Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr feb 14, 2007 6:25 pm

Čestitam :tomidelej:

Pa še naprej poročaj :-P
Slika

Uporabniški avatar
ice-g
Nov uporabnik

Napisal/-a ice-g Sr feb 14, 2007 6:40 pm

[quote="Blond"]Ja prejšnji lastnik je bil 1 lastnik. Sedaj sem jaz drugi lastnik. Komisionar ne odgovoarja za nič.

No sedaj so vsi prejeli dopise - obvestilo o odkriti stvarni napaki.
Najprej so klicali iz servisa, kjer so ponaredili servisno knjigo. Naj se oglasimo pri njih z vsemi papirji, da bodo porihtali.
Pa sem rekel HVALA LEPA za takšno porihtavanje. Naj pisno obrazložijo zakaj prihaja do razlik med poštemplano servisno knjigo in vpriasnih servisih v renautovih garancijskih bazah.
Seveda sem vse to javil na Renault Nissan Slovenija.
Sedaj čakam, da poteče 15 dnevni rok. 8 dni imajo čas, da dokažejo nasprotno in tip ima 15 dni časa da plača preveč plačano kupnino.

Po pretečenih 15 dneh pa naprej na sodišče in na policijo podat ovadbe.

Takšno je stanje sedaj.

svaka čast model
kar tako naprej, da ne bodo mislili, da živimo v državi brez zakonov
treba jim je pokazati, da v družbi vlada zakon in da ga nihče ne more kršiti nekaznovano

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr feb 14, 2007 7:10 pm

:bow Bravo cim vec takih
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Sr feb 14, 2007 7:29 pm

Evo, to je to.
Če bi samo vsak drugi tako nastopal, bi se stanje spremenilo.
Zanima me, kaj bo s servisom, kjer so knjižico ponaredili. To pa ja mora biti hujši prekršek.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr feb 14, 2007 8:27 pm

upam da se izteče v tvoje dobro, poročaj dalje.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr feb 14, 2007 9:28 pm

Kolikor so mi take zadeve poznane, ne boš dosegel prav veliko. Če pa boš, bo trajalo zelo dolgo. Ker bo avto dokaz, boš verjetno ves čas postopka brez njega. Ne pozabi tega. Pa vsi bodo imeli 100+ izgovorov "jaz nisem tega vpisal, to je kolega, ki ga sedaj ni več v službi pri nas" itd., itd.. Pol vpletenih v to zadevo se nič ne bo spomnilo,...... Upam, da se motim.

Tudi ni nujno, da je bila knjižica ponarjena na servisu. Lahko je bil vzet samo žig......

Po mojih predvidevanjih se bi zadeva lahko zelo, zelo vlekla. Upam in želim pa ti, da bi zadevo čim hitreje uredil.

En primer: možakar je kupil rabljen avto pri uradnem dealerje, ki pridaja vozila znamke ?. Ko ga je želel registrirati, so ugotovili, da je vozilo ukradeno. Ko so zadevo prijavili, so avto zasegli, kot dokazno gradivo. Denar pa naj bi dobil (če), ko bo zadeva končana. Sedaj je brez avta in brez denarja. Vsi pa vemo koliko časa trajajo taki postopki pri nas.

Blond
Novinec

Napisal/-a Blond Pe feb 16, 2007 9:22 am

Skoraj siguren sem, da prej kot v 3 letih zadeva ne bo konèana. Ampak zgubiti nimam kaj, razen nekaj ur sedenja za raèunalnikom in pisanja dopisov. Nekaj sodnih taks in birokracije. Zato pa sem se podal v to. Bom vsaj malo bolje spoznal kako deluje naš sistem ;)
Edini problem zna nastopit v kolikor bom mogo jaz zahtavat sodnega izvedenca cestne stroke, da preveri dejansko stanje kilometrov na vozilu. Ta zna bit drag ko hudiè. Ampak se bom potrudil, da bo tega izvedenca plaèal on. To bomo še vidli.

No vèeraj pa je zaèel zvoniti telefon. Iz tega pooblašèenega servisa so zaèeli klicati.
Iz Renault Nissan Slovenija so dobili dopis o domnevnih nepravilnostih v postopkih in so me klicali. Da ni to niè hudega in da naj se oglasim pri njih z vsemi papirji, da oni to pogledajo in da bojo vse uredili. In seveda da imam lahko pri njih vse garancijske servise do 80.000km. In da je v bistvu lastnik meni naredil uslugo, ker je znižal kilometre in sedaj garancija velja dalje ;)
Sem reko, da se mi nimamo kaj pogovarjat in da bomo zadevo reševali preko Renault Nissan Slovenija in preko sodišèa in policije. Poèil dol telefon in sreèno.

Klical sem še na Renault Nisan Slovenija in tam povedal kaj se grejo na tem pooblašèenem servisu. So rekli, da bojo oni vse poštimali in da naj se ne spušèam v nobene èudne pobote. Da oni obdelujejo zadevo in naj v roku 8 dni prièakujem njihov odgovor.

Zaenkrat vse pohvale h korektnosti na Renault Nissan Slovenija.

Bomo pa še vidli kaj bo potem ;)

LP
Blond
Èe nimaš poèeti kaj pametnega ne poèni tega tukaj !

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Pe feb 16, 2007 9:48 am

Blond je napisal/-a:
In da je v bistvu lastnik meni naredil uslugo, ker je znižal kilometre in sedaj garancija velja dalje ;)

:mrgreen: :roll: :shock: :x
Kok se lahka taksni servisi obratujejo :shock:
Da človeka prime da bi kr vzel 10kg kladivo - gregeca, miheca (kakor kol jim rečete) potem pa samo udri :/:o:/ . Prvo servis pol pa se lastnika

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Napisal/-a Cimpi Pe feb 16, 2007 10:27 am

Hehe lol... Zanimivo kaj vse se ne dogaja...
Blond dosti srece pa to da zakljucis tako treba da se nebojo norca delali pa nekateri ljudje in ustanove "napizdovali" folk okrog... KR spelji do konca pa porocaj...
Lp

Uporabniški avatar
ice-g
Nov uporabnik

Napisal/-a ice-g Pe feb 16, 2007 1:43 pm

kar se tiče tega servisa ima zelo neprofesionalen odnos do strank
po tihem pristaja in dovoljuje vračanje kilometrov, ki je kazniva zadeva-malo čudno kaj ne :evil:

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Pe feb 16, 2007 2:05 pm

Kateri servis pa je to?
Da se ga namreč drugi izogibamo.
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Blond
Novinec

Napisal/-a Blond Pe feb 16, 2007 2:11 pm

Ni dobro govoriti o imenu servisa, dokler ni ugotovljena dejanska krivda.
Gre pa za pooblašèen renault servis.

LP
Blond
Èe nimaš poèeti kaj pametnega ne poèni tega tukaj !

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe feb 16, 2007 2:49 pm

mene tud zanima kaj se bo izcimilo iz vsega tega tako da prosim sporoči

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe feb 16, 2007 5:55 pm

Meni se zdi fejst, da nisi zagrabil za ponudbo servisa.... Na teh pooblaščenih servisih pošteni ljudi pustijo toliko denarja, da ma da delajo, kot je treba, ne pa, da lahko vsak vajenec ponaredi, kar se mu ravno zdi. Kar naj jih fajn primejo glede takšnih zadev.
V glavnem poročaš čez en teden.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe feb 16, 2007 6:26 pm

ah še moj primer nakeko sem prilezel do podatkov o še pred prejšnjim kupcem in ko bo volja bom takoj poklical prvega lastnika in povpraqšal, kok je imel kilometrov ko ste ga prodal,kaj ste menjal
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe feb 16, 2007 6:39 pm

Blond kaj naj rečem? Bravo. Takih kot si ti bi bilo potrebno več. Mater so p#asci. No upam, da boš uspešno zaključil celotno zadevo. Glede odgovora servisa pa... Brez komentarja. Jaz bi jim polomil kosti, debilom. Odlična reakcija na njihov klic. Bodo mogoče k pameti prišli kdaj. Glede odgovora: "celo uslugo vam je naredil ker je žnižal kilometre"? Temu se ne bi dobro pisalo. Vsaj iz moje strani ne.
No kot sem rekel upam, da čimprej in ugodno rešiš tale primer. Srečno.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Pe feb 16, 2007 10:42 pm

Ocitno je tak beden odnos do strank kar navada na pooblascenih Renault servisih pri nas? Moj prejsnji rabljeni avto, Rover 200Vi, sem kupil pri enem od njih (Logatec), in imel ze takoj od zacetka same probleme z njim. Skoraj sem dejansko znorel, preden sem dosegel pri njih "popravilo" pokvarjenih vseh skritih stvari, ki jih pri nakupu nisem mogel opazit. Vzelo mi je ne vem koliko klicev na urad za varstvo potrosnikov, ne vem koliko dopisov in posiljanja poste, neskoncno osebnih obiskov avtosalona (ki mi je mimogrede oddaljen skoraj 100km..) in grozenj prodajalcu, njegovemu sefu in pa serviserju, ... Ampak v koncni fazi mi je uspelo dosect to, da so mi zrihtali skoraj popolnoma vse, kar je bilo narobe. Bi bil zadosti tecen, da bi mi zrihtali vse, ce bi bil malce blizje doma in bi imel malo vec casa tezit naokoli..

Torej.. Vse se da dosezt, ti samo vztrajaj! Do zdaj si ukrepal popolnoma pravilno vse, in upam da bos tako neomajen se do konca (meni se ze ni vec dalo, in mi je bilo potem kmalu zal) in da dobis vse kar ti pripada!
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So feb 17, 2007 8:44 pm

Blond: upam da se ti bo za delo, trud obrestovalo take ljudi je potrebno "sanirat" al pa vrž v zapor za nekaj let, nikol ne veš kok ima avto dejansko kilometrov.

Nisi pa edini, ki si v taki situaciji sem ravno včeraj pregledoval avto.net nakar vidim en avto, ki je bil na istem slikan kot moj ko sem ga kupil od prodajalca na kar me pojezi, hvalabogu sem si skopiral prometno in podatke poiskal na telekomovi spletni strani danes sem poklical 1 lastnika, "švercar" je bil samo posrednik nevidezni drugi lastnik,
pozanimal sem se o vseh mogočih informacijah, če ima relane kilometre,je bil kaj zaleten, servisi, lastnika itd no ugotovil sem da je imel avto realne kilometre,nikol zaleten, lastniki že od novega,servisiran in kar je za moje pojme najbolj pomembno, da je bil prvi lastnik po poklicu AVTOMEHANIK tako da se je vse ok končalo.

Pa veliko sreče ti želim nikar pa ne omagaj in se posveti na sto in en način temu, slovenci smo-so taki da se nočejo spuščat v takšne probleme in raje "požrejo take probleme", ne zavedajo pa se da so bili vrnih prevrani in celo tvegajo življenje zaradi nereresnih podatkov o avtu avtu ima lahko 300k kilometrov relanih ima jih pa na števcu 50k tako da kr pametno naprej

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

dsf
Nov uporabnik

Napisal/-a dsf Ne feb 18, 2007 3:35 pm

Ti poročaj naprej in pozitiven razultat naj postane primer prakse.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr mar 21, 2007 11:00 am

@Blond

A je kaj novic? Si že zaključil zadevo?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov