Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

R_S
Novinec

Napisal/-a R_S Če feb 22, 2007 8:39 pm

Se opravičujem IcEm4n-u, ker sem ga zamenjal z ervin30...

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Re: vožnja brez izpita

Napisal/-a Matevz S. Pe feb 23, 2007 7:59 am

Martino je napisal/-a:
matevzs je napisal/-a:
Martino je napisal/-a:Učer so polcaji dubl mojga neumnga brata, k se je brez izpita furu po eni vaški cesti.Dal so mu 500eur kazni pa 8 kaznskih pik.Kva zdej pomen teh 8 kaznskih pik?Trenutno vozi pr avtošoli, a to pomen da pou leta ne sme več furat?

Hvala za pojasnila, LP

Na plačilnem nalogu so sicer napisane kazenske točke, ker jih je zakonodajalec predvidel v 138. členu ZVCP-1. Ker pa tvoj brat nima veljavnega vozniškega dovoljenja, se mu kazenske točke nikamor ne zapišejo.
Tako je določeno v Zakonu o prekških (to je kot Ustava za prekrške), da se kazenske točke v cestnem prometu izrekajo tistemu, ki ima veljavno vozniško dovoljenje.

Policist s tem, ko je točke napisal na plačilni nalog ni naredil nič narobe, saj je le prepisal sankcijo, ki je zapisana v zakonu.

Ne pozabi povedat bratu, da ima 16 dni od dneva vročitve, da plača polovičko!

a potem te točke res ne veljajo,k ne vem zakva bi jih napisu

Ne, ker mu jih nimajo kam pripisat, če nima izpita. Sicer pa te točke vodi Kazenska evidenca (sodišče) in tam je tudi možno preverit koliko jih imate, če ste slučajno pozabili, kdaj se je kakšen prekršek zgodil.

Dobite pa točke v primeru, ko nimate E-kategorije (npr. BE ali CE, DE), ker se v tem primeru pripišejo k osnovni kategorije, to je B, C, D. Prikolca se pač ne more sama okrog vozit.

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Pe feb 23, 2007 4:44 pm

="Brouky"- v temi clijaš gagy d hape-hype ne vem sem imel isto slko kot gagi.nimam več debate za to temo.povedal sem kar je res vi pa si lahko mislite svoje :x :lol:
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Pe feb 23, 2007 4:57 pm

ervin30 kotalis ti neke buce jaa..

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Pe feb 23, 2007 5:06 pm

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo So feb 24, 2007 4:29 pm

Kazen bo treba placat drugace pa za izpit bo dobo saj zaj se ga nima sosed je imel enak problem vsavli so ga teden dni ce ne majn ko je mel izpitno voznjo pa se vinjen je bil sledi kazen pri sodniku,.. Izpit je opravil in ga ima.

Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov