Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker To mar 20, 2007 6:26 pm

Zaj mi pa ni popolnoma vse to jasno, torej če dobiš sliko domov kak oni vedo da je vozil vozilo ravno lastnik avtomobila???
RK Slovenija

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. To mar 20, 2007 6:33 pm

pi je napisal/-a:jaz sem priletel pred enim letom na radar z 82 (peljal iz miklavža-MB-proti ptuju ob polnoči-pred mostom tam ko nalašč postavlajo radar :evil: , ker avtomatsko pospešiš, ko vidiš da je konec naselja--omejitve pa še ni konec-stojijo pa takoj pri tabli...tisti ki se tam vozijo vejo za kaj se gre...) pa sem dobil 60.000 sit+10 tisoč sodnih stroškov in 3 kazenske pike... 200 evrov sem že plačo, 80 pa še ne..... :P kaj mi lahko kake obresti ali kaj podobnega nabijejo? (rok za plačilo je bil decembra) :oops:

Obresti se ne zaračunava. Zadeva gre po določenem času na DURS, ki se ti potem obesi na osebni dohodek ali TRR. Seveda pri tem zaračunajo nekaj stroškov, pa še banka nekaj.
Kolega je imel pred leti sledeč primer: prometna nesreča, vzrok vožnja preblizu desnega roba, dobil položnico s kaznijo 5000SIT. Če bi plačal v 8 dneh (danes je polovička 16 dni) bi bilo to 2500SIT. Ker pa je položnico založil in pozabil plačat, so mu čez nekaj mesecev blokirali račun. Potem moraš na banko podpisat, da se strinjaš, da ti DURS(davčna) trga znesek z računa in račun ti odblokirajo. In znesek: 5000 SIT (kazen) + 1000SIT (stroški DURS) + 6000 SIT (stroški banke) = 12.000 SIT.

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. To mar 20, 2007 6:38 pm

Sky_Walker je napisal/-a:Zaj mi pa ni popolnoma vse to jasno, torej če dobiš sliko domov kak oni vedo da je vozil vozilo ravno lastnik avtomobila???

Saj ne vedo. Položnico pošljejo lastniku vozila, če pa on potem posreduje podakte o osebi, ki je vozila, tisto položnico stornirajo in pošljejo novo.

ZVCP-1,UPB4 - Odgovornost lastnika vozila
233. člen

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

(2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker To mar 20, 2007 10:07 pm

matevzs je napisal/-a:
Sky_Walker je napisal/-a:Zaj mi pa ni popolnoma vse to jasno, torej če dobiš sliko domov kak oni vedo da je vozil vozilo ravno lastnik avtomobila???

Saj ne vedo. Položnico pošljejo lastniku vozila, če pa on potem posreduje podakte o osebi, ki je vozila, tisto položnico stornirajo in pošljejo novo.

ZVCP-1,UPB4 - Odgovornost lastnika vozila
233. člen

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

(2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.

Torej si lahko kr zmisliš eno resnično osebo in posreduješ podatke heh
RK Slovenija

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto To mar 20, 2007 10:10 pm

ne vejo fotr dobu sliko in kzen iz enga predora okol lj. Vozil đip s prikolico... in jim je napisu da u avtu ni bil on ampak jst ( :roll: ) in pol mu niso več težili naprej

franci1
Nov uporabnik

Napisal/-a franci1 To mar 20, 2007 10:11 pm

Sky_Walker je napisal/-a:
Torej si lahko kr zmisliš eno resnično osebo in posreduješ podatke heh

Lahko, samo ga morajo najt in se mora strinjat in plačat , sicer še vedno ti plačaš :lol: :lol:
LP, Franci

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto To mar 20, 2007 10:11 pm

meni tud ne, blo že 5 let od tega

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To mar 20, 2007 10:35 pm

Sm4jli je napisal/-a:
subaru18 je napisal/-a:Ka pol more bit radar(clio), pol naprej pa polcijski avto in te more le ta ustaviti.

ja ponavadi je tako, no vsaj jaz sem to videl v 6 primerih

ne vem no. Ravno prejšnji mesec je dobil domov kolega položnico, brez da bi ga kdorkoli ustavil oz. da bi bila tabla, da je kontrola hitrosti. Priložena je bila slikica in pripeta položnica. Bilo je v naselju in je peljal 59, tako da mislim da je bilo nekaj minimalnega.

LP

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| To mar 20, 2007 10:59 pm

Jaz sem tudi izzival usodo in predvsem denarnico :) in so me slikali v naselju pri prekoračitvi omejitve. Avto je bil moj, po papirih pa bratov(boniteta pri zavarovanju), tako da je obvestilo od policije prišlo na bratovo ime, priložena je bila tudi (zelo nerazločna, črno blea - skenirana ali fotokopirana) slika. V odgovor smo poslali obvestilo z bratovim podpisom, v prilogi pa potni nalog, kot dokaz da brat ni vozil, saj je bil tisti čas v postojni in ne na ptuju. V odgovoru smo tudi zapisali, da ne vemo kdo bi vozil in da iz slike ni razvino, da naj pošljejo kvalitetnejšo sliko, da lahko sporočimo kdo je bil. Pred tem se je brat pozanimal pri prijatelju policaju, ki mu je povedal, da so slike BAJE zelo nekvalitetne in da boljše ne morajo priskrbeti. Odgovora ni nikoli bilo, počasi bo eno leto tega in upam, da ga tudi ne bo :)

Od takrat naprej vozim bolj z glavo in ne le z nogami, ker take sreče ne morem imet vedno.. Verjetno bi bil ob izpit in ob velik znesek denarja..

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Sr mar 21, 2007 8:41 am

|pikec| je napisal/-a:Jaz sem tudi izzival usodo in predvsem denarnico :) in so me slikali v naselju pri prekoračitvi omejitve. Avto je bil moj, po papirih pa bratov(boniteta pri zavarovanju), tako da je obvestilo od policije prišlo na bratovo ime, priložena je bila tudi (zelo nerazločna, črno blea - skenirana ali fotokopirana) slika. V odgovor smo poslali obvestilo z bratovim podpisom, v prilogi pa potni nalog, kot dokaz da brat ni vozil, saj je bil tisti čas v postojni in ne na ptuju. V odgovoru smo tudi zapisali, da ne vemo kdo bi vozil in da iz slike ni razvino, da naj pošljejo kvalitetnejšo sliko, da lahko sporočimo kdo je bil. Pred tem se je brat pozanimal pri prijatelju policaju, ki mu je povedal, da so slike BAJE zelo nekvalitetne in da boljše ne morajo priskrbeti. Odgovora ni nikoli bilo, počasi bo eno leto tega in upam, da ga tudi ne bo :)

Od takrat naprej vozim bolj z glavo in ne le z nogami, ker take sreče ne morem imet vedno.. Verjetno bi bil ob izpit in ob velik znesek denarja..

al pa še boš :P
Slika

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie To maj 08, 2007 10:41 am

Vzemi dobrega odvetnika, pa bo mogoče našel kakšno luknjo v zakonu, po kateri jo boš odnesel brez kazni ali pa sj z manjšo, drugače si pečen ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Re: V naselje pripeljal 90-100km/h in naletel na radar

Napisal/-a Voith To maj 08, 2007 2:59 pm

subaru18 je napisal/-a:pozdrvaljeni,
imam en(velik) problem.V naselje sem slučajno pripeljal s 90-100km/h, nakar opazim cliota, ki je bil skrit za tovornjakom ob cesti.Pogledam, in vidim, da je clio z radarjem.
Kot prvo sem prekoračil hitrost 50km/h, SEM MLADI voznik(izpit cca1leto).Zato vas lepo prosim, da mi povet kaj mi sledi?In v kolkem času lahko pričakujem sliko radarja na domač naslov.

nc ne bo.

radar te ne sme slikat ce nisi na to prej opozorjen s tablo, ta skriti radar te more pa pol policija ustavit in napisat crno na belem za kaj se gre.

ne vozt po mestu 100 pa po pameti vozt pa bo.

drgac tole pa 100% nau nic.

mihec3
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihec3 To maj 08, 2007 3:39 pm

radar te ne sme slikat ce nisi na to prej opozorjen s tablo, ta skriti radar te more pa pol policija ustavit in napisat crno na belem za kaj se gre.

drgac tole pa 100% nau nic.[/quote]

Od kje ti tole? A ko te s satelita gledajo te tudi obvestijo da se nasmej, ker te snemajo?

Lp

Uporabniški avatar
subaru18
Nov uporabnik

Napisal/-a subaru18 To maj 08, 2007 7:20 pm

Ja, za enkrat na SREČO nisem še nič dobil domov-pa je že skor dva mesca od tega.Nikol se pa ne ve kaj bo.

Uporabniški avatar
subaru18
Nov uporabnik

Napisal/-a subaru18 To maj 08, 2007 7:23 pm

mihec3 je napisal/-a:radar te ne sme slikat ce nisi na to prej opozorjen s tablo, ta skriti radar te more pa pol policija ustavit in napisat crno na belem za kaj se gre.

drgac tole pa 100% nau nic.

[/quote]

To sem tut js že slišal, sam ne morš vedt, dokler se ti to nardi, al je res al ni.

Glede vožnje, od takrat, ko se mi je to zgodilo, vozim po omejitvah.Policaji so pa šola!!!!!

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 To maj 08, 2007 7:39 pm

Čist tko informativno ..... upam da je tut res.... kako leto nazaj so nam na avtošoli ko smo bli na predavanjih cpp razložil kako se da prelisičit zakonodajo če to kar so rekli seveda drži... torej radar te slika in pošlje domov sliko in kazen na ime lastnika če lastnik dokaže da ta trenutek ni vozil avta, mu v primeru da ga je vozil ožji družinski član ni potrebno oz ima pravico da ne pove kdo ga je vozil in zato noben ne dobi kazni...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr maj 09, 2007 12:29 am

Od kje ti tole? A ko te s satelita gledajo te tudi obvestijo da se nasmej, ker te snemajo?

s satelita dobis samo bombo za vrat, nobenih poloznic. razlika, se ti ne zdi?

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Sr maj 09, 2007 12:36 am

Ma nekaj bi naj bilo drugače po novem. Ob vsakem slikanju bi naj bil voznik ustavljen. Naj več ne bi bilo tistega, da bi dobil sliko na dom in ne bi vedel za kaj se gre (kdo pa ve kje se je vozil pred pol leta in kako).

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr maj 09, 2007 12:40 am

traktor TDI je napisal/-a:Ma nekaj bi naj bilo drugače po novem. Ob vsakem slikanju bi naj bil voznik ustavljen. Naj več ne bi bilo tistega, da bi dobil sliko na dom in ne bi vedel za kaj se gre (kdo pa ve kje se je vozil pred pol leta in kako).

tocn tko. razn seveda tm kjer je pred radarjem postavljena opozorilna tabla RADAR

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Sr maj 09, 2007 12:48 am

Te table pa tudi postavijo 10m pred avto, merijo pa na 50m ali več, se mi zdi.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov