Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če nov 17, 2005 11:28 am

Mate je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Smerniki nekaj pomenijo le normalnim ljudem, kar pa redarji NISO.
Neki ti pa ja mora falit u pesi, da si rečeš:"Ko bom velik bom redar! Ljudem bom pil kri osem ur na dan in bom užival v tem. Ne bom poslušal nobene argumentacije - razumne ali ne. Važno je,da sem debilen trot, katerega služba bo brezpametno in nerazumno pisanje listkov." :?

Vse le ni tako črno. Pred nekaj leti, sem videl redarje, ko so talali listke in sem uprašal, če bodo šli po ulici navzgor, kjer sem imel parkiran avto in je rekel, da ja, pa sem mu odvrnil, hvala, grem prestavit avto. Niso vsi brez razuma ;)

Vse je odvisno od človeka, ne od uniforme. Sam imam tako dobre kot slabe izkušnje, vendar mi še noben redar ni naložil kazni, če sem vozilo z vsemi štirimi res zapustil za samo 5 minut.

Uporabniški avatar
barby
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a barby Če nov 17, 2005 2:31 pm

No če drugega ne, fantje moji...ste me vsaj spravili v smeh z duhovitimi nasveti :D Bass...svaka čast.... zadel terno... ;) Pol pa nič... bomo pač kazen plačevali dalje za vsakič ko grem tja...slava vrlim "bebcem v rdečem" kot je blo rečeno že enkrat :)
Hvala vsem in enga lupčka! 8) :*

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Pe nov 25, 2005 2:14 am

No, evo, da ne bosta z belimbliskom osamljen primer, se vama pridružujem še jaz :D. Fasal kazen za nepravilno parkiranje pred vhodom v lastni blok - zvečer sem bil pozen in jasno ni bilo nobenega boxa frej in sem ga pač dal na pločnik kot vsi drugi. Jst budala sm zjutri pozabu avto preparkirat in evo ga, živ primer Murphy-jevga zakona :D. Ena zdolgočasena sitna stara mama al pa zoprn star dec takoj kliče na redarstvo, da na njegov pločnik ne bo pa noben parkiral, in, evo jih, pajace, že pišejo listke in slikajo. Dva dni sm bil besn k ris, nben se me ni smel dotaknt, pol sm pa pač plaču tisto posrano kazn pa čao, kaj pa nej. Je pa res, da če zvem, kdo jih je poklicu, se mu slabo piše :twisted:.
Bi se pa strinjal z bass-om, čeprav delno - redarji majo namreč svoj šiht tko k vsi drugi - da se kasira tam, kjer se lahko in ne tam kjer je to potrebno. Pa še dodal bi, da se problema parkiranja v ljubljani lotevajo z napačnega konca! S kaznimi se zdravi le "simptome" tega problema, ne pa samega bistva, ki je, kot vsi vemo, premalo parkirnih mest!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
barby
Nov uporabnik

Napisal/-a barby Sr nov 30, 2005 2:20 pm

Hja.... kar je res je res.... jst jim pa ne dam 20k.... kr nej se pod nosom obrišejo... bo že 1x zastaral... .upam :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr nov 30, 2005 2:36 pm

verjem, da ne bo kar tako zastaral. če ne drgač bojo na davčno poslal, pol ti bojo pa trgal. :con

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino Če dec 01, 2005 8:38 am

Preden bojo karkol na davčno poslal, ti morajo dokazat, da si res storil prekršek! Odločba (od sodnika za prekrške) mora bit pravnomočna, to pa ne bo postala, če se boš 2-3x uspešno pritožil! In "vrli" redarji se bodo lahko obrisali pod nosom za tvojim denarjem :twisted:
Preverjeno in preizkušeno xx krat!! :P

Uporabniški avatar
nicjasno
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a nicjasno Če dec 01, 2005 12:29 pm

Jao, jaz bi jih tudi tepu.

Vsi ki veste kje je mariborski pristan in ste ze tam kdaj poskusali parkirat veste o cem govorim: Modra cona ob dravi polna, parkirna mesta pred vhodom v fitnes/kopalisce polna, vsak prostorcek kamor bi se potencialno dalo parkirat, poln, garazna hisa nabasana... vecinoma studenti izven maribora, ki avta cel teden ne premaknejo, ker so poleg pristana studentski domovi polni studentov.

Tako prezim 10 minut da se sprosti eno parkirno mesto na plocniku ki vodi do glavne ceste. In ga parkiram, tako kot vedno na plocnik. To pocnem ze od kar hodim na pristan (10 let). No, in danes dobim listek. Redarstvo, 20k. Ce bi bil redar poleg, bi verjetno dobil se ovadbo za telesne poskodbe. Najbolj zanimivo pa je, da tp na prostoru za invalide ni dobil listka. Taka guzva je tam seveda vsak dan. Vse je nabito polno, ker so studentski domovi polni studentov, pristan ima ogromno obiskovalcev, prav tako fitnes klub.

Za popizdit!!!!
http://www.LPEpower.com

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Če dec 01, 2005 12:46 pm

nicjasno je napisal/-a:Jao, jaz bi jih tudi tepu.

Vsi ki veste kje je mariborski pristan in ste ze tam kdaj poskusali parkirat veste o cem govorim: Modra cona ob dravi polna, parkirna mesta pred vhodom v fitnes/kopalisce polna, vsak prostorcek kamor bi se potencialno dalo parkirat, poln, garazna hisa nabasana... vecinoma studenti izven maribora, ki avta cel teden ne premaknejo, ker so poleg pristana studentski domovi polni studentov.

Tako prezim 10 minut da se sprosti eno parkirno mesto na plocniku ki vodi do glavne ceste. In ga parkiram, tako kot vedno na plocnik. To pocnem ze od kar hodim na pristan (10 let). No, in danes dobim listek. Redarstvo, 20k. Ce bi bil redar poleg, bi verjetno dobil se ovadbo za telesne poskodbe. Najbolj zanimivo pa je, da tp na prostoru za invalide ni dobil listka. Taka guzva je tam seveda vsak dan. Vse je nabito polno, ker so studentski domovi polni studentov, pristan ima ogromno obiskovalcev, prav tako fitnes klub.

Za popizdit!!!!

a si probu že kdaj peš it kam al pa z avtobusom,.........bi blo cenejš,.......verjem :lol:

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če dec 01, 2005 5:29 pm

@chino: 3x se sploh ne moreš pritožit :!: :roll:

Razen če si sprožil upravni spor in tožil Občino pred Upravnim sodiščem.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če dec 01, 2005 5:54 pm

PureTNT je napisal/-a:
barby je napisal/-a:Ok, ok... .chino... misli si da si jst... pa mi spesni tole varianto...ti bom 4 ever gratefull.... :P ... Poleg tega... če bi... jst kazen sem že skasirala...tko da zdej iščem rešitev..ne da mi zdej pametujete vsi neki :) Spoštujem mnenja pa vse...ampak bi rada vidla heroja s 3 polnimi vrečami hrane in ostalih pi.... k jih potrebujejo stare mamce da bi šel na bus... ja hvala...vrjetno noben...tko k nism jst šla...sej ne rečem da je kazen neupravičena...itak da je...sam vseen... 20k se mi zdi ogromno...zato sem hotla prevert če obstaja kdo k je pritožbo napisal...pa mu je clo ratal... 8)

Kot sem rekel, če pustiš prižgane vse štiri smernike in res skočiš notri za samo 10 minut, ti noben redar ne bo napisal kazni.

Lp

Ni res, sem na lastne oci videl, ko je en clovek notr skocil za 2 min., max 3 min., a tisti moment se je pac najdel en redar in su takoj z najvecjim veseljem mu kazen pisat...mas take ali drugacne cvetke. Pa neb reku, da je avto grdo na cest pustu, se najleps oz. ga je postavil tako da je res minimalno oviral promet glede na to kako so bli drugi parkirani tm
There is no time...

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino Pe dec 02, 2005 9:53 am

BiMMER je napisal/-a:@chino: 3x se sploh ne moreš pritožit :!: :roll:

Razen če si sprožil upravni spor in tožil Občino pred Upravnim sodiščem.

Osebno sem se v primeru "redarskih" kazni pritožil 3 x (za eno in isto kazen):
1. pritožba na plačilni nalog (poslano na redarstvo)
2. pritožba na odločbo sodnika za prekrške (kateremu so pred tem redarji poslali plačilni nalog in moj ugovor nanj)
3. pritožba na naslednji inštanci na okrajno sodišče (kamor je odločbo in mojo pritožbo poslal sodnik za prekrške) - tam je zadeva potem zastarala!

Res pa je, da je bilo to še "po starem sistemu", cca 2 leti nazaj, ko je bil še krajši zastaralni rok in ko smo pisali še pritožbe oz. ugovore (zdaj pač "zahteve za sodno varstvo" :roll: )

:twisted:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov