Brouky je napisal/-a:me prov zanima če mate vsi k ste tu glasni ob tabli 50 notr...če pa mate pol pa vsaka vam čast...
tuscani je napisal/-a:Če boš dobil kazen jo boš plačal kot jaz.
Ko sem šel kako uro nazaj domov so mi policaji pomahali in ustavili.Ja ok sem skozi naselje peljal 79 in bom dobil 30k kazni,to je polovička se je zakon spremenil nekaj časa nazaj in dobil sem še tri kazenske točke.
Plačal bom in vozil naprej,morda malo bolj previdno da me spet ne čakajo tam.
Peljem pa kakor kdaj,enkrat 50 drugič 60 ali 70 in 80 več pa ne.Kot pač noga pade na gas.Povem pošteno peljem kakor nanese čeprav se mi zdi 50 skozi naselje premalo,70 ravno prav.Skoraj vedno pa me ustavijo v domačem kraju.
Saj vem da me boste zdaj morda linčali sam...
Naj še povem da se ne sekiram ker se sploh ne splača.Juti bom šel plačat in konc debate.
Show must go on.
seat je napisal/-a:Lej javno priznam,da sem že marsikdaj prkoraču omejitev tko na AC kot v naselju.
Vendar če sem v naselju že kdaj peljal več kot 60km/h sem papež.
kiderich je ziher vedel ali že prej videl znak za naselje pa cendar pri znaku ni imel 50km/h na števcu in pol tle jamra kaj lahko pričakuje ja človek božji izven naselčja je tut mel ziher več kot 100km/h in je ziher tut videl znak za naselje pa kljub temu pri znaku še ni imel prilagoijene hitrosti in to je zame idiotizem in sprenevedanje ter neupoštevanje prometne varnosti ter ogrožanje sebe in ostalih.Kaj če bi ravno pri znaku za naselje na cesto skoču otrok a pol je otrok kriv če voznik pri tabli ini imel predpisane hitrosti in se ni mogel pravočasno ustaviti ali preprečiti najhujšega.Mislim eni se preveč sprenevedate pol pa jamrate tukaj.
In tudi,če bom kdaj naletel na radar in prekoračil hitrost ne bom tle gor spraševal kaj in kako.o kot teme ko se mularija vozi pod vplivom alkohola pol pa tle modrujete kaj se da nardit,če kdo napiha in sprašujete kaj naj naredite in kolk kazenskih točk bo padlo.
Black Jack je napisal/-a:
Pa sej kdo je pa ne prekorači....vsak jo...sam če te dobijo pol ne jamri za neki ker si kriv....ma sej ta tema je skor taka kot če bi nekdo ne koga ubiu pol pa vprašu na forumu če gre k spovedi in mu bo vse oproščeno? :P
seat je napisal/-a:Kaj če bi ravno pri znaku za naselje na cesto skoču otrok a pol je otrok kriv če voznik pri tabli ini imel predpisane hitrosti in se ni mogel pravočasno ustaviti ali preprečiti najhujšega.Mislim eni se preveč sprenevedate pol pa jamrate tukaj.
NoFX je napisal/-a:seat je napisal/-a:Kaj če bi ravno pri znaku za naselje na cesto skoču otrok a pol je otrok kriv če voznik pri tabli ini imel predpisane hitrosti in se ni mogel pravočasno ustaviti ali preprečiti najhujšega.Mislim eni se preveč sprenevedate pol pa jamrate tukaj.
Ni kriv otrok ampak butasti starši, ki pustijo svoje otroke, da se igrajo zraven ceste. (Najprej je treba otroke naučit, da VEDNO pred prečkanjem ceste pogledajo "levo-desno" in potem jih lahko pustite same zunaj). Seveda pa je v resnici vedno kriv voznik avta, ker ni prilagodil hitrosti. ....Zadnjič sta mi ob cesti šla en starejši gospod in gospa. Nista šla en za drugim ampak je baba butasta šla zraven njega (skoraj po sredini ceste). Meni je iz naspotne strani peljal avto. Ko sem babi potrobil se je še nekaj bunla...(kao prekleta mularija)... ampak če bi jo slučajno povozil bi bil seveda jaz kriv...
Napiši ugovor in poslikaj lokacijo ter sodniku lepo normalno obrazloži, da so policisti namenoma merili tik ob tabli. Tudi oni so ljudje in če bo videl, da gre za neumnost, boš zagotovo dobil manjšo kazen.
dobil boš kazen 120k in 5 kazenskih pik je pa moznošt da ti dajo prepoved vožnje glede na to da do sedaj nisi mel prekrškov in nisi mladi voznik boš po vsej vrjetnosti dobu prepoved vožnje za en mesec
Zadeva je sledeča. Če te je slikal , potem boš dobil kazen al sodnika al ne vem kaj še. Če je pa bil policaj z ono pištolco v roki, pa da te noben ni ustavil, potem pa nič straha, ker ne bo nič. Al se je glih pripravljal, ali pa mu ni kaj še delalo vredi. Če je policaj s pištolco te mora ustavit al on, al pa naprej kak avto, ki čaka. Drugače ti ne morejo dokazat, da si bil ti. Če je bila pa postavljena škatla, ki slika, potem pa dobiš sliko domov in je sam odvisno če veš kaj delaš da napišeš pritožbo, drugače je brezveze.
Tak sem jaz imel srečo. Glih so pospravljali, bli so pa ful skriti v grmovju, ko sem v naselju prpelu mim ene 110 km/h, me je policaj sam gledal, pa sem se pozanimal, če je lahk kaj, pa sem zvedu, da te mora ustavit, drugače ni nič. Seveda sem se ful usral, ker bi zgubil izpit, kazen taka, da bi samo gledal, pa take stvari. Me je pa izučilo in tam vozim zdaj veliko bol počasi.
Če boš dobil kazen jo boš plačal kot jaz.
Ko sem šel kako uro nazaj domov so mi policaji pomahali in ustavili.Ja ok sem skozi naselje peljal 79 in bom dobil 30k kazni,to je polovička se je zakon spremenil nekaj časa nazaj in dobil sem še tri kazenske točke.
Plačal bom in vozil naprej,morda malo bolj previdno da me spet ne čakajo tam.
Peljem pa kakor kdaj,enkrat 50 drugič 60 ali 70 in 80 več pa ne.Kot pač noga pade na gas.Povem pošteno peljem kakor nanese čeprav se mi zdi 50 skozi naselje premalo,70 ravno prav.Skoraj vedno pa me ustavijo v domačem kraju.
Saj vem da me boste zdaj morda linčali sam...
Naj še povem da se ne sekiram ker se sploh ne splača.Juti bom šel plačat in konc debate.
Show must go on.
NoFX je napisal/-a:Ni kriv otrok ampak butasti starši, ki pustijo svoje otroke, da se igrajo zraven ceste. (Najprej je treba otroke naučit, da VEDNO pred prečkanjem ceste pogledajo "levo-desno" in potem jih lahko pustite same zunaj). ...
seat je napisal/-a:NoFX je napisal/-a:Ni kriv otrok ampak butasti starši, ki pustijo svoje otroke, da se igrajo zraven ceste. (Najprej je treba otroke naučit, da VEDNO pred prečkanjem ceste pogledajo "levo-desno" in potem jih lahko pustite same zunaj). ...
No ko boš imel svoje otroke pa začni pametovat ne pa zj pametovat ko še otroke mečeš na roke.![]()
Dej mi prosim povej recept kako otroku dopovedat,da je cesta nevarna in da ne sme skučit za žogo ki mu uide na cesto.Zato pa smo se v avtošoli učili,da moraš biti vedno previden v naseljih ker nikoli ne veš.....
Res eni ste modrijani pa pametujete doma pa si ga še vedno mečete na roke,ko boš mel otroke boš vidu kako lahko jih je vzgajat in koliko zaleže beseda.Vrjem imam hčerko in ti lahko povem,da ji ne moreš lih vtepst v glavo,da je cesta nevarna.
Res zato pa so omejitve in ukrepi v naseljih da preprečimo najhujše vendar se zarad prepotentne mladin to ne da vedno zagotovit.
Res je da je v velikih primerih za nesrečo kriv otrok ampak,če bi imel voznik prilagojeno hitrost bi se lahko nesreča preprečila.
In pa tut zdrava logika ti lahk da mislit,da imaš ti več pameti (upam,da jo imaš) kot pa en 5 letni otrok in da nikol ne veš kaj bo otrok,ki se igra ob cesti storil.
Pejt raj pametovat v kakšen peskovnik ne pa tuki,kjer smo nekateri,ki imamo neki pod kapo.
PureTNT je napisal/-a:Poizkusi s tršo vzgojo. Vsi smo bili nekoč otroci, pa smo očitno še živi. Sam sem bil vzgojen ob prečkanju ceste pogledat levo in desno, preden sem sploh pomislil, da stopim na cestišče. Se pa drugače strinjam, da v vaseh dosti prek 50 km/h ni pametno voziti.
...
seat je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:Poizkusi s tršo vzgojo. Vsi smo bili nekoč otroci, pa smo očitno še živi. Sam sem bil vzgojen ob prečkanju ceste pogledat levo in desno, preden sem sploh pomislil, da stopim na cestišče. Se pa drugače strinjam, da v vaseh dosti prek 50 km/h ni pametno voziti.
...
Si mogoče lahk z tvojimi sivimi celicami pomislil,koliko prometa je bilo 26 let nazaj (tok sem jst star) in kakšna je bila takrat varnost v prometu ter kaka je bila kultura voznikov takrat in koliko voznikov se je sploh takrat lahk peljalo 100km/h dvomim,da si lahk ti na to pomislu in pa mogoče tut veš,da je takrat populacija bla velik manjša kot je sedaj tko da...............
Zakoni so zato,da se jih upošteva in tut omejitve niso kr tko brezveze postavljene.
26 let nazaj je redkokateri "mulc" imel avto in posledično izpit.Avte so imeli takrat le tisti,ki so si jih lahko privoščili in ne vsak mulc pri 18 letu.Da o samih takratnih zmogljivostih avtomobilov nea govorimo.
P.S. Glede vzgoje otrok pa mi prosim ne govorit,ker očitno še sam ne veš zakaj ga imaš.ko boš pa imel svoje otroke pa ko jih boš sam vzgajal pol pa lahk nam enim tle pamet soliš kako vzgajat mladino dokler pa nimaš otrok pa RAJ BODI TIHO
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov