Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Sr maj 06, 2009 8:59 am

ijuvan je napisal/-a:@spaceone, poznam par primerov kjer ni bilo potrebnega policijskega zapisnika. Pa ni bilo vez poleg.

tako je, če srna "s*****" ni treba klicat policije..

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak Sr maj 06, 2009 5:55 pm

Kukec je napisal/-a:
ijuvan je napisal/-a:@spaceone, poznam par primerov kjer ni bilo potrebnega policijskega zapisnika. Pa ni bilo vez poleg.

tako je, če srna "s*****" ni treba klicat policije..

se strinjam s tabo...ni potrebno imet veze v zavarovalnici
srečno voznjo!

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Sr maj 06, 2009 6:43 pm

Kukec je napisal/-a:

Kdaj pa so se zgodili ti primeri ? Pred koliki desetletji ?
Potem je pa folk začel to izkoriščat. Recimo butne v eno škarpo, da malo dlak gor, pa hajd na zavarovalnico.

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan Sr maj 06, 2009 6:47 pm

So se dogajali primeri, ko je en as z avtom butnil sosedovo ograjo. Nato je hotel zavesti zavarovalnico in poskušal uveljavljati škodo na avtu, ter v zapisnik napisal, da bi mu jo povzročil trk z srno. Ko je prišel cenilec ocenit škodo je našel na obijaču šop pasjih dlak. :D

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr maj 06, 2009 8:20 pm

Men je srnjak prletel v zadnji levi bok, z glavo čez šipo not, z rogom je naredu piso po havbi (zadnji) in šipi, bok je bil poškodovan, voznikova vrata. Škode za 2500€. Poklical pandurje, k mam zavarvano. Na celem avtu pa ni bilo niti kaplje krvi, nobene dlake, dreka ali kaj tacga, sam mal sline po šipi, pa ni cenilec nič gnjavil. Se mi je kr mal čudn zdelo.

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Če maj 07, 2009 11:43 pm

zajbel je napisal/-a:
Tomas666 je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:
Tomas666 je napisal/-a:jaz sem februarja zbil srno,škode na avtu je blo za cca. 1500€. ker je bilo v območju znaka za divjadi,sem rajši spizdu,ker baje plačaš kazen če zbiješ divjad v območju znaka. vsaj jaz sem bil tako obveščen. zavarovan pa nism proti divjadi :( tak da mi je bila to najbolša rešitev....

A tudi drugače rad "spizdiš", ko se moraš soočit s posledicami svojega ravnanja?

že tako sem mel dost škode na avtu zdaj misliš da bom pa še kazen plačeval???? Pa nism divjal da ne bi mislu. :twisted:

To si že zgoraj napisal. Na vprašanje, če tudi drugače rad "spizdiš", pa nisi odgovoril.

drugače??? kaj misliš pod tem drugače???? :ue
Slika

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe maj 08, 2009 6:21 pm

primozek68 je napisal/-a:Men je srnjak prletel v zadnji levi bok, z glavo čez šipo not, z rogom je naredu piso po havbi (zadnji) in šipi, bok je bil poškodovan, voznikova vrata. Škode za 2500€. Poklical pandurje, k mam zavarvano. Na celem avtu pa ni bilo niti kaplje krvi, nobene dlake, dreka ali kaj tacga, sam mal sline po šipi, pa ni cenilec nič gnjavil. Se mi je kr mal čudn zdelo.

Kaj je pa s srnjakom bilo ? Če je šel z glavo skozi avtomobilsko šipo, verjetno ni daleč prišel.

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Pe maj 08, 2009 7:35 pm

spaceone je napisal/-a:

Kdaj pa so se zgodili ti primeri ? Pred koliki desetletji ?
Potem je pa folk začel to izkoriščat. Recimo butne v eno škarpo, da malo dlak gor, pa hajd na zavarovalnico.

Zgodilo se je lani ali pa predlani, nisem siguren.
Lahko poskusiš če se zadeva s škarpo izide. Ampak se vidi po poškodbi, ali si nasadil srno ali pa si ruknil v beton. Je pa sigurno odvisno tudi od cenilca, on dobi isto plačo, pa oceni zavarovancu v prid ali pa zavarovalnici. In ker si potem ves vesel, ker si prenesel zavarovalnico okrog, boš ostal pri tej zavarovalnici. Zavarovanje plačaš visoko (po možnosti za več avtov pa še hiša itd.), avto pa poškoduješ npr. enkrat na dve leti.
Zadnjič spremenil ijuvan, dne Pe maj 08, 2009 7:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe maj 08, 2009 7:35 pm

Bolj je zanimivo to, ko ni kaska: srna v avto, razbije avto. Lastnik živali je država, z divjadjo pa upravljajo lovci. Država odgovarja objektivno, ko so pač pogoji za to, da je žival nevarna - gotovo je to težek jelen, ki prileti z veliko hitrostjo na cesto. Lovci odgovarjajo krivdno, ker je njihova obveznost spremljati prehod divjadi preko ceste in tam kjer bolj pogosto prehajajo, morajo o tem obvestiti lokalno upravo za ceste ali kaj so že, ti pa morajo postaviti znak. Kjer je znak pozor divjad, pomeni, da so lovci svoje delo opravili, kjer ga ni, divjad pa pogosto prehaja, tam odgovarjajo za opustitev opazovanja, torej krivdno. Dejstvo je, da lovci opazijo, da divjad pogosto prehaja ćez cesto šele takrat, ko dobijo par odškodninskih zahtevkov za nesreče na določenem delu ceste, spremljajo pa ne nič. Ostane zgolj še dokazovanje, da tam divjad pogosto prehaja - torej par prič ali pa pozimi slike snega, kjer je videti sledi.
Zakon, ki to ureja, ima še nekaj specialnih določili, ki pa jih vsi razumejo po svoje in sicer, ne spomnim se člena, je pa že bil objavljen na tem forumu, pravi kdaj odgovarja voznik, kdaj lovci, in kdaj nobeden. To je sicer malo megli zadevo, vendar, v pravdi, je dokazno breme, da niso opustili dolžnosti opazovanja prehodov divjadi preko ceste na lovcih. Ti pa še sami zase ne vedo, kaj šele da bi opazovali ceste.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po feb 01, 2010 8:38 pm

piz****** pa sem še jaz danes v mraku nabasal srno, skoraj pa kar dve. Sem kar fajn zmanjšal hitrost (vozil pod omejitvijo) pa je šla "le" leva luč, odbijač, havbo gor zamaknilo ... jutri k cenilcu. Ker je avto na leasing sem klical 113, svaka čast policaja prišla v 15 minutah. Srno pa je odbilo na avtobusno postajo preko cestišča. Tema kot v rogu, sem malo naprej zapeljal na avtobusno, da ne bi še kateri mene nabasal .... in potem šel gledati srno pa nič ni migala tako da ...
Policaja sta samo pogledala avto, itak polno dlake gor, in izdala potrdilo da se odstopa od ogleda kraja, zaradi srnadi. To je očitno to, noben zapisnik....nisem pa rabil pihati. Verjetno sta potem onadva obvestila lovce, drugače pa bodo imela deca kaj za gledati jutri na avtobusni postaji. Se mi pa kar smili, ker sta bili par pa še pogledala je proti avtu tik preden je poknilo. Avto pa itak, še ni star eno leto pa še spredi in zadi ruknjen.

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po feb 01, 2010 9:09 pm

Kje pa je bilo to? Lj.?

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po feb 01, 2010 9:27 pm

štajerske srne so najhujše, okolica mb drugače se zgodilo pri AJM konkretno. Večen problem v teh krajih, samo kaj češ, 20 km/h pa tudi ne moreš vozit.

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po feb 01, 2010 10:02 pm

Če ti ne bo treba plačati odškodnine lokalni lovski družini, imaš veeeeeeeliko srečo...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po feb 01, 2010 10:22 pm

Mogoče bo komu pomagal, če kdaj srna pred avto skoči. Sicer jst sem že 2x imel bližnje srečanje z njimi. Sam men se je v obeh primerih, srna kr sredi ceste ustavila, najbrž jih je luč zaslepila, ker so direkt gledale. Prvič se nam je zgodilo z kolegom (srna isto kr sred ceste stala), on pa ni imel abs-a, ko so gume zacvilile je srna zbežala. Pol drugič sem se spomnu da uporabim hupo in je tudi hitro skočila z ceste. Mal smešno, sam 2x je že pomagalo da nismo udarili.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po feb 01, 2010 10:53 pm

kofy je napisal/-a:Če ti ne bo treba plačati odškodnine lokalni lovski družini, imaš veeeeeeeliko srečo...

Ma kvečjemu obratno?
Sej se nisem po gozdu vozil, ampak so one meni priskakljale pred avto na cesto. S čim bi torej jaz storil protipravno ravnanje. Vozil sem se pod omejitvijo, vožnjo sem torej prilagodil razmeram, preprečiti pa žal tudi nisem mogel, kar bi bilo najboljše za vse. Če pa si dolžan non stop pričakovati in predvidevati, da ti lahko kaj skoči iz grma vsaki čas tik pred avto, potem pa tak boljše da si peš.
Zdaj pa bo spet letanija naokrog.

NA hupo pa nisem imel cajta sploh pomisliti, saj je bilo vse tako hitro, da sem samo študiral, ali se bom uspel ustaviti ali ne. Luč pa sigurno zaslepi vsako žival.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po feb 01, 2010 11:04 pm

Tako je... uporabite hupo > se bo prestrašila in skočila čes. Luči jih samo zaslepijo in dobesedno ''zmrznejo''. Verjemite, da vem kaj govorim ;)

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To feb 02, 2010 6:31 am

eljuero je napisal/-a:
kofy je napisal/-a:Če ti ne bo treba plačati odškodnine lokalni lovski družini, imaš veeeeeeeliko srečo...
Vozil sem se pod omejitvijo, vožnjo sem torej prilagodil razmeram.

Rad bi samo dodal, da vožnja pod omejitvijo hitrosti še ne pomeni prilagoditev razmeram, še posebno v tvojem primeru ker je do trka prišlo.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To feb 02, 2010 8:18 am

Skoraj z vsakim avtom do sedaj sem že zbil nekaj, pa še nikoli plačal. Se pravi že štirikrat.... Mogoče pa čakajo, da se nabere ;)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To feb 02, 2010 11:13 am

belkaena je napisal/-a:
eljuero je napisal/-a:
Vozil sem se pod omejitvijo, vožnjo sem torej prilagodil razmeram.

Rad bi samo dodal, da vožnja pod omejitvijo hitrosti še ne pomeni prilagoditev razmeram, še posebno v tvojem primeru ker je do trka prišlo.

Razumem poanto, trk je trk in avto je nevarnejša stvar, samo to bi pomenilo, da si potem takem vedno odgovoren, saj očitno nikoli ne prilagodiš vožnje dovolj, da bi se lahko izognil trku. Torej srna ti skoči 2 metra pred avtom, ti se voziš magari 40 km/h pa se še ne moreš ustaviti.

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy To feb 02, 2010 11:15 am

Na večini cest so postavljeni znaki za opozorilo pred divjadjo. In če kljub znaku zbiješ divjad, si v nevarnostvo pred tožbo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost