Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

primoz626
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz626 Pe sep 21, 2007 10:33 am

No z vročanjem je takole, sodišče pošilja pošto na tvoj prijavljeni naslov
v kolikor jo ti ne dvigneš ti jo vrošijo po fikciji o vročanj se pravi z nabitjem na
oglasno desko, v kolikor pa imaš normalnega poštarja ti jo pa vseeno zadni
dan vrže v nabiralnik tako da vsaj veš pri čem si.
Torej ni važno a si ti podpisal ali ne pošta ti je uradno vročena.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Pe sep 21, 2007 12:03 pm

@ blister: hja če je res na sliki drug avto, potem imaš dober argument. Zdej če lahko ti dokažeš, da se tam nisi peljal pa toliko bolje. Vsekakor pa pritižbo poslati čimprej, četudi je slaba. Bolje slabšo v roku kot pa dobro po roku.

Moj predlog je, da v kolikr lahko dokažeš, da ti nisi vozil oz. da tvoj avto ni bil vožen na tej lokaciji se sklicuj na to. Možno je namreč, da je prišlo do kake zamenjave slik.
Vsekakor pa je tudi to, da se na sliki vidi napačna tablica dober razlog in močan argument, ki potrjuje tvojo nedolžnost.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_BlisteR_
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a _BlisteR_ Pe sep 21, 2007 2:24 pm

hvala.
ja na sliki definitivno ni mojga avta nikjer,tudi podoben ni mojemu.Ta ovadba za prekršek ja napisana popolnoma napačno zato tut jest mislem in upam da bojo to opustili.Raok za pritožbo je pa 8 dni ane..saj pačat je treba v tem roku.Seveda pa mislm to narediti čim prej.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Re: kaj storiti ko dobiš pismo s policije oz sodišča za rada

Napisal/-a seeman66 Pe sep 21, 2007 2:37 pm

WV TDI je napisal/-a:
gti150 je napisal/-a:kako reagirati?
naj mi nekdo razloži na konkretnem primeru iz lastnih izkušenj kak regirati?
kak je s pritožbami?
so jo komu zavrnali?
je kdo rešil primer s pritožbo?
edina kazen v 5 letih,nikoli še nobene.....
naj kdo razloži ki je že imel kak taki problem....
bilo je pa izven naselja....
lp
hvala

Kot prvo, ko vam poštar pusti obvestilo o prispeli pošiljki si nekateri preberite zadaj drobni tisk in ne na glas govorit, da če ne podpišeš ni bilo vročeno. Droben tisk je vsepovsod zato, da te lahko po domače nategnejo, in če ti pošte ne dvigneš in ti jo poštar ne prinese še enkrat v nabiralnik lahlo zamudš rok za pritožbo do katere imaš vso pravico.
Iz lastnih izkušenj pa odgovori.
Pritožbo napišeš, pošlješ in čakaš. Odgovor za manjše prekrške ti da pooblaščenec ministra za sodstvo ki je zaposlen v policiji. Če si podal izjavo o dejstvih in okoliščinah, ti lahko povem da je to za njih brezpredmetno ker vrana vrani ne izkljuje oči in si avtomatsko kriv.
Vse pritožbe zavrnejo, ker hoče država denar.
Jaz osebno še nisem rešil, ker mi zdaj grozijo z uklonilnim zaporom, ker so mi čisto vse pritožbre zavrnali brez zaslišanja pri sodniku za prekrške in soočenjem s policistom. V zapisniku je bkar nekaj neresnic na katere bi želel odgovor.
Voznik sem cca 20 let in edina kazen je bila rdeča na železniškem prehodu, pa še ta je utripnila tik preden sem se zapeljal mimo, na drugi strani pa modri.

Priporoča prebrati Ustavo RS,pa ZVCP ki mu sledi prenova. Predvsem prebrat o laserskih merilnikih kjer se uporabi beseda razen če,ali pa, osebno zazna in še in še.

Obstajajo pa tudi izjeme, tako da ne vse metat v en koš, ker jim potem delamo krivico.

lp

okulistika
Nov uporabnik

Napisal/-a okulistika Sr sep 09, 2009 8:51 am

KZVD klub za zaščito voznikov in državljanov nategavščina
S KZVD-jem in imam zelo zelo slabe izkušnje.
Iz malomarnosti in nevednosti so mi povzročili škodo v višini 230eur, za njihovo medvedjo uslugo pa sem moral plačati še dodatnih 150eur… pa še 5 kazenskih točk je postalo pravnomočnih!
Če imate težave poiščite profesionalno pomoč, pojdite k odvetniku!
Dne 12.8.2008 sem zaradi neprimerne vožnje z motornim kolesom bil zavstavljen s strani PP Izola. Policisti so mi izrekli kazen 460eur ter 5 kazenskih točk. Poklical sem na KZVD in se pozanimal o možnostih pritožbe. Zajamčili so mi da mi lahko napišejo tako pritožbo da ne bom kaznovan.
Razložil sem jim da se nimam namena pritožit, če obstaja možnost da njihova pritožba ne bo uspešna, da ne ŽELIM plačati polne kazni ter njihovo uslugo…. Da raje plačam polovično kazen v 8 dneh in pretrpim polovično kazen. Na KZVD-ju so mi zagotovili, da če plačam polovično kazen v osmih dneh in če zgubimo s pritožbo mi ne bo potrebno plačati celotne kazni, saj sem kazen plačal v osmih dneh. Če pa zmagamo mi pa mora sodišče denar vrniti. Za kar sem kasneje izvedel DA JE ČISTA LAŽ.
Ker nekaj članov društva osebno poznam… in ker so zatrjevali da so zelo uspešni sem jim nasedel. Dogovorili smo se da mi napišejo pritožbo … in ne boste verjeli, društvo KZVD mi jo je poslalo z odkupnino 150eur. Pa ne da so jo napisali zame, za 150eur so mi poslali univerzalno pritožbo, katero verjetno vsem prodajajo. Čeprav kakor društvo ne smejo prodajati .
Ker sem pritožbo od njih prejel zadnji dan (v zadnjih minutah), nisem imel druge kakor da jo sprejmem in jo pošljem naprej… ali pa se sploh ne pritožim…
Njihova pritožba je bila tako butasta, da se ji je sodnica le smejala in jo obravnavala kot neutemeljeno in brezpredmetno. (npr. pritožujem se ker na plačilnem nalogu ne piše ali je kazen z DDV-jem ali brez). MOJA KAZEN JE POSTALA PRAVNOMOČNA, MOJE KAZENSKE TOČKE SO POSTALE PRAVNOMOČNE, MORAL SEM PLAČATI ŠE DRUGO POLOVICO KAZNI . Kontaktiral sem predsednika kzvd -ja gospoda LUDVIK POLJANEC, in mu razložil situacijo. Zahteval sem da mi društvo vrne 2300eur, saj so me ogoljufali… saj pritožbe nebi vložil če mi nebi lagali in zatjrjevali da mi ne bo potrebno plačati druge polovice kazni tudi če zgubim ( če plačam prvo polovico v osmih dneh in se nato pritožim). Zahteval sem tudi da mi društvo vrne 150eur katerih sem jim plačal za njihovo uslugo (da ne omenjam da mi računa niso nikoli izstavili).
Gospod predsednik prevarantov LUDVIK POLJANEC mi je pisno odgovoril, da mi nimajo namena vrnit ne eno ne drugo, da sem si sam kriv, če sem jim verjel!

Če želi kdo kopijjo pritožbe mi lahko piše na privat… mu jo bom poslal.

To nisem napisal da pametnjakoviči komentirajo odspodaj… ampka zato da se naivneži kakor sem bil jaz ne opečejo.
http://kzvd.si/

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Re: kaj storiti ko dobiš pismo s policije oz sodišča za rada

Napisal/-a sasojug Pe sep 25, 2009 9:55 am

krezumica je napisal/-a:kako reagirati?
naj mi nekdo razloži na konkretnem primeru iz lastnih izkušenj kak regirati?
kak je s pritožbami?
so jo komu zavrnali?
je kdo rešil primer s pritožbo?

odgovor na vprašanje "je kdo rešil primer s pritožbo?" je TUKAJ primer ko se pritožbi ugodi in se zadeva reši (zaradi pomanjkanja dokazov)
----> http://www.shrani.si/f/3c/4k/4IQY5hRJ/3 ... rimer2.jpg
Odgovor na vprašanje "ali so komu protožbo zavrnili"- DA - ponavadi v primerih ko predložijo neustrezne dokaze, ali napišejo neustrezno pritožbo.

lp
>|SaŠo|<

* brisano oglaševanje *

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Napisal/-a sasojug Pe sep 25, 2009 10:49 am

CST Blacky je napisal/-a:Prvo napako si že naredu, ker si pošto dvigniu...takih pisem ne dviguj pa je to to :P

Da bo jasno ENKRAT ZA VSELEJ :-)
Glede na to da je vidim da vsak po svoje malo pametuje, bom še jaz dodal Zakon o splošnem upravnem postopku, ki v 87. člen, točno določa pogoje glede vročanja- da nebo več dileme...

2. Osebno vročanje
87. člen

(1) Odločbe in sklepi ter drugi dokumenti, od katerih vročitve začne teči rok, se morajo vročiti osebno tistemu, kateremu so namenjeni, pri čemer se za osebno vročitev šteje tudi vročitev v skladu s 86. členom tega zakona. Drugi dokumenti se vročajo v skladu z zakonom, ki ureja poštne storitve.
(2) O vročitvi je treba obvestiti organ, ki je vročitev odredil, z vročilnico.
(3) Če se vročitev ne da opraviti tako, kot je določeno v prvem odstavku tega člena, pusti vročevalec v poštnem predalčniku, na vratih stanovanja, poslovnega prostora ali delavnice oziroma na drugem primernem mestu pisno sporočilo, v katerem navede, kje se dokument nahaja in da ga mora naslovnik prevzeti v 15 dneh. Na sporočilu in na samem dokumentu, ki bi ga bil moral vročiti, navede vročevalec vzrok take vročitve in dan, ko je sporočilo nalepil na vrata oziroma pustil na drugem primernem mestu, ter se podpiše.
(4) Vročitev po prejšnjem odstavku tega člena velja za opravljeno z dnem, ko naslovnik prevzame dokument. Če dokumenta ne prevzame v 15 dneh, velja vročitev za opravljeno z dnem preteka tega roka. Po preteku tega roka vročevalec pusti dokument iz prvega odstavka tega člena v hišnem oziroma izpostavljenem predalčniku naslovnika. Kolikor stranka nima predalčnika ali je ta neuporaben, vročevalec vrne pošiljko pošiljatelju. Naslovnik mora biti s pisnim sporočilom iz prejšnjega odstavka obveščen o posledicah takega vročanja.
(5) Stranka lahko dokazuje odsotnost iz tretjega odstavka tega člena. Če odsotnost dokaže, lahko uveljavlja pravico do vrnitve v prejšnje stanje.

da razložim na primeru"po domače" poštar ti prinese sodbo, ki pa ti je zaradi tvoje odsotnosti ne morej vročit. V ta namen ti v nabiralnikiu pusti obvestilo, ti pa imaš sedaj 15 dni časa, da si greš sodbo iskat na Pošto. Če tudi v roku 15 dni ne greš na Pošto, ti bo po preteku 15 dni vrgel sodbo v nabiralnik in sodišče bo štelo, da je bila sodba vročena ustrezno (tudi če si bil v tistem času takrat na dopustu na morju 1 mesec)...

lp
>|SaŠo|<

* brisano oglaševanje *

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Pe sep 25, 2009 11:15 am

apmak če si bil res 30 dni na morju, verjetno pride v poštev tole:

"(5) Stranka lahko dokazuje odsotnost iz tretjega odstavka tega člena. Če odsotnost dokaže, lahko uveljavlja pravico do vrnitve v prejšnje stanje."

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe sep 25, 2009 1:19 pm

Vrnitev v prejšnje stanje je le glede procesnih rokov, torej da nisi v zamudi s pritožbo. Zgolj za nekaj časa odložiš izvršljivost, če so seveda pogoji ...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe sep 25, 2009 2:14 pm

geronimo je napisal/-a:apmak če si bil res 30 dni na morju, verjetno pride v poštev tole:

"(5) Stranka lahko dokazuje odsotnost iz tretjega odstavka tega člena. Če odsotnost dokaže, lahko uveljavlja pravico do vrnitve v prejšnje stanje."

da, vrnitev v prejšnje stanje kar zopet pomeni 15 dnevni rok ;) sprijaznite se, da se kazni ni moč izogniti, ker enkrat ko je spisana je spisana in jo bo potrebno plačati

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Napisal/-a sasojug To sep 29, 2009 12:54 pm

geronimo je napisal/-a:apmak če si bil res 30 dni na morju, verjetno pride v poštev tole:

upam da nebom kregan od administratorjev, ampak spet bom dodal konkreten dokaz, ki bo odgovoril na tvoje vprašanje. Praksa sodišče je takšna--->
Slika

Torej-tudi če si na dopustu, ni nujno da bo sodišče upoštevalo peti člen

lp
>|SaŠo|<

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Maki3 Ne nov 15, 2009 5:20 pm

seeman66 je napisal/-a:
Petersilj je napisal/-a:
gti150 je napisal/-a:lepo prosim da se mi naj javi tisti ki je ze imel taksen primer,pa prosim ne s takimi izjavami kot so naprimer placaj pa bos mel mir....
keri je ze mel kaj taksnega in je resil s pritozbo naj mi poslje privat sporocilo!
bil je pa laser...
hvala ...
lp

Če si kriv plačaj. Be a man, začni nosit posledice svojih dejanj. Slabič. :D

Me zanima tvoja reakcija, če bi te potegnil iz kolone ven in ti pokazal laser z neko hitrostjo , ti si pa malo pred tem pogledal števec in se spomniš da je nemogoče da si se peljal toliko kot je na displeyu. Kaj praviš? Be a man? Konkretnega dokaza(slike) pa ni,ni.

lp

PODPIS...to se je men zgodilo v petek. Se razmisljam ali naj placam ali ne. Imam pa še dodatno varnostni pas,,to sem pripravljen placati, ker sem kriv za radar pa nikakor, ker mi rece, da sem se zalepil za rit spredih enmu kak me je lahko potem zmeru..pa se na radar samo s cifro me je dobu nobene slike pa nic!! nism preprican da sm se tulk pripelau v guzvi.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne nov 15, 2009 6:41 pm

okulistika je napisal/-a:KZVD klub za zaščito voznikov in državljanov nategavščina

Ja se strinjam, sam sem imel identično izkušnjo, šlo je le za majnše zneske. Ubistvu je vila cela kazen 408 EUR, odkupnina 40 EUR, na koncu pa še sodnih stroškov 50 EUR.

To je nateg skratka, ker pošiljajo vsem enake pritožbe, le ime in priimek spremenijo, pri meni je bilo notri ogromno pravopisnih napak.

Nevem, jaz osebno ne poznam nobenega, ki bi mu ta zavod uspešno rešil pritožbo, verjetno se po internetu hvalijo le njihovi člani, da bi kasirali še več denarja.

Saj ne rečem, mogoče jih je uspevalo 5 let nazaj, danes pa pritožbe zavračajo.

Lahko bi pa zahtevali plačilo po USPEŠNO rešenemu primetu.

LP
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov