Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po feb 06, 2006 7:02 pm

Zelo zanimiv tale dogodek. Ne vem sicer kaj ima policaj tam na cesti za odločati kdo je kriv in kdo ne, za to je pristojno sodišče, a ni tako?

Ja, v bistvu imaš glede tega prov. Sam fora je v tem da so slovenska sodišča prepolna in so policajem dodelili več oblasti. On določi kdo je kriv in mu lahko takoj napiše položnico, če so dokazi dost močni.
Taki primeri se malokdaj končajo srečno-nažalost

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po feb 13, 2006 1:35 am

Opozarjam, da je snemanje brez privoljenja nezakonito in kot tako nesprejemljivo na sodišču. Izjeme so le prisluškovanja, ki koristijo kriminalni preiskavi.

Tvoj primer je pa res že počasi zrel za odvetnika. Policija ima navado napisati par kazni in naglo skakati k zaključku, ki pa je redko pravilen. Po navadi jo v nesreči večji lažnivec bolje odnese. Če si pa misliš pomagati z gps-om bodi pripravljen plačati kazen za prehitro vožnjo, ki si jo tudi sam dokazal in naredil plavcem uslugo. Naj si glavo namesto tebe razbija odvetnik.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po feb 13, 2006 10:50 pm

Posnetek pogovora se mi je tako ali tako ze zbrisal iz telefona, ker imam premalo placa ;) Itaq ni bil uporaben. Odvetnik me kar klice ja. GPS podatkov pa ne bom uporabil, sef namrec pravi da se ne misli nic vpletat v moje zadeve, zatorej ne smem nest tistih podatkov iz nasega serverja ven, tako da mi nic ne koristijo. Eclipse_R je prijazno ponudil pomoc odvetnika, in jo bom tudi izkoristil. Meni se registracijo nezadrzno bliza (konec februarja) od zavarovalnice pa niti se glasu o kaki resitvi zadeve.. Enostavno moram vzet posojilo, da bom avto lahko popravil sam pred registracijo, da ne bom brez..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Če feb 16, 2006 5:31 pm

OK, danes ko sem prisel iz faxa, me je doma lepo cakala posta. Na kuverti je moje ime in napis Tilia. Si recem fino, koncno so se zmenli in bom lahko avto popravil. Odprem, zacnem brat.. Citiram:
PREDMET: ODKLONITEV
V zvezi s skodnim dogodkom blablablabla, vam sporocamo, da vas zahtevek za skodo odklanjamo, ker je bilo na podlagi zbrane dokumentacije ugotovoljeno, da za nesreco ni odgovoren nas zavarovanec, saj je do nesrece prislo zaradi vase voznje na prekratki varnostni razdalji.

OK, zdaj pa meni nekaj ni jasno. Ali se samo delajo glupe, ali dejansko so glupi? Zaradi MOJE prekratke varnostne razdalje???? Od kje jim to????? A so sploh prebrali, kaj sem napisal na obrazlozitev skode? Kako je lahko kriva moja prekratka varnostna razdalja, ce sem bil ze na prehitevalnem pasu, prehiteval sem, pred mano na prehitevalnem pasu ni bilo nobenega avta vsaj se 500m, rajsi vec, in on mi je skocil na prehitevalni pas z manjso hitrostjo in ni mogel zadosti pospesit do takrat ko sem ga zadel.. Kako je potem lahko kriva moja varnostna razdalja? Kaj bi moral drzati varnostno razdaljo tudi pred avti na voznem pasu, ce sem na prehitevalnem?? Zakaj potem sploh je prehitevalni????

Jutri zjutraj grem na Tilio pred sihtom pogledat, kaj mi bojo rekli, kako je sploh lahko kriva moja varnostna. Zanima me tudi izjava voznika Clia, kaksne bedarije jim je sploh natrosil. Potem pa takoj ob prvi priloznosti do odvetnika, ker takole me zajebavali enostavno ne bojo. Tega pa ne mislim vec pozirat, takega odnosa. Pomoje so pri odlocitvi upostevali samo njegovo izjavo, moje pa se pogledali niso. Jaz dobro vem da nisem popolnoma nic kriv za nesreco, ker sem peljal popolnoma normalno in se bom sel do konca.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Če feb 16, 2006 5:41 pm

Tož ga prasca k se tkole grdo izognuje k****n zahojen. Sam pejt do advokata pa dj tožbo
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI Če feb 16, 2006 5:42 pm

Ne se jim pustit, odvetnika vzem in gremo :evil:

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Če feb 16, 2006 6:48 pm

Banda zavarovalniška, res ne kar tako pustit tega!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če feb 16, 2006 7:11 pm

Najami odvetnika in jih spravi na sodišče, če ne bo šlo drugače. Glede na to, da si poslikal škodo, ti bo vsak normalen sodnik pritrdil.
Drugače pa se spomnim, da je tudi mene inštruktor v avtošoli poučil, da pri prehitevanju lahko hitrost povečam do 10% čez omejitev.

Lp

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Če feb 16, 2006 8:56 pm

Saj pravim.. Matr, za cist vsako bedarijo ki se mi naredi sem jest kriv.. Ampak ne, tukaj se pa ne mislim niti slucajno pustit. Enkrat, ENKRAT ko sem 100%, da sem vozil popolnoma lepo po pravilih in miroljubno brez izzivanja, pa me edn tkole zjebe, ne, ni sanse. Jutri grem do odvetnika, pa ce se zgodi karkoli in bom sel do konca, dokler ne dobim svoje zavarovalnine. Mislim, takle odnos enostavno ni za nikamor.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov