Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So jan 09, 2010 10:10 pm

Smo že 100x predebatiral, da se lisice daje praviloma na sprednje desno kolo, PRAVILOMA, ni pa to noben zakon oz. v zakonu piše, da se jih sme dati na katerokoli kolo. Zakona pa ne bom iskal, ga je nekdo v drugi temi prilepil.

LP

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias So jan 09, 2010 10:32 pm

Kakorkoli, poanta je, da tablic nimaš, ali pa jih zakriješ s praznim okvirčkom. Ne vem zakaj bi bi kdo dajal lisice na "zapuščen" avto. Sploh pa, a je problem parkirat tam kjer je predvideno parkirišče? No parkirat ne, plačat ane?

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 To jan 12, 2010 3:14 pm

defasturias je napisal/-a:Če narobe parkirate tudi plačajte, ne pa da se potem jokate na forumu za 40eur. Drugič pa plačajte tiste 3eur za 3ure in parkirajte tam, kjer se sme. Če pa res ne gre drugače, pa tablice dol, oz. če imate nalepljene tako kot jaz, se čeznje nalepi prazen okvirček pa ti lahko pusti samo obvestilo, da ga moraš odstranit. Ob predpostavki, da parkiraš blizu hiše/ograje ter zavrtiš volan do konca v desno, da pajek ali lisice nista opcija.

Če ne plačaš ti pa preprosto odtrgajo od plače. In kakorkoli obrneš, enkrat ti bodo vzeli.

Pa kaj pametujes ce sploh ne ves kako sem parkiral? Al odgovori to kar sem uprasal al pa se zadrzi

Parkiral sem v enosmerni ulici na levi strani pred bajto (in ne, nism pred uhod) ker je cela ulica enosmerna smo se usi parkiral na levo stran (ene 15 avtov) in obrazlozitev je ta, da se mora parkirat na desni strani enosmerne ceste (ampak usi, tud lastniki bajt parkirajo na levi ob plocniku... jbg) In ne, ni nobenega stevca za ure, parkiram pa tam ker imam faks v centru

a te slucajno se kej zanima? Od place mi pa ne morejo odtrgat ker ne delam, avto je na meni tko da starsi tud nimajo veze s tem, ali pač?

Ti mislsi da si v GTA San Andreas, da bom se avto nahitr prebarval? Sicer pa lahko bolj najebes ko das tablice dol... jaz sem pa uprašal za legalni nasvet ;)

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To jan 12, 2010 3:21 pm

Kaj se pa na ostale zgovarjaš? Če vsi kršijo, ni treba da tudi ti ;)

Legalni nasvet je pa da parkiraj kjer se parkira.

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 To jan 12, 2010 3:25 pm

Kalos je napisal/-a:Kaj se pa na ostale zgovarjaš? Če vsi kršijo, ni treba da tudi ti ;)

Nisem krsil namreno... sploh ni znaka da se ne sme parkirat, en teden sm vsak dan tam parkiral nato pa... poka. Zdaj ne hodim sploh vec na to stran centra ampak ko se peljem domov je vedno 10, 15 avtov parkiranih... Vrjerno sem imel slab dan in so me dobili... Placal bom sam ne vem kdaj ;) Zato me zanima kok casa se imam, ker si nebi rad sposojal denarja od drugih, a spet nebi rad dajal cez en mesec 80€

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias To jan 12, 2010 4:15 pm

lexus02 je napisal/-a:Pa kaj pametujes ce sploh ne ves kako sem parkiral? Al odgovori to kar sem uprasal al pa se zadrzi

Parkiral sem v enosmerni ulici na levi strani pred bajto (in ne, nism pred uhod) ker je cela ulica enosmerna smo se usi parkiral na levo stran (ene 15 avtov) in obrazlozitev je ta, da se mora parkirat na desni strani enosmerne ceste (ampak usi, tud lastniki bajt parkirajo na levi ob plocniku... jbg) In ne, ni nobenega stevca za ure, parkiram pa tam ker imam faks v centru

a te slucajno se kej zanima? Od place mi pa ne morejo odtrgat ker ne delam, avto je na meni tko da starsi tud nimajo veze s tem, ali pač?

Ti mislsi da si v GTA San Andreas, da bom se avto nahitr prebarval? Sicer pa lahko bolj najebes ko das tablice dol... jaz sem pa uprašal za legalni nasvet ;)

Pametujem, ker si parkiral narobe, pa kakorkoli obrneš. Če bodo lastniki bajte drek pojedli ga boš ti tudi?

Od plače ti bodo pa odtrgali, ko jo boš prvič dobil. Pa tudi če je to čez 10 let.

Kar se tiče San Andreasa vrjamem da ga veliko igraš, ampak legalnega nasveta za dovoljeno nepravilno parkiranje ni. Butasto vprašanje, ekvivalenten odgovor.

Legalni nasvet je pa da parkiraš pravilno, sicer je pa v centru ogromno parkirišč. Če je problem plačat, pa lahko pustiš avto na koncu Poljanske ceste, oziroma na drugi strani trga, tam ko je izvoz iz petrola.

lexus02 je napisal/-a:
Kalos je napisal/-a:Kaj se pa na ostale zgovarjaš? Če vsi kršijo, ni treba da tudi ti ;)

Nisem krsil namreno... sploh ni znaka da se ne sme parkirat, en teden sm vsak dan tam parkiral nato pa... poka. Zdaj ne hodim sploh vec na to stran centra ampak ko se peljem domov je vedno 10, 15 avtov parkiranih... Vrjerno sem imel slab dan in so me dobili... Placal bom sam ne vem kdaj ;) Zato me zanima kok casa se imam, ker si nebi rad sposojal denarja od drugih, a spet nebi rad dajal cez en mesec 80€

Parkira se tam, kjer so označeni boksi, ali pa tabla, ki dovoljuje parkiranje. Če bi bilo več takih kot si ti, da je treba označevat kje se ne sme parkirat, bi morali postavljat znake na vsak vogal. Za polovičko imaš časa 16 dni.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To jan 12, 2010 4:33 pm

@lexus02 : uporabi nasvete od @defasturias-a,pa bos prisel do te "zamisli"(spodaj na linku) in nebos rabu se sekirat glede kazni za napačno parkiranje ;)

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 To jan 12, 2010 6:34 pm

mr.ramo je napisal/-a:@lexus02 : uporabi nasvete od @defasturias-a,pa bos prisel do te "zamisli"(spodaj na linku) in nebos rabu se sekirat glede kazni za napačno parkiranje ;)

hahaha hvala! :lol:

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias To jan 12, 2010 7:02 pm

mr.ramo je napisal/-a:@lexus02 : uporabi nasvete od @defasturias-a,pa bos prisel do te "zamisli"(spodaj na linku) in nebos rabu se sekirat glede kazni za napačno parkiranje ;)

Jaz sem še zmeraj mnenja da je zadeva izvedljiva, ampak ne na daljši rok, ker ko si te bodo enkrat zapomnili in vzeli na piko itak nimaš šans in te bodo zašili. Ampak ob splošni počasnosti redarjev in občin ne vrjamem, da bi po prvem listku dobil kakšno posebno sankcijo, razen s strani policije. Ta pa ravno nima naloge hodit po parkiriščih in preverjat tablice. Poleg tega mi pa nihče v oni temi ni odgovoril na vprašanje, če redar preveri tablico na licu mesta, ali šele kasneje v pisarni, ko pošiljajo kazni. Ker če je slednje, potem ti itak ne more nič, razen če bo tekel nazaj na parkirišče in upal da bo avto še tam. Kazni ali dvema bi se pomoje na ta način zlahka izgonil, da bi pa to prakticiral dolgoročno, pa ne gre (kot bi bilo to v mojem primeru, da bi ga puščal vedno na istem mestu pod bajto).

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To jan 12, 2010 10:54 pm

Časa imaš 16 dni za polovičko.
8 dni da nalog postane pravnomočen in potem še 8 dni od pravnomočnosti naloga polovičko.

Drugače se lahko v cesti v naselju parkira avto ob cesti, če je izpolnjenjih več pogojev (dovolj oddaljeno od prehoda za pešče, križišča, žel. proge in do nasprotnega roba cestišla, parkirat se mora v smeri vožnje pa seveda, da ni znaka prepovedano parkiranje in ustavljanje).
Slika

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Sr jan 13, 2010 9:53 pm

stench je napisal/-a:Časa imaš 16 dni za polovičko.
8 dni da nalog postane pravnomočen in potem še 8 dni od pravnomočnosti naloga polovičko.

Drugače se lahko v cesti v naselju parkira avto ob cesti, če je izpolnjenjih več pogojev (dovolj oddaljeno od prehoda za pešče, križišča, žel. proge in do nasprotnega roba cestišla, parkirat se mora v smeri vožnje pa seveda, da ni znaka prepovedano parkiranje in ustavljanje).

Hvala. Vse to drzi

Slika

Evo taksna je bila moja situacija... Moj avto je oznacen z rdecim pravokotnikom, ostali so zeleni. Na sliki je eno smerna cesta (puščica v katero smer gre). Cesta je dovolj široka (2 avta bi lahko šla vzporedno). Meni piše da sem dobil kazen zato ker se v enosmerni ulici parkira na desni strani, nikjer pa ni označeno da se ne sme parkirat na levi... Lahko grem jutri poslikat ulico...

Imam kej šans če se pritožim? A če se pritožim, pa zgubim, potem bom mel še dodatne stroške?

Hvala in lp[/img]

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Sr jan 13, 2010 10:35 pm

Hahaha se pravi bi brez problemov lahko parkiral pravilno na desni, ker bi šel lahko drug avto normalno mimo :lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jan 14, 2010 8:30 am

zelo zanimivo.... v eni temi se skuša zlorabiti sistem, ker se očitno nekomu ne da iskati/plačati parkinga na legalni način in v drugi temi se pametuje kako je treba biti pošten itd...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jan 14, 2010 6:27 pm

@lexus02: Pomoje s pritožbo neboš nič dosegel, ker je avto parkiran na napačni strani (to mogoče ni tak problem, ker je ulica enosmerna) pa še preblizu križišča.
Slika

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Pe jan 15, 2010 2:20 am

adis je napisal/-a:

zelo zanimivo.... v eni temi se skuša zlorabiti sistem, ker se očitno nekomu ne da iskati/plačati parkinga na legalni način in v drugi temi se pametuje kako je treba biti pošten itd...

Če tole leti name si i****, ker je situacija drugačna. ;)

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Pe jan 15, 2010 2:28 pm

stench je napisal/-a:@lexus02: Pomoje s pritožbo neboš nič dosegel, ker je avto parkiran na napačni strani (to mogoče ni tak problem, ker je ulica enosmerna) pa še preblizu križišča.

Hvala. cenim tvojo pomoc

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 So jan 30, 2010 12:40 am

Plačal sem kazen, upam da lahko zdaj defasturias mirno spi

Uporabniški avatar
mgost
Nov uporabnik

Napisal/-a mgost To maj 25, 2010 10:07 am

Pozdravljeni,

pred dobrim mesecem sem v Ljubljani - ulica Mirje (ob rimskem zidu, vzporedna z Aškrčevo) zaradi nenadne slabosti ustavil vozilo (na pločniku in kolesarski stezi). Dve osebi v avtomobilu in prižgane vse utripalke. Mimo se pripelje avto mestnega redarstva, upočasni vožnjo, fotografira moj 'prekršek' in odpelje dalje.

Včeraj sem dobil kazen, kjer piše da je bilo vozilo parkirano na kolesarski stezi.

V kolikor ta fotografija (edini dokaz) obstaja -po pošti je nisem prejel- je verjetno z nje razvidno da so bile prižgane utripalke in ljeudje v vozilu.

Torej... zanima me le, ali moram plačati in napisati pritožbo (dobim denar vrnjen v kolikor dokažem da 'imam prav'), ali samo napišem pritožbo in ne plačam nič zaenkrat??

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo To maj 25, 2010 10:36 am

Oni imajo vsaj fotografijo, kje je pa tvoj dokaz, da ti je bilo slabo? Običajno če koga čakaš, so tudi osebe v avtomobilu in imaš lahko vse 4 smernike prižgane. Torej vprašanje je, kje ti najdeš zakonsko osnovno za to, da ti v tem primeru ne dajo kazni?

Uporabniški avatar
mgost
Nov uporabnik

Napisal/-a mgost Sr maj 26, 2010 8:38 am

Hvala za tvojo skrb, ampak mene zanima glede plačila in pritožbe. :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov