GiGi1985 je napisal/-a:Ljudje,ne mešat avtoceste z regionalnimi cestami. NA avtocesti sta 2 pasa za eno smer, in če z 130 po prehitevalnem pasu prehitevaš nekoga, ki vozi 120, ni strahu da se boš v koga zaletel, medtem ko po regionalni cesti z vožnjo 90 kmh prehitevaš nekoga ki pelje 80, ogrožas sebe, prehitevajočo osebo in morebitnega voznika, ki lahko pripelje nasproti! In večina (normalnih) ljudi se med prehitevanjem bolj ukvarja z opazovanjem prometa, pozornostjo za napredvidenim ovinkom....kot pa usmerjanjem pozornosti na števec!
Res se pogovarjate kot da se vsi držite vseh pravil, znakov, omejitev in ste oh in sploh....Yeah!
LP
alien-w je napisal/-a:Fantje, ne se kregat. Zadeva je popolnoma preprosta. Praksa je neki druzga kot zakoni in pravila. Seveda da boš pospešil čimbolj pri prehitevanju in probu čimprej mim njega pridt. Seveda po zakonu tega ne smeš, ker načeloma zakon ne vzpodbuja prehitevanja, ker je dost bl "nevarno" kot pa da mal bl pocas za enim furaš in si če upoštevaš dosledno zakon primoran prehiteti samo in le takrat ko tisti pred tabo vozi res počasi!
Skratka po zakonu NE smeš povečati hitrosti čez dovoljeno.
Če gre on z manj kot 50% dovoljene hitrosti mora pa po zakonu tako ali tako imet use štiri žmigavce vklopit in se umaknt s ceste ko se za njim nabere kolona. Kle ni kej.
Zdej ne vem kaj si prehiteval. Če si prehiteval enga k je sel 85 je mel polcaj dober razlog, da te oglobi, če je šel pa on 60 pa si ga prehitel, pol je pa sam policaj pač mogu šefu pokazat, da ni cel dan presedel na kofetu in bi bilo bolj fer če bi ti dal samo opozorilo.
Kle nimaš kej. Mislm pa (ne me za besedo prjet), da je blo v zakonu učas (precej let nazaj) napisan, da lahko kratkotrajno prekoračiš dovoljeno hitrost. Sam so pol ugotovil, da je to pol dobr izgovor za folk k ga tišči k žvau.
Jest tut velikrat pelem cez omejitev ko prehitevam, sam to je čist logično. Ponavad maš srečo, učas te pa dobijo, čeprav se dostkrat zgodi da je mal po krivici.
povh je napisal/-a:Naj še jaz povem, da so mene tudi učil v avto šoli, da pri prehitevanju, pri prometu v obeh smereh LAHKO prekoračiš dovoljeno hitrost. Jaz jo vedno prekoračim. Pa tudi drugače vedno kršim hitrostne omejitve. K je že nekdo reku, da smo sami angelčki tle.
Pomoje se boš bolj težko pritožil za kakšnim tehtnim argumentom.
PureTNT je napisal/-a:Za vse prepametne vedeže prometnih predpisov (koliko jih upoštevate, je statistično dobro razvidno na cestah) je pravilo v avtošolah in v komisijah takšno, da prehitevano vozilo v čim krajšem času prehitiš in se pri tem pretirano ne oziraš a hitrost. Tudi če voznik pred nami vozi 85 km/h, lahko prehitevamo s polnim plinom, če je le varno.
Sam bi sodniku napisal pritožbo, saj voznik pred njim očitno ni vozil po omejitvi, temveč pod njo, zaradi česar je bil vozilo prisiljen prehitevat. Kdor pa mi bo sedaj rekel, da se ne prehiteva na poln plin, je zrel za odvzem izpita in ponovno opravljanje CPP.
Se pa ni čuditi prometnim statistikam, če pa pišejo policisti, kakršen je bil tale iz naslovne objave.
Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov