Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če mar 12, 2009 1:32 pm

dask je napisal/-a:Jaz sem dobil kazen, ko sem pijan hodil po cesti, avto pa pustil pred gostilno.

To bi ti rabli nagrado dat :lol:

abbe je napisal/-a:kaj pa ce odklonis pihanje?ker mas pac pravico odklonit.
a ti bojo ispit za avto vzel,al kako potem resujejo to,kako se doloci globa..

To tudi mene zanima :roll:

Aja mene pa frenda so z marico pelali domou, ker sva bila pijana ko kante. Sva pa štopala :lol: pa nič kazni dobila ;)

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če mar 12, 2009 3:48 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Udeleženec v prometu si. Tudi konjskemu jezdecu ali vprege lahko dajo pihati.

Še kako res. Ravno včeraj sem v easyjetovem magazinu bral, da so na Dunaju stopili na prste pijanim "voznikom" konjskih vpreg. Je bilo baje kar nekaj zastračujočih voženj s konjsko vprego po dunajo v prvih mesevih leta, če gre verjeti članku...
Lep dan!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če mar 12, 2009 3:50 pm

chevy je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Jaz sem dobil kazen, ko sem pijan hodil po cesti, avto pa pustil pred gostilno.

To bi ti rabli nagrado dat :lol:

abbe je napisal/-a:kaj pa ce odklonis pihanje?ker mas pac pravico odklonit.
a ti bojo ispit za avto vzel,al kako potem resujejo to,kako se doloci globa..

To tudi mene zanima :roll:

Aja mene pa frenda so z marico pelali domou, ker sva bila pijana ko kante. Sva pa štopala :lol: pa nič kazni dobila ;)

Bravo! Očitno nista kršila javnega reda in miru in obenem naletela na vestne in človeške policiste...
Lep dan!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask So mar 14, 2009 8:20 pm

Ja sej sem jima rekel, naj mi data vsaj kresničko, da me ne bosta čez 1km spet ustavla. Sta me pa peljala domov :P Zamišljal si reakcijo sosedov, ko so me policaji pripeljal dam ob štirih zjutraj... :lol:

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim So mar 21, 2009 1:13 am

Eni pa res pišete bedarije. :roll: :roll:

Kot pešec seveda ne moreš plačati zaradi pijanosti, ker niti ni določenih referenčnih vrednosti. Tudi sam ZVCP jasno navaja, da omejitve za alkohol veljajo za VOZNIKE:
(1) V cestnem prometu ne sme imeti alkohola v organizmu ---- našteti so različni tipi voznikov:
(2) Drugi vozniki imajo lahko največ do vključno 0,50 grama alkohola na kilogram krvi ali do vključno 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka

Hkrati je treba opozoriti, da je voznik oseba, ki na cesti vozi vozilo. Vozilo pa je vsako prevozno sredstvo, namenjeno vožnji po cesti, RAZEN posebnih prevoznih sredstev. Torej tudi če ste pijani na rolerjih, kotalkah, skiroju, v šajtrgi, ... ne morete biti kaznovani zaradi pijanosti.

Si pa pred letom 2006 lahko bil kaznovan, če si bil pijan pešec v javnosti, ampak ne na podlagi ZVCPja, ampak na podlagi Zakona o prekrških zoper javni red in mir.
11.člen, 3. kdor je na javnem kraju pijan in vznemirja ljudi, ovira promet ali krši javno moralo;

Ker pijane pešce kaznujejo samo v anglosaksonskih državah, mi pa smo v Evropi, kjer se zgledujemo po ostalih evropskih državah, so ta člen pri nas odstranili.

Sicer še je vedno ostalo nekaj cvetk, ampak upajmo, da bodo to tudi počasi uredili. Ena takšna cvetka in unikum v Evropi je, da se pijanega kolesarja kaznuje isto kot pijanega voznika motornega vozila, pa še virtualne točke na neobstoječi kolesarski izpit lahko dobi. Število ljudi, ki so do sedaj ubili pijani kolesarji je seveda 0, pijani voznik avtomobila pa je potencialni morilec. Kazen zato nikakor ne more biti enaka.

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx So mar 21, 2009 7:50 am

evo če pa že vinjeni ne smemo hoditi po pločniku nam pa ostane sam RedBull da bomo poleteli :P
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov