !!! :D

In kaj se zgodi s tistim, ki je dejansko prekoraču hitrost? Ni mi jasno zakaj bi recimo kaznoval nekoga, ki je vozil po omejitvah oz. njegove hitrost sploh ni bila izmerjena in spustil mimo tistega ki je hitrost prekoraču.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist Pe avg 05, 2005 11:34 am

jakaracman je napisal/-a:Laserje bi blo treba itak prepovedat. SO nezanesljivi (razprsitev zarka in s tem povezane tezave, konec koncev se kaki hisi pokazejo, da se premika 20 na uro), vpliv ima cloveski faktor (rad nbi videl navadnega policaja, ki zadene v tablico na avtu na 400 metrov s pusko ...) in ne belezijo meritev ... Skratka, cisti nateg.

In to ti je povedal prjatu, katerega punca je to slišala od svoje mame, ki je slučajno...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe avg 05, 2005 11:44 am

ne plačat!!!
[OO-(||||)(||||)-OO]

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Pe avg 05, 2005 12:24 pm

ms kaj se vsi neki pritožujete...jojjj me je zmeru na radar kaj lahko zdaj naredim da ne plačam kazni...plačaj in drugič vozi 50 tam kjer je omejitev pa bo....

VET
Novinec

Napisal/-a VET Pe avg 05, 2005 12:27 pm

jakaracman je napisal/-a:Laserje bi blo treba itak prepovedat. SO nezanesljivi (razprsitev zarka in s tem povezane tezave, konec koncev se kaki hisi pokazejo, da se premika 20 na uro), vpliv ima cloveski faktor (rad nbi videl navadnega policaja, ki zadene v tablico na avtu na 400 metrov s pusko ...) in ne belezijo meritev ... Skratka, cisti nateg.
to je blo včasih ... sedanji so res točni (merilnik imam in sem iz stroke) problem je v ljudeh in ne tehniki :roll:

Policist je napisal/-a:In kaj se zgodi s tistim, ki je dejansko prekoraču hitrost? Ni mi jasno zakaj bi recimo kaznoval nekoga, ki je vozil po omejitvah oz. njegove hitrost sploh ni bila izmerjena in spustil mimo tistega ki je hitrost prekoraču.
pravi kršitelj nekaznovano odpelje naprej ... vzrok za tako početje policista je bil pri men osebna zamera v stilu - če bi foušija gorela - in nič drugega! In ne mi sedaj uradno pisat da takšni načini postopkov niso možni!
policisti so v večini res pošteni ... so pa med njim tud izmečki kakršnega poznam in sem opisu
brez zamere ampak v praksi je točno tako ! 8)

to je hkrati tudi odgovor svadrebu

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe avg 05, 2005 12:45 pm

VET je napisal/-a:
to je blo včasih ... sedanji so res točni (merilnik imam in sem iz stroke) problem je v ljudeh in ne tehniki :roll:

Se nekje dobiva, pa ti pokazem, kako se hisa pelje 20 na uro ...
Slika

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Pe avg 05, 2005 12:46 pm

Policist je napisal/-a:

In to ti je povedal prjatu, katerega punca je to slišala od svoje mame, ki je slučajno...

No ja če slučajno dela prjatu, katerega punca je to slišala od svoje mame na televiziji potem bo to že držalo kaj je zgoraj napisano.
Kajti to je bilo pokazano na televiziji (nemški). Merili so namreč v hišo ki se je premikala kot napisano 20km/h pa kanta za smeti, pa avto, ki je parkiran itd...
Da ne govorim o tem kaki je način merjenja - Radarji bi naj bili na stojalu, da se s stem izogne trepetanju itd. Pri nas še nobenega nisem videl, ki je uporabljal stojala, ampak vsi lepo naslonijo na ramo pa gremo. Če pa gledaš malo reportaže po nemški oz. avstrijski televiziji boš zasledil, da so vsi ti ročni radarji nameščeni na stojalo ;)

LP

Borcix

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe avg 05, 2005 1:01 pm

Borcix je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:

No ja če slučajno dela prjatu, katerega punca je to slišala od svoje mame na televiziji potem bo to že držalo kaj je zgoraj napisano.
Kajti to je bilo pokazano na televiziji (nemški). Merili so namreč v hišo ki se je premikala kot napisano 20km/h pa kanta za smeti, pa avto, ki je parkiran itd...
Da ne govorim o tem kaki je način merjenja - Radarji bi naj bili na stojalu, da se s stem izogne trepetanju itd. Pri nas še nobenega nisem videl, ki je uporabljal stojala, ampak vsi lepo naslonijo na ramo pa gremo. Če pa gledaš malo reportaže po nemški oz. avstrijski televiziji boš zasledil, da so vsi ti ročni radarji nameščeni na stojalo ;)

LP

Borcix

to sem tudi jaz gledal
saj še je blo več tega recimo kako so eni babici na peciklu namerili 80km/h

pa tudi v časopisih so dostikrat ble te neumnosti :))
Slika

VET
Novinec

Napisal/-a VET Pe avg 05, 2005 1:37 pm

Dzulsima plači kazen ..... v našem sistemu nimaš šans za uspeh pritožbe ... edin kar dosežeš je povečanje kazni in stroškov s hitrim faktorjem množenja :cry:

jakaracman je napisal/-a:Se nekje dobiva, pa ti pokazem, kako se hisa pelje 20 na uro ...
to mi boš lahko pokazu samo z tastarimi merilci ki se ne uporablajo več :D
osebno se bova tudi lahko srečala .... se poznava tud po drugi liniji :pivo

novi LaserPatrol od izdelovalca:

JENOPTIK Laser, Optik, Systeme GmbH
Business Unit Laser Senso System
D-07739 Jena
Tel: +49-3641-65 30 40
Fax: +49-3641-65 36 57

so neverjetno točni .... za primer - odstopanje točnosti meritve brzine je 2%, odstopanje merjene razdalje je 20cm na 600m ..... v pol sekunde zmeri razdaljo 50x in če vmes takrat prleti samo vrabec dobiš na displeju sporočilo napake E12 - Unstable mesurement
ker si dost razgledan lahko na njihov naslov-fax zaprosiš za vse ostale podatke .... ;)

in še to ..... primerjat stare in nove merilce je glih tko kot če bi na ladijskih sistemih za hitrost primerju današnje GPSe z svičeno utežjo na štriku k jo je v ta namen uporablu kolumb :D

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist Pe avg 05, 2005 2:25 pm

Borcix je napisal/-a:No ja če slučajno dela prjatu, katerega punca je to slišala od svoje mame na televiziji potem bo to že držalo kaj je zgoraj napisano.

LP

Borcix

Pred vsako meritvijo z laserskim merilnikom izvede "ničelni test", pri katerem se pomeri v fiksen objekt in rezultat mora biti nič. Do sedaj mi pri nobenem "ničelnem testu" ni pokazalo drugačnega rezultata kot 0.
SlikaSlika

VET
Novinec

Napisal/-a VET Pe avg 05, 2005 3:31 pm

Policist je napisal/-a:Pred vsako meritvijo z laserskim merilnikom izvede "ničelni test", pri katerem se pomeri v fiksen objekt in rezultat mora biti nič. Do sedaj mi pri nobenem "ničelnem testu" ni pokazalo drugačnega rezultata kot 0.

tud to ne drži ..... NIČELNI TEST se avtomatsko izvaja samo ob vklopu naprave ..... v tem SELF-TESTu je vseen kam je merilnik obrnjen in na njega uporabnik nima nobenga vpliva .... šele potem se lahko izvaja ADJUST na fiksen objekt

med posamičnim-zaporednim meritvam se test in adjust NE IZVAJA .... razen če uporabnik obrne merilnik u mirujoč objekt in probava če je res 0 ... :lol:

to lepo piše v poglavju 9.2, 9.3 in 9.4 v navodilih za uporabo :D

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist Pe avg 05, 2005 3:40 pm

VET je napisal/-a:
Policist je napisal/-a:Pred vsako meritvijo z laserskim merilnikom izvede "ničelni test", pri katerem se pomeri v fiksen objekt in rezultat mora biti nič. Do sedaj mi pri nobenem "ničelnem testu" ni pokazalo drugačnega rezultata kot 0.

tud to ne drži ..... NIČELNI TEST se avtomatsko izvaja samo ob vklopu naprave ..... v tem SELF-TESTu je vseen kam je merilnik obrnjen in na njega uporabnik nima nobenga vpliva

med posamičnim-zaporednim meritvam se test NE IZVAJA .... razen če uporabnik obrne merilnik u mirujoč objekt in probava če je res 0 ... :lol:

"Ničelni test" je meritev, ki jo opravi policist in je meritev mirujočega objekta. Delni SELF TEST se res izvede ob vklopu naprave, vendar se popolni SELF TEST izvede šele ob pritisku na gumb "TEST".
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe avg 05, 2005 3:45 pm

mislim, da ste čisto zgrešli naslov topica! lahko bi odprli nov topic pa tam debatirali o radarjih!
[OO-(||||)(||||)-OO]

VET
Novinec

Napisal/-a VET Pe avg 05, 2005 6:36 pm

Fabrizio je napisal/-a:mislim, da ste čisto zgrešli naslov topica! lahko bi odprli nov topic pa tam debatirali o radarjih!

offtopic? mal ja in ne .... :)

po svoje maš prav .... po drug stran pa je tema o uspešnosti pritožbe v državi kjer so zlahka možne zlorabe s strani policije .... zarad katerih sem se spustu v podrobnosti

drugač sem še zmeri za sistem .... posle jeb**** nema kajanja - POŠTENO ?! ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost